X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122- mój lekarz mówił, aby nie brać euthyroxu przed badaniem.

ana1122 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie jutro będę pić glukoze czy przed badanie normalnie moge przyjac euthyrox na niedoczynnosc?
    Możesz opuścić albo przyjąc dawke później. Nic się nie stanie.
    Ale wody lepiej trochę się napić, chocby w nocy, albo nad ranem. Z odwodnionej żyły cieżko pobrać krew.

ana1122 lubi tę wiadomość

• Princesska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po, i dostałam insulinę. Nie wiem co mam o tym myślec, ale chyba troche sie ciesze, wole tak niż codziennie rano wykańczać sie.. miało tam byc zapewnione wyżywienie, czyli wiecie co !? Jedna kanapka ahahah a ja głupia nic na zaś nie wzięłam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 14:42

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska - byłaś na Karowej? co się stało, że dali Ci insulinę?

• Princesska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tini tini wrote:
    Princesska - byłaś na Karowej? co się stało, że dali Ci insulinę?
    Tak na Karowej:) cukry w nocy mam złe mimo ze w dzien idealne

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:20

• Princesska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zacząć od 4 i obserwować. Jeśli w nocy nie spadną to do 6.. i tak tylko na noc bo to dlugodzialajaca. Co do norm po posiłku godzine na prezentacji wyświetlało sie 120, wiec chyba nie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 15:07

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska prosze powiedz dlaczego wyladowalas w tym szpitalu bo chyba cos nie doczytalam

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam skierowanie od mojej gin na takie szkolenie ;) i tam uczą Cie używania glukometru, jak wyglada dieta cukrzycowa i badają, mi zrobili posiew z szyjki macicy. I ogolnie oprócz tego Żr jestem pod kontrola mojej doktor to jeszcze ten szpital bedzie sie mną opiekował, tam tez bede miała regularne wizyty.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłaś pierwszy raz na Karowej? i od razu dali Ci insulinę. Ja też tam byłam i wyglądało tak jak opisałaś. W grupie były dziewczyny, które były pierwszy raz oraz te, które miały dietę i w związku z przekroczeniami otrzymały insulinę. Duże masz przekroczenia?

• Princesska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tini tini wrote:
    Byłaś pierwszy raz na Karowej? i od razu dali Ci insulinę. Ja też tam byłam i wyglądało tak jak opisałaś. W grupie były dziewczyny, które były pierwszy raz oraz te, które miały dietę i w związku z przekroczeniami otrzymały insulinę. Duże masz przekroczenia?
    Tak pierwszy raz, ale ja glukometru używam juz 2 tyg i tez tyle jestem na diecie, dziennik tez prowadzę. lekarz stwierdził ze wysłucham wykładu i powiem jej czy to wszystko zgadza sie z tym co jem, a ze sie zgadzało bo w temat wczesniej sie zagłębiłam dostałam insulinę. Poranne wyniki mniej więcej 90- pare do 100.

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    es3bvff31bfm_t.jpg

Elaria on pieknie zasysa. Tu jestem od razu po cesarce to jego pierwsze ssanie a juz tak ladnje lapał. Chwyta calą brodawke wiec nie to jest powodem bólu. Pisalam Wam wczesniej w czym jest problem, ale tu w szpitalu tez nie kazdy mnie rozumie. Na szczescie znalazlam kogos kto mnie zrozumial i pomógł bo juz byłam bliska zalamania.

Princesska, Spirit, Margaret.Se, marzusiax lubią tę wiadomość

96xftgp.png
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałaś różne posiłki nocne? Ja teraz zacznę drugi tydzień diety i na początku też miałam przekroczenia na czczo - 92-96. Spróbowałam płatków owsianych na noc i nie wyciskam kropli krwi rano. Cukier na czczo mam teraz 86-90, więc myślę, że u mnie to ma wpływ na poziom cukru.

• tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka -jaki on śliczny :)

• Princesska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak próbowałam rożne, ale myśle ze przy moim charakterze lepsza jest insulina niż te nerwy i ciagle psucie sobie humoru.. mam wrażenie ze niezależnie co zjadłam na noc cukry żyły swoim życiem, po serku wiejski potrafiłam miec 88 jak i 95 także chyba taka moja uroda :/

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:20

Princesska lubi tę wiadomość

• tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heleneczka- u mnie z tą kroplą to różnie bywa. Na pewno staram się nie wyciskać, bo wtedy wyniki wychodzą zawyżone, a tego nie chcę. Już wolę się kilka razy ukłuć. To też nie ma reguły. Raz ukłuję i nawet nie pojawi się czerwona kropka, nie mówiąc o kropli, innym razem pojawi się maleńka kropelka, ale ja wiem, że to za mało do glukometru, innym razem od razu wypływa. Myję, masuję, ćwiczę....cuda wianki wyprawiam, ale nie wyciskam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 18:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako biorąca insulinę na noc (4 j.) polecam, bo też nie mogłam ogarnąć cukrów na czczo, często były przekroczenia ponad 90, ale 100 nigdy mi nie wybiło. Mimo to dostałam insulinę i nawet mnie diab ostrzegała, że pewnie z czasem będzie trzeba dawkę zwiększyć, ale o dziwo od początku stycznia jak zaczęłam brać, tak biorę.

Kredka, pamiętam twój problem z przeczulicą sutków. Jestem w stanie to zrozumieć. Mogło się jednak tak zdarzyć, że na dziecko zareagujesz inaczej, wiesz.. hormony, laktacja, emocje. Jeśli przeczulica nie minęła, to albo znajdziesz inny sposób, choćby te kapturki, albo dasz sobie spokój z KP i też będziesz szczęśliwą matką szczęśliwego dziecka.

Mi kapturki wręcz utrudniały przystawianie, więc ze swojej strony trudno mi je polecać. Ale widocznie niektórym pomagają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:21

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)

Czytajac jak pisecie o pomiarach glukozy to stwierdziłam, ze ja to żle robie ehhhh pokazywała mi to jedna pielegniarka ale wydawało mi się ze robie tak jak ona hmm ja często wyciskam ta krople krwi bo nie wiedziałam ze nie można wyciskac bo wtedy można zwiekszyc cukier a ja przecież mam i tak mały ehh no może będzie bardziej regularny teraz, no zobaczymy. Kurcze nawet nie miałam pojęcia ze jest cos takiego ze można isc do szpitala i naucza Cie wszystkiego, nikt mi nie mówił nic o czyms takim, jak dobrze ze tu trafiłam:) W nast. tygodniu mam wizyte u mojego gina i powiem mu o tym, ciekawe co ona na to...

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ