X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    twój maly pięknie rośnie, nie stresuj sie tak tym mm
    skończy okolo 4m i wprowadzisz nowe rzeczy, jak małemu posmakują, to i preferencje do mm mu sie zmienia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko te mleka ar mają w sobie coś w stylu zagęszczacza z chleba świętojańskiego, tak jakbyś ten z bebilona do zwykłego wsypała, albo dodała kleiku

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi no ale jak dodam kleiku to zwiększe kaloryczność prawda? A tamte mleka kalorycznie chyba podobnie wychodza tylko cenowo drozej pewnie.
    Bo gdzieś czytalam ze maja zageszczacz kosztem cukru.

Wiecie co moj maly mnie tak wkurza ze az mi sie smiac chce :)
    Caly tydzien mialam czas to jak laskawie usnal robil sobie drzemki po 15min a dzis jak mam w 3 dupy roboty przed chrzcinami i noe moge sie z nim kimnac to spi od 9 :) Normalnie rece i cycki mi opadaja przy nim :)
    Chyba ze wie ze jego impreza to nie chce przeszkadzac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 10:57

3i49o7esw7obg123.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dziś dokładnie odwrotnie... pośpi trochę i marudzi. Szlak mnie znów bierze
    Dorinko ty już nie kombinuj z tymi mlekami! Przecież dziecko rośnie i przybiera, to powód do radości! Wyluzuj.
    Na wadze z dzieckiem się nie waży, taka waga ma 1kg błędu, co najwyżej weź go do przychodni z zważ tam

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże powiedzcie i co jest mojemu dziecko bo nie wytrzymam...
    Zaczyna się śmiać, oczy jak 5zł, po kilku sekundach zaczyna się krzywić marudzić i płakać jak do spania... No to już go w wózku wożę, przymyka oczy, już ma nieprzytomne spojrzenie aż nagle otwiera oczy rozgląda się i zaczyna się śmiać... i tak w kółko... zaraz mnie coś weźmie...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    To ja to wiem dlatego mam cykora że mnie wygonia:-(
    Moja koleżanka nie miała skierowania na cc. Ale poszła do szpitala że chce przyjąć na kwalifikacje do cc bo ma stan po cc. Nie mogą ci odmówić. Lekarz na kwalifikacji chciał ją przekonać do porodu sn bo minęły 3 lata ale ona się nie zgodziła. I bylo cc. Także głowa do góry. Jak coś to sprobowalabym sie dowiedzieć coś o kwalifikacji do cc w szpitalu w którym masz rodzić.

żabka04 lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 2 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    w czasie ciązy nigdy
    ale ja od 10 tc brałam 3j insuliny
    incydenty hipoglikemii łapałam juz po cc , ale długo trwało, zanim te mokre poty skojarzyłam z cukrami (cukry rzedu 68-70 tak juz działały)

zmierz dzis cukier miedzy 2-4 w nocy , jak będzie niski , zmniejsz insulinę
    a ile masz teraz jednostek??i trzeba jednak zjeść
    Od początku ciąży biorę na noc 24j.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpi... masakra...

Macie maty edukacyjne?
    Bo mamy ale jakaś mała jest i cienka, myślałam o większej, prostokątnej i może grubszej. Bo tą muszę jeszcze na dywanie kłaść bo strasznie cienka jest

tb732n0a0czusv9c.png

Wysłany: 2 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wszystkie podpowiedzi. Tak myślę o tej kąpieli. Że może przez to szybciej ta insulina zaczęła działać. Bo już wcześniej mi się zdarzało pominąć posiłek przed samym snem i rano było ok. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Od rana mam caly czas lekkie przekroczenia 121, 125 teraz ok 105. Ale im dalej ciąży to wiem że i tak nie unikne insuliny dziennej bo w pierwszej ciąży też mialam od jakiegoś 30 tc. Ale póki co mam nadzieję że to jeszcze dieta wyrownam.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie napisałam do gina smsa .
    opd że dzwonił do tej gin i mam się nie martwić.

Dzięki sweet.
    Mówiłam do męża że ja nie podpisze papierów na sn i będa musieli robić cc.
    Niby sie cieszę że gin odp ale jakoś do mnie nie dociera? nie wierzę?

ja naprawde dostaję stresa mega stresa! :-(

Domi ja mam mate one sa takie cienkie nie warto kupować mu nowej.
    Lepiej zainwestuj w zabawki edukacyjne, logiczne bo za chwile bedzie trzeba kupować jak bedzie sam siedział.

domi05 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:54

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Od początku ciąży biorę na noc 24j.

to może zmierz sie w nocy i jak wtedy będzie nisko lepiej albo zmniejszyć insulinę, albo do diablo dzwonić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet, masakra z tym atakiem. I strasznie dużo masz tych jednostek. Takie straszne miałaś cukry na czczo, czy stopniowo doszlas do tych 24 jednostek? Aż mi skora scierpla. A ludzie się dziwią, jak mówię, że chciałbym uniknąć insuliny.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet, mogło Ci się tak pochrzanić bo po 1 nie zjadłaś kolacji a po 2 wstrzyknięta insulina pod wpływem gorącej kąpieli przyspiesza swoje działanie.
    Jeśli od początku ciąży bierzesz tyle jednostek to nie zmniejszaj ilości teraz. Zjedz kolację normalną jak zawsze i obudź się w granicach godziny 1-3 i sprawdź cukier. Jak będzie niski to zjedz malutką kanapkę.
    A cukry możesz mieć teraz takie wysokie dlatego że jesteś przeziębiona. Przy jakiejś infekcji w organizmie cukry zazwyczaj są wyższe. Poczekaj ze zmianami dawek aż będziesz zdrowa. Trzymam kciuki :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zjadłam pół pizzy Guseppe z szynką i sosem czosnkowym i wypiłam szkl coli z cytryną ale wymieszana z wodą .
    Ale mi dobrze ........
    Aż się boje jak pomyśle o cukrach i wyniku hihihi

Zakupy zrobione! Córka i tatuś maja zapasy a babcia bedzie gotować :-)
    A pizzy mi sterczy do niedzieli ;-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak zrobię. Wszystko po staremu i w nocy zmierze cukry. Ja na czczo zaraz jak się dowiedziałam o ciąży miałam 105. Wiec od razu dostałam insulinę dopiero przy 16j miałam poniżej 90. Później zdarzały się przekroczenia no i podniosło się do 24 no I tak już cały czas. W poprzedniej ciąży kończyłam 32 j na noc i 21 w ciągu dnia. Niestety zapotrzebowanie na insulinę rośnie wraz z ciążą. W pierwszej pod sam koniec tez miałam takie zjazdy w nocy,ale musiałam brać tyle insuliny żeby mieć cukry na czczo dobre.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet współczuje.
    A ja myślałam że mam duzo tej insuliny :-(

Ja na noc obecnie 13j, na dzień 18j.

Zrób tak jak dziewczyny radza .
    Będzie dobrze tylko zjedz posiłek i się nie kąp.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 19:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    133/136!!!!! cudownie
    Wg mojej diablo trochę dużo (norma 125)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że mój mały urwis będąc na półleżąco na mnie łapie mnie za palce i ciągnie się do siadu ;p
    A będąc na brzuchu chce pełzać ale jeszcze nie wie jak i już sięga po zabawki leżąc na brzuchu :-)

Dorinka lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet, niektórzy twierdzą, że lepszy wyższy cukier rano niż niedocukrzenia w nocy, bo one dziecku bardziej szkodzą, ma jeszcze niższy cukier od ciebie

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ