X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ja to wogole jakis ewenement jestem chyba :P

Dziewczynki musze Was zmartwic dzwonilam do cioci i mowi ze tam w szpitalu nieslyszeli o jakichkolwiek zmianach, wiex dalej zostaje 120... dzis tez wyszla ciezarna z zaleceniem trzymania glikemi do 120 takze razej to sciema bo przeciez na diabetologi by o tym cos wiedzieli...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w Krakowie potwierdzam te 140 bo mi koleżanka dzwoniła i o tym mówiła. Może zależy od szpitala gdzie to dotarło? Może na początku jest zamieszanie nie wiem hihi ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i trzeba pamiętać że np w Warszawie do końca 2014 było 140 a w Krakowie juz kilka tak wcześniej 120 wiec niby jeden kraj a wiecie ☺

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to faktycznie dziwne wszystko heh

Zreszta ja jestem na koncowce i w moim przypadku niewiele to zmieni;) moje cukry i tak wariuja nielubimy sie i chyba nigdy niepolubimy...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czytałam tez na Facebooku jakąś dziewczyna dziś była u diabetologa i pani profesor powiedziała ze wróciły stare normy i nawet ponad 130 jest ok tylko nie wiem w jakim mieście ta dziewczyna mieszka ☺
    Edit sprawdziłam świętokrzyskie ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 14:01

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę ze na tym portalu medycznym glupot pisac nie powinni. Tyle ze zanim PTD to opublikuje to troche potrwa. Wiec jedni lekarze juz sie do tego stosują a inni czekają na oficjalne zalecenia kliniczne PTD.
    Poza tym dziewczyny, same wiemy po sobie ze co diabetolog to inne normy. Te do 120 byly od dwoch lat a wielu lekarzy dalej podawalo stare normy, bo uwazali ze te są za mocno zanizone. Także nie ma co przesadzac, ale mozna lekko odetchnąć i bardziej cieszyc sie ciążą; -)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka też tak mysle ☺
    Kurde ostatnio często boli mnie głowa i nie wiem czy mogę tak ten apap brać bez szkody dla dzidziusia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 15:36

h4py1w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja bralam ze 3 razy apap na bol glowy. Mysle, ze nie ma co sie meczyc.

Nie bylo dzis diabetologa. Wizyta przeniesiona na poniedzialek...ale przynajmniej obok byla biedronka, wiec duze zakupy zrobione;)

Dominika89 lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika. Wszystko na paracetamolu mozesz, czyli Apap tez. Smialo i bez obaw.

Ojjjj przegielam. Zrobilam chinskie danie: ryz, kurczak w chinskiej panierce, warzywa w sosie sojowym i do tego sos slodko -kwasny. Po godzinie 160!!!!!!! Myslalam ze mi oczy z orbit wylezą. Juz mi sie odechcialo eksperymentow :-( :-( :-(

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:53

• karolyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka to zaszalalas:)
    Ja sie jeszcze boje takich eksperymentow...i chociaz jem normalnie to takie rzeczy jeszcze mi nie w glowie;) no ale jestem na diecie dopiero 2 tyg, pewnie przyjdzie dzien zalamania....na pewno gdy z trasy wroci maz. Synek obiady je w przedszkolu . Chleby woli razowe, podpasowal mu 7 ziaren haha. W ogole zdrowo je wiec z nim problemow nie mam. Za to maz....eh....bedzie kusil.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka a sos miałaś gotowy ze słoika? Ja też sobie zrobiłam pulpety z piersi kurczaka i ryżem w sosie gotowym ze słoka i cukier był za wysoki :( One mają pewnie dużo cukru

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam tak z ciekawości czy Nutka nie urodziła, a tu takie wieści! Rany boskie, serio jest do 140?! Jak cudownie, ja zazwyczaj po jedzeniu do syta mam 1305-135 i sobie o 10 zniżałam wpisując wartości do książeczki, żeby czasem mi diabo nie chciał insuliny wcisnąć, a tu taka niespodzianka XD

Kredka, jak Cię kusi na chińskie to ja ostatnio robiłam własny sos ostro-słodko-kwaśy tak do warzyw na surowo, chlebka, chipsów z biedronki itd. ;)
    Limonka, koło 8 papryczek piri piri, łyżeczka oliwy, łyżeczka przecieru pomidorowego, łyżeczka sosu sojowego, ząbek czosnku i pół łyżeczki cukru brązowego.
    Cukry w normie (nawet tej starej), a wyszło takie dobre, że potem dorabiałam dla reszty domowników ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ja kiedyś zrobiłam spaghetti z sosem ze słoika i po godzinie 100. Różnie to bywa z tymi sosami eh. Wzięłam apap i juz mi lepiej. Dzięki dziewczyny ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark myślałam że tylko ja tak kombinowalam i ze 3 razy zanizylam wartość do książeczki o kilka jednostek z tych 130 na 120 kilka. Nie jestem z tego dumna ale tak bylo heh ☺

h4py1w9.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Kark niestety jeszcze sie tocze ;)

Jesli chodzi o sosy to po wszystkich sosach mi wywala cukier w kosmos takze u mnie rezygnacja totalna niestety... a zeby bylo zabawniej w szpitalu dawali codzinnie obiad z sosem w sumie wygladalo to jakby zupa polali po kaszy czy ziemniakach :P

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co jestem juz tak wsciekla na te cukry bo jest coraz gorzej w kolko daje wieksze dawki a i tak to za malo i za malo i jak tylko odbiore wyniki badan w przyszlym tygodniu to sama sie zglosze na patologie niech zobacza co sie dzieje i mi wywolaja ciaze albo niech cc robia:( naprawde mam dosc dosc dosc dosc:(:(:(:( bede juz w 38tc takze wystarczajaco, ciaza donoszona. Teraz to dziecko tylko moje nerwy i stresy czuje przez te cholerne cukry:(

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ