X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka dziękuję bardzo :)
    Ja też nie umiem i nie lubię się przed kobietą rozkraczyć. A mój ginekolog jest bardzo taktowny :)
    Kropka facet Cie podrywał hehe :) A właśnie swoją drogą ciekawe czy taki ginekolog ma odruchy "męskie" w pracy? Tak mnie jakoś ciekawość wzięła :D

.kropka. lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kropka myslisz ze oni mogą myslec o takich przyziemnych sprawach w momencie badania? Ja mysle ze mają juz znieczulice i podchodzą do tego przedmiotowo a nawet jak nie to wole zeby patrzyl sie tam facet niz babka hehe.

.kropka., Justice lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może taki 30 latek jeszcze nie ma znieczulicy :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika też mnie to ciekawi, niestety nie znam żadnego na tyle blisko żeby zapytać :)
    Mój gin też jest bardzo taktowny, tamta "przygoda" to była tylko raz w szpitalu hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie bardzo lubi kucharzyć, jak już to wspólnie. Ale ja lubię gotować, więc się uzupełniamy. Ale jak trzeba to kilka prostych potraw zrobi, a rosół i naleśniki robi smaczniejsze niż ja.
    Byłam u jednej babki ginekologa, była w porządku, ale zwykle trafiałam na mężczyzn. Ten pierwszy mnie wkurzył, poszłam do przychodni jako młoda kobieta, miałam jakieś upławy, ten mnie zapytał, czy współżyję, a ja wtedy byłam dziewicą, co mu powiedziałam, a on w szoku do mnie "To jak ja mam panią zbadać?". Nosz kuźwa nie wiem, ja mam się znać? Na szczęście nie wsadzał mi palca w tyłek, popatrzył na upławy, powiedziałam o objawach i przepisał jakieś skuteczne globulki.
    Przez wizytami się nie golę, wychodzę z założenia, że lekarz to nie facet (dla mnie), konieczna jest czystość, a fryzura to kwestia osobistych preferencji pacjentki. :) A moje preferencje się zmieniają. Ale na zero nigdy nie lubiłam, bo swędzi okrutnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah powiem wam, że odkrycie mąki gryczanej to najszczęśliwszy dzień w moim cukrzycowym życiu :P teraz co drugi dzień wcinam naleśniki, najadam się jak świnka a cukru mam po sto kilka :) muszę poszukać czy da się z niej jakieś ciasto upiec - to by było już w ogóle idealnie :D

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka tak niewiele a cieszy hehe :) u mnie musi być maka bez mąki każda wywala hehe choć niektóre w normie do 140 :)
    Ja siedzę pod gabinetem gina i co oczywiście jest tradycyjne opóźnienie hahaha; )

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice mój też zawsze max czasu i się nie spieszy :)
    A w eksperymenty z mąki się nie bawię juz bo mało mi zostało i jakoś wytrzymam a chce bezczelnie dużo klusek Śląskich z sosem i musi być jasna maka hehe :) wytrzymam, ale dziękuję za podpowiedzi :)

h4py1w9.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagro gratuluję zdrowej kruszy(o)nki :)

Ja mam dzisiaj wizytę u diabetologa i chyba moje cukry naczczo się przestraszyły insuliny bo od dwóch dni 85 :)

Co do karmienia piersią, to ssanie podobno nie powinno boleć. Może być nieprzyjemne jak dziciątko źle chwyta ale wtedy trzeba poprawić, ale jak oboje i my i maluszek nauczymy się karmić/jeść to będzie z górki. Ja chciałabym karmić piersią ale też sądzę że jeśli byłby z tym jakiś problem to nic strasznego się nie stanie i wcale nie oznacza, że jestem gorsza niż matki KP. Sama jestem wykarmiona mm i nie czuje się gorsza a moja mama mniej kochana :) A dieta matki karmiącej to temat rzeka. Generalnie teraz są takie trendy że matka może jeść wszystko. No ja podchodzę do tego bardziej ostrożnie i myślę, że na początku zacznę od jedzenia czegoś "lżejszego" i stopniowo będę wprowadzać nowe produkty i patrzeć jak dziecko reaguje. Dzieci też są różne. Nam położna na SR mówiła "można wszystko co nie można tylko z wolna i ostrożna" :)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie malutka co do dnia idealnie :) przepływy Afi i wszystko ok. Afi 14 wiec spadło :) wazymy 2100 :) jestem taka szczęśliwa ze zjem coś na dzień kobiet za siebie i malutka kobietke :)

Justice, Spirit, .kropka., marzusiax lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika. Fantastyczne wiadomości, bardzo sie ciesze ze wszystko jest dobrze. Koniecznie to uczcij, należy Ci się <3

Dominika89 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka wrote:
    marzusiax, trzymaj się dzielnie, ale dlaczego jest tak źle na tym Ujastku, że chcesz już wracać?
    Nie ma tu mojego łóżka i męża ;)

Dominika super że mała rośnie prawidłowo. Możesz ''dietować'' dalej :)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka to nie nosisz ze sobą czegoś na przegryskę? Ja zawsze mam jabłko, albo wafla ryżowego. Zawsze się śmieje, że ze mną jak z dzieckiem teraz, bo zawsze jedzenie muszę mieć ze sobą :) Jeden raz to nic, ale raczej powinnyśmy unikać takich sytuacji

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka123 wrote:
    Dominika. Fantastyczne wiadomości, bardzo sie ciesze ze wszystko jest dobrze. Koniecznie to uczcij, należy Ci się <3
    Jem kluski śląskie a mąż schował glukometr tak tak :) ach ach :)

Spirit, Justice, kark lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, masz Dzien Kobiet :)
    Ja dzis po sniadaniu - pol grahamki z chudą wędliną namierzyłam 125, a po obiedzie - mała miska pomidorowej z makaronem, kalafior z wody z bułką tartą na maśle i kawałkiem babki piaskowej i kawie z mlekiem 99. Nie ogarniam. Myślałam, że po takim obiedzie dobiję do 140. Pogodziłam się z tym. A tu niespodzianka.

‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ