X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 14:55

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znac jak juz cos wybierzesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś z rodzinką byłam w mc donald na lodach hit.
    Cukier 130!!!!:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 17:34

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

adrenalina lubi tę wiadomość

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja rowniez na insulinie od 5tyg ciazy... teraz 17tydzien i cukry rozne glownie dobre tylko niewiem co zrobic z rannymi na czczo zazwyczaj sa zawysokie ok 100-110 w nocy sa niskie i niemoge dodac kolejnej jednostki... niewiem sama jak je obnizyc jakies rady macie??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w nocy niskie, a potem rosną bardzo, to może z głodu? Może powinnaś wczesniej mierzyć i jeść śniadanie? Gadalas z diablo?
    Agatia, ja slyszalam bardzo pozytywne opinie o tikurilli i magnacie. Sniezka i dulux podobno do niczego.

agatia lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć słodkie dziewczyny! Przyłączam się do wątku, jeśli mogę :)
    agatia wrote:
    Dam, choć z Mgnata niestety nie ma takich odcieni jak bym chciała :/
    Chyba zdecyduję się na fsrby Bondex, choć cena nie jest zachęcająca ;)
    My malowaliśmy pokój małego farbami bondex smart paint (białą i szarą "Mały książę") i jestem bardzo zadowolona z efektu. Farba super się zmywa i tworzy jednolitą powierzchnię, nie kruszy się tylko tworzy coś o konsystencji gumy na ścianie. Naprawdę polecam! Bez porównania do innych farb, a przy malowaniu domu próbowaliśmy już naprawdę różnych. Początkowo chcieliśmy magnata, ale ciesze się, że mąż mnie namówił na bondexa, choć cena nie jest najniższa.

U mnie na razie samokontrola cukrów. Trzymam się dzielnie diety, choć nigdy mnie nie ciągnęło do słodyczy i wielu z listy tych "zakazanych" produktów :D. Pierwszy posiłek jem ok 6 a ostatni o 22 ale niestety, pomimo diety, nadal cukry na czczo mam za wysokie >90. Jutro wizyta u diabetolog, jestem ciekawa co mi na to poradzi.

ex2bwn15260327bu.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A duże masz te przekroczenia?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zmieniam diabetologa bo ten kompletnie olewa wszystko twierdzi na wszystko dobrze dobrze:/ kolacje jem kolo 19,30 i pozniej niechce mi sie jesc czasem tylko zjem cos przed snem ale zadko... w nocy mam zazwyczaj kolo 60 a rano 110 i niewiem z czego:/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Wlasnie zmieniam diabetologa bo ten kompletnie olewa wszystko twierdzi na wszystko dobrze dobrze:/ kolacje jem kolo 19,30 i pozniej niechce mi sie jesc czasem tylko zjem cos przed snem ale zadko... w nocy mam zazwyczaj kolo 60 a rano 110 i niewiem z czego:/

Z głodu :-(

Musisz coś zjeść nawet połowę posiłku co jesz.

U mnie tak jest ze cukry mi rosną z głodu.

• Kai Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie wkurzają te małe gówna - glukometry. Ponieważ sprzet to niedokladny, a ja mam zwykle problem na czczo, mierze dwoma dla pewnosci. Wtedy jestem spokojna, bo wyniki raczej się pokrywają (czasem 1-2 jednostki wiecej na moim "oficjalnym" glukometrze). Dziś wstalam sobie na siku i zmierzylam. Z tej samej kropli 10 jednostek różnicy (84\94)! Wkurzylam się i zmierzylam jeszcze raz. Jeszcze wieksza roznica (84\98)! Odlozylam wszystko. Pooddychalam spokojnie. Odczekalam. Zrobilam nową dziurkę i z tej samej kropli na dwa glukometry. Wynik idealnie rowny na dwóch (89). No i ktory jest prawidłowy? Obstawiam ten 89, bo na dwoch wyszedl, no i jakis taki pośredni. A Wy? Jak myslicie? Ale mnie wkurzają te dziwne urządzenia...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i faktycznie z glodu dzis wstalam glodna jak wilk;) w nocy cukier 85 a rano 88 takze teraz w nocy za wysoki a rano dobry ehhhh

Do Kai mi w szpitalu na diabetologi mowili ze moze sie wahac o 30 bo krew krazy ciagle i dlatego z niby jednej kropli rozne wyniki ja tez tak mam...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie jeszcze jedna sprawa niby czlowiek na diecie i nieje niezdrowo ani duzo ani nic a jednak w ciagu 2tyg niecalych przytylam 3kg:/ znalazlam ksero ksiazeczki z 1 ciazy gdzie cukrzycy jeszcze nie mialam i niby tyle sama przytylam w podobnym czasie a jadlam slodycze garsciami wiec moze to sprawa organizmu a nie diety te kg??? Mialam nadzieje ze mniej przytyje przez cukrzyce ale teraz sama watpie:/ juz 5kg a 17tydzien....

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa 85 w nocy to dobry wynik. Nie może być niższy niż 60, ale górnej granicy chyba nie ma, mi diab mówiła że ma być tak jak na czczo, więc pewnie jak jest do 90 a nawet 100 to jest dobrze.
    Moja rada, zjedz coś zanim pójdziesz spać, bo cukry rano za wysokie z powodu zbyt dużej przerwy w jedzeniu.

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no zaraz w psychiatryku wyląduje... on się ciągle drze... Pół godziny usypiania, obudził się po 40minutach oczywiście niedospany i znów ryk.. no ale nie zaśnie... przy przebieraniu ryk, przy przewijaniu ryk, przy zasypianiu ryk, przy jedzeniu ryk... no to chyba normalne nie jest... no i go zważyłam... (też ryk) 4850g... przybrał 50g w 1,5 tygodnia... katastrofa... mam nadzieję że da mi skierowania na badania jutro bo to jego zachowanie normalne chyba nie jest... ja już mam dość bo to dziecko ciągle płacze a właściwie wrzeszczy i się zanosi... niech w końcu ktoś coś z tym zrobi bo mam ochotę zamknąć go w sypialni i tam zostawić bo ileż można słuchać wrzasku... ja już ryczę razem z nim... jest coraz starszy a jest coraz gorzej...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, współczuję. Może rzeczywiście cos mu dolega, skoro tak płacze. Choć z drugiej strony znam takich ludzi, którym nic nie jest, a ryczaly cały czas w niemowlectwie. Ja podobno strasznie się darlam nocami. Nie wiem, jak moi rodzice to wytrzymali.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny już po chrzcinach :) Narobiłam się jak wół. Mały dostał mase zabawek i ubranek :) Na pieniążki nie liczyłam bo przecież nie po to się chrzci dziecko ale powiem szczerze że na niektórych osobach się bardzo zawiodłam bo okazało sie że mój synek nie został potraktowany tak jak ja traktowałam niektóre dzieci czy ludzi. Kiedyś zostaliśmy zaproszeni z mężem na chrzest zaraz przed naszym ślubem. Ja wtedy dopiero zaczęłam prace wiec kasy nie było ale uzbierałam na prezent 800zł de mnie i męża bo bliska rodzina (musiałam sprzedać złotą bransoletka). A mój syn dostał od tych ludzi (z 2 dzieci) 150zl. Wolałabym żeby mu kupili jakiś tani prezent a od serca niz tak na odczep sie załatwili sprawę. A niby ludzie "na stanowiskach". Przykro mi bo jak glupia latałam do dzieci tej pary zeby popilnować. Nieraz w ciazy wizyte u gina przekładałam bo w ostatniej chwili trzeba bylo dzieci ze szkoly odebrac. Co odwiedzin u nich czy jakas impreza to z prezentami leciałam i nawet na urodziny ktoregos z dzieci wiecej kasy wydwalam.
    Wiem ze to glupio brzmi bo przeciez wiadomo ze nie dla kasy impreze robilam i ludzi zapraszalam ale czuje sie......zawiedziona, rozczarowana? Sama nie wiem jak to ujac. Okazało sie ze na tych co maja najmniej najbardziej mozna liczyc. Ale człowiek uczy sie całe życie i napewno od teraz bede mądrzejsza
    :)

P.S.
    Agatia ja mam DULUX EASE CARE i akurat jestem zadowolona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 13:35

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko
    przystojniaczek z twojego Krystianka :)
    no i teraz po chrzcinach niech aniołek w niego wstepuje :) tak akurat do osiemnastki ;)

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko, drugie zdjęcie najlepsze! :-)

Dorinka lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ