WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazyli nie można? No a co z pesto? :( ja robię dziś zupę brokułowa i spagethii tak mi smaka narobiliście :)

Tak sie zastanawiam... nie wiem od kiedy Wam wyszła cukrzyca... ale co z testem obciążenia glukoza w 2 trym? Jak on wychodzi przy diecie?

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina mi w 9 tc wyszło 94 na czczo i lekarz kazał przyspieszyć krzywa do której miałam nieudane podejścia przez totalne mdłości i udało mi się ją zrobić około 22 tc i wtedy wyszło. Robiłam po krzywej hemoglobine i wyszła 4,7 wiec idealnie, a usg wszystkie co do dnia i teraz tak się zastanawiam czy wcześniej by mi wyszlo i w sumie miała bym więcej stresu od początku a z dzieckiem i tak ok i badania mam idealne ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalina jezeli Ci juz stwierdzili cukrzyce to nie robisz glukozy bo to jest bardzo obciazające i nia ma potrzeby dzieciaka narażać na takie cukry.

Rosolina lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:55

Rosolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice. Faktycznie, tez nie moge wejsc. Jeszcze pare dni temu widzialam ze zmienili status grupy z zamknietej na tajną. A teraz wogole mi nie wyswietla postow ani wejsc tam nie moge. Cos sie zadzialo ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice, Kredka narozrabialyscie hihihi ☺☺☺ tajna grupa jak to brzmi... ☺☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika no chyba na to wychodzi hehe. Ale nie martw sie, jestem juz w tej grupie co Ty "cukrzyca ciazowa" wiec jak ją zamknął to bedziesz wiedziala przez kogo. ;-)
    Justice dolączaj do nas ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka na tej grupie to niektóre dziewczyny takie ortodoksy ze czasem się boje odezwać hihi, ale moderatorka spoko bo hamuje dwie strony ☺ ale z tymi normami to rewelacja ja jestem taka odprezona ze hej ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez sie smiac chce co one tam za glupoty wypisują, szelki spadają hahaha.

Dominika jak zobacze jakis Twoj post to go polubie, jak zobaczysz ze jakas Edyta polubila to bede JA ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    No mi tez sie smiac chce co one tam za glupoty wypisują, szelki spadają hahaha.

Dominika jak zobacze jakis Twoj post to go polubie, jak zobaczysz ze jakas Edyta polubila to bede JA ;-)
    Oki Oki to czekam ☺☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co powiem Wam ze odkąd mierzyłam zastanawialam się czemu z różnych palcy są różne wyniki i znalazłam artykuł gdzie jakiś pan doktor napisał żeby nie brać pierwszej kropli do pomiaru tylko przetrzeć wata lub husteczka i wziac druga i odkąd tak robię mam mniejsze różnice z kilku palcy. A Wy bierzecie pierwsza?

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą. Czasem, jak wynik jest podejrzanie dobry albo zły, to sprawdzam z drugiego palca.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To można pić morwę w ciąży? Potwierdziła to któraś u lekarza? Z tym cynamonem to podobno jest tak, że w dużych ilościach działa poronnie. Pytanie ile to jest dużo? Przecież tego łyżeczką się nie je :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax mi lekarz mówił ze wszystko jest dozwolone w małych ilościach a w mojej herbacie jest 30% morwy wiec niewiele i jest cynamon i coś tam. Ja pije jedna dziennie albo co dwa dni ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja tez od jakiegos czasu biore drugą krople bo faktycznie wyniki sie tak od siebie nie roznią.

Co do morwy to ja nic nie slyszalam. Pije i poki co nic mi nie jest, ale doczytam.

96xftgp.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to prawda z tymi normami? Super :) bo dziś byłam na głodzie bez dostępu do zdrowego jedzenia i zjadłam wrapa z Maca i było 129 ;) Ach i nie muszę mieć wyrzutów :D Co do morwy to się nie orientuje ale cynamon często dodawałam w ciąży do jabłka albo owsianki i nic się nie stało. Myślę ze wszystko jedzone z umiarem nie zaszkodzi. Nie licząc tych typowych zakazanych produktów dla kobiet w ciąży ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam dziś ciastka to takie ptysiowe z cukrem kilka i po godzinie 85... Im mniej dietetyczne tym lepiej. Serio? ☺ teraz jem kanapki z moim jedynym białym chlebem który toleruje i łososiem. Zobaczymy co będzie ☺
    Milagro ten wrap to chyba i tak najlepsze z maca co tam jest jeszcze z grillowanym kurczakiem myślę że 129 jest ok ☺

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika....a Ty na pewno masz cukrzyce? Widzę, ze na bardzo dużo sobie pozwalasz :) :) i cukry super Ci wychodzą. Ah...
    a tego łososia to wędzonego jesz? Ja jadłam przed ciąża właśnie takie kanapeczki. Ale podobno wędzonego sie nie powinno, wiec, teraz sama juz nie wiem.

kurcze, ale Wy jesteście skarbnica nie tylko wiedzy ale smaków! W pon na obiad albo deser ryż z jabłkami. :) tak dawno nie jadłam.

Ps. Spagethii dalej na mnie czeka, nie zdążył sie sos zrobić na obiad. Ale dziś na pewno mnie nie ominie :) hahahaha

p19uqqmzk4ecto70.png
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ