Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
domi05 wrote:Sweet, niektórzy twierdzą, że lepszy wyższy cukier rano niż niedocukrzenia w nocy, bo one dziecku bardziej szkodzą, ma jeszcze niższy cukier od ciebie
A powiem wam że to wogole strasznie dziwne było. Bo ja ostatnio mam bardzo słaby sen. Śpi z nami w łóżku synek więc cały czas mam taki tryb raczej czuwania. A wczoraj spałam jak zabita i to w dodatku miałam sen i dokładnie pamiętam pamietalam co mi się snilo jak się wybudzilam. I to dziwne że się w tym całym ataku wybudzilam a nie zaslablam w trakcie spania. Nie wiem czy tak się da wogole. No właśnie a co by było gdyby nie to że się obudziłam i wstalam? No mówię wam chyba się bardziej wystraszylam niz cała cukrzyca dotychczas. -
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:sweet i jak dzisiaj?
Swoją drogą nie wiem jak to jest że mimo że cały czas biorę tyle samo insuliny to rano cukier na czczo mam od 78 do 92. Myślicie że to zależy od tego co zjem na kolację? -
nick nieaktualnysweet od wszystkiego zależy.
Ja to mam tak że z głodu mi rośnie
Super czyli masz jeść a kapać się o wiele wcześniej hahaha
U mnie dziś na czczo 84 a po pierwszym śniadaniu 124/130:-)
Jakieś wyrównanie cukrów nadeszło .
Czuję taki spokój?
Dziś znowu zaatakuję pizze ale nie mam coli -
nick nieaktualny
-
Po kebabie 112
!! To napewno nie był ostatni moj kebab
Napewno wstawię foto pokoiku ale nie dzis. No dopiero pranie wstawił maż z firanka. I łóżeczko okazało sie ze nie ma dwóch środek(mamy używane ) i albo znajdziemy takie w sklepie albo bedzie trzeba improwizować. Ale fotel jest. Także juz sobie na nim posiedzialam. Łóżeczko jako tako stoi wiec w miarę wiem juz jak to wyglada. Pokoik był mały i a teraz wydaje sie jeszcze mniejszy. Ale jak bedzie gotowe to Wam wstawię foto
-
nick nieaktualnyJa właśnie skończyłam myć podłogi:-)
Mąż odkurzal co się nazginalam to moje:-)
Mąż chodzi za mną i mówi że w poniedziałek ich opuszczam.
Jakoś mi tak smutno ale i też się cieszę.
No i odruchowo zjadłam cukierki trufelka a tu zaraz kolacje trzeba wciągnąć hihi pizza! -
Agatia, wybacz za szczerość ale odnoszę nieodparte wrażenie że Ty bardzo chcesz żeby cukrzyca Ci została.. Najpierw piszesz że po 1h i po 2h od posiłku jest w porządku, że na czczo okej (bo 90 bez ciąży to JEST OKEJ) a potem najesz się w nocy słodkiej chałwy i płaczesz że na czczo masz za dużo i to jest dla Ciebie znak że cukrzyca 'na pewno Ci została'. Weź się proszę ogarnij bo nie daję już rady czytać Twojego bezsensownego i bezpodstawnego użalania się nad sobą... I po raz kolejny się pytam po jaką cholerę mierzysz po porodzie 1h od posiłku?? Gdy kobieta nie jest w ciąży to wynik po 1 godzinie O KANT DUPY MOŻNA SOBIE ROZBIĆ. Znaczenie ma ten po 2 godzinach.
To tyle co mam w temacie do powiedzenia. Mam nadzieję że nie staniesz teraz okoniem i nie będę ta najgorsza ale ze sobie trochę przemyślisz sprawę.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Agatia. Nie malowaliśmy ścian ponieważ rok temu sie wprowadziliśmy i wszystko było malowane także wszystko świeże. Ale z czystym sumieniem mogę polecić farby magnat ceramiczne. Malowaliśmy nimi całe mieszkanie tzn salon, mały pokój (czyli teraz synka) i kuchnie. Zajebiscie sie zmywa. W pokojach tak naprawde nie nabrudzilismy bo mieszkamy tylko we dwoje przy dziecku okaze sie czy tak dobrze sie zmywają. Ale w kuchni do tej pory zmykam wszystko ze ściany a często sie cos rozlewa.
W pokoiku mam zielony kolor jest piękny do tej pory bardzo jasny. Niestety nie pamietam nazw juz tych odcieni. -
A duluxa nie polecam moja ciotka malowała z rok temu i w tym roku znow malowała. Kompletnie sie nir zmywa i tak sie wkurzyła ze w tym roku kupiła tikurile (nie wiem jak to sie pisze). Moj ojciec tez malował i jednak na ścianach troche inaczej wyglądają te kolory niz na puszkach czy Wzornikach w sklepie.
Nam z magnata wyszły idealnie. Tylko z tym ze na puszce jest napisane ze pokryje xm2 a tak naprawde pokrywa mniej. Ale ładnie kryje.