Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatia, super ze juz wiesz kiedy
A u mnie oprócz cukrzycy i łożyska przodującego doszło nadciśnienie
Kurw..... Mac i jak je obniżyć jak wku...wia mnie sama mysl o tym ze jestem jakaś felerna.
Mam mierzyć przez kilka dni jak bedzie sie utrzymywało to pewnie szpital ... -
Adrenalina spokojni, bo to nie pomaga. Ja od paru lat jestem diagnozowana w kierunku nadciśnienia, narazie obywa się bez leków, ale jest coraz gorzej z pomiarami, od początku ciąży mierze ciśnienie 4 razy dziennie, jest coraz gorzej, jak będzie przez 2 dni pod rząd graniczne 140/90 lub więcej dadzą proszki na nadciśnienie bezpieczne w ciąży, także spokojnie jest na to wyjście, poczytaj w necie bo też herbaty ani kawy nie powinnaś pić, jeść ostrego itd. Ale to przy naszej diecie cukrzycowej i tak w większości przestrzegamy. Ale spokojnie to nie koniec świata, kontroluj na dobrym ciśnieniomierzu 3-4 razy dziennie i zapisuj wartości. Pamiętaj że powinno się mierzyć po 5 min spokojnego siedzenie bez nerwów, wtedy jest prawidłowy pomiar.
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki, jakoś nie mogę się zebrać na pomiar krzywej już 9 tygodni po porodzie... Ale mi się wcale nie spieszy. Niby wyniki naczczo mam bardzo dobre a po posiłkach to już nie sprawdzam. Może w przyszłym tygodniu się wybiorę.
Adrenalina jak ciśnienie ci podskoczy to pewnie dostaniesz dopegyt. Ja brałam po 4 tabsy dziennie, a teraz mam piękne pomiary zazwyczaj 120/ 70 a wmawiali mi że mam nadciśnienie a nie źe indukowane ciążą. A na porodówce miałam chyba 190/ 100 z nerwów. Mierz zawsze o tej samej porze i na tym samym sprzęcie. Ja czekałam z pomiarem nawet 20 minut po jakiiejś aktywności.adrenalina lubi tę wiadomość
-
Izulla81 wrote:Cześć dziewczynki, jakoś nie mogę się zebrać na pomiar krzywej już 9 tygodni po porodzie... Ale mi się wcale nie spieszy. Niby wyniki naczczo mam bardzo dobre a po posiłkach to już nie sprawdzam. Może w przyszłym tygodniu się wybiorę.
Izulla ja tez miałam zawsze dobre wyniki na czczo i nigdy bym nie podejrzewala ze to będzie pomiar na którym przekrocze na krzywej.
-
Adrenalina u mnie też ciśnienie zaczęło szaleć, najpierw miałam bardzo niskie w ciąży, a nagle id kilku tyg 140/90, u ginki 150/99 i oouchlizna. Teraz na oddziale bez leków mi się unormowalo, opuchlizna zeszła i dla tego chcą ciąć, póki wszystko się wyciszyło.
-
nick nieaktualnyOjjjjj chyba mnie długo nie było na wątku hahahha
Ja właśnie wstałam to miała być drzemka maks godzinka a wyszło 3h spania?????
Zjadlam na szybko knoperska bo za godzinę jem kolacje.
Córka znowu dostała gorączkę więc okazja była żeby się przespać.
Tylko żebyśmy w nocy spaly...
Dea nie mam pojęcia jak to możliwe ale możliwe skoro mi cukry skaczą z głodu:-(
Adrenalina współczuję ale ze mną leżała w szpitalu dziewczyna dostawała jakiejś leki i było ok.
Dziewczyny już ci tez napisały.
Luzuj portki mamuśka
Agatia super data i domyślam się co czujesz. Z Liwia jest wszystko ok nie wkrecaj sobie.
Martta ty też sobie nie wkrecaj jakimiś rehabilitacjami! Tak się ułożył i tak mu wygodnie może w naszych oczach mu nie wygodnie. Będzie mu źle to sam znajdzie pozycje i fiknie:-)
Dorinko wydaje mi się że te zaniki pamięci to przez stres. Tak to działa na ciebie
Co do czasu po porodzie uwierz mi ze inne kobiety też tak mają nie pamięta się bo jesteś na fazie nie wyspana myślisz o jednym KP,mm,kupki,pieluszki,chata itd itd i się nie pamięta tego czasu.
Jak maly będzie miał rok usiądzie i powiedz kiedy to zlecialo????? Potem dwa lata itd.
-
Kai wrote:Dziwnie z tym cisnieniem. Ja mam zawsze niskie, ale staram się profilaktycznie mierzyć raz dziennie, bo jak widać, wszystko jest możliwe.
jak jie urok to sraczka.
-
W ciąży dają na ciśnienie dopegyt.
Ja prawie do 30tc miałam ciśnienie 110/55, ginka kazała pić kawę. A nagle kosmos, potem puchniecia. A w szpitalu ciśnienie luks i nóżki luks
Żabko dobrze, że pospałaś, widać Ty, organizm i Junior potrzebowaliscie wzmocnienia
Zdrówka dla córci!!! Niech jej szybko gorączka przejdzie.
Dorinko czasem duże emocje powodują usunięcie z pamięci ważnych wydarzeń. Tak to już bywadobrze, że są zdjęcia bo ja też słabo pamiętam buziaka mojego synulka z okresu noworodkowego.
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Agatia dzięki.
Dziwne to..... W szpitalu wszystko nagle ustępuje hahahha
Czary????a prawda taka, że leżę tu praktycznie plackiem, nic nie robię, więc i ciśnienie i opuchlizna były ok.
-
adrenalina ja przed ciążą leczyłam sie na nadciśnienie, teraz największe miałam 150/80 i gin mówi że to gorna granica ale nie da mi leków na zbicie bo przy insulinie bym spała cały dzień
w domu mam około 130/70 zobaczymy czy po porodzie ciśnienie nie wróci...
Ciekawe żabka. Zapytam we wtorek na wizycie swojej diabetolog. dziś wyniki z moczu w miare bez ketonów i glukozy (robione w labo) za to mam białko 0,09 g/l miała któraś?adrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde po kolacji 128/132:-( A nawet znalazłam 140!
Zjadłam trochę salatki z zupki chińskiej plus dwie cieniutkie kromeczki chleba słonecznikowego z szynka.
Pewnie knopers mi wywalil bo godzinę wcześniej go zjadłam
Ahhhhhhhh
Dea ja mam mocz ok nie mam pojęcia co oznacza białko w moczu.
Agatia chyba tak jest ordynator tzn biały fartuch czyni cuda:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 19:45
-
Dea przy wysokim ciśnieniu nawet małą ilość białka lepiej skonsultować z ginem. Może to być gestoza. Nie wiem czy 0,09 to mało, czy dużo.
Żabko podejrzewam, że to nie knoppers tylko za dużo węgli: 2 kromki + makaron. Ja sałatkę z makaronu jadłam samą już bez chleba.