Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Czarniawa mnie diabetolog skierowała do szpitala w 38 tc twierdząc ze do 39 tc ciąża powinna być rozwiązana. Od 39 tc zaczęto mi wywoływać poród....miałam 2 razy balonik (cewnik foleya) i 4 razy test oksytocynowy (kazdy trwal po 4-5 godzin lezenia na jednym boku)....lacznie 6 indukcji. Nic nie działało na mojego UparciuszkaSynus postanowił przyjść na świat w 40t5d (poród trwał 21,5 godziny - SN).
W szpitalu spędziłam 3 tygodnie. Wolałabym ten czas spędzić w domu.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Czarniawa wrote:Dziewczyny które urodziły mam pytanie z innej beczki. Podobno w cukrzycy ciążowej nie wolno przenosić ciazy. Czyli jeśli nie urodze w dniu wyznaczonym przez lekarza mam przyjść na wywołanie? A co jeśli wiem że termin wyznaczony nie jest prawidłowy?? Chodzi mi o to że ja nigdy nie mam 28 dniowych cykli więc jestem pewna ze nie zaszlam w 14 dniu jak mówi lekarz. Wolałabym poczekać aż porod sam się zacznie... jak to u Was wygladalo?
-
Dzięki dziewczyny. Wychodzi na to, że wiele zalezy od lekarza więc muszę po prostu uzbroić się w cierpliwość i zobaczyć co powie mój.
MisiaMonisia, właśnie czegoś takiego wolałabym uniknąć, chociaż podejrzewam, że lekarz miał swoje powody do wywoływania, a po prostu Twój synek był innego zdania
Mam porównianie z moim pierwszym porodem, który zaczął się 5 dni po wyznaczonym terminie. Tyle, że wg mnie wcale nie było po terminie. A poród rozpoczął się spontanicznie i przebiegał bardzo fizjologicznie. Chciałabym móc to powtórzyć i tym razem. -
Kamcia a czy twój Piotrus tez tak ulewa czesto?
Normalnie nie wiem co się mojemu malemu dzieje. Kiedys po jedzeniu musial polezec z 1h i bylo ok a teraz czy lezy czy nie lezy co chwile mu sie ulewa. Od swiezego mleka do serwatki od lyzeczki do lyzki. Porcje je caly czas 150ml. Nie trzepiemy nim ani nie hustamy. Czasem potrafi siedzieć sokojnie w bujaczku a nagle zwrot.
No myslalam ze moze za duze porcje albo za czesto ale zawsze min.3h. Noni dzis mial troszkę ponad 3h przerwy. Zjadl ok 100ml i pozniej ze 4 razy ulal -
Slicznosci
też jestem zdania ze póki nie płacze jak uleje i przybiera to jest to normalne. Moja córka przestała jak miała pół roku. Do tego czasu gastroenterolog kazał jedynie wysoko ja układać. Ale to i tak niewiele dawało
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Czarniawa
Właśnie tak mieliśmy -nie było sposobu na to ulewanie. Czy mało zjadła czy dużo -ulala. Czy bekla czy nie -ulala. Czy po jedzeniu pionowo się nosiło czy nie -ulalateraz mały tez ulewa więcej niż np miesiąc temu
zwłaszcza jak bryka
on potrafi już woda ulac po 2h bo tak macha nogami. Ładnie przybiera. Nie placze przy tym. Nie są to wymioty. Mają normalny zapach
Ale za cholere nie mogę sobie przypomnieć kiedy córce minęło -
O Kamcia a widzisz maly jak uleje po niedlugim czasie to zapach normalny a jak po czasie to wlasnie smierdzi wymiotami. Wsumie to niedawno tak konkretnie mu sie to zaczeli bo do tej pory bylo od czasu do czasu.
Przybiera raczej bardzo dobrze i nie widac zeby go to meczylo. Jedyne co to wiadomo ze szybciej robi soe glodny choc nie zawsze.
Bede jutro u pediatry to zapytam. -
My bylismy na bilansie i na wizycie dotyczacej rozszerzania diety.
Wszystko juz wiem i jeszcze dzis zamierzam rzucic mojemu maluszkowi na ruszt jakas marcheweczke
I rosnie mi wieżowiec a nie dziecko: 7060kg i........73cmWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 20:46
Isia86, kamciaelcia, Near, Nitka_lutowa, twardan, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Śliczne Wasze dzieciaczki
) małe slodziaki
A ja trochę zaszalałam ze słodkim i po godzinie cukier 175... wiem wiem, mało odpowiedzialnie, ale tak to cukry mam w normie i takie ostatnie szaleństwo miałam ponad m-c temu, więc mam nadzieję, że taki jeden wyskok raz na m-c nie zaszkodzi dziecku.
Czy też macie/mialyscie takie chwile słabości?14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)