X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia nie przejmuj się na prawdę. Wiele dziewczyn ma normę do 100. Jeśli chcesz to próbuj i walcz jeszcze dietą, ALE jeśli masz nerwy i się boisz to idz do lekarza po insulinę. Musisz sama niestety podjąć tą decyzję :)

Princesska ja już też zwracam razowe pieczywo hehe :) Nie mogę patrzeć na ten chleb z biedronki, ale mam swój jasny chlebek i czasem robię sobie święto i cukry ok :)

Princesska lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dzis z rana cukier 100. Ale jeśli teoria stresu ma jakie kolwiek znaczenie to wczoraj miałam okropnie stresujący dzien,
    Chyba za szybko sie ucieszyłam...

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam jeść płatki, ale weszłam do kuchni i leżała babka piaskowa więc zjadłam spory kawałek i szklanka mleka i 85 :)

h4py1w9.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika widocznie masz super organizm jeśli na tyle Ci pozwala :D pozazdrościc !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 07:55

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko nie pozwala na białe bułki i kluski buuu :( ale po porodzie mam zamówione pierogi u babci takie ruskie mniam :P

h4py1w9.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja karnet w pizzy hut ahahah :D

Dominika89 lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha- ja wczoraj do męża powiedziałam że po porodzie wykupie wszystkie oponki z piekarni ;) po czym zeszłam na ziemie- eee pewnie nie bo będę musiała się odchudzić. ;)
    Princesska a byłaś już choć raz u diabetologa? Co sugerowal na te cukry? Gdybyśmy były w ciazy parę lat temu to nikt by na nasze cukry uwagi nie zwrócił.
    Mój glukometr trochę zawyza- ale tylko ok 5 jednostek. Także powyżej 95 ja wariuje.

• Princesska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina 23 marca bede sie widziała z diabetologiem :) w sumie mozna powiedziec ze sniadanie jem na obniżenie cukrów :P nie no ale tak serio wkurzają mnie z rana te głupie cukry

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia ja zjem te pierogi aż mi będzie ciekło po brodzie obiecuję :) A ze schudłam 9kg, to mogę hehe :) Ale ja jestem ewenementem, który w ciąży chudnie. Dla mnie to stan idealny widocznie :D I żeby nie było, do diety cukrzycowej 7kg, teraz na diecie około 3 miesiące kolejne 2kg. Więc jest moc hehe :)
    Oponkę też zjem a co :D Później i tak będziemy miały dużo ruchu i pracy to zrzucimy kolejne kg.

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka chyba po 15 sekundach Kochana :D

h4py1w9.png
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kupię jeszcze te paski. Tylko jak wyjdą ketony to w ogóle dostanę białej gorączki ;) wiecie co? Ja po pizzy na tortillowym spodzie na kolacje miałam niższy cukier niż po kanapce z serem.
    U mnie wraz z 2 trymestrem cukry poszybowaly w górę.
    Spróbuję wrócić do kanapki z ogórkiem i feta przed snem.
    Princesska ja jak jem jajka na śniadanie to po nim mam niższy cukier niż przed ;)
    Mnie też już to doluje. Bo tak bardzo chciałam uniknąć insuliny. Wiem, że niektórzy zapanowali nad cukrami rano... ale mi jakoś nie idzie.

• Kina Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika 89 Ty to w ogóle fenomen. Cukry opanowałas tak pięknie, że diabetolog pewnie w szoku. A do tego schudlas. Nic tylko w ciazy Ci być;)
    Tobie to się należy po ciąży... i pierogi i słodkości.
    Ja w 1szym trymestrze nie przytyłam to ginekolog się czepiał.
    Za to teraz przez jedzenie o 22.30 nadrabiam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wypadek, jakbym poprzednio coś zamieszała w opisie użycia pasków, to jeśli chodzi o te, co się nazywają Keto-diastix, to faktycznie, zanurza się je w próbce moczu dosłownie na moment, wręcz można obetrzeć z nadmiaru moczu o rant pojemniczka, odliczyć 15 sekund i porównać kolor paska ze skalą na opakowaniu.

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina moze odpuść tego ogórka na noc, warzywa przyspieszają rozklad cukrów a lepiej by było zeby one sie dlugo rozkladaly i trzymaly tą glikemie do rana.

A co do pizzy to nie ma co sie sugerowac wynikiem po godzinie bo mozliwe ze wyrzut cukru bedzie nieco pozniej. Warto zmierzyc jeszcze po 1.5h sprawdzic czy nie rosnie.

Tyle moich Kredkowych mądrosci hehe. Ja zjadlam serniczek i pije kawke. Glukometr mam w d... ;-) Nalatalam sie po schodach bo przywiezli meble (ja nie nosilam jak cos) no i moze bede rodzic. Polozna byla mowila ze brzuch nisko, tyle ze skurczow ni widu ni slychu hehe.
    Pogoda jest piękna, najchetniej to bym poszla na spacerek z wozeczkiem ;-)

96xftgp.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina wrote:
    Dominika 89 Ty to w ogóle fenomen. Cukry opanowałas tak pięknie, że diabetolog pewnie w szoku. A do tego schudlas. Nic tylko w ciazy Ci być;)
    Tobie to się należy po ciąży... i pierogi i słodkości.
    Ja w 1szym trymestrze nie przytyłam to ginekolog się czepiał.
    Za to teraz przez jedzenie o 22.30 nadrabiam...
    No diabetolog powiedział 4 tygodnie temu że mam już nie przychodzić bo szkoda mojego czasu i kasy :) Spoko człowiek :) więc tak sobie czekam na poród już :)
    Właśnie wstawiłam kolejne pranie. Kto to wyprasuje... I muszę jechać do Jysk po pudełka plastikowe, żeby trzymać tam pieluszki, pościel i kocyki poprane. Ale czy mi się chce... ehh życie :D

h4py1w9.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka a wygodnie z tym glukometrem w tyłku hehe ? :D Mój tam tez wyląduje. Ja dziś na czczo zmierzyłam, zjadłąm śniadanie i tyle mnie widzieli bo zasnęłam hehe :D Teraz drugie śniadanie i jadę do sklepu. No nie jest mi dane mierzyć no po prostu nie :D :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się nie chce jechać choćby na pocztę :(

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Elaria! Jeszcze muszę na pocztę wysłać zwolnienie. O matko. Chyba męża wieczorem wyśle, bo nie wystoję na poczcie. Tak zrobie :D Ej dobra zbieram duspko i jade :D

h4py1w9.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina nie poddajemy sie ! Zobaczysz ze uda sie nam opanować te cukry :D skoro damy radę z porodem, cukry to mały pikus :P nie przejmuj sie ze zaszkodzą dziecku, my mamy małe te przekroczenia. Nie wyskakuje nam 120 ani nic. Zreszta w dzien są ładne, poprostu trzeba kombinować i uzbroić sie w cierpliwośc :) głowa do góry!

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka no i masz racje, skoro nie wprowadzasz pizzy do swojej diety to po co sobie nią glowe zawracac ;-) Jednorazowo to i ja kebaba zjadłam ale niestety cukier zmierzylam i mam pare siwych wlosow wiecej ;-)

96xftgp.png
‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ