Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiteczko, gratulacje! A jednak okazałaś się styczniowa, choć na ostatnią chwilkę. Ale kruszynek... 47 cm! Ale do 2,5 kg prawie, że dobił. Niech Cię szybko pionizują, żebyś mogła swojego skarbusia doglądać osobiście. Niech szybko rośnie i nabiera sił.
Nitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mari jeśli do tej pory miałaś USG w porządku, to mój diabetolg mówi, że dziecko może być jedynie większe lub mniejsze niż powinno. Największe zagrożenie jest do 12tc. Oczywiście nie leczona i nie kontrolowana cukrzyca może prowadzić do innych rzeczy, ale zakładam że będziesz sie kontrolować i nie myśl o niczym gorszym
Ps. Ja jestem z Bochnimarie_marie22 lubi tę wiadomość
-
Niteczko kochana... GRATULACJE !!!!!
Bardzo sie ciesze ze juz msz synusia i ze wszystko jest ok. Dzielna z Ciebie dziewczyna, duzo przezylas. Teraz juz bedziesz tylko cieszyc sie swoim malym szczesciem. Dochodz do siebie szybciutko i odzywaj sie do nas.
P.s. ciocie czekają na focieNitka_lutowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarie, w skrajnych przypadkach cukrzyca może doprowadzić do wewnątrzmacicznego obumarcia płodu, ALE... to dotyczy skrajnych przypadków, szalejącej cukrzycy, jak cukrzyca jest niezdiagnozowana, bardzo zaawansowana, albo jak kobieta nie stosuje się do zaleceń.
Jak pisały dziewczyny, lekarz ci wszystko powinien wyjaśnić. Póki co zmień białe pieczywo na pełnoziarniste, zrezygnuj z cukru, słodyczy, fast foodów (o ile jesz) i jedz duża warzyw i chude mięso. -
nick nieaktualny
-
Justice taki infantylny ten wierszyk i irytujący faktycznie. Chyba ktoś go pisał kto nie ma pojęcia co te "słodkie mamy" przechodza i ile niektórzy im nerwów dodają... ale nie damy sie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 19:27
-
nick nieaktualny