Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Wysoki cukier rano jest oczywiście z głodu.
Ja jestem po wizycie u diabetolog. Powiedziała, że cukry na czczo mogłyby być lepsze (wahają się od 80 do 100 w zależności od dnia) i że koniecznie mam jeść chociaż mini kromeczkę przed samym pójściem spać, bo ostatni posiłek jem ok 21, a pierwszy ok 5-6 rano. Pozostałe wyniki (w tym hemoglobina glikowana) są ok, więc powiedziała, że wystarczy sama dieta, szczególnie, że nie zostało wiele tygodni do porodu. Już mi bokiem wychodzą pomidory i ogórki hehehe
W ciągu trzech tygodni, czyli od poprzedniej wizyty, a więc od kiedy jestem na diecie cukrzycowej, nic nie przytyłam. W sumie od początku ciąży przybyło mi 6,5 kg. Najgorsze jest to, że już teraz słyszę nie tylko od mojego gina, ale też od diabetolog, że za mało przybieram, wrrrr!no widocznie tak działa mój organizm, bo przecież specjalnie tego nie robię
-
Jola1985 wrote:
W ciągu trzech tygodni, czyli od poprzedniej wizyty, a więc od kiedy jestem na diecie cukrzycowej, nic nie przytyłam. W sumie od początku ciąży przybyło mi 6,5 kg. Najgorsze jest to, że już teraz słyszę nie tylko od mojego gina, ale też od diabetolog, że za mało przybieram, wrrrr!no widocznie tak działa mój organizm, bo przecież specjalnie tego nie robię
Jola nic sie nie martw małym przybieraniem - jesli dzidziuś przybywa dobrze to wszystko ok - &- przez cała ciąże przytyłam 8kg kończąc z waga 50kg i nikt sie nie czepiał a dzidziusia zdrowa i ur 3300g
-
nick nieaktualnyJa już w szpitalu od 12:00.
Na IP wyglądało że mnie nie przyjmą nawet na skierowanie co miałam od mojego gin ale powiedziałam że mój gin gadała z gin z tad itd.
Powiedziała że mam się nie nastawiac.
Więc przez chwilę byłam wściekła i gotowa dzwonić do mojego gina.
Po godzinie przyszła pielęgniarka i powiedziała że jestem przyjęta na patologie narazie nie do cc (więc gin mój jednak gadał z ta gin z tego szpitala i chyba załatwił sprawę).
Jestem po obiedzie i szok 194/204!!!!!!!
Zjadłam Ziemniaki gniecione, buraki i skrawek mieska gotowane z sosem.
Pielęgniarki z oddziału w szoku że takie cukry mam!
-
Aga2606 wrote:Jola nic sie nie martw małym przybieraniem - jesli dzidziuś przybywa dobrze to wszystko ok - &- przez cała ciąże przytyłam 8kg kończąc z waga 50kg i nikt sie nie czepiał a dzidziusia zdrowa i ur 3300g
Wagą nie ma się co przejmowaćja też w całej ciąży przytyłam 8 kg, dziecko 3300g. A zaczęłam przybierać dopiero od połowy ciąży, ani gin ani diablo nie mieli do tego zastrzeżeń, niejednokrotnie pytałam, czy to prawidłowo, że nic nie przytyłam( nie żebym bardzo pragnęła kilogramów) więc jeżeli dziecko rośnie prawidłowo to jest ok
To Żabko teraz Ty na przymusowych wczasach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 17:42
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualnyTak twardan na przymusowych wczasach.
Cukry się sypia.
Obiad: 194/204
Kolacja za niedługo ale pewnie będzie ok bo zjadłam swoje szprota w pomidorowym sosie:-)
Jakbym zjadła to co dali a była to jakaś pasta ryż z marchewka i koprem? Straszne:-(
Za 40min pomiar.
Ja Przytyłam od początku 10kg a zaczęłam ekspresowo tyc od 35tc:-(
Tatuś z córką dają sobie nieźle radę więc mogę leżeć
Nie uwierzcie mój gin pisał do mnie jak tam sytuacja.
Martwi się?????
Ale po obchodzie rano coś będę wiedzieć -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:No po mojej kolacji 119/120
Mam zgłosić na obchodzie że jedzenie szpitalne jest dla mnie be:-)
Co mi mogą poradzić? Kazać jeść swoje:-(
Dziwne podejście pielęgniarki.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sweet_CupCake wrote:A mowilas Panią od jedzenia że jesteś cukrzycowa? Jak ja byłam w szpitalu to zawsze jak wchodziły do pokoju to pytały która to ta z cukrzycą i dostawalam coś innego plus ekstra posiłek na potem. Trzymam kciuki. Będzie dobrze. Absolutnie nie zgadzają się na propozycje porodu sn jeśli jesteś nastawiona na cc. I pisz koniecznie jak sytuacja na froncie.
Mnie tez pytał ktora to z cukrzyca i moja dieta różniła się tym ze do kazdego posilku dostawalam gotowane jabłko, kisiel lub jogurt. Dawali mi pomidora lub ogorka, chleb graham zamiast kajzerki i zamiast wędliny pasztet. A no i na śniadanie nie przyslugiwala mi zupa mleczna (z racji nabialu) ale za to dostawalam twarozekI postawa dla cukrzycowych na diecie: zupa z rozgotowanym makaronem bialym i rozciapciany ryz lub ziemniaki z zageszczanym maka sosem
-
nick nieaktualny
-
Zjadłam kupę frytek z sosem czosnkowym (mąż zrobił)plus 2 szklanki coli. I miałam w planach zmierzyć się po 1 I 2 h. Ale zaraz dojadlam 1/4 opakowania ptasiego mleczka. .. ale zmierzylam się po 1h...89
ale dam znać po 2h
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zabka04 może ze stresow tak Ci skacze cukier... ja tez mialam tragiczne cukry bedac w szpitalu w 1 ciazy robilam im afery za te posilki niby dla diabetyka i wypuscili mnie do domu a po tygidniu wrocilam bo nadszedl juz czas i skonczylo sie cesarka... dzis zjem kromke przed snem i zobacze jaki bedzie rano cukier. A czy to prawda ze po 1wszej cesarce moge zadac 2giej i niemoga mi odmowic??