X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina mam bo są takie rzeczy o których mogę pomarzyć niestety czyli maczne.
    Ucielo mi posta hehe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 18:07

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec jem łososia raz w czas tego wedzonego, a chlebek pszenna mam z lokalnej piekarni z super składem i mam po 2 kromkach max 110 wiec dziś wzięłam 3 i zobaczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 18:07

Rosolina lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po babce ziemniaczanej 128 , a szarlotka mojej mamy 130. Czyli w normie, nie? ;-) ;-) ;-)

Justice, Dominika89, Rosolina lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka w normie :)

Mi w mcdonaldzie siada tylko naleśnik z grilowanym kurczakiem, ten z ostrym sosem. Do tego 5 frytek i 3 łyki kawy białej i jestem w niebie :)

Jesteście skarbincą wiedzy naprawdę :) od 2 tyg zajadam się parówami i jajkami na 1 śniadanie i mam cukry poniżej 100, a nie chodzę głodna. Widzę zależność że jak są ładne cukry z rana to i za dnia jest łatwiej :)

Allmita lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:55

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 3 kromkach uwaga 124!! ☺☺☺
    Ja też lubię parówki na śniadanie i jajka.
    Kredka wszystko w normie ☺
    Marzusiax dokładnie im lepiej po śniadaniu tym później mi lepiej idzie ☺

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz to sie dopiero zacznie objadanie i na nowo kombinacje cile po czym wywala ahhhh ake kazda poje;)
    Ja dzis sie okroonie czulam pilam herbatke z lisci malin i ja zwymiotowalam:( wczoraj tez ja pilam i nic a dzisiaj mi zaszkodzila chyba... albo organizm sie oczyszcza i urodze w koncu!! :P dobrze by bylo nie;)
    Ja dzis na obiad zjadlam bialy makaron i mialam 150 no spodziewalam sie tego ale po kolejnej godzinie zmierzylam i mialam 190:/ a lezalam caly czas bo zle sie czulam wlasnie:/ no i oco chodzi:/ ze niby az tak pozno wywalilo ten makaron po 2h:/ na szczescie dostrzyknelam insuliny i tyle ale w szoku bylam i tak...

Tak to jest jak kobieta niema sily gotowac i zostawia to na glowie meza:/

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:55

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ja nie ogarniam Twojej cukrzycy. Biedna jesteś bo to wszystko u Ciebie takie nieprzewidywalne.
    A ja jestem w szoku bo zawsze na kolacje były dwie kanapki z ciemnego pieczywa i cukier tak 93-100, a dziś 3 pulpeciki z mięsa wieprzowego sałatka z pomidorów ze śmietaną i kromka jasnego chleba i 89. I bądź tu mądry.

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, no to moze ja zmierże ten cukier jeszcze raz. Zjadłam ten makaron biały i własny przygotowany sos i wyszło 92. Porcja 60g makaronu.

Edit: po 2h i 10 min ;) .... 102 :)
    Btw.... mężowi mierzylam ... przed jedzeniem 94, po 146 - zjadł troche wiecej i dojadł kanapka z szynka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 23:15

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecię mnie obudziło, wchodzę na forum, a tu takie pyszne rozmowy o jedzeniu. :-) Ja też nieustannie słyszałam w ciąży, czego to niby jeść nie wolno. Nastraszyli mnie malinami. Potem okazało się, że chodzi o liście, a nie owoce, ale i tak się stresowalam przy każdej malinie. Cynamon zabroniony, tymianek zabroniony, o bazylii nic szczesliwie nie słyszałam i jadłam ;-). Potem cukrzyca, no to same wiecie, jak jest. Po porodzie znowu hece. Winogrona - nie wolno! Cytrusy - nie wolno! Kakao, czekolada, orzechy, miód - nie wolno! Truskawkii poziomki - absolutnie! Kapusta, groch, fasola - zapomnij! Mleko - out! Nabiał - ograniczyć! Ryby ok, ale tunczyk nie, makrela nie, wedzone lepiej odpuścić. Wedlina - chuda, drobiowa. Kawa, czarna herbata - nie dla ciebie. Fast foody, pizza, napoje gazowane - czy w ogóle trzeba o tym mówić? Slodyczy też nie jedz, bo tluszcze trans. Grzyby - zapomnij, oostatecznie pieczarki. Ciasto domowe ok, ale może bez kremów. Szarlotka albo babka, o to jeszcze może być. I pamiętaj, by Twoje posiłki były odżywcze i różnorodne. ;-) Ciesz się, jeśli możesz jeść jaja i gluten, nie wszystkie takie szczesciary. Jak chcesz coś wprowadzić, to sprawdź, czy dziecku nie zaszkodziło. Kiedy może zaszkodzić? Od kilku godzin do kilku dni. Co świadczy o tym, że zaszkodziło? Kupa nie taka, krostki tu czy tam, sucha skóra gdzie bądź, gazy, bole brzuszka, wrzaski... No kurka wodna, jak słyszę te wszystkie porady, to mi słabo. Ale i tak ulegam ogolnemu trendowi "na wszelki wypadek". Grunt, że mogę ciasto i naleśniki i tyle kromek, ile chcę! I nakarony. Wolę tę szanowna, podobno nieistniejaca, dietę matki karmiącej niż to cukrzycowe przekaszanie co dwie godziny.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:56

bizona lubi tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liście malin podobno powodują skurcze. Świetnie też działają na zmęczone, opuchnięte stopy. Po imprezie w szpilkach wymoczyć nóżki w naparze z malin i można szaleć dalej :)

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny większych zabobonow, to ja nie słyszałam. Nie ma diety matki karmiącej. Matka ma jeść to na co ma ochotę. Od samego poczatku. A co do malin, to jedna z większych bzdur jakie słyszałam-chodzi mi o owoce. Masz ochote na kapuste, zjedz kapuste. Masz ochote na ciastko z kremem,zjedz ciastko z kremem. Pokarm tworzy sie z krwi, a nie tresci zoladkowej. Kolki nie sa reakcja na to co zjemy. Kolki świadczą o tym, ze uklad pokarmowy malucha jest niedojrzaly i sie rozwija. U jednych dzieci szybciej i mbiej bolesnie, a u drugich wolniej. Nie dajecie sie zwariować. Porozmawiajcie z DOBRYM doradcą laktacyjnym, a nie babcia czy mama, które mają wiedze odnosnie karmienia sprzed 20 lat.
    Co do rzeczy zakazanych w ciąży. Można wszystko z umiarem i granicach zdrowego rozsadku. Bazylie można. Cynamon można. Przecież nie jecie tego kilogramami. Nawet kobiecie nie w ciąży w dużych ilościach by zaszkodziło. Oczywiscie nie dotyczy to mięsa surowego i serów pleśniowych-- tych prawdziwie plesniowych.
    Nie dajcie sobie głupot wmawiać. Bo skończycie na bułce z masłem i biszkoptach.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś wierzono, ze kobieta musi pić dużo mleka, żeby mieć mleko. Sama tego doświadczyłam. Babcia męża, jak pojechaliśmy w odwiedziny na wieś powiedziala mi tak: dziecko skad Ty masz miec ten pokarm skoro w ogole mleka nie pijesz. Na co mąż odpowiedział a krowa mleko pije, ze je ma?

marzusiax, Elaria, Rosolina lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tam bułką z masłem nie pogardziła :) a biszkopikiem tym bardziej :)

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadłam wszystko od samego początku, tak jak zalecały położne i doradca. A jak na urodzniach ciotki wybaluszaly oczy, ze co ja jem, ze karmię i nie mogę, to kwitowalam szybko mówiąc, ze nie zauważyłam, żeby mojemu dziecku przeszkadzalo, to co jem dodając, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax jak zaczniesz karmić, to uwierz mi sama sie zdziwisz jakie ilosci jedzenia jesteś w stanie pochłonąć. Ja ogólnie duzo jem, jak karmilam jadlam za10 -powaznie. A np waga caly czas w dół leciała.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny ciągle nam ktoś mówi co mamy robić. W ciazy tego nie jedz tamtego tez. Urodzisz to tego nie tamtego nie. A może akurat mojemu dziecku to nie zaszkodzi i będę mogła jeść coś czego inna mama nie może. Ja pierdziele później dziecko porośnie i znów tego mu nie dawaj tamto to samo zło. Sto raz na sekundę a my mamy ochotę zamordować te doradvzynie. Przecież nikt nie je chemii łyżka tylko coś na co ma ochotę i jak raz zaszkodzi to drugi raz tego nie zjemy proste ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 09:25

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze ktoś doradza, bo chce dobrze, ale wiecie dobrymi checiami.... Tak jazda zaczyna sie tez jak dziecku wprowadza sie pokarmy. Wtedy to jest ciekawie. A ja robiłam po swojemu. Pare razy musiałam dobitnie i nieprzyjemnie podziękować za dobre rady mowiac,ze to moje dziecko, bede robic po swojemu
    Nie chcę dobrych rad, a jal takowe bede chciala, to sama poproszę. Dziecko żyje ma się dobrze. Bo szczerze z mezem sie smialismy, że mamy zachowują sie tak jakby nasz synek cudem jeszcze zyl. A moze przykro im bylo, ze tak swietnie sobie radzilismy, ze pomocy nie potrzebowaliśmy.

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ