Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajne obrazki. Fajny pomysł. Ja to ze zdolnościami manualnymi, to szkoda gadać. Jak udaje mi sie narysować prostą kreskę od linijki, to jest dobrze
Czyli cukier ok Dominika. A paluszki z piekarnika, czy z patelni. Już ostatnio Elaria mi na nie smaka zrobiła -
Wiolad z piekarnika, na tłuszcz się nie odważyłam jeszcze, a poza tym powiem, że ostatnio jak zjadłam kotleta u teściowej to mnie wątroba bolała więc odpada
U mnie nic nie wystaje, ale w ogóle nie jestem w stanie odgadnąc w jakiej pozycji znajduje się moje dziecko. A wczoraj uparła się na lewą strone i jak leżałam na lewym boku to musiałam się podnieść bo miałam wrażenie ze ją uduszęA dziś gdzieś pod cyckami mnie smyra
a najczęściej jak leże na boku to po żebrach mi jeżdzi. I nie wiem jak wy, ale ja nie mogę długo na krześle siedzieć wyprostowana bo mi duszno, a jak siedze to muszę nogi szeroki, żeby mi tak ten brzuch wpadł między nogi hehe
-
nick nieaktualnySpirit, u mnie raz większy niż głowa, raz mniejszy, ale maluchy mogą być też raz wysikane, a raz pełne i wtedy brzuch się różni sporo
Ja rano tylko mierzyłam cukier i był po jajecznicy 84. A potem już cały dzień mdłości i siedzę na kibelku, więc podjadam co jakiś czas troszeczke (np na obiad miałam pół porcji kapuśniaku, bo zaczęło mnie naciągać), a poza tym cały czas śpię i piję, więc dziś cukry chyba sobie wymyślę, bo napewno przekroczeń nawet starej normy nie miałam. -
Ufff, w końcu w domu.
No wiec tak, poszłam na ta wizytę, która tydzień temu przegapiłam. Lekarz popatrzył na wyniki i mówi, żeby mieć spokój i on i ja to mi włączy insulinę 2jednostki.mówiłam, ze te przekroczenia na czczo to pewnie po pizzy, ze dzisiejszy wynik 93, to efekt małej ilości snu, no ale jednak nie przekonało go to.
Potem miałam wizytę w poradni... tam popatrzyła i od razu... insulina, ma pani przekroczenia, nie ma co liczyć, ze bedzie lepiej.
Kurde!!!!! Wkurzyłam sie sama na siebie, bo moze jakbym trzymała sie tak na prawdę diety, to moze nie miałaby, tych wychylen.
I jeszcze po tych słowach, zupełnie zapomniałam jej powiedzieć, ze jem normalniebuuuu
Teraz nie wiem czy isc i konsultować to jeszcze z jakimś lekarzem czy sie pogodzić z tym -
Rosolina ten do którego wysłałam Ci namiary niestety też daje insulinę przy przekroczeniach na czczo. Więc albo popróbujesz jeszcze dietą, albo nie wiem. Ja wyrównałam w miare te na czczo i mam teraz zalecenie żeby ewentualnie włączyć insulinę przy 5 dniach złych na czczo pod rząd. Ale jak widzisz ja zaraz 32 tc zaczynam.
A i w ogóle dziś pytałam na fejsie dziewczynę, bo napisała, że miała przekroczenia do 100 na czczo i nie dostała isnuliny, bo ona działa długo, a po śniadaniu miała max 110 i lekarz stwierdził, że nie może jej dać insuliny na noc bo były by za duże spadki w ciągu dnia, więc wnioskuję, że takie cukry do 100 tak na prawdę nie są aż tak straszne skoro tak lekarz zrobil i drugie sporo dziewczyn ma normy do 100. Bądz mądry i pisz wiersze... -
W pierwszych 11dniach ogarniania "diety" do 94, ale różnice były od 88 do 94. W sumie 5 przekroczeń.
W następnych 11 dniach od 80 do 91 wyjątek, rano po pizzy... 104.przekroczeń 3.
A teraz przez 4 dni 91-87-85-93. Dziś te 93 po nieprzespanej nocy. -
kark wrote:Spirit, u mnie raz większy niż głowa, raz mniejszy, ale maluchy mogą być też raz wysikane, a raz pełne i wtedy brzuch się różni sporo
Ja rano tylko mierzyłam cukier i był po jajecznicy 84. A potem już cały dzień mdłości i siedzę na kibelku, więc podjadam co jakiś czas troszeczke (np na obiad miałam pół porcji kapuśniaku, bo zaczęło mnie naciągać), a poza tym cały czas śpię i piję, więc dziś cukry chyba sobie wymyślę, bo napewno przekroczeń nawet starej normy nie miałam.ale fakt może być pełne nie wysikane i na wdechu i duży brzusio się robi
Albo wysikane i na wydechu i malutki
-
nick nieaktualnyRosolina, ja też mam podobne wyniki i nikt mi insuliny nie chciał dawać. 2 razy miałam wyskoki koło 100 i identyczna sytuacja (po pizzy i po spaniu 5h w nocy), a tak mam zazwyczaj 80-90 i nie czepiał się diabo (sporadycznie mam 92,93).
Wiolad albo, że się nie wybudziłam ze snu zimowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 19:27