X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Wiolad, a to mi dałaś do myślenia z tym L4 na żonę... w sumie racja, mam mieć CC, to chyba mógłby wziąć zwolnienie, żeby się mną zająć, co? Bo miał brać urlop, a po co marnować urlop, skoro można inaczej. Fakt, L4 mniej płatne, ale czas bezcenny.

A jak to załatwialiście?
    to jest tzw opiekuńcze na Ciebie, Ty nie mozesz chodzic i zajmować się dziecmi wiec tato dostaje l4.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice miałam Ci napisać, jak moje odczucia ze szpitala. Jestem poraz kolejny bardzo, bardzo zadowolona. Wszyscy mili, opieka jak dla mnie rewelacyjna. Pomoc ze strony każdej położnej. Rodzilam z Pania Bozena Konarska -rewelacyjna polozna. D pon do piat w szpitalu jest doradca laktacyjny, która codzennie zagląda proponuje pomoc. Szczerze polecam. Rodzilam 2 raz i jak dla mnie nic się nie zmieniło :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na finiszu, myslalyscie już w jakiej pozycji chcecie rodzic?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. U mnie juz lepiej, po malu dochodze do siebie. Za to Bartus daje popalic, ciagle by na cycu wisiał, nie da sie odłożyć. A pamietacie jaki mam problem z sutkami. Powiem szczerze ze jestem juz u kresu wytrzymalosci. Na razie postanowilam kupic nakladki laktacyjne no i niestety smoczek. Daje mu jak musze wyjsc do lazienki albo sie umyc. Inaczej sie nie da, ma niesamowity odruch ssania i ma duuuzo sily. Tego sie nie spodziewalam ze az tak to moze bolec :-( Mam nadzieje ze jakos damy rade. Trzymajcie kciuki :-*

96xftgp.png
  • hana244 Znajoma

Wysłany: 22 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice
    Ja chodzę na NFZ i cóż ponownie nie dowiedziałam się niczego czego bym sama nie wiedziała:).Normy po posiłku według niej zostają po staremu czyli 120,oczywiście czepnać się musiała pojedyńczych wyskoków cukru ,które zdarzały się naprawdę rzadko,na szczęście nie obdarzydła mnie insuliną:)))uff

hana
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka spokojnie dasz radę, sutki sie przyzwyczają :-) Początki nie są łatwe. A masz może w szpitalu doradce laktacyjnego, albo moze położna popros o pomoc. Może mały za plytko chwyta i wtedy też będzie bardziej bolało. Fajnie, ze juz dochodzisz do siebie.
    Hanna moje wizyty na NFZ Też tak wyglądały- nic ciekawego:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałam z mężem o tym L4 na mnie po porodzie i pomysł mu się spodobał :) Gdyby nie forum, sama bym na to nie wpadła. Dzięki!

Kredka, ból prawdopodobnie jest spowodowany tym, że mały szczypie sutek, za płytko go chwyta, przez to nie "wymasowuje" z piersi tyle mleka, ile by chciał, karmienie trwa dłużej, jest mniej efektywne. Koniecznie poradź się doradcy laktacyjnego.
    Ja znalazłam ten film na YT pokazujący, w czym problem. Pokazali dzieci, które chwytają sutek głęboko i takie, które ssą płytko przyszczypując sutek, co skutkuje słabszym wypływem mleka. Film po angielsku, ale nawet jeśli ktoś nie zrozumie gadaniny, to obrazy mówią same za siebie.
    Może obejrzyj https://www.youtube.com/watch?v=y--syZR0u1E

Jestem po wizycie u gina, nie kazał się przejmować ciśnieniem 130/80, nie będzie mi zapisywał leków na spadek ciśnienia, jeśli nie przekroczę 150/100, mam mierzyć dwa razy dziennie. Tłumaczył mi, że leki obniżające ciśnienie pogorszą przepływy w łożysku, więc już "lepsze" jest małe nadciśnienie. Tyle, że wizyty będą teraz co 2 tygodnie, a nie co 4. No i gitara, bo ogólnie nie czuję się źle, tzn. nie mam mroczków, zawrotów głowy, bólu głowy czy obrzęków.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu dziewczyny jak mnie dziś bolała głowa. Nawet już po śniadaniu cukrów nie mierzyłam tylko zdychalam. I co... Tak mnie około 19 zaczęło mylić ze do 21 miałam spotkanie 3 stopnia z muszla... Chyba wszystko co dziś zjadłam to oddałam do Wisły czy gdzieś tam :) poszłam spać i przed chwila się obudziłam głodna o zjadłam herbatniki. Zobaczymy czy się przyjmie i zostanie ze mną na dłużej :)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Dominika... :/

Ha teraz też nie spue bo obudziły mnie mdłości. Głową mi "spadla' z poduszki i rak niżej była że mam wrażenie że wszystkonsue cofnęli :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, czyli ogolnie dobre wiesci z wizyty. Najwazniejsze, ze cisnienie nie zagraża Tobie i Tadkowi :-)
    Dominika, Spirit współczuję. Koncowka ciąży, a u was objawy, jak na początku.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów nie śpię od 4 coś ale dziś mądrzejsza byłam i zjadłam o 5 herbatniki :) nie mierzyłam się bo to bez sensu :) Byłam już z piesem na spacerze i czuć wiosnę. Ptaszki tak śpiewają ze aż miło się spaceruje :)
    Ale najważniejsze mój żołądek podjął pracę i to się chwali :)

h4py1w9.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po sniadaniu:)tez jakos spac nie mogę od kliku dni ...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie rozłożyłam na dobre. . dzis chyba umre w tym szpitalu. Cukier z rana 110! Ale podejrzewam ze to przez ssanie tabletek na gardło w nocy i częste pobudki.
    Ale juz zjadłam snidanie to napewno sie obniżył.
    Miłego dnia :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska trzymaj się :) ten cukier na czczo może być spowodowany przeziębieniem i częstym wstawaniem w nocy :) ja zmierzylam po herbatnikach po godzinie i 15 minutach i 95 wiec chyba ok i zjadłam kanapkę ale z jasnego chleba bo na myśl o ciemnym mi nie dobrze :)

Princesska lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)
    Dzisiaj sloneczko przez chmury zaglada i czasamu swieci, od razu lepiej:)

Dominika wspolczuje boli glowy i tych wymiotow, dobrze znam to z autopsji. W Itrymestrze glowa mnie strasznie czesto bolala a mdlosci mialam 24h, wymioty rzadziej ale tez byly. Czasami i teraz mnie dopadna.

Elaria na pewno masz dobrego lekarza i wie co robi:)

Princesska trzymam kciuki, zeby ten cukier ranny sie unormowal:) szybkiego powrotu do zdrowia:*

U mnie cukry przedwczoraj bardzo dobre a wczoraj na kolacje zjadlam jeden kawalek chleba bo nie bylam glodna i bylam tak padnieta ze nie mialam sily. No niestety nastapil spil spadek do 65i spanikowalam.polecialam do kuchni po jedzenie i czekolade. Teraz na czczo 80wiec idealnie. Czy mi sie chce czy nie musze 2jromki razowego jesc na sniadanie i kolacje i nie ma ze boli.

Princesska lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:20

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Justice:) następnym razem tak zrobie i sprawdze cukier:) kazda metoda do sprawdzenia jest przydatna:)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie jutro będę pić glukoze czy przed badanie normalnie moge przyjac euthyrox na niedoczynnosc?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mi sie wydaje ze na czczo to na czczo, nawet bez wody z rana i jakos trzeba wytrzymac. Ja bym sie wstrzymala pare godzin z tabletkami.

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:20

ana1122 lubi tę wiadomość

‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ