Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Nitka_lutowa wrote:Emilka dobrze ze Ci pomoglo i trzymaj tak dalej teraz. Ja niestety kombinowalam z pozniejsza kolacja a cukier i tak do dupy 103 rano:/ ehhh niewiem czy kiedykolwiek go zbije...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 12:01
-
A u mnie cukry coraz mniejsze. Nie wiem czy już weszłam w taki etap czy coś się nie dzieje. Wczoraj po obiedzie i pierwszej kolacji miałam 70
( już na czczo mam więcej ). Dziś może zjem kebaba to normalne cukry będą bo chyba jak za małe to tez źle ?
A do diabetologa już nie jeżdżę. Mówi ze to porodu trzy tyg to ze nie ma potrzeby. -
adrenalina wrote:A u mnie cukry coraz mniejsze. Nie wiem czy już weszłam w taki etap czy coś się nie dzieje. Wczoraj po obiedzie i pierwszej kolacji miałam 70
( już na czczo mam więcej ). Dziś może zjem kebaba to normalne cukry będą bo chyba jak za małe to tez źle ?
A do diabetologa już nie jeżdżę. Mówi ze to porodu trzy tyg to ze nie ma potrzeby.Zjedz kebaba już niedługo trzeba będzie przejść na lekko strawna dietę
-
Nitka_lutowa wrote:Emilka dobrze ze Ci pomoglo i trzymaj tak dalej teraz. Ja niestety kombinowalam z pozniejsza kolacja a cukier i tak do dupy 103 rano:/ ehhh niewiem czy kiedykolwiek go zbije...
-
emilkazozz wrote:dziewczyny, a jak u was z owocami? Mam bardzo często straszą ochotę na jabłka. Jak cukry po jabłkach i ile dziennie można zjeść?
a za jabłkami nie przepadam i dlatego ich nie jem
Nitka_lutowa, emilkazozz lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Nitka_lutowa wrote:Sweet jestem na insulinie i w dzien i w nocy insuline daje miedzy 21,30-22. Z kapiela to roznie raz wieczorem miedzy 20-21 a raz rano. A jaki wplyw ma kapiel na cukry???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 18:06
-
Sweet
W nocy pare razy jadlam bo niemoglam spac z glodu i jak mam niskie cukry (a czesto sie zdazalo) i cukry tez ponad 90 byly. Rano mierze podobnie miedzy 7-8. W sumke tak patrze na ksiazeczke to od poczatku te cukry ranne sa zazwyczaj wyzsze a nie raz zdazalo sie jesc pozniej kolacje badz wvzesniej rozne rzeczy na nia w nocy jedzenie i mniej niz 90 to zadkosc -
Dziewczyny stalo sie
Oddalam malego tesciowej i wychodzimy do clubu. Pierwszy raz podobno najgorszy. Jestem nienormalna i 2x ju plakalamWypije piwo i możei przejdzie
Trzymajcie kciuki zebym w nocy wytrzymala i nie pobiegla po niego
I uwaga. Nie wiem czy 1x w zyciu nie wychodzi mi opryszczka
Odkad cis wyczulam na ustach nie caluje malego ale myslicie ze mogłam go wcześniej zarazic (nie całuje go w usta). I czym to u takiego maluszka ewentualnie grozi?Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
Dorinka i baaardzo dobrze baw sie dobrze! Ja nigdy zimna opryszczki ani nic takiego niemialam woec niepowiem nic na ten temat ale mysle ze nic mu niebedzie poprostu niech Ci to zejdzie i dalej bedziesz zacalowywac go do bolu;)
Agusza a co u Ciebie?? Jak tam cukry i sytuacja w szpitalu?? -
A czy ktoras z was miala moze robione badanie na peptyd-C??? Ja znalazlam z 2010r wynik byl 2,61 w 2014r byl 1,85 a teraz w 2016r jest 1,49 i chyba na tej podstawie diabetolog stwierdzila ze za rok dwa juz do konca zycia bede brala insuline bo trzustka siada a ja patrze na norme i jest od 1,1 do 4,4 i fakt znalazlam artykul ze w ciazy moze byc wyzsze a moje jest niskie ale czy to ma byc dowod ze napewno bede na nia skazana???