X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:19

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tylko pocieszam tym ze w pracy mam badania co roku i cukier mialam ciągle badany. Przewaznie byl kolo 80 wiec raczej tej cukrzycy nie miałam.

Przepraszam, ale musze sie w Wami posmiac, laska na fb mierzy cukry NADSZCZO. Wiem ze nie mozna sie zmiac ale jeszcze takiego slowa to nie slyszalam ;-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chociaz rzadko tu pisze bardzo lubie ten watek:) jesli chodzi o czytanie to jestem na bierzaco:)

O wplywie cukrzycy na dziecko nie czytalami to dosc dla mnie dziwne bo niestety czesto zdarzalo mi sie szukac objawow chorob w necie ale chyba nie jestem az taka zla skoro kuzyna zdiagnozowalam w 20 minut ( ma sarkoidoze)a lekarz w naszym miescie w ogole;) haha
    Nie czytam bo dobra kolezanka mi zakazala ( miala cc i wlasnie sie naczytala);) oczywiscie jestem dorosla i mam swoj rozum ale miala racje;)
    Tak jak napisala elaria jestem pod opieka lekarzy odzywiam sie zdrowo, co wiecej moge zrobic :) ? Byc chyba dobrej mysli:) synek wg usg rozwija sie prawidlowo, wiec nie bede szukac sobie stresow.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) O matko ale ciężko Was nadrobić. Wczoraj cały dzień poza domem, w końcu kupiliśmy fotelik ;)
    Co do insuliny. To moja nadal leży nieuzywana. Diablo mi ja dala na wszelki wypadek bo na początku też miałam przekroczenia na czczo i po śniadaniu. Miałam brać 4j na noc ale na szczęście się obeszło bez tego ;)
    Heleneczka ja zawsze mierze na czczo jak zejde do kuchni i wstawię wodę na herbatkę ;) Taki mój rytuał.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię siusiu, myję ręce i kluję palec.

Kredka, hahaha, może to jakiś nowy test, ze jednoczesnie bada siki i krew, stąd nadszczo.

milagro, nick nieaktualny, Dominika89, marzusiax lubią tę wiadomość

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria dobre hahah ;-) moze cos w tym jest ;-) :-)

Ja wstaje ide do kuchni myje rece i mierze. Jak najszybciej po wstaniu.

96xftgp.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka w pizamce to ja czasem jeszcze po obiedzie badam cukry :D
    Osobiście nie znam nikogo kto ma anexa, ale jest teraz popularny i ma dobre opinie. Sama się nad nim zastanawiałam.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, coś mnie trafi! U mnie cukier NADSZCZO 79, zrobiłam śniadanie, zjadłam pół kromki z masłem i mnie tak zmuliło, że do tej pory trzyma :/ Także jadę na wodzie, bo po herbacie też było nie bardzo.
    A jutro tłusty czwartek, przepis specjalnie znalazłam już 2 miesiące temu, a tu dupa, nic nie zjem jak dalej mnie tak będzie naciągać ;(

A najlepsze jest to, że mnie potej połóweczce kromki z masłem przegoniło w toalecie, wychodzę, a mąż zmartwiony pyta czy się znowu strułam. Mówię, że nie wiem i może mnie już przed porodem organizm się oczyszcza. Ten mi na to żebym sobie nawet nie żartowała, bo od czerwca mówię, że urodzę w marcu i on się tego trzyma, żaden luty... Także jeszcze tydzień Basia musi wytrzymać, żeby tatusia nie zawieść ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:20

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam wczoraj to nadszczo i miałam coś napisać ale się powstrzymalam ☺ może ona mierzy poziom cukru z siusków ☺ hehehe ☺ a ja zjadlam śniadanie i zasnęłam. Kurde nie wiem co się ze mną dzieje ale rano bym spala i spala ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mierze cukier jakileś 10-15 minut po wstaniu ale sprawdzałam i u mnie to max 1-2 jednostki roznicy względem jakbym wstała i id razu. A tak to idę do łazienki do kuchni zrobić śniadanie i mierze ☺

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha czytam swój suwaczek i chyba zapisze Córeczkę na manicure hehehe ☺☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika. A mi położna mówiła ze nie wolno po porodzie obcinac pazurków bo one są jeszcze przyrosniete do tej skórki i moze sie zrobic stan zapalny. Nie wiem jak jest bo sie nie znam ale chetnie usłyszę opinie naszych doswiadczonych koleżanek :-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka pewnie ze tak ale jak idę do laboratorium to tez jakoś czas mija nikt mnie z łóżkiem nie wiezie wiec luzik ☺

Kredka żartowałam z tymi paznokciami hehe ☺ ja się nie znam jeszcze na tym w sumie nie myślałam o tym ☺

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pytałam serio, bo słyszałam ze dzidzioch może niezłe szpony zahodowac w brzuszku i sie będzie drapal, wiec pytam czy obcinac czy poczekac pare dni :-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 02:13

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde obcinanie paznokci u takiego maleństwa to musi być hardcore. Chyba zemdleje serio albo poproszę jeśli mam obciąć o pomoc w szpitalu a jeśli później to poproszę kogoś o pomoc. Przecież te malenkie paluszki... W sumie nic mnie tak nie przeraża jak te paluszki ☺

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego są nie drapki, żeby się maluch nie drapał przez pierwsze dni :P
    Ja chyba po tygodniu odrywałam - to są tak miękkie paznokcie, że nie trzeba nożyczek ani niczego innego, same odpadają. Tak koło miesiąca trzeba zacząć obcinać, bo się płytka utwardza :)

Zjadłam pół godziny temu trochę kapusty kiszonej z majonezem (no właśnie, aż dziwnie się to pisze) i o dziwo nie poszło ani przodem ani tyłem.
    Kurcze, wy też jesteście takie senne? Ja wczoraj dzisiaj praktycznie tylko śpię. Młody co jakiś czas mnie całuje albo skacze po mnie i wtedy się cucę na 15-20 minut :)

‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ