Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja sie tylko pocieszam tym ze w pracy mam badania co roku i cukier mialam ciągle badany. Przewaznie byl kolo 80 wiec raczej tej cukrzycy nie miałam.
Przepraszam, ale musze sie w Wami posmiac, laska na fb mierzy cukry NADSZCZO. Wiem ze nie mozna sie zmiac ale jeszcze takiego slowa to nie slyszalamElaria, kark lubią tę wiadomość
-
Ja chociaz rzadko tu pisze bardzo lubie ten watek:) jesli chodzi o czytanie to jestem na bierzaco:)
O wplywie cukrzycy na dziecko nie czytalami to dosc dla mnie dziwne bo niestety czesto zdarzalo mi sie szukac objawow chorob w necie ale chyba nie jestem az taka zla skoro kuzyna zdiagnozowalam w 20 minut ( ma sarkoidoze)a lekarz w naszym miescie w ogole;) haha
Nie czytam bo dobra kolezanka mi zakazala ( miala cc i wlasnie sie naczytala)oczywiscie jestem dorosla i mam swoj rozum ale miala racje;)
Tak jak napisala elaria jestem pod opieka lekarzy odzywiam sie zdrowo, co wiecej moge zrobic? Byc chyba dobrej mysli:) synek wg usg rozwija sie prawidlowo, wiec nie bede szukac sobie stresow.
-
Witam
O matko ale ciężko Was nadrobić. Wczoraj cały dzień poza domem, w końcu kupiliśmy fotelik
Co do insuliny. To moja nadal leży nieuzywana. Diablo mi ja dala na wszelki wypadek bo na początku też miałam przekroczenia na czczo i po śniadaniu. Miałam brać 4j na noc ale na szczęście się obeszło bez tego
Heleneczka ja zawsze mierze na czczo jak zejde do kuchni i wstawię wodę na herbatkęTaki mój rytuał.
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKurde, coś mnie trafi! U mnie cukier NADSZCZO 79, zrobiłam śniadanie, zjadłam pół kromki z masłem i mnie tak zmuliło, że do tej pory trzyma
Także jadę na wodzie, bo po herbacie też było nie bardzo.
A jutro tłusty czwartek, przepis specjalnie znalazłam już 2 miesiące temu, a tu dupa, nic nie zjem jak dalej mnie tak będzie naciągać ;(
A najlepsze jest to, że mnie potej połóweczce kromki z masłem przegoniło w toalecie, wychodzę, a mąż zmartwiony pyta czy się znowu strułam. Mówię, że nie wiem i może mnie już przed porodem organizm się oczyszcza. Ten mi na to żebym sobie nawet nie żartowała, bo od czerwca mówię, że urodzę w marcu i on się tego trzyma, żaden luty... Także jeszcze tydzień Basia musi wytrzymać, żeby tatusia nie zawieść -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurde obcinanie paznokci u takiego maleństwa to musi być hardcore. Chyba zemdleje serio albo poproszę jeśli mam obciąć o pomoc w szpitalu a jeśli później to poproszę kogoś o pomoc. Przecież te malenkie paluszki... W sumie nic mnie tak nie przeraża jak te paluszki ☺
-
nick nieaktualnyOd tego są nie drapki, żeby się maluch nie drapał przez pierwsze dni
Ja chyba po tygodniu odrywałam - to są tak miękkie paznokcie, że nie trzeba nożyczek ani niczego innego, same odpadają. Tak koło miesiąca trzeba zacząć obcinać, bo się płytka utwardza
Zjadłam pół godziny temu trochę kapusty kiszonej z majonezem (no właśnie, aż dziwnie się to pisze) i o dziwo nie poszło ani przodem ani tyłem.
Kurcze, wy też jesteście takie senne? Ja wczoraj dzisiaj praktycznie tylko śpię. Młody co jakiś czas mnie całuje albo skacze po mnie i wtedy się cucę na 15-20 minut