Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kas
Cukrzycy nie masz a ketony nie są z nią związane. Ma pewno najpierw w Google weszłas a tam wyskoczyła kwasica ketonowa itp itdprawda? ?
Krzywa dobra. Ketony śladowe i ich nie powinno być. Ale zdarza się każdemu je mieć przy słabej chociażby kolacji. Spokojna twoja głowakas50 lubi tę wiadomość
-
Kas,
cukrzycy według wyników nie masz, z tym że krzywą powinno się robić między 24 z 28 tygodniem, wcześniej może nie być wykryta
Kamcia ma rację, ketony z cukrzycą nie mają nic wspólnego. Na wynik może mieć wpływ co i ile jadłaś w ciągu całego dnia i ile płynów wypijasz;]kas50 lubi tę wiadomość
-
Kas, nie martw się. Nie masz cukrzycy. Adrenalina chyba nie doczytala wyników krzywej i dlatego Ci opowiada o diabetoligach i glukometrach. Jak się martwisz, kup sobie paski do badania w aptece. Bez recepty też można. Ale to nic poważnego, spokojnie.
-
Dziękuję dziewczyny za wszystkie informacje
Fakt,trochę poczytalam w necie i stąd moje obawy,tymbardziej ze zawsze wyniki moczu były ok,teraz też są pozatymi właśnie ketonami.
Czy dieta ma wpływ na nie?
Rozumiem,że powinnam przed pojsciem spac zjeść jeszcze np.kanapkę?
W nocy mam przerwę w jedzeniu 12-14h,teraz 3trymestr dziecko szybko przybiera,stąd być moze większe zapotrzebowanie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 05:47
-
Dziewczyny rany Boskie ja nie wiem co sie z moim dzieckiem dzieje
3 przespana noc!!!
21.40-8.00!!!!
No wiecie co nie zeby mi nie pasowalo ale jak to ja zaczynam sie martwicCzy to normalne zs takie male dziecko robi tak dluga przerwe w nocy?
Domi a jaki ty masz bujaczek? Leżący czy na pol siedząco? -
Nitka_lutowa wrote:Kas ja Ci niepowiem bo nie znam sie na tym ale ja bym poszla do lekarza nawet 1go kontaktu i pokazala mu te wyniki i powie Ci dlaczego tak jest i niebedziesz sie denerwiwac niepotrzebnie w tak zaawansowanej ciazy...
A te paski do badania ketonow w moczu są na receptę? -
Dorinko
tylko sie cieszyćniby mówia, ze najgorsze pierwsze 3 miesiące i moze twój malutki juz wchodzi w tren czas
skoro robi przerwę to mu taka potrzebna i mu słuzy
ja nawet z 10 miesieczna Emilką nie doczekałam nocy bez butliDorinka lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:kas
te paski nie sa na recepte, ale ja kwestie ketonów bym odpusciła
ale zjedz późniejsza kolacje, by dzidzia nie była głodna
Ja przed ciążą mialam lekką IO,do 12tc bralam Siofor,być może teraz coś nawala -
Kas, rzeczywiście zjedz kanapkę przed snem, możesz do tego wypić trochę mleka. Ważne jest to, by były to weglowodany z odrobiną tłuszczu. Ketony to produkt spalania tluszczu. Organizm nie ma węglowodanów i dlatego spala tłuszcze. Dostarczysz węglowodany i będzie ok.
Zabko... jak u Ciebie?żabka04, kas50 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJest światełko w tunelu.
Fajna pielęgniarka była i podłącza mnie do ktg.
Pogadaliśmy bo temat o in vitro się rozkrecil:-)
Od słowa do słowa.
Okazuje się że koleżanka mojego gina jest już w poniedziałek na dyżurze na porodowce.
Doradzila żebym podeszła po obchodzie i się przedstawiła itd a reszta się rozkręca i dogadamy się.
Z ta gin co mnie namawia do sn nie da rady bo ciężki typ człowieka nikogo ona nie szanuje.
Napisałam do mojego gina czekam na odzew.
Teraz ważne żeby junior usluchal mamusi i siedział do wtorku ładnie.
Skurcz dzisiaj się zapisał.
Ogólnie wczoraj się wyplakalam dziś wstałam połamana z tego łóżka i jakoś oswajam się z myślą że urodze sn.
Ale jeszcze się ludze na cc.
Trzymajcie kciuki:-)
adrenalina, kamciaelcia, twardan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zabko dla mnie i tak twoj gin nie ładnie sie zachował bo idac do szpitala powinnas miec juz skierowanie na cc. Powinnaś miec juz wszystko dograne i isc z usmiechem na twarzy wiedzac ze synus niedlugo bedzie na swiecie. A tak to gosciu narazil Cię na sam koniec na zupelnie niepotrzebny stres. Zreszta takie wydzwnianie i dopraszanie się o wszystko nie jest przyjemne.
No ale juz za pozno. Przy nastepnej ciazy będziesz wiedziala zeby brac gina ktory urzeduje w jakims szpitalu (ja tez)
Trzymam kciuki zeby synus posiedzial w brzuszku i zeby zrobili ci cc. Ty zaciskaj mocno nogi zeby go tam trzymać jeszcze
Ja tez po twojej operacji nie chcialabym ryzykowac sn no ale moze latwiej ci bedzie jam psychicznie zaakceptujesz taka mozliwosc (choć nie zycze) bo najgorzej przechodzi sie pewne sprawy jak czlowiek jest nastawiony na cos innego.
Ale powedz mi bo w koncu nie zrozumialam. Ty jak wroci ta lekarka masz juz zalatwione cc czy dopiero jej musisz dac w lape? -
nick nieaktualnyTo jest wszystko już ugadane z nią.
Mój gin bardzo dobrze ja zna i powiedział że załatwi i za nic mam nie płacić.
Dlatego wystawił tylko skierowanie do szpitala żebym się położyła i leżała w razie czego bo córkę urodziłam w 38 tc to tak dla bezpieczeństwa.
Nie fortunnie się też stało że ona jest akurat na urlopie teraz.
Ale jest w poniedziałek i podejdzie i powie co i jak.
Więc dlatego szłam do szpitala pewna i szczęśliwa.
Tak samo gdyby pielęgniarka na IP nie zadzwoniła chyba do niej to by mnie nie przyjęli bo tak też mówiła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 11:04