X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka popieram Kaie w calosci nalezy Ci sie tez choc jedna noc szalenstwa:) maluszek i tak wiekszosc czssu bedzie spal widac ze baaardzo go kochasz i on napewno to czuje i dalby sam od siebie mamie jeden dzien wolnego:) a jak bedzie Ci zle to wyjdziesz w kazdej chwili i pojedziesz po niego ;) spokojnie napewno bedzie dobrze

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole wzielam te pol jednostki wiecej na noc... po kolacji cukier 98 wiex zjadlam pare lyzek jogurtu naturalnego przed snem i o 2,30 cukier 80 a na czczo juz 101 i jak tu sie nie wkur..ac... ja juz nieogarniam tego:/ ciul zostawie te ranne takie jakie sa zeby tylko hipo w nocy i niebylo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 08:40

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulla
    ale słodziak :) i jaki juz duzy Kajtus :d
    człowiek zapomina , ze takie malutkie dzieciaczki sie rodzą, a jak ma sie takiego tyci okruszka to się zapomina , że bedzie taki duzy , kształtny i co raz ładniejszy :D buziaczki dla Kajtusia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitka
    szczerze, to lepiej mieć na czczo te troche więej niz w nocy za mało...ale to diabetolog powinien cię "przeanalizować " :( smutne, ze sama z tym walczysz

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • twardan Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla śliczny synuś :) Trzymam kciuki za dobry wynik krzywej :)

Młody spał od 20:00-6:00-już drugi raz w swoim życiu. Teraz się martwię znowu, że za długa przerwa w jedzeniu....ale nie nastawiałam budzika i sama też spałam...w dzień nadrabia z mlekiem, więc chyba wie co robi?

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, ja jadłam ten chleb z biedry 7 ziaren- w smaku okropny, ale cukry dobre. A każdy inny chleb mi wywalał.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • Izulla81 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzeba przyznać że ładne nam się dzieci rodzą ;) takie "słodziutkie"

Nitka ja też uważam że cukry na czczo na poziomie 90/100 są ok. Sama takie miałam, ale obyło się bez insuliny.

qb3c9vvjjupev46c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulla
    słodszych niż nasze to dzieciaczków nie ma :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    nitka
    szczerze, to lepiej mieć na czczo te troche więej niz w nocy za mało...ale to diabetolog powinien cię "przeanalizować " :( smutne, ze sama z tym walczysz

Kamcia niejestem sama mam Was:) a to naprawde duzo:)))

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Kamcia niejestem sama mam Was:) a to naprawde duzo:)))

wiem o czym mówisz, bo ja tez dzieki dziewczynom dałam rade całe 7 miesiecy ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmy wlasnie z rehabilitacji. Jednak zmienili nam metodę na Vojty.
    Biedy Krystianek sie spalkal i od razu po wyjściu poszedl spac. Myslalam ze wytrzyma az dojdziemy do domu i razem się kimniemy ale usnal po drodze
    Teraz weszlam do domu to sie już przeciągac zaczyna.

Wkurzylam sie. Kupilam karbowana salate. Umylam i zrobiłam śniadanie. Juz mialam gryzc a tam.....robale :| No fuuuuj :/

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i w złotym rogu kupilam na sniadanie drozdzowke z serem bo chciałam zjeść po drodze ale byla tak slodka ze nie dalam rady :| I od 6 dopiero teraz zjadlam sniadanie.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    a czemu zmienili metodę takiemu maluszkowi? ta jest "gorsza"...tzn więcej "meczy" się maluszka...jakich argumentów użyli ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia podobno jego asymetria jest bardzo znikoma a ta metoda przynosi szybciej efekty. Babeczka powiedziała ze maly rzeczywiście ma większą tendencję do patrzenia w lewo i lekkiego wyginania cialka w literke c ale przy zmianie strony na ktora patrzy ulozenie ciała tez się zmienia co jest prawidłowe. Potrafi pięknie zachować symetrie przy lezeniu na wprost i przy lezeniu na brzuszku. Najbardziej będzie pracowac nad rozkuznieniem miesnia karkowego i rozprostowywaniu dloniu przez malego. Pracy nas tym podobno nie ma duzo wiec ta metoda powinnismy sobie szybko z tym poradzic.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    to tym bardziej sie dziwie...metoda bobatha jest bardziej indywidualna i zabawowa, a więc i przyjemniejsza dla dzieciaczka, u nas efekty były przy zajeciach 1x na 2 tygodnie a problemy były tez w związku z dysplazja i nie wszystko mozna bylo robić...mała lezała "plackiem " 6 miesięcy a w wieku 9 miesięcy wszystko znikło a ona chodziła juz przy meblach...nie zapłakała na zajęciach
    ale po to sa specjalisci - oni wiedza lepiej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no niestety rzeczywiście na tamtych zajeciach maly plakal no głodny ale cwiczenia całkiem spoko byly a tu sie upalakal i udarl jak pieron. Niby lzy nie leciały ale bardzo mu sie nie podobalo. Najgorzej znosl ćwiczenia na lezaco z pupka w gorze bo na siedzaco i na boczku bylo całkiem ok.
    Wemeczony usnal od razu jak go poprzytulalam ok 9 i spi do teraz.

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia babeczka powiedziała ze przy tej metodzie i zajeciach 2x/tydzień rehabilitacja powinna trwac ok 1miesiąca. Oczywiście to nie reguła ze tule trwa ale przy ćwiczeniach w domu mysli ze wiecej nie powinno to trwac.
    Wydaje mi sie ze gdyby rehabilitacja miala twac dlugo to rehabilitowali by go ta metoda Bobatch ale ze ma trwac krotlo to mysla ze moga pomeczyc.
    U nas jest ok 10rehabilitantow z czego tylko 2 rehabilituje metoda Vojty.

Provz placzu malego najgorsze bylo to ze na tej samej sali druga rehabilitantka miala zajęcia z 4 letnim niepełnosprawnym/upośledzonym chlopczykiem.
    Chlopaczek naprawdę sliczny i okropnie sie na to patrzylo. Probowal mnie po swojemu zaczepiac i "zagadywac" a ona kazała mi absolutnie nie zwracac na niego uwagi.
    I tam z racji statusu ośrodka jest wiele takich dzieci więc wychodzę stamtąd psychicznie podlamana bo mi szkoda tych biednych dzieciaczkow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 11:39

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorinko
    wiem o czym mówisz...my rehabilitowaliśmy i prywatnie i póxniej w poradni P-P
    Emilka była za zdrowa na ośrodki
    ale neurolog napisał 10 zajęć minimum...
    nie wtracam sie, oni maja wiedzieć co dziecka lepsze...ja wczytywałam sie w metody i na V. bym sie nie zgodziła przy małej...Bo jej asymetria i napiecie w nózkach było do skorygowania wrecz samemu w domu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla sliczny Kajtus :D
    To pewnie duzo zrzucilas na kp skoro taki pyzaty ;)
    Ja tez zaluje że nie kp bo podobno super sie wtedy wage zrzuca a chciałabym żeby mi z 6 spadło ;P

Za krzywą trzymam kciuki :)
    Ostatnie 2 krzywe robilam ja i Domi i dwie sie zalapalysmy w grono szczęśliwców którym franca została więc ktos musi przerwać ta zla passe &)

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale szczerze jak mam powiedzieć to ja za bardzo nie widzialam różnicy w ćwiczeniach :|
    No ja się noe znam o wsumie jedyna roznica to była taka ze babeczka bardziej mu kark naciagala w niektórych. Ogólnie tylko na piłce z nim cwiczyla. A jak u Ciebie te ćwiczenia metoda Bobath wyglądały?

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ