X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same tutaj widzimy, że co lekarz to opinia. Jeden nadgorliwy, drugi olewa. Dobrze, że jest takie forum, gdzie wymieniamy się informacjami. Każda z nas dzięki temu może do tego podejść na swój sposób.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:17

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika 92, może jednocześnie oznaczać 85. Tego nie wiemy. Dlatego moja diab. mówiła, że przekroczeniami w ciągu dnia do 130, to ona sie w ogóle nie przejmuje, bo glyko, to tylko urządzenie - daleko mu do dokładności.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice, Dominika o Wy bidulki zaszczute :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E ja się nie daje :D Dziś nawet dzielnie broniłam honor ZUS :D :D

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe zawsze Kredke we wszystko wkrecają. Normalnie caly dzień mnie uszy pieką tak o mnie myślicie ;-)

A wiecie co... ja jakos do tej insuliny nie podchodze na anty. Jakby mi dali to bym brała. Naczytalam sie ze to nie ma wpływu na dziecko i tylko moze pomoc. Ale nie będę Was do niczego przekonywać bo kazda ma swoje zdanie i szanuje je jak najbardziej. Jestesmy chyba najfajniejszą grupą w calym internecie, tak sobie mysle ;-)

Spirit lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika to prezes byłby dumny heheheh

Kredka podpinam się pod Twoją opinię :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Ufff, w końcu w domu.
    No wiec tak, poszłam na ta wizytę, która tydzień temu przegapiłam. Lekarz popatrzył na wyniki i mówi, żeby mieć spokój i on i ja to mi włączy insulinę 2jednostki. :( mówiłam, ze te przekroczenia na czczo to pewnie po pizzy, ze dzisiejszy wynik 93, to efekt małej ilości snu, no ale jednak nie przekonało go to.

Potem miałam wizytę w poradni... tam popatrzyła i od razu... insulina, ma pani przekroczenia, nie ma co liczyć, ze bedzie lepiej. :(

Kurde!!!!! Wkurzyłam sie sama na siebie, bo moze jakbym trzymała sie tak na prawdę diety, to moze nie miałaby, tych wychylen.
    I jeszcze po tych słowach, zupełnie zapomniałam jej powiedzieć, ze jem normalnie :( buuuu

Teraz nie wiem czy isc i konsultować to jeszcze z jakimś lekarzem czy sie pogodzić z tym :(
    Rosolina, ale nie przejmuj się. Ja biorę 4j, co też jest śladową ilością, a te Twoje 2 j. to jest śmiech na sali. Też miałam na czczo przekroczenia (zaczęły się pod koniec 2 miesiąca diety) takie 93-96 i potem po śniadaniu mi mocniej zaczęło wywalać po 2 kromkach razowca, a od kiedy biorę nocną insulinę to:
    1. cukry na czczo super
    2. brak ketonów (bo mogę więcej jeść ogólnie)
    3. mogę najeść się na śniadanie i cukier fajny.

Poza tym insulina uwalnia się kilkanaście godzin i działa też przez część dnia (zależy jak się Twoja nazywa)
    tu możesz sprawdzić w tabeli: http://cukrzycapolska.pl/insulina/czas-dzialania-insulin/insuliny-dlugodzialajace-bazowe/
    Jakbyś miała jakieś pytania odnośnie stosowania ten insuliny, to daj znać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Elaria ma insulinę na czczo.

Kredka, co Ty w sobie masz, że każdemu przychodzisz na myśl jako pierwsza;) Ja ostatnio pisałam coś do Kark i napisałam zamiast Kark -Kredka, ale zdążyłam edytować zanim ktoś zobaczył (chyba:))
    Nie na czczo, tylko na noc :) Wstrzykuję sobie ok 23 wieczorem.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Hehehe zawsze Kredke we wszystko wkrecają. Normalnie caly dzień mnie uszy pieką tak o mnie myślicie ;-)

A wiecie co... ja jakos do tej insuliny nie podchodze na anty. Jakby mi dali to bym brała. Naczytalam sie ze to nie ma wpływu na dziecko i tylko moze pomoc. Ale nie będę Was do niczego przekonywać bo kazda ma swoje zdanie i szanuje je jak najbardziej. Jestesmy chyba najfajniejszą grupą w calym internecie, tak sobie mysle ;-)

Kredka jakbym miała na czczo przekroczenia, które tak jak u Elarii wpływały by na śniadanie i późniejsze posiłki to bym brała tą insulinę. Ale dopóki mam na czczo w miarę (bo w sumie balansuje na krawędzi tych 90) a po śniadaniu rzadko ponad 110, a raczej 100 to ja nie widzę sensu. U mnie jedynie jak pośpie za długo, albo źle pośpie jest kosmos, a tak to jakoś tam daje radę :D Ale może jakoś dojadę do końca bez insuliny :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Dominika89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:18

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly jest super :) Każda się tu wypowie i jest ok. A na fejsie fajna jest ta grupa Słodkie mamuśki cukrzyca bez tabu. Tam też nikogo nie zjadą, bo tam są raczej normalne dziewczyny :)

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ogólnie antyfejsowa, anty poratlo spolecznosciowa, antyforumowa. Ta grupa na belly to wyjątek. Chociaż przyznam, że zanim się ujawniłam, to najpierw śledziłam i podczytywałam :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do insuliny. Nie jestem na nie. Jakby mi nie szło to trudno. Po to ona jest. Jednakże dokladalam wszelkich starań, żeby się bez niej obyć.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:18

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ja raczej się nigdzie nie udzielałam, ale że jestem okropna gaduła ( moja mama miała przechlapane z małą mną :D )to zaczęłam i jakoś tak poszło :) Nie mam z kim gadać w dzień bo sama jak palec w domu to znalazłam sobie koleżanki w sieci i zajęcie i rozrywkę. Mój mąż twierdzi, że sie uzależniłam :D może coś w tym być :D

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już z górki 36 tydzień. Kurczę, ale to szybko minęło. Na diecie jestem chyba jakoś od 27 tygodnia. A pamiętam na początku na tej diecie, to miałam wrażenie, że czas sie zatrzymał

74dix1hpmwypzcju.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka... przepraszam :)
    Elaria... dzieki za linka! Mi lekarz mowil, ze nie ma sie czego bać, ale mimo to to jednak insulina. :/ musze sie zagłębić w temat. Na razie skorzystam jeszcze z wizyty u jednego diab. Do trzech razy sztuka :D
    Ja po śniadaniu to mam tez tak max 110. Moze wrócę do moich zapisków i bede powtarzać co jadłam w tygodniu dobrych cukrów :)

Ja tez uważam, ze tutaj to na prawde jest sympatycznie! Bardzo lubię Was czytać. Niestety mało ze mnie pomocna dłoń - ale mam nadzieje, ze moze nastepnym nowym bede mogła juz cos poradzić. W koncu jestem chyba najmłodsza ciążowa słodka mama tutaj :)

p19uqqmzk4ecto70.png
‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ