X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka dobrze ze Ci pomoglo i trzymaj tak dalej teraz. Ja niestety kombinowalam z pozniejsza kolacja a cukier i tak do dupy 103 rano:/ ehhh niewiem czy kiedykolwiek go zbije...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trochę pomogło coś odwrotnego, wczesniejsza pora drugiej kolacji. Zobaczymy, jak długo będzie działać.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Emilka dobrze ze Ci pomoglo i trzymaj tak dalej teraz. Ja niestety kombinowalam z pozniejsza kolacja a cukier i tak do dupy 103 rano:/ ehhh niewiem czy kiedykolwiek go zbije...
    Ty jesteś na insulinie? Jeśli tak to o której bierzesz insulinę? O której bierzesz prysznic? Ja np. biorę insuline zawsze o 22. Jak wezmę później to cukier wyższy. Nie mogę brać prysznica godzinę przed i po wogole bo też przyspiesza działanie. Kapie się zawsze rano. Chyba że muszę to tak koło 19-20.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 12:01

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cukry coraz mniejsze. Nie wiem czy już weszłam w taki etap czy coś się nie dzieje. Wczoraj po obiedzie i pierwszej kolacji miałam 70 :( ( już na czczo mam więcej ). Dziś może zjem kebaba to normalne cukry będą bo chyba jak za małe to tez źle ?
    A do diabetologa już nie jeżdżę. Mówi ze to porodu trzy tyg to ze nie ma potrzeby.

Wysłany: 17 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    A u mnie cukry coraz mniejsze. Nie wiem czy już weszłam w taki etap czy coś się nie dzieje. Wczoraj po obiedzie i pierwszej kolacji miałam 70 :( ( już na czczo mam więcej ). Dziś może zjem kebaba to normalne cukry będą bo chyba jak za małe to tez źle ?
    A do diabetologa już nie jeżdżę. Mówi ze to porodu trzy tyg to ze nie ma potrzeby.
    Mój diabetolog mówił że to normalne. Jest to związane ze starzeniem się łożyska i tego że nie pracuje już tak jak wcześniej. Wyrzut cukrów w ciazy jest właśnie uwarunkowany praca łożyska i rodzajem mikrobiomu który tworzy się w kobiecych jelitach. Fascynujące to jest naprawdę! :-) Zjedz kebaba już niedługo trzeba będzie przejść na lekko strawna dietę :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Oby to nie był jednorazowy przypadek. Zobaczymy jutro.

f2w3vfxms6mp9lea.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem :) dlatego sobie pozwalam coraz częściej na takie rarytasy :) i na słodycze :) bo z jakiś czas prędko nie zjem :)

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a jak u was z owocami? Mam bardzo często straszą ochotę na jabłka. Jak cukry po jabłkach i ile dziennie można zjeść?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 15:11

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet jestem na insulinie i w dzien i w nocy insuline daje miedzy 21,30-22. Z kapiela to roznie raz wieczorem miedzy 20-21 a raz rano. A jaki wplyw ma kapiel na cukry???:/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka jesli chodzi o jablka ja jem czasem jedno srednie czerwone kwasne. Po zielonych i slodkich mam wysokie cukry.

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za Waszymi radami sprobowalam dzisiaj i zjadlam po sniadaniu grzeska bez czekolady do kawy i po godzinie cukier 109:))) jupi ale mialam rodoche:) jak mala dziewczynka normalnie hehe

Isia86, żabka04 lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilkazozz wrote:
    dziewczyny, a jak u was z owocami? Mam bardzo często straszą ochotę na jabłka. Jak cukry po jabłkach i ile dziennie można zjeść?
    Ja na drugie śniadanie jem z jogurtem np.pół nektarynki i trochę gruszki albo pół pomarańczy i trochę arbuza.Tak żeby kilka owoców zjeść,ale w umiarkowanych ilościach. No i jem je codziennie i cukry mam okey, ale to sama musisz przetestować na sobie ;) a za jabłkami nie przepadam i dlatego ich nie jem ;)

Nitka_lutowa, emilkazozz lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na drugie śniadanie i kolacje mogłam owoce :)

A dzisiaj po kebabie w bułce, dużym kebabie cukier 83.
    Nie wiem czy to normalne i zdrowe. Tak zle i tak niedobrze.
    Od wczoraj nie odczuwam głodu.

żabka04, Isia86, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Sweet jestem na insulinie i w dzien i w nocy insuline daje miedzy 21,30-22. Z kapiela to roznie raz wieczorem miedzy 20-21 a raz rano. A jaki wplyw ma kapiel na cukry???:/
    Kąpiel a raczej temperatura może przyspieszać rozkład insuliny długa działającej czyli np. Insulatard który bierzesz na noc. A próbowała zjeść coś w nocy? I jeszcze powiedz o której wstajesz i mierzysz cukier. Ja jak biorę o 22 to mierze między 7-8 czyli przynajmniej po 9h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 18:06

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet
    W nocy pare razy jadlam bo niemoglam spac z glodu i jak mam niskie cukry (a czesto sie zdazalo) i cukry tez ponad 90 byly. Rano mierze podobnie miedzy 7-8. W sumke tak patrze na ksiazeczke to od poczatku te cukry ranne sa zazwyczaj wyzsze a nie raz zdazalo sie jesc pozniej kolacje badz wvzesniej rozne rzeczy na nia w nocy jedzenie i mniej niz 90 to zadkosc

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stalo sie :(
    Oddalam malego tesciowej i wychodzimy do clubu. Pierwszy raz podobno najgorszy. Jestem nienormalna i 2x ju plakalam :) Wypije piwo i możei przejdzie ;)
    Trzymajcie kciuki zebym w nocy wytrzymala i nie pobiegla po niego ;)

I uwaga. Nie wiem czy 1x w zyciu nie wychodzi mi opryszczka
    Odkad cis wyczulam na ustach nie caluje malego ale myslicie ze mogłam go wcześniej zarazic (nie całuje go w usta). I czym to u takiego maluszka ewentualnie grozi?

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka i baaardzo dobrze baw sie dobrze! Ja nigdy zimna opryszczki ani nic takiego niemialam woec niepowiem nic na ten temat ale mysle ze nic mu niebedzie poprostu niech Ci to zejdzie i dalej bedziesz zacalowywac go do bolu;)

Agusza a co u Ciebie?? Jak tam cukry i sytuacja w szpitalu??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z was miala moze robione badanie na peptyd-C??? Ja znalazlam z 2010r wynik byl 2,61 w 2014r byl 1,85 a teraz w 2016r jest 1,49 i chyba na tej podstawie diabetolog stwierdzila ze za rok dwa juz do konca zycia bede brala insuline bo trzustka siada a ja patrze na norme i jest od 1,1 do 4,4 i fakt znalazlam artykul ze w ciazy moze byc wyzsze a moje jest niskie ale czy to ma byc dowod ze napewno bede na nia skazana???

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze ona widziala tylko wynik z tego roku... ktoras z was ma z tym jakies doswiadczenie?

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla jak krzywa?

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ