WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:32

• Kina Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodz bez glukometru do poradni :D będą musieli uwierzyć.

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. A moze nie chodzi o to ze gluko zawyza, bo krew z żyły zawsze bedzie miala mniejsze stężenie cukru niz z palca. Lepiej zapisywac tak jak gluko pokazuje i nie kombinowac :-) Z drugiej strony jakby zanizal to raczej zadna by sobie w książeczce nie dodawala hehe ;-)

Boze Wiolad napisz cos bo umre ;-)

96xftgp.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad wrote:
    Dziewczynki ja już po badaniu. Pani doktor nie wypuszcza mnie juz. 7 cm rozwarcia. No to rodzimy. Nie czułam ani jednego skurczu.
    Trzymam kciuki ! ❤❤

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak.. ale jak kiedyś powiedziałam że wychodząc z domu na glukometrze miałam 86 a w laboratorium z żyły 100 to lekarz że z laboratorium wynik jest ważniejszy i decydujący.
    Myślę że jak z żyły mam 85 ( lekarze wtedy mowia o super) a w tej samej chwili na glukometrze 91 (i slysze insline trzeba dac) to głupieje i myślę sobie... no tak - po co męczyć kombinować z dieta- dać insulinę, kazać przychodzic co 2 tyg. Do diabetologa i płacić 150 zł za wizytę..

• Kina Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że jak ktoś nie ma żadnego problemu to będzie miał cukry rano max 80 a w dzień 100. Ale z 2 strony- tak od razu insulina? :(

• Kina Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz. ;) ja to wzięłam swój pani szykowala igłę a ja mowie ja sobie tylko zbadam sama żeby zobaczyć rozbieżność;)

• Kredka123 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina pewnie ze z żyły wazniejszy wynik. Tylko chodzi mi o to ze z palca zawsze bedzie inny i to pewnie nie wina gluko tylko po prostu inne stezenie jest.
    A powiem Wam dziewczyny ze insulina ma swoje plusy. Gdybym miala to juz bym pewnie byla na oddzial przyjeta i cos by wywolywali a tak chodze sie mecze,nic sie nie dzieje a juz bym chciala. Ogólnie takich na diecie nie traktują jak ciezarnych z cukrzycą. Zawsze to jakies przywileje z insulinką ;-)

96xftgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Spirit Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    U mnie nie przejdzie bo w poradni podłączają do kompa glukometr a do książeczki właściwie nie zagladają :/ Nie ufają mi chyba ;)

To ile miałaś tego cukru Spirit, że gluko zaświecił się na czerwono?
    74 :D zakrecilo mi się w głowie i chciałam sprawdzić :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wioland powodzenia :) Czekamy na wieści :)

Ja nigdy nie porównywałam wyników z glukometru z innym albo z labo więc nawet nie wiem jak jest dokładny. Mam Diagnostic Gold

Heleneczka a próbowałaś po pobraniu uciskać tą dziurkę? Ja zawsze miałam problemy z wylewami podskórnymi po pobraniu krwi i po nakłuciu do pomiaru glukometrem też mi wychodziły i teraz biorę wacik polewam odrobiną spirytusu i po pomiarze mocno to przez chwile uciskam i jest ok

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)
    Kamil 3800 i 58cm.
    Super położna, fajni lekarze, poród ogólnie lajcik. Dzisian wszyscy patrzyli na mnie jak na ufo. Skurcze zaczęłam dopiero czuć jak przebili mi pęcherz :-) A od tego momentu, to tylko godzinka i juz było po wszystkim. 13:05 bóle parte 13:15 Kamil z nami :-) Mam to za sobą. Cukrzyco żegnaj :-D

gaja_1, Princesska, Elaria, Spirit, Dominika89, marzusiax, Justice, karolyn, .kropka., kark lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad gratulację!
    I zazdroszczę porodu bez traumy i pożegnania cukrzycy:)

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad gratulacje ❤ duuuuzo zdrówka dla Ciebie i Kamilka :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, gratulacje! Piękny poród!
    Kamilku, witaj na świecie!

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad Kochana gratulacje :) poród jak marzenie i wreszcie masz synka i nie masz cukrzycy :) jeszcze raz gratulacje :)
    Kredka zbieraj się Twoja kolej :) później Marzusiax i później my we trzy Karolyn Heleneczka i ja tak tak :) :)

h4py1w9.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad gratulacje!!!!!

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• hana244 Znajoma

Wysłany: 15 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie:)od pewnego czasu śledzę forum i postanowiłam napisać,zaciągnąć od was wiedzy,obecnie jestem w 32 tyg.i od 28 tyg.zmagam się z cukrzycą:((od pewnego czasu zauważyłam u siebie dziwną przypadłość a mianowicie 1 godzinę po posiłku mierząc cukry mieszczę się w normach bardziej lub mniej:)czasami zdarzają się słabsze dni:) ,zaś od paru dni jakieś dziwne rzeczy się dzieją po godz.ok a po dwóch większy ,czy któraś z was też tak miała lub ma ??strasznie się tym martwię ,co mnie pokusiło do dodatkowych pomiarów:(((Pozdrawiam i liczę na odezw.

hana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:33

hana244 lubi tę wiadomość

‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ