Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabko gratulacje i mam nadzieję że szybko wrócisz do formy
A ja mam pytanie do was laseczki. Bo od kilku dni miałam skurcze (jestem w 27tc) więc pojechałam na wizytę do ginekologa sprawdzić czy wszystko gra. A ten mi mówi że szpital bo jest rozwarcie do tego i trzeba podać sterydy że gdyby miała rozkręcić się akcja porodowa to musimy małego przygotować. Więc jestem w szpitalu od wczoraj i dostałam już 2 dawki sterydów. Problem polega na tym że cukry mam od wczoraj CIĄGLE po 160-170 a po posiłkach ponad 200. I nie mogę tego gówna zbić do dobrego poziomu. Już na posiłki daje po 20-25 jednostek ale nic z tego cholera. Czy któraś z was miała takie przeboje ze sterydami? Długo one tak wpływają na cukry? Leżę w klinice typowo ginekologiczno położniczej więc oni mnie tu z ct1 i na pompie traktują jak dziwaka i nowość bo nie zdarzają się tu takie kobiety więc nikt mi za bardzo nic nie doradzi kurkamoże wy?
żabka04 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Agusza na grupie o słodkich mamach na fb czytałam że to normalne i ponoć po kilku dniach poziom cukrów się normuje. Nie jestem pewna ale dziewczyny pisały że nie zwiększały insuliny w tym czasie, ale to lepiej uzgodnić z diablo. Na pewno wszystkie narzekały na bardzo wysokie cukry po sterydach na rozwój płuc u dziecka
-
nick nieaktualnyAgusza,izulla dziękuję.
Agusza po sterydach na pewno cukry skaczą.
Cieszę się że w porę zaaragowalas i pojawiła się w szpitalu
Mam nadzieję że ustana ci te skurcze.
Profilaktycznie brałam na twoim miejscu magnez b6 do 6 tabletek na dzień.
To pomaga zatrzymać skurcze.
No i zaciskaj nogi jeszcze czas:-)
Izulla dzisiaj udało mi się zdrzemnac dwa razy po 10min?
Dobre i to bo inaczej się czułam ale ciężko się położyć przy 5-latku choć z rana w przedszkolu jest.
Ale ja nawet czasu nie mam siebie ogarnąć muszę się wbić w rytm dnia.
-
Zabko na szybko. Ja.mialam w szpitalu i po bardzo opuchnięte nogi. Normalnie jak parowy. Akurat bylam na sali z fizjoterapeutka. Kazała podnosić wyprostowane nogi wyżej np na siedząco, klasc na poduszce i kręcić stopami koła w oboe strony bo to pobudza krążenie
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Żabko zaciskam nogi jak mogę bo zdecydowanie jeszcze nie czas rodzic. A magne b6 biorę od początku ciąży i spasmoline rozkurczową od około 2 miesięcy 3razy dziennie. Mam teraz super lekarza na dyżurze, niepotrzebnie tak w niego zwatpilam na początku. Zlecił badania, uspokaja, no jednym słowem spoko facet. Może jakoś razem ogarniemy sytuację...
żabka04, Dorinka lubią tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Agusza ja tez dostałam sterydy i leżałam pare dni w szpitalu - cukry kosmos w sumie przez 3/4dni z tym ze ja bez insuliny byłam. No i juz mnie straszyli ze zaraz bede rodzic a wszystko sie uspokoiło i w koncu mała wybrała sie na świat 3 dni po terminie:) i tobie tego życzę!!!
Isia86 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Dobrze mieć się z kim podzielić problemem i być zrozumianym. Mam nadzieję że będzie okej, że ostatecznie też przenoszę ciążę albo chociaż zbliżę się do terminu. A tymczasem wracam do książki żeby jakoś odciągnąć myśli.
Spokojnego wieczorku wam życzę!Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
nick nieaktualnyDzięki.
Właśnie junior obalil flaszkę i go usypiam.
Zamierzam iść spać.
Coś odesłać chociaż troszkę.
Wody pije dużo.
Nogi jak parówki dobrze określiłas dziwne uczucie.
Pierwszy raz coś takiego mam.
Dobrze ze zejdzie.
Dobranoc
Agusza trzymam kciuki za poród w terminie ew. Bliżej bardziej terminu.agusza lubi tę wiadomość
-
agusza wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie. Dobrze mieć się z kim podzielić problemem i być zrozumianym. Mam nadzieję że będzie okej, że ostatecznie też przenoszę ciążę albo chociaż zbliżę się do terminu. A tymczasem wracam do książki żeby jakoś odciągnąć myśli.
Spokojnego wieczorku wam życzę!agusza lubi tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Dzięki.
Właśnie junior obalil flaszkę i go usypiam.
Zamierzam iść spać.
Coś odesłać chociaż troszkę.
Wody pije dużo.
Nogi jak parówki dobrze określiłas dziwne uczucie.
Pierwszy raz coś takiego mam.
Dobrze ze zejdzie.
Dobranoc
Agusza trzymam kciuki za poród w terminie ew. Bliżej bardziej terminu.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeśli macie problemy z opuchlizną, to rewelacyjny jest napar z pokrzywy do picia. Dodatkowo ma taki plus, że przeciwdziała anemii
W ciąży filiżankę dziennie spokojnie można
Poza tym na obrzęki nóg dobre jest moczenie stóp w wodzie z solą Epsom. I tutaj też dodatkowy ogromny plus: ta sól to świetne źródło magnezu, on się bardzo dobrze wchłania przez skórężabka04, Isia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySweet_CupCake wrote:A mialas znieczulenie? Ja po CC miałam takie słoniowe nogi i lekarz powiedział że to po znieczuleniu. Dokladnie to miałam jedną stopę prawa tak wielka że nie było butów które mogłabym ubrać wychodząc ze szpitala i wychodziłam w papciach, koniec stycznia... :-)Zeszło samo po tygodniu, zresztą jak cała woda z organizmu bo się okropnie pocilam i przez tydzień schudlam kolejne 6kg.
Tak miałam w kręgosłup.
-
Agusza, trzymaj się dzielnie! Mnie wczoraj po ryżu z warzywami duszonymi i odrobiną żółtego sera po 1,5 h (zmorzyl mnie sen, dlatego po godzinie nie zmierzylam) wyszło 138! Potem całe szczęście spadło, ale po kolacji znowu lekko wyskoczyło do 123. Nie lubię takich sytuacji, chyba przedobrzylam tym serem żółtym... Im bliżej porodu, tym bardziej martwię się o dzidziusia. Jakieś to irracjonalne. Przecież powinnam być spokojna, jak czuję, że się rusza i wiem, że pewnie z kazdym dniem jest coraz wiekszy i coraz bardziej dojrzały, a jakieś głupie lęki mnie ogarniają. Już nie mogę się doczekać wizyty środowej.
-
domi05 wrote:Emilko,
przed samym spaniem polecam zjeść jeszcze kanapkę.
Pomogło, cukier po kolacji miałam 84, zjadłam 30 minut przed snem kabanosa i dwa chlebki w typie wasa- cukier rano 85!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 07:20
Isia86, żabka04, Iva79, Dorinka, domi05 lubią tę wiadomość