Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi no ale jak dodam kleiku to zwiększe kaloryczność prawda? A tamte mleka kalorycznie chyba podobnie wychodza tylko cenowo drozej pewnie.
Bo gdzieś czytalam ze maja zageszczacz kosztem cukru.
Wiecie co moj maly mnie tak wkurza ze az mi sie smiac chce
Caly tydzien mialam czas to jak laskawie usnal robil sobie drzemki po 15min a dzis jak mam w 3 dupy roboty przed chrzcinami i noe moge sie z nim kimnac to spi od 9Normalnie rece i cycki mi opadaja przy nim
Chyba ze wie ze jego impreza to nie chce przeszkadzacWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 10:57
-
A mój dziś dokładnie odwrotnie... pośpi trochę i marudzi. Szlak mnie znów bierze
Dorinko ty już nie kombinuj z tymi mlekami! Przecież dziecko rośnie i przybiera, to powód do radości! Wyluzuj.
Na wadze z dzieckiem się nie waży, taka waga ma 1kg błędu, co najwyżej weź go do przychodni z zważ tam -
Boże powiedzcie i co jest mojemu dziecko bo nie wytrzymam...
Zaczyna się śmiać, oczy jak 5zł, po kilku sekundach zaczyna się krzywić marudzić i płakać jak do spania... No to już go w wózku wożę, przymyka oczy, już ma nieprzytomne spojrzenie aż nagle otwiera oczy rozgląda się i zaczyna się śmiać... i tak w kółko... zaraz mnie coś weźmie... -
żabka04 wrote:To ja to wiem dlatego mam cykora że mnie wygonia:-(
żabka04 lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:w czasie ciązy nigdy
ale ja od 10 tc brałam 3j insuliny
incydenty hipoglikemii łapałam juz po cc , ale długo trwało, zanim te mokre poty skojarzyłam z cukrami (cukry rzedu 68-70 tak juz działały)
zmierz dzis cukier miedzy 2-4 w nocy , jak będzie niski , zmniejsz insulinę
a ile masz teraz jednostek??i trzeba jednak zjeść -
Dziewczyny dzięki za wszystkie podpowiedzi. Tak myślę o tej kąpieli. Że może przez to szybciej ta insulina zaczęła działać. Bo już wcześniej mi się zdarzało pominąć posiłek przed samym snem i rano było ok. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Od rana mam caly czas lekkie przekroczenia 121, 125 teraz ok 105. Ale im dalej ciąży to wiem że i tak nie unikne insuliny dziennej bo w pierwszej ciąży też mialam od jakiegoś 30 tc. Ale póki co mam nadzieję że to jeszcze dieta wyrownam.
-
nick nieaktualnyWłaśnie napisałam do gina smsa .
opd że dzwonił do tej gin i mam się nie martwić.
Dzięki sweet.
Mówiłam do męża że ja nie podpisze papierów na sn i będa musieli robić cc.
Niby sie cieszę że gin odp ale jakoś do mnie nie dociera? nie wierzę?
ja naprawde dostaję stresa mega stresa!
Domi ja mam mate one sa takie cienkie nie warto kupować mu nowej.
Lepiej zainwestuj w zabawki edukacyjne, logiczne bo za chwile bedzie trzeba kupować jak bedzie sam siedział.
domi05 lubi tę wiadomość
-
Sweet, mogło Ci się tak pochrzanić bo po 1 nie zjadłaś kolacji a po 2 wstrzyknięta insulina pod wpływem gorącej kąpieli przyspiesza swoje działanie.
Jeśli od początku ciąży bierzesz tyle jednostek to nie zmniejszaj ilości teraz. Zjedz kolację normalną jak zawsze i obudź się w granicach godziny 1-3 i sprawdź cukier. Jak będzie niski to zjedz malutką kanapkę.
A cukry możesz mieć teraz takie wysokie dlatego że jesteś przeziębiona. Przy jakiejś infekcji w organizmie cukry zazwyczaj są wyższe. Poczekaj ze zmianami dawek aż będziesz zdrowa. Trzymam kciukiCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
nick nieaktualnyno i zjadłam pół pizzy Guseppe z szynką i sosem czosnkowym i wypiłam szkl coli z cytryną ale wymieszana z wodą .
Ale mi dobrze ........
Aż się boje jak pomyśle o cukrach i wyniku hihihi
Zakupy zrobione! Córka i tatuś maja zapasy a babcia bedzie gotować
A pizzy mi sterczy do niedzielikamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak zrobię. Wszystko po staremu i w nocy zmierze cukry. Ja na czczo zaraz jak się dowiedziałam o ciąży miałam 105. Wiec od razu dostałam insulinę dopiero przy 16j miałam poniżej 90. Później zdarzały się przekroczenia no i podniosło się do 24 no I tak już cały czas. W poprzedniej ciąży kończyłam 32 j na noc i 21 w ciągu dnia. Niestety zapotrzebowanie na insulinę rośnie wraz z ciążą. W pierwszej pod sam koniec tez miałam takie zjazdy w nocy,ale musiałam brać tyle insuliny żeby mieć cukry na czczo dobre.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny