X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:

A ja poproszę o lekcję jak zjeść te tortellini - bo w końcu kupiłam te ze szpinakiem ale mam cholernego stracha, że zobaczę kosmos jakiś na glukometrze... i zwyczajnie się boję:/

Zagotować wodę, wrzucić tortellini gotować 1 minutkę, odcedzić, zjeść i schować glukometr na min. 2 godziny :P To moja rada bo ja akurat po tortelinii miałam więcej niż po pączku w tłusty czwartek :P

Justice, Wiolad lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja ja regularnie jem takie okrągłe doubaty z biedronki, uznaje je za dietetyczne :D

Justice, Dominika89, Wiolad lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:36

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasem mąż zabiera glukometr i mówi jedz i już :D :D

Justice, Spirit, Wiolad, Princesska lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Dominika89 lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Nie podeszlo w sensie, że miałaś wysokie cukry czy Ci nie smakowało?
    A tak na matginesie.... Na Twoim Avatarku to jest Cynka Dzwoneczek? Bo mój synuś jest ostatnio jej fanem - codziennie ogląda Piotrusia Pana :). Zastanawiałam się nawet czy nie zacząć mu czytać książki, ale jest chyba za mały - wersja Disneya jest jednak duuużo bardziej ułagodzona... jak baśnie... A on wszystko jeszcze bierze zbyt dosłownie;)
    Miałam przekroczenie, nie pamiętam ile. Ale ja ogolnu mogę jeść dużo zakazanych rzeczy więc mualam na myśli ze jak przekroczy to się nie przejmuj i nie rezygnuj z testowania innych zakazanych rzeczy :) dzwoneczek :)bajki z dzwobeczkuem są fajbe bo te kolejne części już nie są typówo dziewczęce bo i bestia i piraci. Ha ogólnie kocham Piotrusia Pana i gdyby nie imię w bludkiej rodzinie to moje dziec inazywalybY się Piotruś 1 i Piotruś 2haha; )

Justice lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Mi czasem mąż zabiera glukometr i mówi jedz i już :D :D
    Mój mówi" i po co muerzysz, przecież i rak już to zjadlas":D

Dominika89, Justice, Wiolad lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice ja tez mam zazwyczaj cukry spore po tego typu rzeczach ale o dziwo te tortelini mi nie podnosi. Bylam bardzo zdziwiona. Zjadam pol paczki z maselkiem, jest pyszne. Kupuje je teraz regularnie.

Elaria ależ tez Gelatum jest pyszny... super sie sprawdza na zgage, jedyny minus to ze go szybko ubywa ;-)

Elaria, Justice lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że pomaga. O ile pamiętam, można pić 100 ml dziennie.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś robiłam barszcz biały z kiełbaska i jajkiem do tego chlebek i cukier 95 wiec w nagrodę smakija juz zapomniana przeze mnie :) :)
    Kredka tylko się nie uzależnij :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wykrzycz się i poprzeklinaj na czym świat stoi, jeżeli jest Ci to potrzebne, a jak najbardziej masz do tego prawo :-)
    Cieszę sie dziewczyny, że nie tylko ja tak juz odpuszczam lekko :-)
    Justice Ty to w moich wyobrazeniach jesteś taką prymuską, która chce spełnić oczekiwania wszystkich i dla której 4+ to słaba ocena heheh :-)
    Heleneczka ja nie powtarzałam jeszcze i chyba powtarzać nie będę. Gin mi nie kazała. W środę mam ostatnią wizytę u gin nie w gabinecie, tylko w szpitalu, więc wątpię, żeby kazała mi zrobić, ale dam znać jak coś :-)
    Kredka zamiast cukierków gelatum :-D heheh Dobrze, że wcześniej o nich nie wiedziałaś hehehe :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Princesska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis same dobre wiadomości. Cukier z rana 87! Nie wiem jakim cudem no i jestem juz po badaniach prenatalnych i wszystko porządku maluch ma 7 cm i prawdopodobnie chłopczyk ❤❤

Justice, Spirit, Dominika89 lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Princesska lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska super wiadomości :) 7cm to już kawał człowieka :) pamiętam jak moja miała 6cm i cieszyłam się bardzo bardzo :)

h4py1w9.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh tak tak, a jak sobie przypomnę pierwsza wizytę na ktorej miał 7 milimetrów to łezka w oku sie kręci :P dzis cały dzien mam ładny cukier w okolicach 90 a ten poranny to chyba dlatego ze wczoraj zjadłam ok 21 kanapki 2 i w niewielkim odstępie czasu serek wiejski. Dzis tez tak sporoboje :P zobacze czy mnie intuicja nie myli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 22:34

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może masz ładny cukier bo się nie stresujesz co? :) ja zaraz idę po moje płatki do kuchni i do spania. Ehh kiedyś w życiu na noc nie jadłam hehe a tu płatki na mleku :)

h4py1w9.png
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Princesska super wieści- gratulacje. A z czym te kanapki? Ja spróbuję bo póki co mój cukier robi sobie ze mnie żarty. Dziś 99 z rana. Boję się o Maleństwo. To już 2gi tydzień złych cukrów.
    Justice- ja mam podobnie. A w ciazy to się nasila. Tylko jak tak żyć by nie zwariować;)

• Princesska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika a wiesz ze o tym samym pomyslałam ! Ze to przez brak stresu :) Haha ja tak samo trzeba bedzie po ciazy zmienić nawyki żywieniowe :P i zapomnieć o nocnym podjadaniu..

Kina - kanapki jedna z serkiem bieluch a druga z żółtym serem light ale po nich miałam cukier na granicy :P bo w ciazy zrazilam sie do razowego i jade na białym..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 07:40

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te nocne jedzenie już b. Męczy. Tym bardziej ze u mnie już też nic nie daje...

‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ