X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Sweet współczuje.
    A ja myślałam że mam duzo tej insuliny :-(

Ja na noc obecnie 13j, na dzień 18j.

Zrób tak jak dziewczyny radza .
    Będzie dobrze tylko zjedz posiłek i się nie kąp.:-)
    Dzień dziecka - bez kąpieli. :-)

żabka04 lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 2 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Sweet, niektórzy twierdzą, że lepszy wyższy cukier rano niż niedocukrzenia w nocy, bo one dziecku bardziej szkodzą, ma jeszcze niższy cukier od ciebie
    Wiem właśnie, wiem! I boję się o to okropnie, bo czytałam dużo o hipoglikemii w ciąży. Na razie sie nie nakrecam to dopiero pierwszy raz w tej ciąży więc zwalam winę na chorobę. Jak się powtórzy to będę gadać z diablo o jakiś zmianach.

A powiem wam że to wogole strasznie dziwne było. Bo ja ostatnio mam bardzo słaby sen. Śpi z nami w łóżku synek więc cały czas mam taki tryb raczej czuwania. A wczoraj spałam jak zabita i to w dodatku miałam sen i dokładnie pamiętam pamietalam co mi się snilo jak się wybudzilam. I to dziwne że się w tym całym ataku wybudzilam a nie zaslablam w trakcie spania. Nie wiem czy tak się da wogole. No właśnie a co by było gdyby nie to że się obudziłam i wstalam? No mówię wam chyba się bardziej wystraszylam niz cała cukrzyca dotychczas.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweet i jak dzisiaj?

Wysłany: 3 września 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    sweet i jak dzisiaj?
    Już spieszę z dobrymi informacjami. W nocy o drugiej cukier 92 a rano 81. Wstawalam w nocy chyba z trzy razy i nic się nie działo. Także chyba kryzyzs zażegnany.

Swoją drogą nie wiem jak to jest że mimo że cały czas biorę tyle samo insuliny to rano cukier na czczo mam od 78 do 92. Myślicie że to zależy od tego co zjem na kolację?

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweet od wszystkiego zależy.

Ja to mam tak że z głodu mi rośnie :-(

Super czyli masz jeść a kapać się o wiele wcześniej hahaha

U mnie dziś na czczo 84 a po pierwszym śniadaniu 124/130:-)

Jakieś wyrównanie cukrów nadeszło .
    Czuję taki spokój?
    Dziś znowu zaatakuję pizze ale nie mam coli :-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:54

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis urządzamy do końca pokoik. Maż składa łóżeczko, pierze firanki, myje okna :)
    Jestem szczesliwa. A na dokładkę zjem kebaba na obiad :) !!!
    O tak sie pochwale :D a co :P

agatia, żabka04, Dorinka lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina super!

Jak tam wynik po kebabie?????;-)

Ja dziś zjadłam nagetsy (z proszku ciasto) z Ziemniakami i surowka 122:-)

Wysłany: 3 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu też bym zjadła kebab jakieś takiego dobrego ale zawsze mam jakieś opory że to jednak fast food. Ja robię gołąbki na obiad. Za to byliśmy dzisiaj na lodach i chyba tylko dzięki dlugiemu spacerowi cukier w normie bo wzięłam ogromną porcje :-P

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kebabie 112 :):) !! To napewno nie był ostatni moj kebab :)

Napewno wstawię foto pokoiku ale nie dzis. No dopiero pranie wstawił maż z firanka. I łóżeczko okazało sie ze nie ma dwóch środek :/ (mamy używane ) i albo znajdziemy takie w sklepie albo bedzie trzeba improwizować. Ale fotel jest. Także juz sobie na nim posiedzialam. Łóżeczko jako tako stoi wiec w miarę wiem juz jak to wyglada. Pokoik był mały i a teraz wydaje sie jeszcze mniejszy. Ale jak bedzie gotowe to Wam wstawię foto :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam myć podłogi:-)
    Mąż odkurzal co się nazginalam to moje:-)

Mąż chodzi za mną i mówi że w poniedziałek ich opuszczam. :-(
    Jakoś mi tak smutno ale i też się cieszę.

No i odruchowo zjadłam cukierki trufelka a tu zaraz kolacje trzeba wciągnąć hihi pizza!

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:55

• Kai Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się podwyższa po ciąży moje cukry ns czczo, to dopiero będę miala kosmos!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, wybacz za szczerość ale odnoszę nieodparte wrażenie że Ty bardzo chcesz żeby cukrzyca Ci została.. Najpierw piszesz że po 1h i po 2h od posiłku jest w porządku, że na czczo okej (bo 90 bez ciąży to JEST OKEJ) a potem najesz się w nocy słodkiej chałwy i płaczesz że na czczo masz za dużo i to jest dla Ciebie znak że cukrzyca 'na pewno Ci została'. Weź się proszę ogarnij bo nie daję już rady czytać Twojego bezsensownego i bezpodstawnego użalania się nad sobą... I po raz kolejny się pytam po jaką cholerę mierzysz po porodzie 1h od posiłku?? Gdy kobieta nie jest w ciąży to wynik po 1 godzinie O KANT DUPY MOŻNA SOBIE ROZBIĆ. Znaczenie ma ten po 2 godzinach.
    To tyle co mam w temacie do powiedzenia. Mam nadzieję że nie staniesz teraz okoniem i nie będę ta najgorsza ale ze sobie trochę przemyślisz sprawę.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia. Nie malowaliśmy ścian ponieważ rok temu sie wprowadziliśmy i wszystko było malowane także wszystko świeże. Ale z czystym sumieniem mogę polecić farby magnat ceramiczne. Malowaliśmy nimi całe mieszkanie tzn salon, mały pokój (czyli teraz synka) i kuchnie. Zajebiscie sie zmywa. W pokojach tak naprawde nie nabrudzilismy bo mieszkamy tylko we dwoje przy dziecku okaze sie czy tak dobrze sie zmywają. Ale w kuchni do tej pory zmykam wszystko ze ściany a często sie cos rozlewa.

W pokoiku mam zielony kolor jest piękny do tej pory bardzo jasny. Niestety nie pamietam nazw juz tych odcieni.

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A duluxa nie polecam moja ciotka malowała z rok temu i w tym roku znow malowała. Kompletnie sie nir zmywa i tak sie wkurzyła ze w tym roku kupiła tikurile (nie wiem jak to sie pisze). Moj ojciec tez malował i jednak na ścianach troche inaczej wyglądają te kolory niz na puszkach czy Wzornikach w sklepie.

Nam z magnata wyszły idealnie. Tylko z tym ze na puszce jest napisane ze pokryje xm2 a tak naprawde pokrywa mniej. Ale ładnie kryje.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze kryją. Kuchnie mamy pomalowana na dwa razy bo reszta to płytki. Ale pokoik na raz i pokryło :)

‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ