Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi niechodze szybko spac ale zawsze jemy wspolnie kolacje z dziexkiem i mezem a maly po 20 chodzi spac wiec tak wypada, zreszta boje sie jesc cokolwiek bez insuliny bo zaraz strasznie skacze cukier a niechce sie kloc 7 razy dziennie:/ jesli chodzi o Twojego maluszka to moze ma kolki?? Moja siostrzenica tak miala ze sie darla dzien i noc i jakies kriple na kolke siostra kupila i dopiero bylo lepiej.. i tez polecam bujaczek z fishera ja mialam akwarium costam jakos tak sie nazywala i teraz tez go kupie bo super sprawa to byla.
-
Jejku dziewczyny ale slodkosci z tych waszych maluszkow kazde zdjecie od kazdego ladniejsze;) wszystkie slodkie i tylko wpatrywac sie i czekac az minie pare miesiecy az na zywo w swoje bedzie mozna sie wpatrywac:) sweeetasne babelki:)
kamciaelcia, Dorinka, Isia86 lubią tę wiadomość
-
Kamcia smoczek mowi wszystko
Do kogo ten przystojniak podobny?
Moj ma jedyny pewny punkt dnia czyli drzemkę po śniadaniu. Gaworzenie po jedzeniu 0.5-1h i po jednym ziewie zaczynam usypianie.
Dzia wyjatkowo mial juz 2 drzemki i to dość dlugie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 20:03
Nitka_lutowa, kamciaelcia, żabka04, Isia86, twardan lubią tę wiadomość
-
Kamcia no sama nie wiem o co mu z tym jezykiem chodzi ale właśnie przez to mamy wizyty u logopedy
O moj Boziu ale ta Emilcia slicznaJakie piekne oczka i wloski długie
U mojego fryz to za duzo powiedziane
Jak glowka urosla yo strasznie się wloski przerzedzily i do góry poszly. Mam nadzieje ze niedlugo zaczna konkretnie rosnąć i nie będzie lysy jak kolano (jak tatus).
A jeszcze jedno. Nowa umiejętność mojego syna z ktora zawzięcie walczę (narazie z marnym skutkiem).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 20:02
kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Sweet_CupCake wrote:Kup chustę i nos go przy sobie. Ogarniesz wtedy wszystko daje Ci słowo. I nie, nie przyzywyczai się. Mój jak skończył rok to tylko o własnych nóżkach. Dziecko po prostu chce być blisko Ciebie. Polecam przeczytać książkę psycholozki Agnieszki Stron Dziecko z Bliska. Od razu lepiej się poczujesz w roli mamy.
-
Kamcia u nas przykrywanie to tylko w dzień, w nocy śpi w śpiworze bo inaczej nie da rady,odkopie się i wybudza.
Dziś go położyłam pod kocem, bo śpiworek jeszcze nie wysechł. Wstaję do niego nad ranem, a on na kocyku i odwrócony o 180 stopnikamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Nitka_lutowa wrote:Domi niechodze szybko spac ale zawsze jemy wspolnie kolacje z dziexkiem i mezem a maly po 20 chodzi spac wiec tak wypada, zreszta boje sie jesc cokolwiek bez insuliny bo zaraz strasznie skacze cukier a niechce sie kloc 7 razy dziennie:/ jesli chodzi o Twojego maluszka to moze ma kolki?? Moja siostrzenica tak miala ze sie darla dzien i noc i jakies kriple na kolke siostra kupila i dopiero bylo lepiej.. i tez polecam bujaczek z fishera ja mialam akwarium costam jakos tak sie nazywala i teraz tez go kupie bo super sprawa to byla.
-
Dorinko, na tym etapie logopeda sprawdza rozwój dziecka, ponieważ poszczególne umiejętności przekładają się także pozniej na uczenie języka. Wystawianie jezyczka było sprawdzane, żeby sprawdzić sprawność mięśnia okreznego ust (chodzi o wlasciwe jedo napięcie, co można sprawdzić przy ssaniu). W ogóle ważne jest to, w jaki sposób dziecko je, bo to najlepsze ćwiczenie logopedyczne. Nie chodzi tu o kp czy mm, ale o to, by np. nie przedłużać okresu karmienia butelką, karmić czasem dziecko łyżeczką, pozwolic mu pic przez rurkę, nie miksowac wszystkiego w nieskończoność, ale dac dziecku czasem coś pogryzc itd, ale to oczywiście zalecenia na później
. Co na teraz. Logopeda sprawdzi umiejętności dziecka, a w razie ich braku będzie je pobudzać, by te umiejętności nabylo (za pomocą roznych ćwiczeń, ale spokojnie, nic nieprzyjemnego dla dziecka). Te umiejętności to: symetrycznie i naprzemiennie wymachuje nóżkami, w pozycji na brzuchu unosi głowę pod kątem 45 stopni i utrzymuje przez około 10 s, trzymane w pozycji pionowej potrafi utrzymać głowę prosto przez kilka sek, trzymane w pozycji pionowej opiera się o podłogę nóżkami ugietymi w kolanach i biodrach, utrzymuje lekko otwarte dlonie, podnosi dłoń do przedmiotu, trzyma przez chwilę grzechotke, sledzi wzrokiem przedmiot poruszajacy się w lewo i w prawo, sledzi wzrokiem poruszającą się twarz, reaguje mimika na twarz dorosłego, usmiecha się, wydaje różne dzwieki, patrzy na zrodlo dzwieku, przez chwilę przestaje się poruszac po uslyszeniu głośnego dźwięku, wsluchuje się w wypowiedzi dorosłych. To tak w skrócie, bo temat jest obszerny
.
kamciaelcia, Dorinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie mam jak was nadrobić a już z wami pisać.
Mały siedzi na cycku caly czas potem mm istna bieganina.
Ja wykorzystałam chwilę i zadzwoniłam do przychodni w sprawie synka i jego pupy bo to normalnie masakra co widzę
Ale nie ważne spieszę z dobrą nowina'!!!!!!!
Męża wysłałam do przychodni z fokumentami bo tak się dogadałam z babka po to żeby szybko widzieć się z położna i pediatra (nie mamy pesel dziecka) i mąż musiał podać imię syna!!!!!
Wybraliśmy: Robert AndrzejIsia86, kamciaelcia, Dorinka, twardan, Nitka_lutowa, Izieth lubią tę wiadomość
-
Dorinko a może Krystianek na tym ostatnim zdjęciu robi kupę?
Żabko bardzo ładne imię wybraliścieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 18:07
żabka04 lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualny
-
twardan wrote:Dorinko a może Krystianek na tym ostatnim zdjęciu robi kupę?
Super chlopak z Piotrusia
Kai dzieki za info
Z tego co wymienilas to Krystianek praktycznie wszystko robi.
Kamcia rozumiem o co chodzi z twoim placzemTy trochę z innych powodów ale ja tez jestem troche rozczarowana fryzura mojego ksieciunia
I choć kocham go ponad zycie i bym go za nic nie zamienila to czasem o obiektywnie srwiedzam ze np jakies dziecko jest ładniejsze
Wyrodna matka ze mnie
Wogole czasem włącza mi sie głupie myslenie. Nadal mam wrazenie ze nie jestem w jego zyciu najwazniejsza i zupełnie nie robi mu roznicy czy zajmuje sie nim ja czy ktokolwiek innyJestem troche zaborcza i zazdrosna w tych sprawach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 18:37
-
serniczek mniam mniam:)
ja to mam tak, że czasami jak zostawiam młodego u mamy i lecę na zakupy, albo jak zostanie z mężem w domu, to mam wyrzuty sumienia, że mnie przy nim nie ma.
Kamcia jesteś drugą osobą, (jeszcze jeden sąsiad)która mówi, że podobny do mnie, wszyscy twierdzą, że do tatusia
Dorinko Piotruś jak się urodził miał 3300, spadł do 3140. Teraz 2,5 miesiąca i ma 5,5 kg.żabka04 lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015