Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyana1122 wrote:Dziewczyny mam pytanie jutro będę pić glukoze czy przed badanie normalnie moge przyjac euthyrox na niedoczynnosc?
Ale wody lepiej trochę się napić, chocby w nocy, albo nad ranem. Z odwodnionej żyły cieżko pobrać krew.ana1122 lubi tę wiadomość
-
Ja juz po, i dostałam insulinę. Nie wiem co mam o tym myślec, ale chyba troche sie ciesze, wole tak niż codziennie rano wykańczać sie.. miało tam byc zapewnione wyżywienie, czyli wiecie co !? Jedna kanapka ahahah a ja głupia nic na zaś nie wzięłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 14:42
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
nick nieaktualny
-
Mam zacząć od 4 i obserwować. Jeśli w nocy nie spadną to do 6.. i tak tylko na noc bo to dlugodzialajaca. Co do norm po posiłku godzine na prezentacji wyświetlało sie 120, wiec chyba nie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 15:07
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Princesska prosze powiedz dlaczego wyladowalas w tym szpitalu bo chyba cos nie doczytalam
-
Dostałam skierowanie od mojej gin na takie szkolenie
i tam uczą Cie używania glukometru, jak wyglada dieta cukrzycowa i badają, mi zrobili posiew z szyjki macicy. I ogolnie oprócz tego Żr jestem pod kontrola mojej doktor to jeszcze ten szpital bedzie sie mną opiekował, tam tez bede miała regularne wizyty.
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Byłaś pierwszy raz na Karowej? i od razu dali Ci insulinę. Ja też tam byłam i wyglądało tak jak opisałaś. W grupie były dziewczyny, które były pierwszy raz oraz te, które miały dietę i w związku z przekroczeniami otrzymały insulinę. Duże masz przekroczenia?
-
tini tini wrote:Byłaś pierwszy raz na Karowej? i od razu dali Ci insulinę. Ja też tam byłam i wyglądało tak jak opisałaś. W grupie były dziewczyny, które były pierwszy raz oraz te, które miały dietę i w związku z przekroczeniami otrzymały insulinę. Duże masz przekroczenia?
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Elaria on pieknie zasysa. Tu jestem od razu po cesarce to jego pierwsze ssanie a juz tak ladnje lapał. Chwyta calą brodawke wiec nie to jest powodem bólu. Pisalam Wam wczesniej w czym jest problem, ale tu w szpitalu tez nie kazdy mnie rozumie. Na szczescie znalazlam kogos kto mnie zrozumial i pomógł bo juz byłam bliska zalamania.Princesska, Spirit, Margaret.Se, marzusiax lubią tę wiadomość
-
Próbowałaś różne posiłki nocne? Ja teraz zacznę drugi tydzień diety i na początku też miałam przekroczenia na czczo - 92-96. Spróbowałam płatków owsianych na noc i nie wyciskam kropli krwi rano. Cukier na czczo mam teraz 86-90, więc myślę, że u mnie to ma wpływ na poziom cukru.
-
Tak próbowałam rożne, ale myśle ze przy moim charakterze lepsza jest insulina niż te nerwy i ciagle psucie sobie humoru.. mam wrażenie ze niezależnie co zjadłam na noc cukry żyły swoim życiem, po serku wiejski potrafiłam miec 88 jak i 95 także chyba taka moja uroda
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
nick nieaktualny
-
Heleneczka- u mnie z tą kroplą to różnie bywa. Na pewno staram się nie wyciskać, bo wtedy wyniki wychodzą zawyżone, a tego nie chcę. Już wolę się kilka razy ukłuć. To też nie ma reguły. Raz ukłuję i nawet nie pojawi się czerwona kropka, nie mówiąc o kropli, innym razem pojawi się maleńka kropelka, ale ja wiem, że to za mało do glukometru, innym razem od razu wypływa. Myję, masuję, ćwiczę....cuda wianki wyprawiam, ale nie wyciskam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 18:32
-
nick nieaktualnyJako biorąca insulinę na noc (4 j.) polecam, bo też nie mogłam ogarnąć cukrów na czczo, często były przekroczenia ponad 90, ale 100 nigdy mi nie wybiło. Mimo to dostałam insulinę i nawet mnie diab ostrzegała, że pewnie z czasem będzie trzeba dawkę zwiększyć, ale o dziwo od początku stycznia jak zaczęłam brać, tak biorę.
Kredka, pamiętam twój problem z przeczulicą sutków. Jestem w stanie to zrozumieć. Mogło się jednak tak zdarzyć, że na dziecko zareagujesz inaczej, wiesz.. hormony, laktacja, emocje. Jeśli przeczulica nie minęła, to albo znajdziesz inny sposób, choćby te kapturki, albo dasz sobie spokój z KP i też będziesz szczęśliwą matką szczęśliwego dziecka.
Mi kapturki wręcz utrudniały przystawianie, więc ze swojej strony trudno mi je polecać. Ale widocznie niektórym pomagają. -
nick nieaktualny
-
Hej laseczki:)
Czytajac jak pisecie o pomiarach glukozy to stwierdziłam, ze ja to żle robie ehhhh pokazywała mi to jedna pielegniarka ale wydawało mi się ze robie tak jak ona hmm ja często wyciskam ta krople krwi bo nie wiedziałam ze nie można wyciskac bo wtedy można zwiekszyc cukier a ja przecież mam i tak mały ehh no może będzie bardziej regularny teraz, no zobaczymy. Kurcze nawet nie miałam pojęcia ze jest cos takiego ze można isc do szpitala i naucza Cie wszystkiego, nikt mi nie mówił nic o czyms takim, jak dobrze ze tu trafiłam:) W nast. tygodniu mam wizyte u mojego gina i powiem mu o tym, ciekawe co ona na to...