X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:

A ja poproszę o lekcję jak zjeść te tortellini - bo w końcu kupiłam te ze szpinakiem ale mam cholernego stracha, że zobaczę kosmos jakiś na glukometrze... i zwyczajnie się boję:/

Zagotować wodę, wrzucić tortellini gotować 1 minutkę, odcedzić, zjeść i schować glukometr na min. 2 godziny :P To moja rada bo ja akurat po tortelinii miałam więcej niż po pączku w tłusty czwartek :P

Justice, Wiolad lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja ja regularnie jem takie okrągłe doubaty z biedronki, uznaje je za dietetyczne :D

Justice, Dominika89, Wiolad lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:36

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasem mąż zabiera glukometr i mówi jedz i już :D :D

Justice, Spirit, Wiolad, Princesska lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Dominika89 lubi tę wiadomość

• Spirit Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Nie podeszlo w sensie, że miałaś wysokie cukry czy Ci nie smakowało?
    A tak na matginesie.... Na Twoim Avatarku to jest Cynka Dzwoneczek? Bo mój synuś jest ostatnio jej fanem - codziennie ogląda Piotrusia Pana :). Zastanawiałam się nawet czy nie zacząć mu czytać książki, ale jest chyba za mały - wersja Disneya jest jednak duuużo bardziej ułagodzona... jak baśnie... A on wszystko jeszcze bierze zbyt dosłownie;)
    Miałam przekroczenie, nie pamiętam ile. Ale ja ogolnu mogę jeść dużo zakazanych rzeczy więc mualam na myśli ze jak przekroczy to się nie przejmuj i nie rezygnuj z testowania innych zakazanych rzeczy :) dzwoneczek :)bajki z dzwobeczkuem są fajbe bo te kolejne części już nie są typówo dziewczęce bo i bestia i piraci. Ha ogólnie kocham Piotrusia Pana i gdyby nie imię w bludkiej rodzinie to moje dziec inazywalybY się Piotruś 1 i Piotruś 2haha; )

Justice lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika89 wrote:
    Mi czasem mąż zabiera glukometr i mówi jedz i już :D :D
    Mój mówi" i po co muerzysz, przecież i rak już to zjadlas":D

Dominika89, Justice, Wiolad lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice ja tez mam zazwyczaj cukry spore po tego typu rzeczach ale o dziwo te tortelini mi nie podnosi. Bylam bardzo zdziwiona. Zjadam pol paczki z maselkiem, jest pyszne. Kupuje je teraz regularnie.

Elaria ależ tez Gelatum jest pyszny... super sie sprawdza na zgage, jedyny minus to ze go szybko ubywa ;-)

Elaria, Justice lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że pomaga. O ile pamiętam, można pić 100 ml dziennie.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś robiłam barszcz biały z kiełbaska i jajkiem do tego chlebek i cukier 95 wiec w nagrodę smakija juz zapomniana przeze mnie :) :)
    Kredka tylko się nie uzależnij :)

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wykrzycz się i poprzeklinaj na czym świat stoi, jeżeli jest Ci to potrzebne, a jak najbardziej masz do tego prawo :-)
    Cieszę sie dziewczyny, że nie tylko ja tak juz odpuszczam lekko :-)
    Justice Ty to w moich wyobrazeniach jesteś taką prymuską, która chce spełnić oczekiwania wszystkich i dla której 4+ to słaba ocena heheh :-)
    Heleneczka ja nie powtarzałam jeszcze i chyba powtarzać nie będę. Gin mi nie kazała. W środę mam ostatnią wizytę u gin nie w gabinecie, tylko w szpitalu, więc wątpię, żeby kazała mi zrobić, ale dam znać jak coś :-)
    Kredka zamiast cukierków gelatum :-D heheh Dobrze, że wcześniej o nich nie wiedziałaś hehehe :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Princesska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis same dobre wiadomości. Cukier z rana 87! Nie wiem jakim cudem no i jestem juz po badaniach prenatalnych i wszystko porządku maluch ma 7 cm i prawdopodobnie chłopczyk ❤❤

Justice, Spirit, Dominika89 lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Princesska lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska super wiadomości :) 7cm to już kawał człowieka :) pamiętam jak moja miała 6cm i cieszyłam się bardzo bardzo :)

h4py1w9.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh tak tak, a jak sobie przypomnę pierwsza wizytę na ktorej miał 7 milimetrów to łezka w oku sie kręci :P dzis cały dzien mam ładny cukier w okolicach 90 a ten poranny to chyba dlatego ze wczoraj zjadłam ok 21 kanapki 2 i w niewielkim odstępie czasu serek wiejski. Dzis tez tak sporoboje :P zobacze czy mnie intuicja nie myli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 22:34

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może masz ładny cukier bo się nie stresujesz co? :) ja zaraz idę po moje płatki do kuchni i do spania. Ehh kiedyś w życiu na noc nie jadłam hehe a tu płatki na mleku :)

h4py1w9.png
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Princesska super wieści- gratulacje. A z czym te kanapki? Ja spróbuję bo póki co mój cukier robi sobie ze mnie żarty. Dziś 99 z rana. Boję się o Maleństwo. To już 2gi tydzień złych cukrów.
    Justice- ja mam podobnie. A w ciazy to się nasila. Tylko jak tak żyć by nie zwariować;)

• Princesska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika a wiesz ze o tym samym pomyslałam ! Ze to przez brak stresu :) Haha ja tak samo trzeba bedzie po ciazy zmienić nawyki żywieniowe :P i zapomnieć o nocnym podjadaniu..

Kina - kanapki jedna z serkiem bieluch a druga z żółtym serem light ale po nich miałam cukier na granicy :P bo w ciazy zrazilam sie do razowego i jade na białym..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 07:40

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te nocne jedzenie już b. Męczy. Tym bardziej ze u mnie już też nic nie daje...

‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ