Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
A powiedzcie jeszcze moze wiecie ile czasu trzeba brac witamine D, mi robili w szpitalu badanie i wyszlo na dolnej granicy wiec kazali jesc 2tabletki dziennie vigantolette 1000 i tak juz 2,5 m-c je lykam i chcialam zrobic badanie kosztuje 60zl to jakas masakra a zaden lekarz niechce mi dac skierowania na to badanie... i teraz niewiem czy brac dalej czy dac se juz spokoj...??
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witam się i ja wśród słodkich dziewczynek. 2 dni temu dowiedziałam się, że mam cukrzyce ciążową
Pierwsze badanie obciążenia glukozą miałam jakoś w 23 tygodniu ciąży- wtedy wyniki były następujące https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a65fd11f22da.jpg
lekarz kazał powtórzyć przed następną wizytą-
tu wyniki znacznie gorsze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5a2d94871c3.jpg
pierwszy wynik mnie odrobine zmartwił i postanowiłam zaopatrzyć się w glukometr i paski i mierzyć cukier w domu- na czczo i po posiłku. wyniki jak niżej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e6523a67887.jpg
Wizytę u diabetologa mam dopiero 26.09 ,
od 2 dni jestem na diecie - wiadomo-początki ciężkie, dlatego cieszę się, że nie jestem z tym sama.
Najbardziej martwią mnie cukry z rana- że nawet teraz po 2 dniu diety cukier z rana 93 .
pozdrawiam was ciepło i miło mi, że was znalazłam na BBF;) -
Dziewczynki nowy problem. Między faldkami na szyi maly ma podraznienie albo juz odparzenie. I trochę to śmierdzi. Co z tym robic? Dokladnie myje mu szyje podczas kapieli i smaruje oliwka. Może talk na to? No bo jak to wietrzyć jak maly ma 2 brodzie ktora mu to zaslania. Musialabym mu na sile głowe do gory podnosić.
Czy myślicie zw lepiej do pediatry z tym? -
Dorinka ja takie odparzenia czy podrażnienia traktuję maścią bephaten. Dla nas najlepszy sposób. Zasmarujmy to grubo i na następny dzień nie będzie śladu. Mój też ma na podbródku zaczerwienione i też mu się tam brud zbiera, to samo pod paszkami i za uszami. Ja myję go w tych miejscach Wacikiem
Dorinka lubi tę wiadomość
-
emilka
ja natomiast nie znalazłam sposobu na cukry na czczo i , niestety, byłam na nocnej insulinie i brałam tylko 3j, ale bez niej cukry nie chciały spaść (nawet jak eksperymentowałam ze zmniejszeniem tej insuliny)emilkazozz lubi tę wiadomość
-
Witam, mam dziewczyny problem. Ten mój cukier już mnie drażni. Przeszłam na dietę, staram sie naprawdę jak mogę, cukier po jedzeniu po godzinie mam tak do 120-130max, ale nie potrafię zejść z cukrem na czczo. Cały czas jest 95-100 albo i więcej. Zjadam kanapkę na noc, nie głodze sie, kanapka jest zdrowa a rano taka porażka. Nie wiem macie może jakieś rady jak zmniejszyć ten cukier?
-
Dzięki dziewczyny za odzew, czytam sobie wstecz trochę waszych wpisów.
Co do pory posiłków, to wcześniej jadlam 3-4 w ciągu dnia. Teraz jem co 3 godziny - zaczynam gdzieś między 6:30 a 7:30 bo tak wstajemy i kończę koło 20:30 ostatnim posiłkiem - spać chodzę ok 21:30-22:30
Edit: 5 posiłków w ciągu dnia plus dziś np. między drugim śniadaniem a obiadem jabłko, bo miałabym przerwę ponad 4 godzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 15:41
-
Jupi mam to już na papierze cukrzyca mnie opuściła
Wynik na czczo 92, a po 2 godz. 79
Cieszę się ogromnie, ale muszę mieć na uwadze że cukrzyca bardzo lubi słodkie mamy i szansa na ponowne spotkanie niestety jest spora buuuuIsia86, kamciaelcia, Nitka_lutowa, twardan lubią tę wiadomość
-
Emilko,
przed samym spaniem polecam zjeść jeszcze kanapkę.
Dorinko,
ja też na rehabilitację miała jeździć 2 miesiące... a na "ostatniej" wizycie się dowiedziałam że jeszcze ze 3 i bardzo mnie to wkurzyło... tym bardziej że wydaje mi się że z Dominikiem wszystko w porządku... obraca głową na obie strony, nie zaciska piąstek, ładnie leży na brzuszku, głowę trzyma z każdej pozycji jak sama stwierdziła rehabilitantka...emilkazozz lubi tę wiadomość
-
Dorinka wrote:Dziewczynki nowy problem. Między faldkami na szyi maly ma podraznienie albo juz odparzenie. I trochę to śmierdzi. Co z tym robic? Dokladnie myje mu szyje podczas kapieli i smaruje oliwka. Może talk na to? No bo jak to wietrzyć jak maly ma 2 brodzie ktora mu to zaslania. Musialabym mu na sile głowe do gory podnosić.
Czy myślicie zw lepiej do pediatry z tym? -
nick nieaktualnyIzulla gratki:-)
Goście pojechali.
Robcio otrzymał swoją pierwszą skarbonka z wkładka jak to działki określili.
Babcia się zakochała ale zapomniała jak ogarnąć pampersa hihi.
Mały wisi cały czas na cycku rozchustal laktacje na dobre bo cyce bolą strasznie jak jest przypływ mleczka.
Wczorajszą nocka nie należała do najlepszych.
O 3 dopiero usunęłam na 3h a tak to pobudka co chwila ahhhh
Ja mam się nie najlepiej
Boli mnie w krzyżu chodzić nie mogę mam wrażenie że dół zostanie a reszta idzie.
Zgarbiona jak babcia.
Krocze boli strasznie mocno od dziś zaczęłam naśladowki robić z kory dębu.
Oby szybko puscilo.
Krwawi już prawie nie krwawie więc tyle dobrego.
Nabawił sie hemoroida i teraz nie wiem czy w trakcie porodu czy w domu (jak przyjechałam do domu to od razu był nacisk na WC rodziłam drugi raz!)
Doszły opuchnięta stóp.
Stopy wyglądają jak u slonicy:-(
Nie mogę ruszać stopami a chodzi mi się ciężko.
Czy któraś tak miała?
Jak sobie poradziłas?
Musicie sobie wyobrazić jaka kaleką że mnie:-(
Małego właśnie wystawiłem na balkon weranfujemy się.
Być może jutro zaliczamy pierwszy spacerek jak samopoczucie będzie moje lepsze.
Wczoraj była pierwsza kąpiel nawet mu się podobało.
Cukrów nie mierze bo nie mam czasu nawet mi to nie w głowie
W szpitalu były ok.
Oby tu też były ok.
Pożeral ciastka kruche z marmolada tak mi się ich chce.
Na kolacje bułki mniam.
Przepraszam że niedoczytalam was ale naprawdę nie mam siły.
Najchętniej poszłam spać.