X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne obrazki. Fajny pomysł. Ja to ze zdolnościami manualnymi, to szkoda gadać. Jak udaje mi sie narysować prostą kreskę od linijki, to jest dobrze :-D

Czyli cukier ok Dominika. A paluszki z piekarnika, czy z patelni. Już ostatnio Elaria mi na nie smaka zrobiła :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko uparło się na lewą stronę brzucha i caly czas widać, bo pomijam już, ze czuć jak wypina któraś z kończyn. Pomijam juz fakt, poobijanego żebra. U was tez tak jest, że caly czas coś wystaje?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad z piekarnika, na tłuszcz się nie odważyłam jeszcze, a poza tym powiem, że ostatnio jak zjadłam kotleta u teściowej to mnie wątroba bolała więc odpada :)

U mnie nic nie wystaje, ale w ogóle nie jestem w stanie odgadnąc w jakiej pozycji znajduje się moje dziecko. A wczoraj uparła się na lewą strone i jak leżałam na lewym boku to musiałam się podnieść bo miałam wrażenie ze ją uduszę :D A dziś gdzieś pod cyckami mnie smyra :) a najczęściej jak leże na boku to po żebrach mi jeżdzi. I nie wiem jak wy, ale ja nie mogę długo na krześle siedzieć wyprostowana bo mi duszno, a jak siedze to muszę nogi szeroki, żeby mi tak ten brzuch wpadł między nogi hehe :D

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wam wychodzą wymiary brzuszka na usg? Bo mój ma wszystko ok tylko brzuszek za mały i nie wiem czy to nie przez dietę :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na krześle też niewygodnie i nóżki na nóżkę też już nie zakładam jak dama :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit jeżeli lekarz mówi, że jest ok, to jest ok. Ja nawet nie pytam ile co ma. Mnie interesuje tylko waga :-) Pomiar mógł być zrobiony np. na wydechu.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika mi tak już duszno nie jest ale wydaje mi sie, że brzuszek mi opadł.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nawet nie chce oglądać poszczególnych pomiarów dzidziusia bo mnie to dobija. Brzuszek może być na wdechu wydechu i już jest różnica. Jeśli ogólna biometria dziecka jest ok i waga i lekarz nic nie mówi to trzeba się cieszyć Spirit :)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha sie zestresowalam bo najpierw zupełnie zle zmierzyli i wyszło zejest tylko 100 gram większy niż miesiąc temu, ale po tym poprawili ibwmiesci się w normie ale odbiega od reszty wymiarów.

2017 #1
    2019 #2
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika... wysłałam Ci zaproszenie, potrzebuje namiar na lekarza, dobrego diabetologa.

Chyba, ze któraś z dziewczyn ma zaufanego lekarza z krk.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit, u mnie raz większy niż głowa, raz mniejszy, ale maluchy mogą być też raz wysikane, a raz pełne i wtedy brzuch się różni sporo ;)

Ja rano tylko mierzyłam cukier i był po jajecznicy 84. A potem już cały dzień mdłości i siedzę na kibelku, więc podjadam co jakiś czas troszeczke (np na obiad miałam pół porcji kapuśniaku, bo zaczęło mnie naciągać), a poza tym cały czas śpię i piję, więc dziś cukry chyba sobie wymyślę, bo napewno przekroczeń nawet starej normy nie miałam.

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, w końcu w domu.
    No wiec tak, poszłam na ta wizytę, która tydzień temu przegapiłam. Lekarz popatrzył na wyniki i mówi, żeby mieć spokój i on i ja to mi włączy insulinę 2jednostki. :( mówiłam, ze te przekroczenia na czczo to pewnie po pizzy, ze dzisiejszy wynik 93, to efekt małej ilości snu, no ale jednak nie przekonało go to.

Potem miałam wizytę w poradni... tam popatrzyła i od razu... insulina, ma pani przekroczenia, nie ma co liczyć, ze bedzie lepiej. :(

Kurde!!!!! Wkurzyłam sie sama na siebie, bo moze jakbym trzymała sie tak na prawdę diety, to moze nie miałaby, tych wychylen.
    I jeszcze po tych słowach, zupełnie zapomniałam jej powiedzieć, ze jem normalnie :( buuuu

Teraz nie wiem czy isc i konsultować to jeszcze z jakimś lekarzem czy sie pogodzić z tym :(

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do ilu masz te przekroczenia?

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina ten do którego wysłałam Ci namiary niestety też daje insulinę przy przekroczeniach na czczo. Więc albo popróbujesz jeszcze dietą, albo nie wiem. Ja wyrównałam w miare te na czczo i mam teraz zalecenie żeby ewentualnie włączyć insulinę przy 5 dniach złych na czczo pod rząd. Ale jak widzisz ja zaraz 32 tc zaczynam.

A i w ogóle dziś pytałam na fejsie dziewczynę, bo napisała, że miała przekroczenia do 100 na czczo i nie dostała isnuliny, bo ona działa długo, a po śniadaniu miała max 110 i lekarz stwierdził, że nie może jej dać insuliny na noc bo były by za duże spadki w ciągu dnia, więc wnioskuję, że takie cukry do 100 tak na prawdę nie są aż tak straszne skoro tak lekarz zrobil i drugie sporo dziewczyn ma normy do 100. Bądz mądry i pisz wiersze...

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolino a często przekraczasz?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark nie zdziwię się, jak jutro oznajmisz, ze zostalas mamusia po raz 3 ☺

74dix1hpmwypzcju.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszych 11dniach ogarniania "diety" do 94, ale różnice były od 88 do 94. W sumie 5 przekroczeń.
    W następnych 11 dniach od 80 do 91 wyjątek, rano po pizzy... 104. :( przekroczeń 3.
    A teraz przez 4 dni 91-87-85-93. Dziś te 93 po nieprzespanej nocy.

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika bo są diabetolodzy, którzy przyjmują dla ciężarnych podobne wartości jak dla normalnych cukrzyków. Może stąd to się bierze.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Spirit, u mnie raz większy niż głowa, raz mniejszy, ale maluchy mogą być też raz wysikane, a raz pełne i wtedy brzuch się różni sporo ;)

Ja rano tylko mierzyłam cukier i był po jajecznicy 84. A potem już cały dzień mdłości i siedzę na kibelku, więc podjadam co jakiś czas troszeczke (np na obiad miałam pół porcji kapuśniaku, bo zaczęło mnie naciągać), a poza tym cały czas śpię i piję, więc dziś cukry chyba sobie wymyślę, bo napewno przekroczeń nawet starej normy nie miałam.
    Podoba mi się "wysikane" hehe :D ale fakt może być pełne nie wysikane i na wdechu i duży brzusio się robi :D Albo wysikane i na wydechu i malutki :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina, ja też mam podobne wyniki i nikt mi insuliny nie chciał dawać. 2 razy miałam wyskoki koło 100 i identyczna sytuacja (po pizzy i po spaniu 5h w nocy), a tak mam zazwyczaj 80-90 i nie czepiał się diabo (sporadycznie mam 92,93).

Wiolad albo, że się nie wybudziłam ze snu zimowego XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 19:27

‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ