WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak to u was z marchewka gotowana bo mam już sliniotok na jej myśl...

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:58

• marteczka123 Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem w zupach i spoko cukier, sałatkę jarzynową z marchewką ziemniakiem i tak dalej też mniejszy niż 100, nawet nie pomyślałam że może skakać po gotowanej marchewce, ja ją przemycam gdzie się da bo mam problem z wmuszeniem w siebie warzyw do obiadu

102492e50be606e6d20b0b8f91eea995.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka troszkę lżej, to mało powiedziane heheh- dobrze ze sa takie miejsca jak te i można dowiedziec sie takich rzeczy. Nie zebym zaraz miala szallec, ale trzymanie diety będzie prostsze. Moja diab, jest niezbyt wylewna a moze nawet i niedoidormowana. A może, po prostu uważa, ze norma 120 jest dobta i dalej tak bedzie praktykować. Ciekawe.....
    Dominika to Ty juz chyba w ogóle możesz wszystko wcinać. Co do przejmowania się, to ja też tak w pierwszej ciąży miałam, a nawet i gorzej. Teraz umiem blokować umysł. Wiele dzieci jest owinietych pepowina i lekarze nawet o tym nie mówią-kolezanka jest położna i mówiła mi. Moj też urodził sie owiniety. Czesto dzieci sie owijaja, przy tym obrocie który musza wykonac w trakcie porodu. No więc stresik na bok, bo osiwiejesz od tego hehe.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość chyba przy pierwszym dziecku jest przewrazliwiona, dlatego kredka zaraz zrób drugiego bobasa najlepiej hehehh.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit a w zadnym pobliskim szpitalu nie ma u Ciebie możliwości rodzenia w wodzie?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam naleśniki z jabłkami gotowanymi i jogurtem.... oto wyniki:
    Przed - 80
    Po 30 min.... 152!
    Po 1 godz. ...118.
    Co mam o tym myśleć?

Ja gotowana marchewkę tylko z rosołku jem.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad nieeee... juz za pozno na drugie;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 14:59

96xftgp.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu moja teoria sie sprawdza. Mierzcie cukier po slodkim po 30/40 min.

Rosolina no jakis tam skok byl, ale pamietaj ze to trwalo pare minut. Nie to zebys sie obzerala tymi nalesnikami ale raz w czas nie zaszkodzą.

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodzę do tego podobnie jak Dominika. Nie mierze w międzyczasie. Jeżeli jest skok, to trwa tylko chwile i nie zaszkodzi dziecku. A może spróbuj zrobić naleśniki z innej mąki niż pszenna.

Kredka co Ty gadasz. Teraz spokojnie 40 w ciążę zachodzą

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina dokładnie Kredka ma rację. Gdyby taki kilku minutowy skok miał znaczenie to by nam kazali co chwile mierzyć. A że skok jest to jest to zupełnie normalne, a organizm sobie radzi i widzisz za chwile jest ok i po godzinie w normie ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, mam "contour plus one" :) W instrukcji pisało, że maks różnica to 8 i się dziady nie pomyliły :P

Ja marchewki gotowanej nie jem, ale surową często chrupię :)

Rosolina, a jaka mąka? Bo ja naleśniki tylko z kukurydzianej mogę, reszta albo za bardzo podnosi albo nie chce wyjść :(

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark nie pomylili się bo może tak ustawili hihi ☺ mój też zawyza około 10 jednostek ale nie wiem czy zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 15:29

kark lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Spirit a w zadnym pobliskim szpitalu nie ma u Ciebie możliwości rodzenia w wodzie?
    Jest ale cukrzyca to przeciwwskazanie :/ w pt mam wizytę u innego gin, pracuje w tym szpitalu to będę to jeszcze dokładnie pytać czy bez insuliny i przekroczen też z góry nie wolno i wtedy będę myśleć co dalej.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z normalnej pszennej maki robiłam, kupiłam gryczana mąkę, ale moze następnym razem przełamie sie i zrobię z niej.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Wiolad nieeee... juz za pozno na drugie;-)
    Kredka jak zobaczysz swojego maluszka to wiesz. Nie mów nie, bo może będziesz miała taki instynkt, że jeszcze 2 będziesz miała :D

A w ogóle zauważyłyście, ile później robi się teraz ciemno. Jest 16 a zupełnie jasno :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 15:59

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika! O tym samym dziś pomyślałam... było po 16 i sie cieszyalam, ze jeszcze jest jasno :)

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Nowy Rok przybywa dnia o barani skok :-) Lubię coraz dłuższe dni. Dziś spacerowałam po lesie, w sumie to innej trasy nie mam jak obrać, bo albo przez wieś się szwędać albo właśnie do lasu. I w sumie to mam już tego dosyć, nuda po prostu. Sosny, sosny, śnieg, śnieg... Żeby się całkiem nie zanudzić zabieram telefon i słucham audiobooków.

Jem marchewkę, głównie surową pod wieczór, jak chce mi się ciągle jeść, a już jest po kolacji a przed ostatnią przekąską. A gotowaną jem jak natrafię w zupie, ale ogólnie unikam. No i jeszcze buraków gotowanych nie wolno. A ja tak lubię, mam sporo w słoikach, tartych i w całości, takie prosto do barszczu.

Też zastanawiałam się, co z tymi skokami. I myślę sobie, że chwilowy skok przed upływem godziny nie jest niczym nienormalnym, bo zdrowe osoby też go mają. Po prostu w ciągu godziny organizm powinien sobie z tym cukrem poradzić i sprowadzić do zdrowego poziomu i jeśli sprowadza, to oznacza chyba, że trzustka daje radę. My jej możemy po prostu pomóc tym, że nie nadwyrężamy jej zbytnio dowalając dużej ilości cukrów prostych.

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami moje Kochane slodziaki oglaszam ze poraz drugi zostalam MAMUSIA!!!!!
    W nocy mialam spadek i tano podjeli decyzje o cc. O 12,37 urodzilam slicznego syneczka 2470g i 47cm ma o dziwo dlugie czarne wloski hehe:) niestety widzialam go tylko jak go z brzucha wyciagneli i teraz lezy w inkubatorze bo plucka sie nierozwinely do konca pomimo sterydow. Lelarz mowi ze moze lezec kilka godzin badz dni niewiadomo. Ale jest silny lo mamusi i napewno jutro juz bedzie ok! Takze pozdrawiam Was w bolach niebardzo chca dawac leki przeciwbolowe w wolnej chwili bede sie odzywac :***

Elaria, Dominika89, Rosolina, Justice, Kredka123, karolyn, marzusiax, Kai, kark, twardan lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niteczka GRATULACJE!!! Trzymajcie się Ty i Twoja kruszynka!

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ