Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hehehe zawsze Kredke we wszystko wkrecają. Normalnie caly dzień mnie uszy pieką tak o mnie myślicie
A wiecie co... ja jakos do tej insuliny nie podchodze na anty. Jakby mi dali to bym brała. Naczytalam sie ze to nie ma wpływu na dziecko i tylko moze pomoc. Ale nie będę Was do niczego przekonywać bo kazda ma swoje zdanie i szanuje je jak najbardziej. Jestesmy chyba najfajniejszą grupą w calym internecie, tak sobie mysleSpirit lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRosolina wrote:Ufff, w końcu w domu.
No wiec tak, poszłam na ta wizytę, która tydzień temu przegapiłam. Lekarz popatrzył na wyniki i mówi, żeby mieć spokój i on i ja to mi włączy insulinę 2jednostki.mówiłam, ze te przekroczenia na czczo to pewnie po pizzy, ze dzisiejszy wynik 93, to efekt małej ilości snu, no ale jednak nie przekonało go to.
Potem miałam wizytę w poradni... tam popatrzyła i od razu... insulina, ma pani przekroczenia, nie ma co liczyć, ze bedzie lepiej.
Kurde!!!!! Wkurzyłam sie sama na siebie, bo moze jakbym trzymała sie tak na prawdę diety, to moze nie miałaby, tych wychylen.
I jeszcze po tych słowach, zupełnie zapomniałam jej powiedzieć, ze jem normalniebuuuu
Teraz nie wiem czy isc i konsultować to jeszcze z jakimś lekarzem czy sie pogodzić z tym
1. cukry na czczo super
2. brak ketonów (bo mogę więcej jeść ogólnie)
3. mogę najeść się na śniadanie i cukier fajny.
Poza tym insulina uwalnia się kilkanaście godzin i działa też przez część dnia (zależy jak się Twoja nazywa)
tu możesz sprawdzić w tabeli: http://cukrzycapolska.pl/insulina/czas-dzialania-insulin/insuliny-dlugodzialajace-bazowe/
Jakbyś miała jakieś pytania odnośnie stosowania ten insuliny, to daj znać.
-
nick nieaktualnyJustice wrote:Elaria ma insulinę na czczo.
Kredka, co Ty w sobie masz, że każdemu przychodzisz na myśl jako pierwsza;) Ja ostatnio pisałam coś do Kark i napisałam zamiast Kark -Kredka, ale zdążyłam edytować zanim ktoś zobaczył (chyba:))Wstrzykuję sobie ok 23 wieczorem.
-
Kredka123 wrote:Hehehe zawsze Kredke we wszystko wkrecają. Normalnie caly dzień mnie uszy pieką tak o mnie myślicie
A wiecie co... ja jakos do tej insuliny nie podchodze na anty. Jakby mi dali to bym brała. Naczytalam sie ze to nie ma wpływu na dziecko i tylko moze pomoc. Ale nie będę Was do niczego przekonywać bo kazda ma swoje zdanie i szanuje je jak najbardziej. Jestesmy chyba najfajniejszą grupą w calym internecie, tak sobie mysle
Kredka jakbym miała na czczo przekroczenia, które tak jak u Elarii wpływały by na śniadanie i późniejsze posiłki to bym brała tą insulinę. Ale dopóki mam na czczo w miarę (bo w sumie balansuje na krawędzi tych 90) a po śniadaniu rzadko ponad 110, a raczej 100 to ja nie widzę sensu. U mnie jedynie jak pośpie za długo, albo źle pośpie jest kosmos, a tak to jakoś tam daje radęAle może jakoś dojadę do końca bez insuliny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiolad ja raczej się nigdzie nie udzielałam, ale że jestem okropna gaduła ( moja mama miała przechlapane z małą mną
)to zaczęłam i jakoś tak poszło
Nie mam z kim gadać w dzień bo sama jak palec w domu to znalazłam sobie koleżanki w sieci i zajęcie i rozrywkę. Mój mąż twierdzi, że sie uzależniłam
może coś w tym być
-
Kredka... przepraszam
Elaria... dzieki za linka! Mi lekarz mowil, ze nie ma sie czego bać, ale mimo to to jednak insulina.musze sie zagłębić w temat. Na razie skorzystam jeszcze z wizyty u jednego diab. Do trzech razy sztuka
Ja po śniadaniu to mam tez tak max 110. Moze wrócę do moich zapisków i bede powtarzać co jadłam w tygodniu dobrych cukrów
Ja tez uważam, ze tutaj to na prawde jest sympatycznie! Bardzo lubię Was czytać. Niestety mało ze mnie pomocna dłoń - ale mam nadzieje, ze moze nastepnym nowym bede mogła juz cos poradzić. W koncu jestem chyba najmłodsza ciążowa słodka mama tutaj