Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny. A moze nie chodzi o to ze gluko zawyza, bo krew z żyły zawsze bedzie miala mniejsze stężenie cukru niz z palca. Lepiej zapisywac tak jak gluko pokazuje i nie kombinowac
Z drugiej strony jakby zanizal to raczej zadna by sobie w książeczce nie dodawala hehe
Boze Wiolad napisz cos bo umre -
Niby tak.. ale jak kiedyś powiedziałam że wychodząc z domu na glukometrze miałam 86 a w laboratorium z żyły 100 to lekarz że z laboratorium wynik jest ważniejszy i decydujący.
Myślę że jak z żyły mam 85 ( lekarze wtedy mowia o super) a w tej samej chwili na glukometrze 91 (i slysze insline trzeba dac) to głupieje i myślę sobie... no tak - po co męczyć kombinować z dieta- dać insulinę, kazać przychodzic co 2 tyg. Do diabetologa i płacić 150 zł za wizytę.. -
Kina pewnie ze z żyły wazniejszy wynik. Tylko chodzi mi o to ze z palca zawsze bedzie inny i to pewnie nie wina gluko tylko po prostu inne stezenie jest.
A powiem Wam dziewczyny ze insulina ma swoje plusy. Gdybym miala to juz bym pewnie byla na oddzial przyjeta i cos by wywolywali a tak chodze sie mecze,nic sie nie dzieje a juz bym chciala. Ogólnie takich na diecie nie traktują jak ciezarnych z cukrzycą. Zawsze to jakies przywileje z insulinką -
nick nieaktualny
-
Justice wrote:U mnie nie przejdzie bo w poradni podłączają do kompa glukometr a do książeczki właściwie nie zagladają
Nie ufają mi chyba
To ile miałaś tego cukru Spirit, że gluko zaświecił się na czerwono?zakrecilo mi się w głowie i chciałam sprawdzić :p
2017 #1
2019 #2
-
Wioland powodzenia
Czekamy na wieści
Ja nigdy nie porównywałam wyników z glukometru z innym albo z labo więc nawet nie wiem jak jest dokładny. Mam Diagnostic Gold
Heleneczka a próbowałaś po pobraniu uciskać tą dziurkę? Ja zawsze miałam problemy z wylewami podskórnymi po pobraniu krwi i po nakłuciu do pomiaru glukometrem też mi wychodziły i teraz biorę wacik polewam odrobiną spirytusu i po pomiarze mocno to przez chwile uciskam i jest ok
-
Hej dziewczynki
Kamil 3800 i 58cm.
Super położna, fajni lekarze, poród ogólnie lajcik. Dzisian wszyscy patrzyli na mnie jak na ufo. Skurcze zaczęłam dopiero czuć jak przebili mi pęcherzA od tego momentu, to tylko godzinka i juz było po wszystkim. 13:05 bóle parte 13:15 Kamil z nami
Mam to za sobą. Cukrzyco żegnaj
gaja_1, Princesska, Elaria, Spirit, Dominika89, marzusiax, Justice, karolyn, .kropka., kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam serdecznie:)od pewnego czasu śledzę forum i postanowiłam napisać,zaciągnąć od was wiedzy,obecnie jestem w 32 tyg.i od 28 tyg.zmagam się z cukrzycą
(od pewnego czasu zauważyłam u siebie dziwną przypadłość a mianowicie 1 godzinę po posiłku mierząc cukry mieszczę się w normach bardziej lub mniej:)czasami zdarzają się słabsze dni:) ,zaś od paru dni jakieś dziwne rzeczy się dzieją po godz.ok a po dwóch większy ,czy któraś z was też tak miała lub ma ??strasznie się tym martwię ,co mnie pokusiło do dodatkowych pomiarów:(((Pozdrawiam i liczę na odezw.
hana -
nick nieaktualny