X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:19

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tylko pocieszam tym ze w pracy mam badania co roku i cukier mialam ciągle badany. Przewaznie byl kolo 80 wiec raczej tej cukrzycy nie miałam.

Przepraszam, ale musze sie w Wami posmiac, laska na fb mierzy cukry NADSZCZO. Wiem ze nie mozna sie zmiac ale jeszcze takiego slowa to nie slyszalam ;-)

Elaria, kark lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chociaz rzadko tu pisze bardzo lubie ten watek:) jesli chodzi o czytanie to jestem na bierzaco:)

O wplywie cukrzycy na dziecko nie czytalami to dosc dla mnie dziwne bo niestety czesto zdarzalo mi sie szukac objawow chorob w necie ale chyba nie jestem az taka zla skoro kuzyna zdiagnozowalam w 20 minut ( ma sarkoidoze)a lekarz w naszym miescie w ogole;) haha
    Nie czytam bo dobra kolezanka mi zakazala ( miala cc i wlasnie sie naczytala);) oczywiscie jestem dorosla i mam swoj rozum ale miala racje;)
    Tak jak napisala elaria jestem pod opieka lekarzy odzywiam sie zdrowo, co wiecej moge zrobic :) ? Byc chyba dobrej mysli:) synek wg usg rozwija sie prawidlowo, wiec nie bede szukac sobie stresow.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) O matko ale ciężko Was nadrobić. Wczoraj cały dzień poza domem, w końcu kupiliśmy fotelik ;)
    Co do insuliny. To moja nadal leży nieuzywana. Diablo mi ja dala na wszelki wypadek bo na początku też miałam przekroczenia na czczo i po śniadaniu. Miałam brać 4j na noc ale na szczęście się obeszło bez tego ;)
    Heleneczka ja zawsze mierze na czczo jak zejde do kuchni i wstawię wodę na herbatkę ;) Taki mój rytuał.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię siusiu, myję ręce i kluję palec.

Kredka, hahaha, może to jakiś nowy test, ze jednoczesnie bada siki i krew, stąd nadszczo.

milagro, Justice, Dominika89, marzusiax lubią tę wiadomość

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria dobre hahah ;-) moze cos w tym jest ;-) :-)

Ja wstaje ide do kuchni myje rece i mierze. Jak najszybciej po wstaniu.

96xftgp.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka w pizamce to ja czasem jeszcze po obiedzie badam cukry :D
    Osobiście nie znam nikogo kto ma anexa, ale jest teraz popularny i ma dobre opinie. Sama się nad nim zastanawiałam.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, coś mnie trafi! U mnie cukier NADSZCZO 79, zrobiłam śniadanie, zjadłam pół kromki z masłem i mnie tak zmuliło, że do tej pory trzyma :/ Także jadę na wodzie, bo po herbacie też było nie bardzo.
    A jutro tłusty czwartek, przepis specjalnie znalazłam już 2 miesiące temu, a tu dupa, nic nie zjem jak dalej mnie tak będzie naciągać ;(

A najlepsze jest to, że mnie potej połóweczce kromki z masłem przegoniło w toalecie, wychodzę, a mąż zmartwiony pyta czy się znowu strułam. Mówię, że nie wiem i może mnie już przed porodem organizm się oczyszcza. Ten mi na to żebym sobie nawet nie żartowała, bo od czerwca mówię, że urodzę w marcu i on się tego trzyma, żaden luty... Także jeszcze tydzień Basia musi wytrzymać, żeby tatusia nie zawieść ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:20

kark lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam wczoraj to nadszczo i miałam coś napisać ale się powstrzymalam ☺ może ona mierzy poziom cukru z siusków ☺ hehehe ☺ a ja zjadlam śniadanie i zasnęłam. Kurde nie wiem co się ze mną dzieje ale rano bym spala i spala ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mierze cukier jakileś 10-15 minut po wstaniu ale sprawdzałam i u mnie to max 1-2 jednostki roznicy względem jakbym wstała i id razu. A tak to idę do łazienki do kuchni zrobić śniadanie i mierze ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha czytam swój suwaczek i chyba zapisze Córeczkę na manicure hehehe ☺☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika. A mi położna mówiła ze nie wolno po porodzie obcinac pazurków bo one są jeszcze przyrosniete do tej skórki i moze sie zrobic stan zapalny. Nie wiem jak jest bo sie nie znam ale chetnie usłyszę opinie naszych doswiadczonych koleżanek :-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka pewnie ze tak ale jak idę do laboratorium to tez jakoś czas mija nikt mnie z łóżkiem nie wiezie wiec luzik ☺

Kredka żartowałam z tymi paznokciami hehe ☺ ja się nie znam jeszcze na tym w sumie nie myślałam o tym ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pytałam serio, bo słyszałam ze dzidzioch może niezłe szpony zahodowac w brzuszku i sie będzie drapal, wiec pytam czy obcinac czy poczekac pare dni :-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:13

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde obcinanie paznokci u takiego maleństwa to musi być hardcore. Chyba zemdleje serio albo poproszę jeśli mam obciąć o pomoc w szpitalu a jeśli później to poproszę kogoś o pomoc. Przecież te malenkie paluszki... W sumie nic mnie tak nie przeraża jak te paluszki ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego są nie drapki, żeby się maluch nie drapał przez pierwsze dni :P
    Ja chyba po tygodniu odrywałam - to są tak miękkie paznokcie, że nie trzeba nożyczek ani niczego innego, same odpadają. Tak koło miesiąca trzeba zacząć obcinać, bo się płytka utwardza :)

Zjadłam pół godziny temu trochę kapusty kiszonej z majonezem (no właśnie, aż dziwnie się to pisze) i o dziwo nie poszło ani przodem ani tyłem.
    Kurcze, wy też jesteście takie senne? Ja wczoraj dzisiaj praktycznie tylko śpię. Młody co jakiś czas mnie całuje albo skacze po mnie i wtedy się cucę na 15-20 minut :)

‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ