Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Justice wrote:Cukrzycę ciężarnych diagnozuje się jak wyniki po obciazeniu 75 g glukozy wynoszą 92/180/153 lub są wyższe. Wystarczy 1 przekroczony wynik.
Poniżej tych poziomów nie ma cukrzycy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 11:20
-
nick nieaktualny
-
Z krwi mi wychodzi zawsze powyżej 95. Jak mierzylam glukometrem to raz nawet był wynik 88. Ja często po 22 jestem głodna A nic nie jem.
-
nick nieaktualnyana, a czy właśnie dlatego nie masz za wysokiego cukru rano, bo jesteś głodna wieczorem i nie jesz? Jeśli organizm głoduje, to nad ranem wątroba uwalnia cukier i stąd może być przekroczenie. Przepraszam, jeśli coś mnie ominęło, bo nie wiem, czy próbowałaś zjeść coś węglowodanowego przed snem? Ja jem pół bułki graham i piję pół szklanki mleka, albo robię kromkę razowca z czymś tam, albo nawet kroję cienko kawałek chałki i popijam mlekiem, a robię ok 23, a potem idę spać i cukier mam dobry na czczo, fakt, że na insulinie, ale 2 miesiące byłam na samej diecie i też mi się to sprawdzało, dopiero od połowy ciąży mam tę nocną insulinę (powtórzę setny raz, że biorę mini dawkę).
-
nick nieaktualny
-
A ja wam powiem zew sumie co bym nie jadła to rano jest podobne. U mnie jedna zasada. Wyspać się porządnie. Jadłam wczoraj o 20 jabłko później około 22 kanapka z chleba jasnego i do rana pierwszy raz od 3 dni spałam do 9 i 82 cukier
wiec ja się musze wyspać.
Heleneczka co do meczenia się to mam tak samo. Jak stara babcia -
nick nieaktualny
-
Justice juz lepiej dziękuję
wczoraj się oszczedzalam jadłam delikatnie i jest ok
Nie wiem co to był za epizod
Ale za to od kilku dni mam mega zgage co bym nie zjadła, to już chyba lepiej nie będzie niestety. Nic nie pomaga na ten moment poza rennie. Aż mnie uszy bolą, ale dam rade bo jak nie ja to kto -
Dziewczynki musze się podzielić cudowna informacja:) mam wynik nifty i jest prawidłowy!!! jestem przeszczesliwa:) i moje przeczucia się sprawdziły bo w brzuszku jest dziewczynka, moja wymarzona Laura!
Dominika89, ana1122, Justice, marzusiax, Elaria, Spirit lubią tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Dziewczynki musze się podzielić cudowna informacja:) mam wynik nifty i jest prawidłowy!!! jestem przeszczesliwa:) i moje przeczucia się sprawdziły bo w brzuszku jest dziewczynka, moja wymarzona Laura!
gratulacje
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justice wrote:Ana no niestety na czczo przekroczony a i po 2 h na granicy (ale w normie jeszcze;)) Ale zacznij od diety, dodaj posiłek przed snem i wierzę, że uda się uregulować. Ja miałam gorsze wyniki bo przekroczone i na czczo I po 1 h - 101/185/121
Margaret super wiadomość. Bardzo się ciesze i gratuluję Laury -
Ja jem ostatni posiłek,mierze cukier i idę spać. Wie że dziewczyny przy pewniakach jedza i nie czekają na pomiar tylko kładą się spać. Ponad 100 to wynik który musisz ogarnąć. A masz min 8h snu?
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
ana1122 wrote:Ale ten posiłek przed snem to W jakim odstępie czasu od snu? Mogą być płatki zbozowe z jogurtem naturalnym?
Ja jem godzinę przed snem. Jem, czekam 1h, mierze cukier i jeżeli mam za niski to jeszcze piję filiżankę mleka albo kakao.
Mnie udało się znaleźć mój sposób na cukry na czczo bo już też myślałam, że będzie insulina. Teraz raczej w normie mam, raz na kilka dni zdarzy mi się do 93 więc super
Margaret.Se gratuluje dobrego wyniki i córeczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 16:27
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarzusiax wrote:Ja jem ostatni posiłek,mierze cukier i idę spać. Wie że dziewczyny przy pewniakach jedza i nie czekają na pomiar tylko kładą się spać. Ponad 100 to wynik który musisz ogarnąć. A masz min 8h snu?
Zgaga ostatnio mi odpuściła, ale i zrezygnowałam z cebuli, szczypiorku, a na noc z mięsa, wędlin i razowego chleba.