X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak to u was z marchewka gotowana bo mam już sliniotok na jej myśl...

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:58

• marteczka123 Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem w zupach i spoko cukier, sałatkę jarzynową z marchewką ziemniakiem i tak dalej też mniejszy niż 100, nawet nie pomyślałam że może skakać po gotowanej marchewce, ja ją przemycam gdzie się da bo mam problem z wmuszeniem w siebie warzyw do obiadu

102492e50be606e6d20b0b8f91eea995.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka troszkę lżej, to mało powiedziane heheh- dobrze ze sa takie miejsca jak te i można dowiedziec sie takich rzeczy. Nie zebym zaraz miala szallec, ale trzymanie diety będzie prostsze. Moja diab, jest niezbyt wylewna a moze nawet i niedoidormowana. A może, po prostu uważa, ze norma 120 jest dobta i dalej tak bedzie praktykować. Ciekawe.....
    Dominika to Ty juz chyba w ogóle możesz wszystko wcinać. Co do przejmowania się, to ja też tak w pierwszej ciąży miałam, a nawet i gorzej. Teraz umiem blokować umysł. Wiele dzieci jest owinietych pepowina i lekarze nawet o tym nie mówią-kolezanka jest położna i mówiła mi. Moj też urodził sie owiniety. Czesto dzieci sie owijaja, przy tym obrocie który musza wykonac w trakcie porodu. No więc stresik na bok, bo osiwiejesz od tego hehe.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość chyba przy pierwszym dziecku jest przewrazliwiona, dlatego kredka zaraz zrób drugiego bobasa najlepiej hehehh.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit a w zadnym pobliskim szpitalu nie ma u Ciebie możliwości rodzenia w wodzie?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam naleśniki z jabłkami gotowanymi i jogurtem.... oto wyniki:
    Przed - 80
    Po 30 min.... 152!
    Po 1 godz. ...118.
    Co mam o tym myśleć?

Ja gotowana marchewkę tylko z rosołku jem.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad nieeee... juz za pozno na drugie;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 14:59

96xftgp.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu moja teoria sie sprawdza. Mierzcie cukier po slodkim po 30/40 min.

Rosolina no jakis tam skok byl, ale pamietaj ze to trwalo pare minut. Nie to zebys sie obzerala tymi nalesnikami ale raz w czas nie zaszkodzą.

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodzę do tego podobnie jak Dominika. Nie mierze w międzyczasie. Jeżeli jest skok, to trwa tylko chwile i nie zaszkodzi dziecku. A może spróbuj zrobić naleśniki z innej mąki niż pszenna.

Kredka co Ty gadasz. Teraz spokojnie 40 w ciążę zachodzą

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina dokładnie Kredka ma rację. Gdyby taki kilku minutowy skok miał znaczenie to by nam kazali co chwile mierzyć. A że skok jest to jest to zupełnie normalne, a organizm sobie radzi i widzisz za chwile jest ok i po godzinie w normie ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, mam "contour plus one" :) W instrukcji pisało, że maks różnica to 8 i się dziady nie pomyliły :P

Ja marchewki gotowanej nie jem, ale surową często chrupię :)

Rosolina, a jaka mąka? Bo ja naleśniki tylko z kukurydzianej mogę, reszta albo za bardzo podnosi albo nie chce wyjść :(

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark nie pomylili się bo może tak ustawili hihi ☺ mój też zawyza około 10 jednostek ale nie wiem czy zawsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 15:29

kark lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Spirit a w zadnym pobliskim szpitalu nie ma u Ciebie możliwości rodzenia w wodzie?
    Jest ale cukrzyca to przeciwwskazanie :/ w pt mam wizytę u innego gin, pracuje w tym szpitalu to będę to jeszcze dokładnie pytać czy bez insuliny i przekroczen też z góry nie wolno i wtedy będę myśleć co dalej.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z normalnej pszennej maki robiłam, kupiłam gryczana mąkę, ale moze następnym razem przełamie sie i zrobię z niej.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Wiolad nieeee... juz za pozno na drugie;-)
    Kredka jak zobaczysz swojego maluszka to wiesz. Nie mów nie, bo może będziesz miała taki instynkt, że jeszcze 2 będziesz miała :D

A w ogóle zauważyłyście, ile później robi się teraz ciemno. Jest 16 a zupełnie jasno :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 15:59

h4py1w9.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika! O tym samym dziś pomyślałam... było po 16 i sie cieszyalam, ze jeszcze jest jasno :)

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Nowy Rok przybywa dnia o barani skok :-) Lubię coraz dłuższe dni. Dziś spacerowałam po lesie, w sumie to innej trasy nie mam jak obrać, bo albo przez wieś się szwędać albo właśnie do lasu. I w sumie to mam już tego dosyć, nuda po prostu. Sosny, sosny, śnieg, śnieg... Żeby się całkiem nie zanudzić zabieram telefon i słucham audiobooków.

Jem marchewkę, głównie surową pod wieczór, jak chce mi się ciągle jeść, a już jest po kolacji a przed ostatnią przekąską. A gotowaną jem jak natrafię w zupie, ale ogólnie unikam. No i jeszcze buraków gotowanych nie wolno. A ja tak lubię, mam sporo w słoikach, tartych i w całości, takie prosto do barszczu.

Też zastanawiałam się, co z tymi skokami. I myślę sobie, że chwilowy skok przed upływem godziny nie jest niczym nienormalnym, bo zdrowe osoby też go mają. Po prostu w ciągu godziny organizm powinien sobie z tym cukrem poradzić i sprowadzić do zdrowego poziomu i jeśli sprowadza, to oznacza chyba, że trzustka daje radę. My jej możemy po prostu pomóc tym, że nie nadwyrężamy jej zbytnio dowalając dużej ilości cukrów prostych.

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami moje Kochane slodziaki oglaszam ze poraz drugi zostalam MAMUSIA!!!!!
    W nocy mialam spadek i tano podjeli decyzje o cc. O 12,37 urodzilam slicznego syneczka 2470g i 47cm ma o dziwo dlugie czarne wloski hehe:) niestety widzialam go tylko jak go z brzucha wyciagneli i teraz lezy w inkubatorze bo plucka sie nierozwinely do konca pomimo sterydow. Lelarz mowi ze moze lezec kilka godzin badz dni niewiadomo. Ale jest silny lo mamusi i napewno jutro juz bedzie ok! Takze pozdrawiam Was w bolach niebardzo chca dawac leki przeciwbolowe w wolnej chwili bede sie odzywac :***

Elaria, Dominika89, Rosolina, Justice, Kredka123, karolyn, marzusiax, Kai, kark, twardan lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niteczka GRATULACJE!!! Trzymajcie się Ty i Twoja kruszynka!

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ