X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja przeciez to badanie robi sie na czczo to jakim cudem o tej godzinie Ci je robili??? Chyba nie bylas od rana na glodzie...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Impresja przeciez to badanie robi sie na czczo to jakim cudem o tej godzinie Ci je robili??? Chyba nie bylas od rana na glodzie...
    Luzik :-) Impra za oceanem siedzi :-) w Ameryce napewno była na czczo o tej porze

Sweet_CupCake, Impresja lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, mam ochotę na gofra. Jeszcze tak z trzy tygodnie i walne sobie przed porodem gofra z bita śmietaną i owocami. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 23:06

Isia86, Kredka123, kark lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mna lazi chalwa:) niedlugo mam urodziny i poprosilam mame o ciasto chalwowe ona takie pyszne piecze:) choc kawalek zjem bez wyrzutow sumienia ;p

Impresja to napisz jak wyniki i co Cie az tam wywialo;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza a Ty kochana jeszcze nieurodzilas?? Jak tak skurcze niewracaja??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, daj spokój... Moje dziecko sobie ze mnie kpi. Skurcze mam już ponad tydzień od zeszłego piątku a on nic.. Rozwarcie na 3cm cały czas i nie rusza bardziej..wczoraj miałam mega mocne skurcze co 5-7 minut i guzik z tego widzisz jest :( a tu w szpitalu ciągle mówią że czekamy aż się porządnie rozkręci. Czekam na jutro na lekarza jak na zbawienie bo w weekend to tu się dzieje tyle co nic..dzisiaj mamy już 39tc i niestety coraz więcej mocnych spadków cukru więc możliwe że będą wywoływać żeby nie ryzykować..do tego wielowodzie więc może zapadnie jakaś decyzja w końcu..
    A Ty nitka jak się czujesz? Jak Twoje cukry?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cukry są obecnie wyższe niż 3 tygodnie temu, gdy zaczynałam przygodę z pomiarami. Waga delikatnie mi spada. Idą święta, już teraz w domu mam szufladę słodyczy (paczka z pracy). Wszystko kusi. A będzie jeszcze gorzej. Dziś jadę na imieniny Barbary (bliska osoba w rodzinie) i pewnie zjem tyci kawałek ciasta. Nie chcę dalszej rodzinie mówić o ciąży. Zwalę na dietę. ;-)

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ja dzis mam fatalny dzien:/ od 10 lat mam prawko i jezdze non stop i dzis walnelam bokiem w slupek:/ zrobilo sie wgniecenie i przetarcie na prawie pol metra:/ cale szczescie maz mnie uspokoil mowiac ze nic sie niestalo i zdaza sie najlepszym bo wchodzac do domu bylam taka zdenerwowana ze cale rece mi lataly i brzuch zaczal z nerwow bolec... a cukry jak chca albo zajebiscie albo ch... w druga strone;) tydzien super a na drugi nie mam sily z nimi walczyc... a to jeszcze z 10 tyg do konca a u Ciebie tylko pare dni takze sie ciesz:) moze gdybys byla w domu to by sie rozkrecilo u mnie tak bylo jak mnie wypuscili to sie zaczelo ;) 3mam kciuki zebys niemusiala tyle lezec w tym szpitalu pogadaj z maluszkiem niech wreszcie sie szykuje zeby mamusie zobaczyc:) slyszalam ze masowanie i szczypanie sutkow moze wywolac porod na tym etapie wiec warto sprobowac, pomecz je i moze sie skurcze na dobre zaczna:)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z cukrami cos dziwnego sie zadzialo. Od dwoch dni nie przekraczają mi 100. Zrobilam tortille po niej 95, pozniej zaszalalam i zrobilam sajgonki, po 4szt 89 :-/ . Rano zjadlam kawalek cista tez 88. Dziewczyny myslicie ze to mozliwe? Na czczo cukry ok.

96xftgp.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka mnie nic niezdziwi w cukrzycy;) tu wszystko jest mozliwe...

Kredka123 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam za ciosem i zjadlam KFC, za pół godziny mierze... zobaczymy co sie zadzieje ;-)

96xftgp.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej mało co przełykam prze to poparzone podniebienie, więc cukry póki co w miarę ok xd Teraz zaszalałam zrobiłam frytki (bez soli, bo mnie podrażnia :() z dodatkiem majonezu zamiast ketchupu... dłużej bedzie mi sie utrzymywać wysoki poziom cukru przez ten tłuszcz, ale chociaż mam nadzieję, że z godzinę nie będzie dramatu....xd Ja to się martwie jak przeżyje Mikołajki bez słodyczy :'(

• Near Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uczciwie stwierdzam, że frytki to zuooo :[

A powiedzcie mi dziewczyny poza tym, że po nieleczonej cukrzycy ciążowej dzidzia rośnie duża, to jakie są jeszcze powikłania? Musze się znowu przestraszyć, żeby z powrotem ściśle przestrzegać diety...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zrobiło mi się głupio, że wy tak często zmieniacie igły i pożałowałam. Na najmniejszej głębokości wogóle nie kłuje, a na średniej kłuje tak mocno, że skóra mi pęka i leje się, jakby się nożem ciachnęła :/
    U mnie dzisiaj już lepiej z samopoczuciem i cukry też lepsze, najwyższy dzisiaj tylko 125 :)

Near, mi diabetolog mówił, że duże dziecko to mały pikuś, gorzej, że dziecko może mieć cukrzycę lub odwrotnie - niedocukrzenie. Tylko to i świadomość, że łożysko może się za szybko zestarzeć powstrzymuje mnie przed pokusami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, że może dojść do wewnątrzmaciczenego obumarcia płodu, może wystąpić niedojrzałość układu oddechowego w okresie noworodkowym, hipoglikemia, hipokalcemia oraz otyłość i zaburzenia metaboliczne w okresie dojrzewania.

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near chyba Ci wystarczy "straszakow";) ja frytek niejadlam nawet bez cukrzycy dla mnie to sam tluszcz ale jak ktos lubi... Kark jesli Cie nieboli na jednaj igle to mozesz kloc ale ona sie rozwarstwia i moga Cie niepotrzebnie jeszcze bardziej pozjniej bolec palce, ja mam na 3 nastawione.

Niewiem czemu od tygodnia po kolacji mam okropne cukry:/ tak juz bylo fajnie i klops...

Sweet Agusza powiedzcie mi jak bylo u Was z dawkami insuliny w dzien czy do konca zwiekszalyscie czy stanelo w ktorhms momencie??? Zaczynalam od 9 przez caly dzien teraz jest 22 i wiecej czasem, ciekawe ile jeszcze dojdzie..

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Near chyba Ci wystarczy "straszakow";) ja frytek niejadlam nawet bez cukrzycy dla mnie to sam tluszcz ale jak ktos lubi... Kark jesli Cie nieboli na jednaj igle to mozesz kloc ale ona sie rozwarstwia i moga Cie niepotrzebnie jeszcze bardziej pozjniej bolec palce, ja mam na 3 nastawione.

Niewiem czemu od tygodnia po kolacji mam okropne cukry:/ tak juz bylo fajnie i klops...

Sweet Agusza powiedzcie mi jak bylo u Was z dawkami insuliny w dzien czy do konca zwiekszalyscie czy stanelo w ktorhms momencie??? Zaczynalam od 9 przez caly dzien teraz jest 22 i wiecej czasem, ciekawe ile jeszcze dojdzie..
    U mnie przez ostatnie 4-5 tygodni było w ciągu dnia 21. Tyle że dzienna zaczynałam dopiero od drugiego śniadania koło 11 bo wcześniej trzymała mnie nocna. Teraz chyba też dostanę dzienna ale tylko na obiad i kolację bo wcześniej cukry są ok.
    Najlepiej było na wigilie. Diabetolog powiedział tak. Poda pani sobie dwa razy więcej i zje jak człowiek a glukometr schowa do szafki :-P Przy czym zrobiłam tak i w wigilię i w Boże Narodzenie, bo mój chrześniak miał urodziny i nie mogłam pozalować sobie tortu :-P

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny diabetolog Sweet :)

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory niejadlam nic miedzy obiadem a kolacja a teraz dzidzia chyba wiecej potrzebuje bo glodna jak wilk jestem i musze cos zjesc i przesunac kolacje na pozniej i troche wiecej jej jem bo inaczej nieczuje ze zjadlam cokolwiek:/ chyba przez to ze wiecej troche to te cukry brzydkie i zas insuliny wiecej :/ albo zas pieczywo musze zmienic juz nie wiem sama , nie chce az tyle ladowac tej insuliny juz mnie to przeraza tyle jednkstek daje:/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa zdecydowanie odechciało mi się jeść zakazanych potraw :( Ostatnio i tak przeginałam pałę, więc muszę z powrotem wrócić do restrykcyjnej diety ;/

Nitka ja uwielbiam frytki tylko takie domowej roboty, co mają jednak ziemniaka, a nie samą otoczkę i tłuszcz xd

Dziewczyny, a właśnie jak robicie w Wigilie? Pozwalacie sobie zjeść coś normalnego, czy nie?

I tak wgl powiedzcie mi, czy np. jak sobie zjem dajmy na to wafelka i mierze po 10 razy cukier po nim i za każdym razem jest poniżej 120, tzn, że można sobie co jakiś czas pozwolić zjeść coś słodkiego, byleby w granicy normy czy nie? Ja wiem, że nie dostarczy się wtedy żądnych wartości odżywczych do organizmu- ani mojego, ani dziecka (zresztą słodycze chyba nigdy nie miały tego na celu) ale generalnie chyba nie zaszkodzi się wtedy małemu? Skoro jest cukier w normie?

‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ