Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinia nie przejmuj się na prawdę. Wiele dziewczyn ma normę do 100. Jeśli chcesz to próbuj i walcz jeszcze dietą, ALE jeśli masz nerwy i się boisz to idz do lekarza po insulinę. Musisz sama niestety podjąć tą decyzję
Princesska ja już też zwracam razowe pieczywo heheNie mogę patrzeć na ten chleb z biedronki, ale mam swój jasny chlebek i czasem robię sobie święto i cukry ok
Princesska lubi tę wiadomość
-
Haha- ja wczoraj do męża powiedziałam że po porodzie wykupie wszystkie oponki z piekarni
po czym zeszłam na ziemie- eee pewnie nie bo będę musiała się odchudzić.
Princesska a byłaś już choć raz u diabetologa? Co sugerowal na te cukry? Gdybyśmy były w ciazy parę lat temu to nikt by na nasze cukry uwagi nie zwrócił.
Mój glukometr trochę zawyza- ale tylko ok 5 jednostek. Także powyżej 95 ja wariuje. -
Kinia ja zjem te pierogi aż mi będzie ciekło po brodzie obiecuję
A ze schudłam 9kg, to mogę hehe
Ale ja jestem ewenementem, który w ciąży chudnie. Dla mnie to stan idealny widocznie
I żeby nie było, do diety cukrzycowej 7kg, teraz na diecie około 3 miesiące kolejne 2kg. Więc jest moc hehe
Oponkę też zjem a coPóźniej i tak będziemy miały dużo ruchu i pracy to zrzucimy kolejne kg.
-
Może kupię jeszcze te paski. Tylko jak wyjdą ketony to w ogóle dostanę białej gorączki
wiecie co? Ja po pizzy na tortillowym spodzie na kolacje miałam niższy cukier niż po kanapce z serem.
U mnie wraz z 2 trymestrem cukry poszybowaly w górę.
Spróbuję wrócić do kanapki z ogórkiem i feta przed snem.
Princesska ja jak jem jajka na śniadanie to po nim mam niższy cukier niż przed
Mnie też już to doluje. Bo tak bardzo chciałam uniknąć insuliny. Wiem, że niektórzy zapanowali nad cukrami rano... ale mi jakoś nie idzie. -
Dominika 89 Ty to w ogóle fenomen. Cukry opanowałas tak pięknie, że diabetolog pewnie w szoku. A do tego schudlas. Nic tylko w ciazy Ci być
Tobie to się należy po ciąży... i pierogi i słodkości.
Ja w 1szym trymestrze nie przytyłam to ginekolog się czepiał.
Za to teraz przez jedzenie o 22.30 nadrabiam... -
nick nieaktualnyNa wypadek, jakbym poprzednio coś zamieszała w opisie użycia pasków, to jeśli chodzi o te, co się nazywają Keto-diastix, to faktycznie, zanurza się je w próbce moczu dosłownie na moment, wręcz można obetrzeć z nadmiaru moczu o rant pojemniczka, odliczyć 15 sekund i porównać kolor paska ze skalą na opakowaniu.
-
Kina moze odpuść tego ogórka na noc, warzywa przyspieszają rozklad cukrów a lepiej by było zeby one sie dlugo rozkladaly i trzymaly tą glikemie do rana.
A co do pizzy to nie ma co sie sugerowac wynikiem po godzinie bo mozliwe ze wyrzut cukru bedzie nieco pozniej. Warto zmierzyc jeszcze po 1.5h sprawdzic czy nie rosnie.
Tyle moich Kredkowych mądrosci hehe. Ja zjadlam serniczek i pije kawke. Glukometr mam w d...Nalatalam sie po schodach bo przywiezli meble (ja nie nosilam jak cos) no i moze bede rodzic. Polozna byla mowila ze brzuch nisko, tyle ze skurczow ni widu ni slychu hehe.
Pogoda jest piękna, najchetniej to bym poszla na spacerek z wozeczkiem -
Kina wrote:Dominika 89 Ty to w ogóle fenomen. Cukry opanowałas tak pięknie, że diabetolog pewnie w szoku. A do tego schudlas. Nic tylko w ciazy Ci być
Tobie to się należy po ciąży... i pierogi i słodkości.
Ja w 1szym trymestrze nie przytyłam to ginekolog się czepiał.
Za to teraz przez jedzenie o 22.30 nadrabiam...Spoko człowiek
więc tak sobie czekam na poród już
Właśnie wstawiłam kolejne pranie. Kto to wyprasuje... I muszę jechać do Jysk po pudełka plastikowe, żeby trzymać tam pieluszki, pościel i kocyki poprane. Ale czy mi się chce... ehh życie -
nick nieaktualny
-
Kina nie poddajemy sie ! Zobaczysz ze uda sie nam opanować te cukry
skoro damy radę z porodem, cukry to mały pikus
nie przejmuj sie ze zaszkodzą dziecku, my mamy małe te przekroczenia. Nie wyskakuje nam 120 ani nic. Zreszta w dzien są ładne, poprostu trzeba kombinować i uzbroić sie w cierpliwośc
głowa do góry!
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy