Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosolina wrote:W pierwszych 11dniach ogarniania "diety" do 94, ale różnice były od 88 do 94. W sumie 5 przekroczeń.
W następnych 11 dniach od 80 do 91 wyjątek, rano po pizzy... 104.przekroczeń 3.
A teraz przez 4 dni 91-87-85-93. Dziś te 93 po nieprzespanej nocy.ogólnie uważam ze insulina to już ingerencją w trawienie cukrów i wolałabym nie więc kombinuje. Jak zobaczę ranon2ynik 120 zacznę panikować
Dominika89 lubi tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
Wiolad wrote:Dominika bo są diabetolodzy, którzy przyjmują dla ciężarnych podobne wartości jak dla normalnych cukrzyków. Może stąd to się bierze.
Zjadłam batonika z biedronki coś ala princessa kokosowa i cukier po godzinie 95 -
Spirit wrote:Ja bym przy 4 jednostkach nie dała sobie wcisnąć insuliny tylko kombinowala z kolacją. Wróć - ja dokładnie tak robię
ogólnie uważam ze insulina to już ingerencją w trawienie cukrów i wolałabym nie więc kombinuje. Jak zobaczę ranon2ynik 120 zacznę panikować
ale zaraz było te 86
glukometr to morderca bez serca
-
nick nieaktualny
-
Ja ma zalecone dwie jednostki. Mi tez sie wydaje, ze te przekroczenia to nie przekroczenia. I one zdążały mi sie dwa razy pod rząd w każdych tych 11 dniach (taka mam tabelkę na 11 dni).
Wszystko byłoby super i nawet sama myślałam, żeby jeszcze zobaczyć jak to bedzie przez tydzień... ale najgorsze jest to, ze lekarze za tydzień chcą sie ze mną widzieć.
Bardzo dziękuje za porady! Podniosłyscie mnie na duchu!
Obawiam sie teraz, ze bede szukać lekarza, który w końcu powie mi ze insulina nie jest potrzebnaHahaha
-
nick nieaktualny
-
Justice wrote:Wiesz co, może ewentualnie, jeśli chcesz oczywiście, zapytaj na którejś grupie na fb: słodkie mamuśki-"cukrzyca bez tabu albo cukrzyca ciążowa o namiary do jakiegoś rozsądnego diablo z Twoich okolic. Ostrzegam tylko, że na tej drugiej grupie jest dużo zwolenników insuliny i mogą się odezwać, ale może będzie tam ktoś kto będzie mógł pomóc:)2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja się tam udzielam często, ale czasem aż sie boję hehe bo juz kiedyś mi laski napisaly, że będę płakać nie biorąc insuliny przy przekroczeniach 122 czy na czczo 92 nie pamiętam
Więc się ostro wkur...., bo takie teksty kobieta w ciąży do drugiej to niedopuszczalne. Ale niektóre mają sprane mózgi to fakt, a diabetolog to chyba Bóg i każda z nich robi sobie jego ołtarzyk i ufa mu bezgranicznie