WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria może waga skacze i raz mam niby 9 kg na minusie a raz 8. Wiec ten kg lata we wszystkie strony. Może to woda a może to ze nie zawsze idę do kibelka i coś tam siedzi w jelitach :)
    A propo wagi to położna znów mnie wczoraj pytała czy mnie głodza w domu hehe bo spadło z wagi przez te 4 tygodnie :) ale jak słyszy dieta cukrzuca to ok i tylko się uśmiechnęła :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka czy u Ciebie jakieś symptomy zbliżającego sie porodu pojawiaja się?
    Daj znac po wizycie, bo z tego co pamiętam wizytujesz :-)
    Kurcze ja nie chce chodzić 40 tyg., bo az się boję ile dziecko będzie ważyć.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny. Będę wskakiwać na wagę częściej. Zwykle robię to raz na tydzień, a dziś mnie podkusiło i przeżyłam szok ;-)

Wiolad, zdaję sobie sprawę, że moje porcje nie są duże. Może nie mikro, ale jak zjem pół grahamki z filiżanką galarety, to muszę mieć jeszcze miejsce na kubek kawy, nie :-)

Na obiad, jesli są ziemniaki, to gotuję 3 średnie (wielkość pięści) i wystarcza dla mnie, córki i męża, z czego córka je najmniej, ale to znów nie dziwne, bo z warzyw na talerzu dominuje surówka.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika wyglądasz rewelacyjnie w ciąży i nie chce mi sie az wierzyc, ze Ty nadwagę masz. Ja sie pytam gdzie te kilogramy pochowalaś-chyba po kieszeniach.

Dominika89 lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad dla mnie ta dieta jest wybawieniem z nieba. Nie nawidze jej i kocham jednocześnie. Czuje się super nie tyje i nie jem dziadostwa. Jak widzę na Fejsie co laski jedzą to może i ja bym już teraz tak jadła a co jestem w ciąży to mogę zjeść maca o 23 albo cala czekoladę albo ptasie mleczko. A tak to mam czerwona lampkę i spinam pośladki :) i plus nie mam tak często zgagi jak kiedyś raczej nie mam problemu z jelitami mam super cerę i czuje się dobrze. Ale i tak mam wielką nadzieję że mi ta cukrzyca nie zostanie i nie wróci kiedyś. Trzeba się po porodzie wziąć za siebie jeszcze bardziej w moim przypadku :)

.kropka. lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, fenomenu Twojego schudnięcia o 8 kg nie pojmuję i zazdroszczę! Fajnie się wylaszczysz po porodzie!

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wiolad :)
    Ja mam szerokie biodra i dość grube ciężkie kości bo przy wzroście 170 i wadze 70kg wyglądam jak kosciotrup :) wiec dla mnie optymalnie było by takie 75-80 kg i jest super bo mniej to wyglądam źle. A przy tych 75-80 nosiłam rozmiar 38-40 ale z BMI to już nadwaga. Ja mam taki paradoks. No ale teraz jest więcej bo pod 90 kg :) ale po porodzie ruszam z dupski em :)

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria tez tego nie rozumiem bo serio się nie odchudzam jem dziwne rzeczy czasami. Może mi w ciazy się metabolizm podkręca ja nie wiem :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczysz, ze przy karmieniu i codziennych spacerach nie bedziesz musiala za nic sie zabierać . Waga będzie sama spadać w dół :-) Ja rodzilam w czerwcu i praktycznie caly czas ja dworze siedziałam z synem. W domu tylko posiłki i szybkie sprzatanie. A jadlam za 10 :-)

.kropka. lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, po porodzie nie będzie z czego chudnąć, a formy nabierzesz, urodzisz o idealnej porze, wiosna, lato, długie spacery, karmienie piersią też wyciąga. A dzięki diecie może utrwalą się dobre nawyki. Ponoć do wyrobienia sobie nawyku potrzeba 6 tygodni powtarzania pewnych zachowań, ty na pewno dłużej jesteś na diecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, a ja właśnie nie kojarzę, bym miała jakiś szczególny apetyt karmiąc, nie tyłam, ale też nie chudłam. Spadła waga z ciąży i może jeszcze 2-3 kg i potem stała. Od kobiet w rodzinie słyszałam legendy o apetycie matek karmiących, co ponoć potrafiły same zjeść gar zupy, a inna kostkę masła w jeden dzień. Ale ja pamiętam tylko, że bardzo dużo piłam, na pewno około 2 butelek wody źródlanej po 1,5 litra każda.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tak być ze te nawyki się utrwalają :) bo niby czasem zgrzesze ale mam taką lampkę w głowie ze ostrożnie :)

Dziś spałam 11 godzin i cukier 82. Może ja powinnam spać jeszcze dłużej hihi :)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika o czerwonej lampce w głowie a ha mam wtedy czerwone wino w głowie od razu :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem spać 11 godzin, noce są do dupy. Budzę się co 2 godziny na siku, a im bliżej rana, tym trudniej mi zasnąć. Śpię po 6 godzin, a resztę dosypiam za dnia.

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad u mnie sie nic nie dzieje, brzuch mi sie czesto napina ale nie boli wiec raczej to żaden objaw. Dobrze pamietasz ze mam dzis wizyte, zobaczymy co powie lekarz.

Elaria. Mi polozna mowila ze musze przybierac pol kilo tygodniowo, bo tyle przybiera dziecko, wody i cala ta reszta w srodku. Wiec nie stresuj sie , teraz dzidzia szybko rosnie wiec to pewnie nie Twoje kilogramy. A do tego jeszcze pewnie po czesci woda w organizmie o ktorej pisza dziewczyny.

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te 11 godzin ani razu w toalecie :) Jestem ewenementem :P

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę, stalowy pęcherz :)

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika jesteś ewenementem ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie cukrzyca mogę wynajmować brzuch hehe :)
    Jezu wzięłam się za prasowanie i pierwszy raz w życiu robie to na siedząco i dysze. Ja pierdziele :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:42

‹‹ 1490 1491 1492 1493 1494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ