X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina wrote:
    Ech... jak wy to robicie, że macie te normy? :) Podziwiam Was i jednocześnie myślę, że ja za głupia żeby to ogarnac :) Możliwe bo czas gdy cukier po posiłkach był ok 100-110 dawał mi ranny wynik ok 85-90. Spróbuję. Dam sobie jeszcze z tydzień. Myślicie że tyle wystarczy?
    Kinia ja na początku płakałam przy cukrach 93 na czczo i 122 po jedzeniu :) Teraz luz. Żebyś Ty wiedziała co ja jem to byś się za głowę złapała :D Tak jak Kredka mówi każda miała chwile załamania, ale z tego się wychodzi :) Dasz rade :)
    Kiedyś w ogóle świrowałam i wstałam o 7-8 żeby mierzyć te cukry, chodziłam głodna i zła. A wczoraj zjadłam o 24 płatki z mlekiem i spałam dziś do 10 i nie zamierzam sobie odbierać snu, bo to ostatnie tygodnie gdzie mogę sobie na to pozwolić :) A cukier rano miałam 85 więc luuuz :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice płakałam bo się głupot naczytałam i trafiłam na diabetologa idiotę :) a teraz już mi tak mało zostało że sie w ogóle nie stresuje :) I widzę, ze może dzięki temu mam lepsze cukry? A wynikami pod 120 sie w ogóle nie martwię. Bo np kiedyś po jednej malutkiej kromce na śniadanie miałam 117, a dziś zjadłam dwie, sałatkę z sera szynki kukurydzy, papryki ogórka i 123 :) Rewelacja po porostu :) Może mi się ustabilizowało, a może właśnie ten luz.
    No i mój mąż który mnie bardzo wspiera, bo on nie wierzy w moją cukrzycę i mówi, że przy takich wynikach to to śmieszne i na pewno chodzi o kasę, a nie o ciężarne.

Z resztą Kochana ja już tu kiedyś pisałam o takim profesorze z Łodzi bodajże, który napisał, że jesli kobieta na początku 3 trymestru ma hemoglobinę glikowaną poniżej 5, na czczo poniżej 100 a po posiłkach nie przekracza 140 to nie ma tu mowy o cukrzycy, a wyskoki typu 160-180 mają nawet zupełnie zdrowi ludzie w tym kobiety w ciąży bez diagnozy. A że jeszcze moja malutka ma wszystko co do dnia i brzuszek i głowka i nóżki i waga to tylko się cieszyć. Przepływy, łożysko idealnie. No nic więcej nie mogę zrobić więc się luzuje :D

Wiolad, .kropka., Justice, karolyn lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny ogarniecie cukry nie ma innej opcji.
    Dziekuje za zyczenie zdrowka :-)
    Justice mój mąż też chory. On zaczął ta serię niefortunnych zdarzeń :-)
    Kredka też masz tak, ze już o wiele bardziej dietę luzujesz?
    Ja od zeszłego tgodnia jak zachorowalam i przestałam mierzyć cukier, to dopiero dzisiaj do pomiarów powróciłam i diety (jako -tako) Ciekawe jakie cukry u mnie będą. Szczerze to już całkiem w kąt bym go rzuciła. I wcale nie będzie mi Ciężko rzucić Go :-D

Dominika89, Justice lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad kuruj się i zdrówka :)
    Heheh apropo pomiarów to tak mi się czasem nie chce, że masakra :) I tak jak Wiolad piszesz ja gluko wyrzucę w kąt bez totalnie najmniejszego problemu :) A Ty Wiolad już masz tak blisko, że wcale Ci się nie dziwię :) Ja mam miesiąc dłużej, ale jakoś pozytywnie podchodze :D

h4py1w9.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad. Tak, mam to samo. Jakos juz odpuscilam sobie aczkolwiek nie przesadzam z jedzeniem tylko juz mniej mierze. Co za roznica czy mam 95 czy 120 po tym obiedzie, zostalo pare dni wiec raczej nic sie juz nie wydarzy. Mam serdecznie dosyc tego gluko, to juz ponad 30 tygodni klucia i pilnowania cukrow, chyba mi starczy ;-)

Justice lubi tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Dominika89, Spirit lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio wkurzają wszystkie igły. Kłuję się 4 razy by zmierzyć cukier, raz dla insuliny i jeszcze zastrzyk z Clexane. W sumie muszę 6 razy dziennie dziurawić sobie ciało, ostatnio zaczęło mnie to dosłownie wkurwiać. Nastąpiło "zmęczenie materiału". Wczoraj igła w penie do insuliny była jakaś tępa (różne igły różnie się tępią) i bolało, jak skurwysyn. Dziś mi krew z brzucha pociekła przy zastrzyku z Clexane, widocznie trafiłam w jakieś naczynko. Mój brzuch jest posiniaczony, jakby "zupa była za słona" i mąż lubił mnie w niego bić. No i jeszcze dziś odkryłam, że w samochodzie robi się ciasno, jeszcze nie blokuję brzuchem kierownicy, ale już mi się duszno robi, a muszę być blisko przysunięta, bo jestem niska i nie sięgnę pedałów. Już chce mieć ciążę za sobą i niczym się nie faszerować.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElaRia kiedyś nie w ciazy musiała sobie robić zastrzyki z ckexane. W ciąży bym się bała kluc w brzuch bo dosłownie zamykalam oczy i wbihalam ba oślep więc podziwiam! No by można się przyzwyczaić dl zastrzyki ale nie jest to przyjemne zwłaszcza jak musiszx tyle razy.

Justice ja się zapisuję na kurs optymizmu i otwartości do dziewczyn bo dzikus jestem :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś mamie przez miesiąc robiłam zastrzyki z clexane i ok, ale jakbym miała robić sobie i to w xciąży to bym sie osrała serio. A mój mąż by zemdlał wiec pomocy by nie było na pewno niestety. Więc podziawiam Elaria i współczuję, bo zdaje sobie sprawe z Twojego kryzysu. A nie masz regulowanej wysokości kierownicy może przypadkiem? Bo ja mam akurat i wzięłam ją wyżej :)

Justice Spirit zapraszam na kurs pozytywnego myślenia :)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, lekcja 1- jak zjeść na obiad to samo co mąż bez najmniejszych oporów ?:D

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nałożyć na talerz i smacznego :) Ewentualnie dołożyć więcej warzyw czy surówki o ile to możliwe :) A co na ten obiad? :)

marzusiax lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezdrowy:p sos ze sloika ale taaaaki dobry :D

2017 #1
    2019 #2
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robie spagetti to dość często sos ze słoika i mam około 100 cukier :) najgorzej jest po słodko kwaśnym więc tego unikam :)

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja taka głupia że mierze cukier po każdym posiłku, czyli 8razy dziennie? Moje paluchy wyglądają jak ser :) ja mam pełno siniaków od insuliny, bo jak sobie trafię kiepsko to od razu siniak.

Zaliczyłam dziś ostatnia wizyte u diabetologa. Cukry sie unormowaly wiec widać że juz końcówka. Zalecił pare razy skontrolować cukier po porodzie i za pól roku krzywa.

100 w nocy to troszkę dużo. Mi lekarz mowil żebym miała do 90 max.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax ja jak zmierzę 4 razy to jest cud świata. Zawsze mierzę na czczo, a później to już różnie. nie jestem więźniem glukometru. Mierzę na pewno jak zjem coś innego nowego, a tak to jak napisała Kredka. Czy mam po obiedzie 90 czy 130 co to za różnica. Jest w normie :)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zawsze już mierze bo jak jem jabłko i zawsze w normie to nawet jak jakimś cudem raz skoczy to nie umrę (mam badzieje :p) sos zjedzony czejam ba pomuar:D

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:36

• Spirit Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice mi tortelini nie podeszli. Zjadłam kilka ba próbę i wiedziałam ze większą porcja która się najem będzie za dużą :/ ale ha mualam z Lidla to może skład inny.... teraz bym zjadła do sprawdzonego posiłku jako dodatek ba początek

2017 #1
    2019 #2
‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ