X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka bardzo dobrze na czczo 92 a po 2 godz chyba 86 pisałam pare stron temu ;)

Dorinka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjjupev46c.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, jesteśmy już dzisiaj w domu. Cukry dalej kosmos. W nocy ciągle 140, o 3 się poddalam i już poszłam spać na dobre bez pobudek żeby ładować insulinę..po śniadaniu było 130 więc się ucieszyłam a potem już tylko gorzej. Po obiedzie znów 190, porażka jakaś. Dobrze ze mam we wtorek diabetologa to może coś mi podpowie mądrego. Natazie to wszystko na czuja.
    Ale dzisiaj nie biorę do bani. Odpoczywamy we troje z mężem i cieszymy się ze jesteśmy w domu już razem.
    Spokojnego wieczoru wszystkim :)

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ciesze sie ze chociaz do domu Cie wypuslili to na psychike dobrze wplywa byc w domu poprostu znam to:) cieszcie sie soba napewno wytrzyma dzidzia w brzuszku jeszxze teoche wiedzac ze mama jest spokojniejsza:) a cukry ehh oby minely te skoki jak najszybciej i bedzie dobrze:) dobrej nocki:) zaraz Kaia pewnie napisze nocny marek;) ja bym byla nieprzytomna caly dzien niespiac pol nocy ;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza jesli mialas kiedys robiony pepetyd-c to napisz mi wynik Ty z cukrzyca typu 1 pewnie mialas kiedys takie badanie... ??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w domu. Maz mnie zawiodl na całego!! Schlal się jak dzika swinia, wymiotowal na siebie przez co o 23 pojechalam go zawiezc do mamusi. Ale ze bylam juz po połowie piwka to nie bralam małego ze soba(tym bardziej ze pozna godzina). Tym bardziej ze to srodek nocy. Ale nie przemyslalam do konca. A jak mi go teraz nie oddadza? Agatia please jakie mam prawa?
    Zaluje ze poszlam, ze oddalam oddalam dziecko. Wszystkiego. Mojego meza jeszcze w takim stanie nie widzialm i póki co nie chce gnoja widzieć w moim domu co powiedzialam jego mamusi. A ona z pretensjami do mnie ze jej synus sie nawalil i po co tyle pijemy. Naprawdę?! Wypilam 0.5 Lecha (do clubu dojechaliśmy po 22 a wyszliśmy Pana odwieść po 23)!!

3i49o7esw7obg123.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitko, to prawda, jestem nocnym markiem. Ale to nie jest tak, że nie śpię, bo piszę, tylko piszę, bo nie śpię. Uroki rozpoczynajacego się dziewiątego miesiaca... trudno spać, leżeć itp.
    Dorinko, przykro mi, że wieczór tak się zakończył. Nie mogą Ci przecież dziecka nie oddać i nie sądzę, żeby mieli taki zamiar. Idź po niego rano i tyle.
    Mój wczorajszy wieczór też miał nieco inaczej wyglądać i też wróciłam zawiedziona do domu... Choć akurat męża winy w tym nie było ani niczyjej w ogóle, po prostu wyszło jak wyszło.
    Ech...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo 61 :( porażka
    Co się dzieje ? Ketonów brak.

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Na czczo 61 :( porażka
    Co się dzieje ? Ketonów brak.
    Adrenalina może Skontaktuj się z lekarzem. Troszkę robi się za nisko, może trzeba jakieś badania zrobić żebyś hipoglikemie nie wpadła.

adrenalina lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai a u nas ewidetnie jego wina. Poszlam w clubie do wc. Miał na mnie czekac przed. Wczesniej 3x mowilam stop. Wychodze z wc (duza kolejka była) a on przy barze z jakimis kolegami 0.5l wali. A tesciowa z pretensjami ze pic nie umiemy? Nosz kur... Ja zdazylam wypic 0.5 piwa wiec kto nie potrafi. Ehhhh szkoda gadac.
    8 tesciowa mi dzis próbuje tlumaczyc go ze on nic nie pamieta. A chu....mnie to obchodzi. Zarzygany, koszulka roztargana. Powiedziałam ze albo naleje synusiowi do tego pustego łba ze wódka nie dla niego albo ma do domu nie wracac i niech chla ile chce.

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko współczuję Ci kochana.
    Tule cie mocno ale zrobiłaś dobrze.
    Mamusie zawsze będą bronić swoje dzieci a szczególnie synkow.

Przechodziłam to samo tyle że popijal po kryjomu wódkę tzw małpki, w dzień piwko i każda okazja była dobra do chlania.
    Jak się stawilam opr dalalam to na chwilę spokój był.
    Na szczęście mój mąż nie może wypić nawet lampki wina bo na drugi dzień jest chory jakby wypił flaszkę sam.
    Także tu bozia mi wynagrodzila.

Mam nadzieję że tłuszczu już małego.
    Bo troszkę oczy zrobiłam jak to czytałam że ci go nie oddadzą.
    Pamiętaj co by się nie stało to jest twój dzieciak wpadasz na chatę zabierasz co wasze i jego koniecznie i wychodzisz.
    Tylko ze w takiej sytuacji ja bym postraszyla sądem :-)
    Dziecko ma być przy tobie.

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai no ja wlasnie w ten sposob myslalam bron Boze inaczej;)
    Dorinko spokojnie jestes wkur...na i niema co sie dziwic jesli chodzi o malego wxhodzisz ubierasz zabierasz napewno maz niebedzie chcial z tym Cie powstrzymac a tesciowa ma gowno do gadania. A nawet jesli on dalej ma promile w sobie resciowa nie ma praw do dziecka a Ty jestes matka i jestes trzezwa takze spokojnie (ale to czarny scenaeiusz). bardzo mi przykro ze tak to wyszlo bo same zesmy Cie namawialy zebys sie wyrwala z domu:/ moze maz chcial wlasnie opic ze mu sie synus urodzil i moze ma slaba glowe albo dawno nie pil i tak zadzialala na niego wodka... ale wiesz kazdemu sie zdazylo czasem zaduzo wypic. Niechce go tlumaczyc tylko chce zebys sie uspokoila i przymyslala to na spokojnie nerwy sa niepotrzebne a on napewno ma kaca i dobrze mu tak i zaluje ze rozwalil Ci Twoje wyjscie i wstydu narobil. Jak nam sie synus urodzil to maz przyszedl zobaczyc malego i nastepnego dnia przyszedl nawpol przytomny smierdzacy woda ze go wyganialam ze szpitala uzadzil w domu impreze z kolegami stawial wode litrami jeszcze mi szafe rozwalili. I tez bylam wsciekla ale stwierdzilam ze to z radosci ze to pepkowe no trudno raz w koncu rodzi sie mu 1wszy syn;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tragicznie.

Tak mnie boli krocze i kręgosłup że kwicze.
    Czy leżę źle aż się wieczorem poplakalam.
    Siedzieć nie mogę:-( Małego przebrać to dopiero wyczyn albo na lezaco albo muszę zejść z łóżka.
    Wczoraj tam zajrzałam i powiem wam że żałuję!!!!!!!
    Co oni mi zrobili!!!!!płakałam.
    Głupio mi mężowi było mówić co widziałam ale się dociekal bo się martwi.
    Szycie rany ok, szwy mnie tak ciągną bo się rozpuścily w nie których miejscach ale moja......... Ja mam dosłownie dziurę wszystko widzę co mam wewnątrz jak odchylilam wargi:-(
    Boziu żeby to wszystko się zagrało i wróciło do normalności!!!

Wywaliłem die bo mężowi wszystkiego nie powiedziałam.
    Dobrze ze was mam.

Mały cycocholik daje popalić.
    Druga nocka zaczynamy sen dłuższy niż 1h dopiero od 3rano. A do 3 walczymy cyc drzemka i tak w kółko :-(

Problem mamy/mieliśmy z pieluszkami.
    Dady nas uczulaja.
    Dobrze ze mąż kupił tylko 2 op. Bo chciał więcej.
    Wczoraj pojechał kupić białe pampersy i w nocy widziałam że wysypka już ustępuje.

Nobla temu który wymyślił szumisia.
    Na moje dziecko zadziałał.
    Przypomniałam sobie ze go mamy.
    Sekundy i śpi.

Ja właśnie nie dawno wstałam bo o 6 dostał mm i poszłam odespac z nim.
    Dobrze ze mam męża w domu.
    Przy moich bólach krocze i kręgosłupa muszę kogoś mieć.
    Opuchnięta stóp ustępuje choć w ciągu dnia powraca na chwilę jest na pewno mniejsza jakby nie było ulga mogę chodzić.

Zastanawiam się dlaczego tak przechodzę bardzo boleśnie polog.
    Z córką tak nie miałam.:-(

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Na szczęście za niedlugo bedzie tesciowa z malym bo na kawe przyjda. Teraz z synusiem rozmowy prowadzi.
    Nie ma tego zlego bo taka bylam zla ze z bratem, jego dziewczyna i moja kuzynka wrocilismy i bawilam sie z nimi :P
    Bylam skrzydlowa kuzynki wiec kilka razy z zatanczylam z jakimis gosciami ;) ale nie wiedziec czemu jakos tracili mna zainterwsowanie jak mowilam zw mam dziecko :p
    Mojego meza nic tak nie wkurzy jak to zw wrocilam i siw bawilam dalej :D Ale bedzie znut dumny zeby to przyznać ;)

żabka04, twardan lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka widze sie uspokoilas troche no i dobrze wszystko sobie wyjasnicie niech teraz on sie wkurza i jes mu wstyd nieoszczedzaj mu w slowach;)

Zabka wspolczuje biedna ja nkewiem jak to gam przebiega bojenie sie ale mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie i wszystko tam tez...

A co powiecie na moje piekne cukry w nocy 128! Niewierzylam 2raz mierzylam 131 a rano 109... jadlam pierogi ruskie na kolacje i bylo po nich 110 i niewiem czy to one tak mi wywalily w nocy cukier czy wafle ryzowe zjadlam 2 przed snem..:/ masakra poprostu

żabka04 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko, współczuję Ci. Porażka jak mąż się zachował ale w dupie go miej przez kilka dni to może mu się coś w głowie poprzestawia. Powodzenia :)

Żabko trzymam kciuki żebyś się zagoiła porządnie tak jak trzeba i jak najszybciej oczywiście :)

Nitka, ja miałam robione badanie na peptyd C ale po stymulacji glukagonem. Tzn najpierw pobrali mi na czczo, potem podali glukagon dożylnie i w 6 minucie pobrali znowu. Nie mogę znaleźć wyników ale pamiętam, że wzrost był znikomy a powinien być duży. To dla tamtej Pani diab nic nie znaczyło a jak poszłam do innej to powiedziała że to znaczy o cukrzycy t1 ale dla pewności zrobiła mi jeszcze przewciala anty GAD. I tam wyszła mi norma przekroczona ponad 2000 razy (!) czyli ostatecznie ct1.

żabka04, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i ja robiłam to badanie na peptyd C już gdy brałam insulinę więc nie było ono do końca wiarygodne podobno.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza przypomnialas mi ja chyba tez robilam to anty gad 2 lata temu i wyszlo ok z tego co pamietam to kurcze mozliwe ze faktycznie tak szybko postepuje cukrzyca i po badaniu peptyd-c da sie stwierdzic ze przejdzie na typ 1:/ czy moze tylko straszy niepotrzebnie mnie ten lekarz:(

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Nitka, może spróbuj u innego lekarza dopytać.. U mnie anty GAD wyszło bez wątpliwości więc ciężko mi się wypowiadać..

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam jeszcze peptyd c z 2015 i jest 1,68 czyli faktycznie jest tendentcja spadajaca. A anty gad jest tylko napisane nie wykryto przeciwcial przeciw dekarboksylazie glutaminianu gad. hehe i badz tu madry :) bede u lekarza zabiore wszystkie badania pokaze jej i zapytam wypytam niewyjde dopoki niedowiem sie tego co chce;)

agusza lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ja też mojego ze szpitala wyganiałam tak walił wódą po pępkowym że masakra ha ha

Dorinka dobrze że wróciłaś na balety to mężusia na bank zaboli, ale nie martwiła bym się za bardzo jego wyskokiem. Zachlał się prosiak i sam sobie zmarnował imprezkę, może następnym razem pomyśli zanim się na szybko nażłopie...

Ja też wczorajszy wieczór miałam kiepski... Mężuś wyszedł na imprezkę a ja matka Polka karmiąca z dzieciakami w domu...

Żabka wierzę ci bo mnie też tak bolało za pierwszym razem. Kora dębu pomaga, ja jeszcze używałam tantum rosa ale na twoim miejscu poszła bym do apteki po globulki z kwasem hialuronowym one bardzo przyspieszają gojenie. Mi Ginka przepisała taką kurację 20 dniową. Cicatridina przez 10 dni i Mucovagin przez 10 dni. One są bez recepty. Leć do apteki ;)

qb3c9vvjjupev46c.png
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ