X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:32

• Kina Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodz bez glukometru do poradni :D będą musieli uwierzyć.

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. A moze nie chodzi o to ze gluko zawyza, bo krew z żyły zawsze bedzie miala mniejsze stężenie cukru niz z palca. Lepiej zapisywac tak jak gluko pokazuje i nie kombinowac :-) Z drugiej strony jakby zanizal to raczej zadna by sobie w książeczce nie dodawala hehe ;-)

Boze Wiolad napisz cos bo umre ;-)

96xftgp.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Dziewczynki ja już po badaniu. Pani doktor nie wypuszcza mnie juz. 7 cm rozwarcia. No to rodzimy. Nie czułam ani jednego skurczu.
    Trzymam kciuki ! ❤❤

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak.. ale jak kiedyś powiedziałam że wychodząc z domu na glukometrze miałam 86 a w laboratorium z żyły 100 to lekarz że z laboratorium wynik jest ważniejszy i decydujący.
    Myślę że jak z żyły mam 85 ( lekarze wtedy mowia o super) a w tej samej chwili na glukometrze 91 (i slysze insline trzeba dac) to głupieje i myślę sobie... no tak - po co męczyć kombinować z dieta- dać insulinę, kazać przychodzic co 2 tyg. Do diabetologa i płacić 150 zł za wizytę..

• Kina Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że jak ktoś nie ma żadnego problemu to będzie miał cukry rano max 80 a w dzień 100. Ale z 2 strony- tak od razu insulina? :(

• Kina Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz. ;) ja to wzięłam swój pani szykowala igłę a ja mowie ja sobie tylko zbadam sama żeby zobaczyć rozbieżność;)

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina pewnie ze z żyły wazniejszy wynik. Tylko chodzi mi o to ze z palca zawsze bedzie inny i to pewnie nie wina gluko tylko po prostu inne stezenie jest.
    A powiem Wam dziewczyny ze insulina ma swoje plusy. Gdybym miala to juz bym pewnie byla na oddzial przyjeta i cos by wywolywali a tak chodze sie mecze,nic sie nie dzieje a juz bym chciala. Ogólnie takich na diecie nie traktują jak ciezarnych z cukrzycą. Zawsze to jakies przywileje z insulinką ;-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Spirit Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    U mnie nie przejdzie bo w poradni podłączają do kompa glukometr a do książeczki właściwie nie zagladają :/ Nie ufają mi chyba ;)

To ile miałaś tego cukru Spirit, że gluko zaświecił się na czerwono?
    74 :D zakrecilo mi się w głowie i chciałam sprawdzić :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioland powodzenia :) Czekamy na wieści :)

Ja nigdy nie porównywałam wyników z glukometru z innym albo z labo więc nawet nie wiem jak jest dokładny. Mam Diagnostic Gold

Heleneczka a próbowałaś po pobraniu uciskać tą dziurkę? Ja zawsze miałam problemy z wylewami podskórnymi po pobraniu krwi i po nakłuciu do pomiaru glukometrem też mi wychodziły i teraz biorę wacik polewam odrobiną spirytusu i po pomiarze mocno to przez chwile uciskam i jest ok

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)
    Kamil 3800 i 58cm.
    Super położna, fajni lekarze, poród ogólnie lajcik. Dzisian wszyscy patrzyli na mnie jak na ufo. Skurcze zaczęłam dopiero czuć jak przebili mi pęcherz :-) A od tego momentu, to tylko godzinka i juz było po wszystkim. 13:05 bóle parte 13:15 Kamil z nami :-) Mam to za sobą. Cukrzyco żegnaj :-D

gaja_1, Princesska, Elaria, Spirit, Dominika89, marzusiax, Justice, karolyn, .kropka., kark lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad gratulację!
    I zazdroszczę porodu bez traumy i pożegnania cukrzycy:)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad gratulacje ❤ duuuuzo zdrówka dla Ciebie i Kamilka :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, gratulacje! Piękny poród!
    Kamilku, witaj na świecie!

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad Kochana gratulacje :) poród jak marzenie i wreszcie masz synka i nie masz cukrzycy :) jeszcze raz gratulacje :)
    Kredka zbieraj się Twoja kolej :) później Marzusiax i później my we trzy Karolyn Heleneczka i ja tak tak :) :)

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad gratulacje!!!!!

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• hana244 Znajoma

Wysłany: 15 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie:)od pewnego czasu śledzę forum i postanowiłam napisać,zaciągnąć od was wiedzy,obecnie jestem w 32 tyg.i od 28 tyg.zmagam się z cukrzycą:((od pewnego czasu zauważyłam u siebie dziwną przypadłość a mianowicie 1 godzinę po posiłku mierząc cukry mieszczę się w normach bardziej lub mniej:)czasami zdarzają się słabsze dni:) ,zaś od paru dni jakieś dziwne rzeczy się dzieją po godz.ok a po dwóch większy ,czy któraś z was też tak miała lub ma ??strasznie się tym martwię ,co mnie pokusiło do dodatkowych pomiarów:(((Pozdrawiam i liczę na odezw.

hana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:33

hana244 lubi tę wiadomość

‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ