X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi niechodze szybko spac ale zawsze jemy wspolnie kolacje z dziexkiem i mezem a maly po 20 chodzi spac wiec tak wypada, zreszta boje sie jesc cokolwiek bez insuliny bo zaraz strasznie skacze cukier a niechce sie kloc 7 razy dziennie:/ jesli chodzi o Twojego maluszka to moze ma kolki?? Moja siostrzenica tak miala ze sie darla dzien i noc i jakies kriple na kolke siostra kupila i dopiero bylo lepiej.. i tez polecam bujaczek z fishera ja mialam akwarium costam jakos tak sie nazywala i teraz tez go kupie bo super sprawa to byla.

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny ale slodkosci z tych waszych maluszkow kazde zdjecie od kazdego ladniejsze;) wszystkie slodkie i tylko wpatrywac sie i czekac az minie pare miesiecy az na zywo w swoje bedzie mozna sie wpatrywac:) sweeetasne babelki:):):):)

kamciaelcia, Dorinka, Isia86 lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia smoczek mowi wszystko ;) Do kogo ten przystojniak podobny? :)

Moj ma jedyny pewny punkt dnia czyli drzemkę po śniadaniu. Gaworzenie po jedzeniu 0.5-1h i po jednym ziewie zaczynam usypianie.
    Dzia wyjatkowo mial juz 2 drzemki i to dość dlugie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 20:03

Nitka_lutowa, kamciaelcia, żabka04, Isia86, twardan lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjesc schrupac wycalowac po raczulkach te Wasze Slodziaczki malutkie Skarby:):):):) jej uwielbiam takie malenstwa:) az sie sama sobie dziwie czemu tak dlugo czekalam zanim zdecydowalam sie na drugie... ;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    nie wiem , co powiedzieć o tym języku...

i więcej bym tych języków znalazła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 09:57

Dorinka, Nitka_lutowa, żabka04, Isia86, twardan, Izieth lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    ale fryz ma twój Krystianek :) i grubaska ja nie widzę ;) pierwsze i ostaTNIE ZDJĘCIE ŚWIETNE!!!!

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś chyba tez mieszany :) z czasem sie okaże do kogo bardziej podobny :d narazie męza obstawiaja

Dorinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no sama nie wiem o co mu z tym jezykiem chodzi ale właśnie przez to mamy wizyty u logopedy :|
    O moj Boziu ale ta Emilcia sliczna :) Jakie piekne oczka i wloski długie :D
    U mojego fryz to za duzo powiedziane :)
    Jak glowka urosla yo strasznie się wloski przerzedzily i do góry poszly. Mam nadzieje ze niedlugo zaczna konkretnie rosnąć i nie będzie lysy jak kolano (jak tatus ;)).

A jeszcze jedno. Nowa umiejętność mojego syna z ktora zawzięcie walczę (narazie z marnym skutkiem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 20:02

kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    spytaj o ten jezyk :) az sama jestem ciekawa :)
    Emilka urodziła sie wykapany tatuś a potem wykapana mamusia-zwłaszcza odstajace uszy :D
    a jak Piotrus sie urodził myślałam że sie popłaczę jak zobaczyłam jego brak włosów

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Kup chustę i nos go przy sobie. Ogarniesz wtedy wszystko daje Ci słowo. I nie, nie przyzywyczai się. Mój jak skończył rok to tylko o własnych nóżkach. Dziecko po prostu chce być blisko Ciebie. Polecam przeczytać książkę psycholozki Agnieszki Stron Dziecko z Bliska. Od razu lepiej się poczujesz w roli mamy.
    Myślałam nad nosidłem w stylu mei tai, bo zawiązać mojego w coś to graniczy z cudem, a jakoś mi tak niewygodnie z chustą

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u nas przykrywanie to tylko w dzień, w nocy śpi w śpiworze bo inaczej nie da rady,odkopie się i wybudza.
    Dziś go położyłam pod kocem, bo śpiworek jeszcze nie wysechł. Wstaję do niego nad ranem, a on na kocyku i odwrócony o 180 stopni

kamciaelcia lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Domi niechodze szybko spac ale zawsze jemy wspolnie kolacje z dziexkiem i mezem a maly po 20 chodzi spac wiec tak wypada, zreszta boje sie jesc cokolwiek bez insuliny bo zaraz strasznie skacze cukier a niechce sie kloc 7 razy dziennie:/ jesli chodzi o Twojego maluszka to moze ma kolki?? Moja siostrzenica tak miala ze sie darla dzien i noc i jakies kriple na kolke siostra kupila i dopiero bylo lepiej.. i tez polecam bujaczek z fishera ja mialam akwarium costam jakos tak sie nazywala i teraz tez go kupie bo super sprawa to byla.
    Ty masz też insulinę doposiłkową? Ja też się kułam 7 razy ale nakłuwaczem i cukier sprawdzałam... No nie pomogę, ale wydaje mi się że te przerwy są trochę za długie... Spróbuj chociaż dziś tą ostatnią kolację zjeść o 22 i potem insulina i zjedz bułkę z serem i popij mlekiem/kefirem

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko, na tym etapie logopeda sprawdza rozwój dziecka, ponieważ poszczególne umiejętności przekładają się także pozniej na uczenie języka. Wystawianie jezyczka było sprawdzane, żeby sprawdzić sprawność mięśnia okreznego ust (chodzi o wlasciwe jedo napięcie, co można sprawdzić przy ssaniu). W ogóle ważne jest to, w jaki sposób dziecko je, bo to najlepsze ćwiczenie logopedyczne. Nie chodzi tu o kp czy mm, ale o to, by np. nie przedłużać okresu karmienia butelką, karmić czasem dziecko łyżeczką, pozwolic mu pic przez rurkę, nie miksowac wszystkiego w nieskończoność, ale dac dziecku czasem coś pogryzc itd, ale to oczywiście zalecenia na później :-). Co na teraz. Logopeda sprawdzi umiejętności dziecka, a w razie ich braku będzie je pobudzać, by te umiejętności nabylo (za pomocą roznych ćwiczeń, ale spokojnie, nic nieprzyjemnego dla dziecka). Te umiejętności to: symetrycznie i naprzemiennie wymachuje nóżkami, w pozycji na brzuchu unosi głowę pod kątem 45 stopni i utrzymuje przez około 10 s, trzymane w pozycji pionowej potrafi utrzymać głowę prosto przez kilka sek, trzymane w pozycji pionowej opiera się o podłogę nóżkami ugietymi w kolanach i biodrach, utrzymuje lekko otwarte dlonie, podnosi dłoń do przedmiotu, trzyma przez chwilę grzechotke, sledzi wzrokiem przedmiot poruszajacy się w lewo i w prawo, sledzi wzrokiem poruszającą się twarz, reaguje mimika na twarz dorosłego, usmiecha się, wydaje różne dzwieki, patrzy na zrodlo dzwieku, przez chwilę przestaje się poruszac po uslyszeniu głośnego dźwięku, wsluchuje się w wypowiedzi dorosłych. To tak w skrócie, bo temat jest obszerny :-).

kamciaelcia, Dorinka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka mój też wystawia język i ssie kciuka. Ten kciuk mnie wkurza bo smoczka skubany nie chce. Pluje nim dalej niż widzi. A jak ssie kciuka to strasznie hałasuje.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jak was nadrobić a już z wami pisać.:-(
    Mały siedzi na cycku caly czas potem mm istna bieganina.
    Ja wykorzystałam chwilę i zadzwoniłam do przychodni w sprawie synka i jego pupy bo to normalnie masakra co widzę:-(

Ale nie ważne spieszę z dobrą nowina'!!!!!!!
    Męża wysłałam do przychodni z fokumentami bo tak się dogadałam z babka po to żeby szybko widzieć się z położna i pediatra (nie mamy pesel dziecka) i mąż musiał podać imię syna!!!!!

Wybraliśmy: Robert Andrzej <3

Isia86, kamciaelcia, Dorinka, twardan, Nitka_lutowa, Izieth lubią tę wiadomość

• twardan Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko a może Krystianek na tym ostatnim zdjęciu robi kupę?

Żabko bardzo ładne imię wybraliście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 18:07

żabka04 lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan
    Prześliczny ten wasz Piotruś :) i nadal jest taki bardziej Piotrusiowy jak nasz :D i te włosy :) ach ach i synek to do mamusi podobny że hej ;)

twardan lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem szczęśliwa że wreszcie się udało dogadać z mężem:-)

Śliczne te nasze dzieciaczki :-)
    Mój wisi na cycku a miałam go kąpać :-(

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan wrote:
    Dorinko a może Krystianek na tym ostatnim zdjęciu robi kupę?
    Twardan kochana i cukrzycowy serniczek wędruje do ciebie ;)
    Super chlopak z Piotrusia :)

Kai dzieki za info :)
    Z tego co wymienilas to Krystianek praktycznie wszystko robi.

Kamcia rozumiem o co chodzi z twoim placzem :) Ty trochę z innych powodów ale ja tez jestem troche rozczarowana fryzura mojego ksieciunia ;) I choć kocham go ponad zycie i bym go za nic nie zamienila to czasem o obiektywnie srwiedzam ze np jakies dziecko jest ładniejsze :| Wyrodna matka ze mnie ;)
    Wogole czasem włącza mi sie głupie myslenie. Nadal mam wrazenie ze nie jestem w jego zyciu najwazniejsza i zupełnie nie robi mu roznicy czy zajmuje sie nim ja czy ktokolwiek inny :| Jestem troche zaborcza i zazdrosna w tych sprawach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 18:37

3i49o7esw7obg123.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serniczek mniam mniam:)

ja to mam tak, że czasami jak zostawiam młodego u mamy i lecę na zakupy, albo jak zostanie z mężem w domu, to mam wyrzuty sumienia, że mnie przy nim nie ma.

Kamcia jesteś drugą osobą, (jeszcze jeden sąsiad)która mówi, że podobny do mnie, wszyscy twierdzą, że do tatusia :(

Dorinko Piotruś jak się urodził miał 3300, spadł do 3140. Teraz 2,5 miesiąca i ma 5,5 kg.

żabka04 lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ