Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehhh ja to wogole jakis ewenement jestem chyba
Dziewczynki musze Was zmartwic dzwonilam do cioci i mowi ze tam w szpitalu nieslyszeli o jakichkolwiek zmianach, wiex dalej zostaje 120... dzis tez wyszla ciezarna z zaleceniem trzymania glikemi do 120 takze razej to sciema bo przeciez na diabetologi by o tym cos wiedzieli... -
Teraz czytałam tez na Facebooku jakąś dziewczyna dziś była u diabetologa i pani profesor powiedziała ze wróciły stare normy i nawet ponad 130 jest ok tylko nie wiem w jakim mieście ta dziewczyna mieszka ☺
Edit sprawdziłam świętokrzyskie ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 14:01
-
Ja myślę ze na tym portalu medycznym glupot pisac nie powinni. Tyle ze zanim PTD to opublikuje to troche potrwa. Wiec jedni lekarze juz sie do tego stosują a inni czekają na oficjalne zalecenia kliniczne PTD.
Poza tym dziewczyny, same wiemy po sobie ze co diabetolog to inne normy. Te do 120 byly od dwoch lat a wielu lekarzy dalej podawalo stare normy, bo uwazali ze te są za mocno zanizone. Także nie ma co przesadzac, ale mozna lekko odetchnąć i bardziej cieszyc sie ciążą; -) -
Dominika. Wszystko na paracetamolu mozesz, czyli Apap tez. Smialo i bez obaw.
Ojjjj przegielam. Zrobilam chinskie danie: ryz, kurczak w chinskiej panierce, warzywa w sosie sojowym i do tego sos slodko -kwasny. Po godzinie 160!!!!!!! Myslalam ze mi oczy z orbit wylezą. Juz mi sie odechcialo eksperymentowDominika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kredka to zaszalalas:)
Ja sie jeszcze boje takich eksperymentow...i chociaz jem normalnie to takie rzeczy jeszcze mi nie w glowie;) no ale jestem na diecie dopiero 2 tyg, pewnie przyjdzie dzien zalamania....na pewno gdy z trasy wroci maz. Synek obiady je w przedszkolu . Chleby woli razowe, podpasowal mu 7 ziaren haha. W ogole zdrowo je wiec z nim problemow nie mam. Za to maz....eh....bedzie kusil. -
nick nieaktualnyWeszłam tak z ciekawości czy Nutka nie urodziła, a tu takie wieści! Rany boskie, serio jest do 140?! Jak cudownie, ja zazwyczaj po jedzeniu do syta mam 1305-135 i sobie o 10 zniżałam wpisując wartości do książeczki, żeby czasem mi diabo nie chciał insuliny wcisnąć, a tu taka niespodzianka
Kredka, jak Cię kusi na chińskie to ja ostatnio robiłam własny sos ostro-słodko-kwaśy tak do warzyw na surowo, chlebka, chipsów z biedronki itd.
Limonka, koło 8 papryczek piri piri, łyżeczka oliwy, łyżeczka przecieru pomidorowego, łyżeczka sosu sojowego, ząbek czosnku i pół łyżeczki cukru brązowego.
Cukry w normie (nawet tej starej), a wyszło takie dobre, że potem dorabiałam dla reszty domownikówDominika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hehe Kark niestety jeszcze sie tocze
Jesli chodzi o sosy to po wszystkich sosach mi wywala cukier w kosmos takze u mnie rezygnacja totalna niestety... a zeby bylo zabawniej w szpitalu dawali codzinnie obiad z sosem w sumie wygladalo to jakby zupa polali po kaszy czy ziemniakach -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I wiecie co jestem juz tak wsciekla na te cukry bo jest coraz gorzej w kolko daje wieksze dawki a i tak to za malo i za malo i jak tylko odbiore wyniki badan w przyszlym tygodniu to sama sie zglosze na patologie niech zobacza co sie dzieje i mi wywolaja ciaze albo niech cc robia:( naprawde mam dosc dosc dosc dosc:(
bede juz w 38tc takze wystarczajaco, ciaza donoszona. Teraz to dziecko tylko moje nerwy i stresy czuje przez te cholerne cukry:(