X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi05 to ja chyba też tak właśnie mogę sobie na więcej pozwolić byle żeby w niedużych porcjach, a systematycznie, czyli u mnie co ok.2,5 godz.
    Owoce z jogurtami mieszam i też jest spoko.
    Te dwa pierwsze tyg. zrobię takie typowo dietowe, a później zobaczę jak mi będzie służyła np.mąką pszenna, czy jakiś wafelek.

Tylko kurczę siniaczki mi się robią od tego klucia :(

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia
    Ja jadłam knoppersa czy mleczna kanapkę -cukry zawsze w normie

Isia86 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja wrote:
    To nie tak, że wywala. Mam po prostu alergię na jajka i mleko i dodatkowo nietolerancję laktozy. Jem te produkty, ale w minimalnej ilości tylko, już od wielu lat. Dlatego opcje śniadaniowe to dla mnie ciężki temat.
    Może spróbuj np. Kaszy jaglanej na mleku kokosowym. Albo płatki owsiane górskie na wodzie z dodatkiem jakiegoś owoca. Może jeszcze jakiś łosoś z warzywami. Albo przerzuc się na sałatki.

Jeśli masz wysokie cukier rano to najpierw spróbowałabym po prostu podzielić śniadanie na dwa razy. Jesz pierwsza część po godzinie mierzysz cukier. Jesz druga i mierzysz po godzinie. Zrób sobie krótsze przerwy między posiłkami np. co 2h.

Impresja lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O łosoś też był ok
    Ja jadłam Prince polo, grzeski, Kinder bueno :-)
    Do kawy jAko 2 śniadanie

Isia86 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png

Wysłany: 15 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Spotkałam się już z dziewczyną z miasta i motalam małego, miałam nawet pozyczona chustę, ale jakoś mnie to nie przekonuje... chyba za słabo go dociagam, słabo wyszło I jakoś mało wygodnie mi było...
    Możesz ewentualnie polecić jakąś fajną chuste? Ale tak za 200zł, mogę szukać w używanych, chociaż na razie bardziej skłaniam się ku nosidle
    No to może trzeba zgłosić się do kogoś kto ma certyfikat. Może w twoim misie są jakieś warsztaty. Chusta jak najbardziej używana jest grupa na fb. Sprzedażowa chust i nosidel. Można w bardzo fajnej cenie kupić już złamana, czyli taka wypracowana, miękka chustę i ja się lepiej wiąże niż swiezaka. Możesz też spróbować np. Kolkowej chusty. Wiem że niektórym jest łatwiej od niej zacząć bo nie trzeba wiązać. Tylko nie da się długo nosić bo obviazasz tylko jedno ramię.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Isia
    Ja jadłam knoppersa czy mleczna kanapkę -cukry zawsze w normie
    O proszę :) to nie jest źle :)))
    Ja już mam fajne przepisy na słodkości dla diabetyków. Jutro robię chyba sztandarowe ciasto, tj.marchewkowe - oczywiście w wersji dla diabetyków :) nawet odkryłam, że jest cukier, którym można się poratowac.
    Trochę zachodu z tym wszystkim jest, ale da się żyć :)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na pierwszym motala dziewczyna która nosi, na drugim ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 09:56

Nitka_lutowa, Izieth, kamciaelcia lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia
    Czyżby ksylitol masz na myśli? :D mi średnio służył :) ale najdroższy cukier to jest :D paluszek kinderbueno tez czasem mogłam (ale ciiiii cichutko ;) )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia stewia droższa :-P
    Mi ksylitol służył

kamciaelcia, Iva79 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Dominik slodziutko wyglada w tej chuscie:) przestancie w koncu robic mi ochote na te wszystkie slodycze no ja noemoge nic:( nie no moge jedynie robic ciasta... wczoraj jablecznik pieklam pysznie wyglada i smakuje kruszynke ugryzlam:) i reszty niema komu jesc zabardzo heh

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Isia
    Czyżby ksylitol masz na myśli? :D mi średnio służył :) ale najdroższy cukier to jest :D paluszek kinderbueno tez czasem mogłam (ale ciiiii cichutko ;) )
    Taaak dokładnie ten cukier :) hihi

kamciaelcia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W okolicach lutego tu na wątku były przepisy na ciasta dla nas ; )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 15 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Na pierwszym motala dziewczyna która nosi, na drugim ja
    Ale slodziak. ;-)

Od razu Ci mogę napisać że mogło Ci być nie wygodnie ponieważ chuscioch jest za bardzo wygięty. Jego plecki powinny ustawić się w literkę C. A poły pod pupa powinny być dalej na udach tak żeby ta pupa wpadała mu w chustę jak w hamak. I wydaje mi sie ze powinien byc troszeczke nizej. Tak zeby jego glowa zaczynala sie na wysokosci twojej brody. Zaraz Ci wrzuce tutaj fote.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d690553f50a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 22:22

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja bo nie umiem właśnie ustawić żeby miał tak zaokrąglone plecki. ..

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolnie z chlebem to słabo sie dogadywalam :)
    Moglam zjesc max 30g pieczywa. Zytnie i wszystkiei nne ciezkie to dla mnie kosmos byl. Graham i razowy bez szalu. Wkoncu dobralam dla siebie zwykly pszenny chleb slonecznikowy uwaga....barwiony karmelem. Kanapka dosc spora wiec moglam nawalic na gore duzo warzyw.
    Ale ktoras dziewczyna tutaj pisala kiedys ze podobno super cukrowo wychodzi ten z biedry paczkowany 7ziaren. Ja nie próbowałam bo on jest dla mnie OBRZYDLIWY ;)
    I ja polecam na I śniadanie (bo tez miałam z nim problem) parowki z sokolowa 91% mieska i kiełbasę z morlin z piersi kurczaka.

Twardan ja oszalalam do tego stopnia ze naprawde zastanawiam sie czy nie odwolac tego wyjscia w sobote i opieki tesciowej :| Niby wiem ze to glupie ale jakos nie moge sie przelamac zeby go samego zostawic na całą noc (nawet na zakupy mam problem) :| Ja caly czas gdzies w psychice nie pogodzilam sie ze nie kp. Duzo sie mowi o wiezi jaka wytwarza sie miedzy matka i dzieckiem przy kp i powiem wam ze ja strasznie sie boje ze przez to ze karmie mm maly nie będzie mnie kochal i nie bede dla niego najważniejsza. Dodatkowo cały dom na mojej glowie i nie mam czasu non stop go nosic, bawic sie z nim albo ciągle go zagadywac. Dlatego staram sie go wszedzie zabierac i pewnie tez dlatego tak ciezko jest mi gdzies isc (choćby poimprezowac). W dzien widze ze pieknie sie do mnie smieje i gaworzy i jestem szczęśliwa bo czuje sie wtedy tak wyjatkowo a potem przychodzi ktos zupelnie obcy i zachowuje sie tak samo. I tak samo jest z noszeniem czy usypianiem. Dlatego myślę ze wogole nie robi mu roznicy czy zajmuje sie nim ja czy ktokolwiek inny. I wiem ze taka zaborczosc i zazdrosc jest niezdrowa no ale tak mam. Ale juz nie smece :)

Kamcia wiadomo ze moj jest dla mnie taki sliczny i slodziutki ale wlasnie niektore rzeczy bardziej podobaja mi sie u innych dzieci. Np wloski czy oczka ;) Ale oczywiście nigdy mu tego nie powiem czy nie dam odczuc ;) Fakt brzydkie dzieci tez widzialam ;)

Kai to ja z czerwona lub malinowa szminka na ustach popierniczam caly dzien. I faktycznie zauwazylam ze jak nieraz przeciagam wyrazy jak mowie do malego to mi "odpowiada" po swojemu albo go to bawi bardzo. Sadzam fo w bujaczku a sama naprzeciwko siadam albo sie nad nim pochylam i dyskutujemy :) Czasem zdarzy mu się na glos odglos smiechu wydac :) O sylabach nie wiedzialam takze dzieki :) I mowie do niego chociaz teraz jak napisalas ton lepiej zeby nie słuchał Wszystkich głupot co matka do niego wygaduje ;)

Ps.
    Twardan tez bym powiedziała ze Piotrus bardziej do ciebie podobny :)
    U mnie ja widze ze maly bardziej do mnie (wsumie bardziej do mojego zmarlego taty - tego sie wlasnie obawialam) ale wszyscy co go widza to mówią ze cały maz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 22:32

twardan lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png

Wysłany: 15 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Tylko ja bo nie umiem właśnie ustawić żeby miał tak zaokrąglone plecki. ..
    Jak zaczynasz wiązać chustę i wkładasz dziecko do kieszonki to nadmiar tej chusty musisz włożyć głęboko między siebie a dziecko. To po pierwsze. A po drugie jak poły boczne będą przebiegać nie pod pupa tylko po udach to dupka sama wpadnie do chusty a plecki same się zaokrągła. Wiem, że na początku drogi to jakiś kosmos wiec może jeśli starczy ci wytrwałości umów się z jakimś doradca certyfikowanym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 22:33

domi05 lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko, daj już spokój z tym kp i mm. Jeszcze raz Ci powtarzam. Ja zostałam wykarmiona mm i zapewniam Cię, że jestem normalna, zdrowa i wszystko ze mną ok. Więź z mamą też nawiazalam porzadna. Nie zadreczaj się. Idź na tę imprezę i baw się dobrze. Synkowi nic nie będzie jak spędzi jedną noc z babcia. Dadzą sobie radę. A w razie czego to przecież nie wyjezdzasz na koniec świata!

Nitka_lutowa, Iva79 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie mi się udało (dzięki Kamciaelcia)

To mój Kajtuś (patrz Dorinka jaki grubasek, a na kp)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd6ab5b9443a.jpg

Nitka_lutowa, Iva79, Isia86, Dorinka, kamciaelcia, twardan, domi05, żabka04 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki siedzę na krzywej trzymajcie proszę kciuki.

kamciaelcia, żabka04, Dorinka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla sludziuchny Kajtus:)
    Z krzywa bedzie dobrze spokojnie;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ