Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Elaria może waga skacze i raz mam niby 9 kg na minusie a raz 8. Wiec ten kg lata we wszystkie strony. Może to woda a może to ze nie zawsze idę do kibelka i coś tam siedzi w jelitach
A propo wagi to położna znów mnie wczoraj pytała czy mnie głodza w domu hehe bo spadło z wagi przez te 4 tygodnieale jak słyszy dieta cukrzuca to ok i tylko się uśmiechnęła
-
nick nieaktualnyDzięki, dziewczyny. Będę wskakiwać na wagę częściej. Zwykle robię to raz na tydzień, a dziś mnie podkusiło i przeżyłam szok
Wiolad, zdaję sobie sprawę, że moje porcje nie są duże. Może nie mikro, ale jak zjem pół grahamki z filiżanką galarety, to muszę mieć jeszcze miejsce na kubek kawy, nie
Na obiad, jesli są ziemniaki, to gotuję 3 średnie (wielkość pięści) i wystarcza dla mnie, córki i męża, z czego córka je najmniej, ale to znów nie dziwne, bo z warzyw na talerzu dominuje surówka. -
Wiolad dla mnie ta dieta jest wybawieniem z nieba. Nie nawidze jej i kocham jednocześnie. Czuje się super nie tyje i nie jem dziadostwa. Jak widzę na Fejsie co laski jedzą to może i ja bym już teraz tak jadła a co jestem w ciąży to mogę zjeść maca o 23 albo cala czekoladę albo ptasie mleczko. A tak to mam czerwona lampkę i spinam pośladki
i plus nie mam tak często zgagi jak kiedyś raczej nie mam problemu z jelitami mam super cerę i czuje się dobrze. Ale i tak mam wielką nadzieję że mi ta cukrzyca nie zostanie i nie wróci kiedyś. Trzeba się po porodzie wziąć za siebie jeszcze bardziej w moim przypadku
.kropka. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziekuje Wiolad
Ja mam szerokie biodra i dość grube ciężkie kości bo przy wzroście 170 i wadze 70kg wyglądam jak kosciotrupwiec dla mnie optymalnie było by takie 75-80 kg i jest super bo mniej to wyglądam źle. A przy tych 75-80 nosiłam rozmiar 38-40 ale z BMI to już nadwaga. Ja mam taki paradoks. No ale teraz jest więcej bo pod 90 kg
ale po porodzie ruszam z dupski em
-
Zobaczysz, ze przy karmieniu i codziennych spacerach nie bedziesz musiala za nic sie zabierać . Waga będzie sama spadać w dół
Ja rodzilam w czerwcu i praktycznie caly czas ja dworze siedziałam z synem. W domu tylko posiłki i szybkie sprzatanie. A jadlam za 10
.kropka. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDominika, po porodzie nie będzie z czego chudnąć, a formy nabierzesz, urodzisz o idealnej porze, wiosna, lato, długie spacery, karmienie piersią też wyciąga. A dzięki diecie może utrwalą się dobre nawyki. Ponoć do wyrobienia sobie nawyku potrzeba 6 tygodni powtarzania pewnych zachowań, ty na pewno dłużej jesteś na diecie.
-
nick nieaktualnyWiolad, a ja właśnie nie kojarzę, bym miała jakiś szczególny apetyt karmiąc, nie tyłam, ale też nie chudłam. Spadła waga z ciąży i może jeszcze 2-3 kg i potem stała. Od kobiet w rodzinie słyszałam legendy o apetycie matek karmiących, co ponoć potrafiły same zjeść gar zupy, a inna kostkę masła w jeden dzień. Ale ja pamiętam tylko, że bardzo dużo piłam, na pewno około 2 butelek wody źródlanej po 1,5 litra każda.
-
nick nieaktualny
-
Wiolad u mnie sie nic nie dzieje, brzuch mi sie czesto napina ale nie boli wiec raczej to żaden objaw. Dobrze pamietasz ze mam dzis wizyte, zobaczymy co powie lekarz.
Elaria. Mi polozna mowila ze musze przybierac pol kilo tygodniowo, bo tyle przybiera dziecko, wody i cala ta reszta w srodku. Wiec nie stresuj sie , teraz dzidzia szybko rosnie wiec to pewnie nie Twoje kilogramy. A do tego jeszcze pewnie po czesci woda w organizmie o ktorej pisza dziewczyny. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny