X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impresja przeciez to badanie robi sie na czczo to jakim cudem o tej godzinie Ci je robili??? Chyba nie bylas od rana na glodzie...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Impresja przeciez to badanie robi sie na czczo to jakim cudem o tej godzinie Ci je robili??? Chyba nie bylas od rana na glodzie...
    Luzik :-) Impra za oceanem siedzi :-) w Ameryce napewno była na czczo o tej porze

Sweet_CupCake, Impresja lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, mam ochotę na gofra. Jeszcze tak z trzy tygodnie i walne sobie przed porodem gofra z bita śmietaną i owocami. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 23:06

Isia86, Kredka123, kark lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mna lazi chalwa:) niedlugo mam urodziny i poprosilam mame o ciasto chalwowe ona takie pyszne piecze:) choc kawalek zjem bez wyrzutow sumienia ;p

Impresja to napisz jak wyniki i co Cie az tam wywialo;)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza a Ty kochana jeszcze nieurodzilas?? Jak tak skurcze niewracaja??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka, daj spokój... Moje dziecko sobie ze mnie kpi. Skurcze mam już ponad tydzień od zeszłego piątku a on nic.. Rozwarcie na 3cm cały czas i nie rusza bardziej..wczoraj miałam mega mocne skurcze co 5-7 minut i guzik z tego widzisz jest :( a tu w szpitalu ciągle mówią że czekamy aż się porządnie rozkręci. Czekam na jutro na lekarza jak na zbawienie bo w weekend to tu się dzieje tyle co nic..dzisiaj mamy już 39tc i niestety coraz więcej mocnych spadków cukru więc możliwe że będą wywoływać żeby nie ryzykować..do tego wielowodzie więc może zapadnie jakaś decyzja w końcu..
    A Ty nitka jak się czujesz? Jak Twoje cukry?

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cukry są obecnie wyższe niż 3 tygodnie temu, gdy zaczynałam przygodę z pomiarami. Waga delikatnie mi spada. Idą święta, już teraz w domu mam szufladę słodyczy (paczka z pracy). Wszystko kusi. A będzie jeszcze gorzej. Dziś jadę na imieniny Barbary (bliska osoba w rodzinie) i pewnie zjem tyci kawałek ciasta. Nie chcę dalszej rodzinie mówić o ciąży. Zwalę na dietę. ;-)

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza ja dzis mam fatalny dzien:/ od 10 lat mam prawko i jezdze non stop i dzis walnelam bokiem w slupek:/ zrobilo sie wgniecenie i przetarcie na prawie pol metra:/ cale szczescie maz mnie uspokoil mowiac ze nic sie niestalo i zdaza sie najlepszym bo wchodzac do domu bylam taka zdenerwowana ze cale rece mi lataly i brzuch zaczal z nerwow bolec... a cukry jak chca albo zajebiscie albo ch... w druga strone;) tydzien super a na drugi nie mam sily z nimi walczyc... a to jeszcze z 10 tyg do konca a u Ciebie tylko pare dni takze sie ciesz:) moze gdybys byla w domu to by sie rozkrecilo u mnie tak bylo jak mnie wypuscili to sie zaczelo ;) 3mam kciuki zebys niemusiala tyle lezec w tym szpitalu pogadaj z maluszkiem niech wreszcie sie szykuje zeby mamusie zobaczyc:) slyszalam ze masowanie i szczypanie sutkow moze wywolac porod na tym etapie wiec warto sprobowac, pomecz je i moze sie skurcze na dobre zaczna:)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z cukrami cos dziwnego sie zadzialo. Od dwoch dni nie przekraczają mi 100. Zrobilam tortille po niej 95, pozniej zaszalalam i zrobilam sajgonki, po 4szt 89 :-/ . Rano zjadlam kawalek cista tez 88. Dziewczyny myslicie ze to mozliwe? Na czczo cukry ok.

96xftgp.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka mnie nic niezdziwi w cukrzycy;) tu wszystko jest mozliwe...

Kredka123 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam za ciosem i zjadlam KFC, za pół godziny mierze... zobaczymy co sie zadzieje ;-)

96xftgp.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej mało co przełykam prze to poparzone podniebienie, więc cukry póki co w miarę ok xd Teraz zaszalałam zrobiłam frytki (bez soli, bo mnie podrażnia :() z dodatkiem majonezu zamiast ketchupu... dłużej bedzie mi sie utrzymywać wysoki poziom cukru przez ten tłuszcz, ale chociaż mam nadzieję, że z godzinę nie będzie dramatu....xd Ja to się martwie jak przeżyje Mikołajki bez słodyczy :'(

• Near Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uczciwie stwierdzam, że frytki to zuooo :[

A powiedzcie mi dziewczyny poza tym, że po nieleczonej cukrzycy ciążowej dzidzia rośnie duża, to jakie są jeszcze powikłania? Musze się znowu przestraszyć, żeby z powrotem ściśle przestrzegać diety...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, zrobiło mi się głupio, że wy tak często zmieniacie igły i pożałowałam. Na najmniejszej głębokości wogóle nie kłuje, a na średniej kłuje tak mocno, że skóra mi pęka i leje się, jakby się nożem ciachnęła :/
    U mnie dzisiaj już lepiej z samopoczuciem i cukry też lepsze, najwyższy dzisiaj tylko 125 :)

Near, mi diabetolog mówił, że duże dziecko to mały pikuś, gorzej, że dziecko może mieć cukrzycę lub odwrotnie - niedocukrzenie. Tylko to i świadomość, że łożysko może się za szybko zestarzeć powstrzymuje mnie przed pokusami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 18:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, że może dojść do wewnątrzmaciczenego obumarcia płodu, może wystąpić niedojrzałość układu oddechowego w okresie noworodkowym, hipoglikemia, hipokalcemia oraz otyłość i zaburzenia metaboliczne w okresie dojrzewania.

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near chyba Ci wystarczy "straszakow";) ja frytek niejadlam nawet bez cukrzycy dla mnie to sam tluszcz ale jak ktos lubi... Kark jesli Cie nieboli na jednaj igle to mozesz kloc ale ona sie rozwarstwia i moga Cie niepotrzebnie jeszcze bardziej pozjniej bolec palce, ja mam na 3 nastawione.

Niewiem czemu od tygodnia po kolacji mam okropne cukry:/ tak juz bylo fajnie i klops...

Sweet Agusza powiedzcie mi jak bylo u Was z dawkami insuliny w dzien czy do konca zwiekszalyscie czy stanelo w ktorhms momencie??? Zaczynalam od 9 przez caly dzien teraz jest 22 i wiecej czasem, ciekawe ile jeszcze dojdzie..

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    Near chyba Ci wystarczy "straszakow";) ja frytek niejadlam nawet bez cukrzycy dla mnie to sam tluszcz ale jak ktos lubi... Kark jesli Cie nieboli na jednaj igle to mozesz kloc ale ona sie rozwarstwia i moga Cie niepotrzebnie jeszcze bardziej pozjniej bolec palce, ja mam na 3 nastawione.

Niewiem czemu od tygodnia po kolacji mam okropne cukry:/ tak juz bylo fajnie i klops...

Sweet Agusza powiedzcie mi jak bylo u Was z dawkami insuliny w dzien czy do konca zwiekszalyscie czy stanelo w ktorhms momencie??? Zaczynalam od 9 przez caly dzien teraz jest 22 i wiecej czasem, ciekawe ile jeszcze dojdzie..
    U mnie przez ostatnie 4-5 tygodni było w ciągu dnia 21. Tyle że dzienna zaczynałam dopiero od drugiego śniadania koło 11 bo wcześniej trzymała mnie nocna. Teraz chyba też dostanę dzienna ale tylko na obiad i kolację bo wcześniej cukry są ok.
    Najlepiej było na wigilie. Diabetolog powiedział tak. Poda pani sobie dwa razy więcej i zje jak człowiek a glukometr schowa do szafki :-P Przy czym zrobiłam tak i w wigilię i w Boże Narodzenie, bo mój chrześniak miał urodziny i nie mogłam pozalować sobie tortu :-P

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny diabetolog Sweet :)

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory niejadlam nic miedzy obiadem a kolacja a teraz dzidzia chyba wiecej potrzebuje bo glodna jak wilk jestem i musze cos zjesc i przesunac kolacje na pozniej i troche wiecej jej jem bo inaczej nieczuje ze zjadlam cokolwiek:/ chyba przez to ze wiecej troche to te cukry brzydkie i zas insuliny wiecej :/ albo zas pieczywo musze zmienic juz nie wiem sama , nie chce az tyle ladowac tej insuliny juz mnie to przeraza tyle jednkstek daje:/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa zdecydowanie odechciało mi się jeść zakazanych potraw :( Ostatnio i tak przeginałam pałę, więc muszę z powrotem wrócić do restrykcyjnej diety ;/

Nitka ja uwielbiam frytki tylko takie domowej roboty, co mają jednak ziemniaka, a nie samą otoczkę i tłuszcz xd

Dziewczyny, a właśnie jak robicie w Wigilie? Pozwalacie sobie zjeść coś normalnego, czy nie?

I tak wgl powiedzcie mi, czy np. jak sobie zjem dajmy na to wafelka i mierze po 10 razy cukier po nim i za każdym razem jest poniżej 120, tzn, że można sobie co jakiś czas pozwolić zjeść coś słodkiego, byleby w granicy normy czy nie? Ja wiem, że nie dostarczy się wtedy żądnych wartości odżywczych do organizmu- ani mojego, ani dziecka (zresztą słodycze chyba nigdy nie miały tego na celu) ale generalnie chyba nie zaszkodzi się wtedy małemu? Skoro jest cukier w normie?

‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ