WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis na obiad zjadlam frytki, takie kupne ale z piekarnika, do tego jajko sadzone i majonez. Tak jakos sie skomponowalo hehe. Po godzinie 104 ale po 1.20h juz 125.

Dominika to poszalalas hehe. Ciekawe jaki cukier bedziesz miala po macznych. Ale co tam, Dzien kobiet jest raz w roku hehe.

Wiolad. Cos sie dzis nie odzywasz? Czy mi umykają Twoje posty? Co tam u Ciebie, jak sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 19:43

Dominika89 lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pytać o Wiolad :) Może obchodzi dzień kobiet, albo rodzi? :P

Nie mierze cukru hehe nie nie :) A zjadłam dużo, bo wiem że następny raz za jakieś 50 dni hehe :) Ale dopchałam surówką i wypiłam dużo wody zeby jednak nie było :D Podobno jak jadłam to mruczałam tak twierdzi mój mąż :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:42

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice to na pewno hormony nie ma co :) Ja czasem się zastanawiam czy oby na pewno jestem normalna hehe :) Więc nie przejmuj się :) Ja tam Cie doskonale rozumiem :D

Justice lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika cwaniara z Ciebie, najlepiej niezmierzyc hehe :-)

Justice... co Ty wymyslasz??? 118 po obiedzie to zle? Nie popadaj w paranoje, masz super cukry i ciesz sie dziewczyno. Wybacz ale troche sie usmialam ze tak sie przejelas hehe, nie zlosliwie oczywiscie. Ale tak to juz jest jak chcesz pokazac jakie masz niskie cukry to zawsze wywali. Ja raz po sniadaniu mierzylam przy poloznej, chcialam pokazac ze zawsze mam 90 pare a tu 126. No tak sie wkurzylam, jak na zlosc mi wywalilo hehe. Opanuj hormony i zjedz cos na pocieszenie :-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kredka najlepiej nie wiedzieć hihi :D nie dziś :D

Dziś wszystko jest pięknie :) Ciekawe ile moja kluseczka urośnie do porodu :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice. Mam nadzieje ze sie na mnie nie gniewasz, ja tak po przyjacielsku sie usmialam. Musialo to ciekawie wygladac, nawet nie przekroczylas starej normy a minke pewnie mialas jakbys z 200 cukru miala hehehe.

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Kochane po 2 godzinach mam 113 więc te kluski nie były takie okropne :D ale i tak nie chce wiedzieć co było po godzinie hehe :D

Justice, Kredka123, .kropka. lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki wszystkiego najlepszego. Podczytuje was, ale nie mam zbytnio,czasu pisać. U malucha wirus (wymioty i takie tam rewelacje )Mąż przeziebiony (a wiadomo jak to facet)U mnie 3 nocka zarwana. No także mam nadzieję dotrwać do pełni, bo jeśli moi chłopcy nie wydobrzeja, to już na poród siostrę zaangażowałam :-D
    Marzusiax życzę szybkiego powrotu do domu :-) Widzę trudne tematy poraz kolejny poruszane karmienie i dieta matki karmiącej. Dieta matki karmiacej - nie ma czegoś takiego - poważnie. Szkoda, ze jest jeszcze wiele położnych praktykujących tą teorię :-)
    Gratuluje udanej wizyty Dominika i Justice (też trochę się uśmiałam)
    Zmykam spać, a raczej czuwania ciag dalszy. Przed porodem chciałabym sie jednak wyspać:-)

.kropka. lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad zycze szybkiego powrotu do zdrowia całej rodzince. Ogarniaj sie bo pełnia tuż tuż :-)

Dziewczyny a ja mam do Was takie pytanko. Jak to jest po przejsciu na macierzyński? Z tego co wiem zaczyna sie on w dniu porodu, no ale jak dajmy na to urodze 20go to w kwietniu mi odejmą za te 10 dni? Bo teraz bedzie mi przysługiwało 80%. I jaki jest czas zeby zgłosić dziecko?

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jestem ciekawa jak to jest z tym wyrównaniem w pierwszej wypłacie - bo jak urodzisz mając jeszcze L4, to chyba w najbliższej wypłacie to L4 za dni gdzie dziecko już było na świecie odejmują i podmieniają na 80%

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak urodzisz 20 marca to 19 dni masz z L4 i 12 z macierzynskiego

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bardzo ogarniam, jak to jest z wypłatami.

Martwi mnie mój wzrost wagi. Nie tyle, że rośnie w ogóle, bo ma prawo, ale mimo iż nie jem dużo, to od weekendu przybrałam 1 kg! I ja się pytam od czego?? Np. wczoraj wiedząc, że jest Dzień Kobiet i będzie ciasto, od rana mniej jadłam.
    Na śniadanie miałam pół grahamki bez masła i filiżankę galarety z indyka z warzywami. II śniadanie: jabłko, wafel ryżowy,
    Obiad: mała miseczka pomidorówki z 2 łyżkami makaronu, kalafior z bułką tartą (mało) i kawałek babki,
    kolacja to pół grahamki z wędliną chudą.

Bez drugiej kolacji, bo po takim 3 daniowym obiedzie byłam napchana do 21.
    To jedzenie z całego dnia.
    Nieraz zdarzy mi się zgrzeszyć, ale to jest np. kosteczka gorzkiej czekolady, albo jeden herbatnik i też wtedy mniej jem na posiłek główny.Obrzęków nie czuję, obrączka i pierścionek luźne. Może to jakieś wahania płynów.. zważę się jeszcze wieczorem i jutro. Ale trochę mnie to martwi, bo mam 2 kg na plusie, a w całej ciąży mogę przybrać do 7 kg, a tu jeszcze 2 miesiące! Jak będę tyła 1 kg tygodniowo to... :/

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria spokojnie,u Ciebie juz 30 tydzień perystaltyka zwalnia i masz pewnie,jelitka wypchane :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria pewnie to woda ;) po porodzie wypocisz w pierwszych tygodniach :P

• Spirit Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela ria a to nie woda? Mi czasem skacze o kg np z dnia na dzień a potem spada.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pewnością tyle nie przytyls. Jak mi zaczela waga lekko wzrastac, to na wadze prsybieralam po 200 gramów u gin i w koncu uzbieral sie kilogram. Mysle, ze u Ciebie podobnie. Pewnie przybralas jak juz z 200 300gramow a reszta w jelitach :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria Ty masz mikro żołądek, tak swoją drogą :-)
    Ja ostatnio bardzo często grzesze z lodami :-) To jest serio dziwne, ze potrafie bardzo dużo zjeść. Pelny pucharek przecietnej wielkości - najdam sie do syta, a cukru i tak nie wywala. Dobrze, ze wcześniej nie wiedziałam o tym, bo mja waga,moglaby zaszaleć pomimo diety hehehe

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ