Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dominika dobre masz;) powyzej 140 trzeba sie martwic...
Haha chyba trzeba bylo mi tego odchylenia od diety cukier 123! Az niewiarygodne:)
A co do ketonow ja patrzylam nawet po dluzej chwili i tez nic niewychodzilo... ale wiadomo trzeba sie trzymac instrukcji;)Dominika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A moj to czesto chce zeby mu mierzyc i sie cieszy ze ma niski hehe. Dzis tez jak mialam ten skok 160 to on sobie zmierzyl i mial 105 cwaniaczek. Ogolnie to mnie bardzo pilnuje, nawet z pracy pisze jak tam cukry, a jak uslyszy tylko jak glukometr zapipczy to leci z drugiego pokoju zeby zobaczyc jaki wynik. Nic sie przed nim nie ukryje hehe. Juz mnie czasem wkurza ale z drugiej strony to dobrze ze sie interesuje bo moge sie jego poradzic jak mnie cos martwi. Duzo czyta i juz nawet sie zna na tej cukrzycy ciazowej
Nawet mowi kolegom ze "MAMY cukrzyce" hehehe jak to smiesznie brzmi ale milo z jego strony.
U mnie cisnienie jak u nieboszczyka, najczesciej 90/50.Nitka_lutowa, Justice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi kazali badać ketony w następujący sposób (i zgadzało się to z instrukcją w opakowaniu). Paski keto diastix, podstawić pojemniczek pod środkowy strumień moczu, pobrać trochę. Po wysikaniu na spokojnie zanurzyć pasek dosłownie na moment, wyjąć, obetrzeć o rant pojemniczka i odliczyć 15 sekund. Porównać odcień z tym na opakowaniu. Nie odczytywać po upływie 20 sekund, im bliżej tych 15 tym pewniejszy wynik.
Ja dziś miałam okazję sprawdzić mój glukometr z 2 innymi glukometrami i jeden pokazywał 15 jednostek więcej niż mój, a drugi 10. Zastanawiam się, czy mój tak zniża, czy tamte tak zawyżają. -
Ja mierze ciemnienie codziennie, bo mi u lekarza wywala zawsze po 140/70- 140/90. Ostatnio niżej 135/68. Ale dziwna rzecz, bomtylko jeden zlecił mi lek nawet jak mu pokazałam moje wyniki, oczywiscie nie biore. Konsultowałam to z innym gin i diabetolog tez powiedziała, ze jak u lekarza tylko takie, to spoko.
A co do pasków.. to mi tez powiedzieli do pojemnika. Mozna nawet sama woda przepłukać. Mam plastikowy troche sie boje go parzyć. Zobaczymy co jutro mi powie test.
A dzis... moje najwyższe cukry to 109 po podwieczorku- mus kiwi jabłko, jogurt nat, migdały, garść płatków fitness, pestki dyni.
A na drugie śniadanie posmarowałam kanapkę z twarożkiem.... miodemi wyszło 99.
Mam nadzieje, ze moja radość nie bedzie trwała krótko.
Strasznie teraz mam ochote na spagethi. Chyba jutro bedzie pyszny obiadek! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki dostalam dzis wiadomosc od diabetologa sprawdzila i normy faktycznie 140. Wczoraj dla pewnosci do niej jeszcze dzwonilam i dzis mi napisala takze mozna ho ho ho czego niemozna;P tylko szkoda ze tak 9 m-c temu tego niezmienili i sie czlowiek katowal tyle czasu heheheehe no szok....
Kredka123, Justice, Rosolina, karolyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nitka wspaniała wiadomosc. Po co ja wczoraj kupowalam herbatkę z morwy bialej na zabicie cukrów hahaha
Dziewczyny ja Fejsie piszą ze zmiana od marca hehe jak od marca??? Teraz nie mozna jesc a od marca mozna??? Dziwne rozumowanie.
Jade dzis do mamusi. .. oj bedzie sie dzialo. Na obiad babka ziemniaczana a na deser szarlotka .....mmmmmm.... Ale obiecuję ze 140 nie przekrocze hahahaJustice, Nitka_lutowa, Dominika89, karolyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kredka123 wrote:Nitka wspaniała wiadomosc. Po co ja wczoraj kupowalam herbatkę z morwy bialej na zabicie cukrów hahaha
Dziewczyny ja Fejsie piszą ze zmiana od marca hehe jak od marca??? Teraz nie mozna jesc a od marca mozna??? Dziwne rozumowanie.
Jade dzis do mamusi. .. oj bedzie sie dzialo. Na obiad babka ziemniaczana a na deser szarlotka .....mmmmmm.... Ale obiecuję ze 140 nie przekrocze hahaha -
nick nieaktualny