WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    U mnie zaniżanie w książeczce nie przejdzie bo odczytują z glukometru na komputerze. Na książeczkę tylko czasem patrzą...
    U mnie by chyba zwariowali bo czasem mierze komuś z rodziny i są różne rzeczy tam. I mierze czasem przed jedzeniem wiec cuda wianki hihi ☺

kark lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka trzymaj się tam i faktycznie spróbuj (wiem jak to brzmi) nie denerwować się.

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:53

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jestem okropna baba w ciazy w kolko marudze i narzekam:( niewiem czy im starszy czlowiek tym gorzej przechodzi ciaze czy co, ale w tamtej spokojnie czekalam do 40tyg moglabym czekac nawet dalej spokojnie a teraz juz jestem tak zmeczona zirytowana tym wszystkim ze codziennie moglabym jak katarynka nadawac co mnie dzis boli co wkurza i jak te cukry szaleja i sa do dupy i wogole wszystko do dupy i chce juz urodzic i miec to wszystko za soba ehhh okropna jestem wiem :) i woecie co lepiej mi ale tylko na chwile i zaraz znowu bede marudzic hehehee moj maz ma przejebane ze mna hahahahah

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ja ci się nie dziwie. 3 dni miałaś dobre cukry? Ja jak jeden dzień mam przekroczenia to piany dostaje, a co dopiero jak bym miała tak jak ty. Diabetolog mówił, że mogą się pojedyncze dni wariacji zdarzyć, ale nie takiego szaleństwa. Może lepiej niech tną. Zastrzyki miałaś to maluch sobie poradzi. No i miał szansę tydzień podgonić

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ja mam to samo. Mysle ze im czlowiek starszy tym gorzej, a jak ja z pierwszym to juz wogole mnie wszystko wkurza i męczy. Ja nie wiem czy bede miala cierpliwosc przy dziecku hehe bo wtedy to sie dopiero zacznie zmeczenie ;-)
    Tez lubie pomarudzic jak stara baba ;-)

Po tej chinszczyznie cukier mi spadl po 15 min wiec zle nie bylo. Sos faktycznie byl ze sloika ale to nie taki do ryzu w sensie duzy sloj tylko taki dodatek, typu keczup. Przeczytalam sklad do cukru od cholery, 48 g w 100 gramach. Masakra. Dzieki za przepis, nastepnym razem sama sobie zrobie. Uwielbiam chinskie zarcie, juz ktorys raz podchodze do tych dan ale za kazdym razem mam duzy skok. Na bank przez te gotowe sosy, bo przeciez nie ryz i kurczak. Jak zrobie wlasny to powinno byc ok. Sojowy chyba tez ujdzie.

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka nie przejmuj się mężem oni i tak nie zrozumieją co my przechodzimy hehe ☺ mój powiedział ze mnie gdzieś dziś zabiera i co i został na nadgodzinach hihi a ja ciągle sama. Ciąża taka jest od euforii do płaczu a jeszcze z Twoimi problemami ja Cię zupełnie rozgrzeszam.

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax cale 2 dni byly spoko reszta do dupy:/
    Ja sie dziwilam ze maz niemarudzi ze nadgodziny trzeba robic a on pewnie sam sie zglasza na ochotnika zeby tylko niesiedziec ze mna i mnie niesluchac bo juz ma dosc hehehehee

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój do mnie wczoraj wypalił z tekstem ze że mną to tylko teraz o cukrach można rozmawiać i chyba mi się mechanizm w mózgu zacial hehehe...

h4py1w9.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka moj gin ostatnio mowil ze jak kobiety z cukrzycą ciązową są na insulinie to zazwyczaj 2 tyg wczesniej juz porod wywoluja. Wiec jak dalej bedziesz miala takie wariacje z tymi cukrami to jedz do szpitala.Nie ma co sie stresowac, ciąza juz bedzie donoszona.

Co do sosow to moze poza cukrem to tam i maki duzo jest i dlatego tak cukry wywala. Ja z sosow tylko spaghetti, ktory robie sama z przecieru pomidorowego i wtedy cukry sa ok.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro na juz jestem tak zmeczona tym wszystkim ze taki mam zamiar. Poszlabym juz w poniedzialek gdybym miala wszystkie badania a w poniedzialek ide dopiero do ginekologa po skierowanie i pobierze ten gbs niech przyjda tylko wyniki i juz na nic nieczekam bo jak tak dalej pojdzoe to w psychiatryku mnie zamkna a nke na patologi... niewiem czemu ginekolog od poczatku ciazy nie dala mi skierowania na hcv i hbs podobno teraz powinnam miec powtorke a ja w ogole nie mialam tych badan dlatego chxe je zrobic zeby sie niesapali w szpitalu o to:/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice jak włożyłam pod strumień bez podmycia się to mi wyszły masakryczne i dopiero lekarz mi wyjaśnił żeby się podmyc siknać do pojemniczka zamoczyc na chwilkę i sprawdzić. Ale ja mam problemy z pęcherzem i dlatego muszę się podmyc bo miewam bakterie i one zaburzaly tak mi mówił gin.

karolyn lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie troche uspokoilam i mi przeszly nerwy. Wkurzina zrobilam sobie na kolacje 2 biale kromki z salata szynka serem zoltym majonezem j ketchipem a co!!! Skoro i tak wnerwiaja mnie cukry to przynajmniej zjem raz jak dawniej i odrazu humor mam lepszy a cukier mam gdzies niech se bedzie wyzszy wazne ze troche mi lepiej bo juz naprawde sie podlamalam... :)

Justuice mozesz sprobowac do pojemniczka raz czy dwa ja tez mierzylam ketony i raz mi wyszly lekko dodatnie a mierzylam roznie raz z pojemniczka raz ze strumienia jesli ci noewychodza to dobrze wcale niemusza skoro w labo tez niema to tylko sie ciesz...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Justice nie sądzę. Skoro nic Ci nie wychodzi to znaczy ze ich nie ma ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja tak samo - czasem mierzę mężowi jak chce, więc mogliby sobie patrzyć, a ja i tak nie pamiętam które moje :)

Jezu, a ja już 3 miesiące na diecie... Aż się wierzyć nie chce. Ale jeszcze tylko miesiąc i mam nadzieję, że nigdy więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 20:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:54

• karolyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszły okropne gdy dałam pod strumień i do tego kwadracik miał 3 odcienie:D moze też za poźno odczytałam...ale jednak wolę do kubeczka.
    Ja tam nie będę wyparzać. Dobrze go umyje i wytrę papierem.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E mój mąż to by zemdlal... ja mierze rodzicom czy komuś innemu a mężowi nie ma szans. Jakie powinno być ciśnienie w ciazy bo przed chwila zmierzylam i 111/69 jest ok? Bo niby apap pomogl ale troszkę mnie boli głowa.

h4py1w9.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ