X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Wiolad, a to mi dałaś do myślenia z tym L4 na żonę... w sumie racja, mam mieć CC, to chyba mógłby wziąć zwolnienie, żeby się mną zająć, co? Bo miał brać urlop, a po co marnować urlop, skoro można inaczej. Fakt, L4 mniej płatne, ale czas bezcenny.

A jak to załatwialiście?
    to jest tzw opiekuńcze na Ciebie, Ty nie mozesz chodzic i zajmować się dziecmi wiec tato dostaje l4.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice miałam Ci napisać, jak moje odczucia ze szpitala. Jestem poraz kolejny bardzo, bardzo zadowolona. Wszyscy mili, opieka jak dla mnie rewelacyjna. Pomoc ze strony każdej położnej. Rodzilam z Pania Bozena Konarska -rewelacyjna polozna. D pon do piat w szpitalu jest doradca laktacyjny, która codzennie zagląda proponuje pomoc. Szczerze polecam. Rodzilam 2 raz i jak dla mnie nic się nie zmieniło :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na finiszu, myslalyscie już w jakiej pozycji chcecie rodzic?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. U mnie juz lepiej, po malu dochodze do siebie. Za to Bartus daje popalic, ciagle by na cycu wisiał, nie da sie odłożyć. A pamietacie jaki mam problem z sutkami. Powiem szczerze ze jestem juz u kresu wytrzymalosci. Na razie postanowilam kupic nakladki laktacyjne no i niestety smoczek. Daje mu jak musze wyjsc do lazienki albo sie umyc. Inaczej sie nie da, ma niesamowity odruch ssania i ma duuuzo sily. Tego sie nie spodziewalam ze az tak to moze bolec :-( Mam nadzieje ze jakos damy rade. Trzymajcie kciuki :-*

96xftgp.png
  • hana244 Znajoma

Wysłany: 22 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice
    Ja chodzę na NFZ i cóż ponownie nie dowiedziałam się niczego czego bym sama nie wiedziała:).Normy po posiłku według niej zostają po staremu czyli 120,oczywiście czepnać się musiała pojedyńczych wyskoków cukru ,które zdarzały się naprawdę rzadko,na szczęście nie obdarzydła mnie insuliną:)))uff

hana
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka spokojnie dasz radę, sutki sie przyzwyczają :-) Początki nie są łatwe. A masz może w szpitalu doradce laktacyjnego, albo moze położna popros o pomoc. Może mały za plytko chwyta i wtedy też będzie bardziej bolało. Fajnie, ze juz dochodzisz do siebie.
    Hanna moje wizyty na NFZ Też tak wyglądały- nic ciekawego:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadałam z mężem o tym L4 na mnie po porodzie i pomysł mu się spodobał :) Gdyby nie forum, sama bym na to nie wpadła. Dzięki!

Kredka, ból prawdopodobnie jest spowodowany tym, że mały szczypie sutek, za płytko go chwyta, przez to nie "wymasowuje" z piersi tyle mleka, ile by chciał, karmienie trwa dłużej, jest mniej efektywne. Koniecznie poradź się doradcy laktacyjnego.
    Ja znalazłam ten film na YT pokazujący, w czym problem. Pokazali dzieci, które chwytają sutek głęboko i takie, które ssą płytko przyszczypując sutek, co skutkuje słabszym wypływem mleka. Film po angielsku, ale nawet jeśli ktoś nie zrozumie gadaniny, to obrazy mówią same za siebie.
    Może obejrzyj https://www.youtube.com/watch?v=y--syZR0u1E

Jestem po wizycie u gina, nie kazał się przejmować ciśnieniem 130/80, nie będzie mi zapisywał leków na spadek ciśnienia, jeśli nie przekroczę 150/100, mam mierzyć dwa razy dziennie. Tłumaczył mi, że leki obniżające ciśnienie pogorszą przepływy w łożysku, więc już "lepsze" jest małe nadciśnienie. Tyle, że wizyty będą teraz co 2 tygodnie, a nie co 4. No i gitara, bo ogólnie nie czuję się źle, tzn. nie mam mroczków, zawrotów głowy, bólu głowy czy obrzęków.

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu dziewczyny jak mnie dziś bolała głowa. Nawet już po śniadaniu cukrów nie mierzyłam tylko zdychalam. I co... Tak mnie około 19 zaczęło mylić ze do 21 miałam spotkanie 3 stopnia z muszla... Chyba wszystko co dziś zjadłam to oddałam do Wisły czy gdzieś tam :) poszłam spać i przed chwila się obudziłam głodna o zjadłam herbatniki. Zobaczymy czy się przyjmie i zostanie ze mną na dłużej :)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Dominika... :/

Ha teraz też nie spue bo obudziły mnie mdłości. Głową mi "spadla' z poduszki i rak niżej była że mam wrażenie że wszystkonsue cofnęli :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, czyli ogolnie dobre wiesci z wizyty. Najwazniejsze, ze cisnienie nie zagraża Tobie i Tadkowi :-)
    Dominika, Spirit współczuję. Koncowka ciąży, a u was objawy, jak na początku.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów nie śpię od 4 coś ale dziś mądrzejsza byłam i zjadłam o 5 herbatniki :) nie mierzyłam się bo to bez sensu :) Byłam już z piesem na spacerze i czuć wiosnę. Ptaszki tak śpiewają ze aż miło się spaceruje :)
    Ale najważniejsze mój żołądek podjął pracę i to się chwali :)

h4py1w9.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po sniadaniu:)tez jakos spac nie mogę od kliku dni ...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie rozłożyłam na dobre. . dzis chyba umre w tym szpitalu. Cukier z rana 110! Ale podejrzewam ze to przez ssanie tabletek na gardło w nocy i częste pobudki.
    Ale juz zjadłam snidanie to napewno sie obniżył.
    Miłego dnia :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska trzymaj się :) ten cukier na czczo może być spowodowany przeziębieniem i częstym wstawaniem w nocy :) ja zmierzylam po herbatnikach po godzinie i 15 minutach i 95 wiec chyba ok i zjadłam kanapkę ale z jasnego chleba bo na myśl o ciemnym mi nie dobrze :)

Princesska lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)
    Dzisiaj sloneczko przez chmury zaglada i czasamu swieci, od razu lepiej:)

Dominika wspolczuje boli glowy i tych wymiotow, dobrze znam to z autopsji. W Itrymestrze glowa mnie strasznie czesto bolala a mdlosci mialam 24h, wymioty rzadziej ale tez byly. Czasami i teraz mnie dopadna.

Elaria na pewno masz dobrego lekarza i wie co robi:)

Princesska trzymam kciuki, zeby ten cukier ranny sie unormowal:) szybkiego powrotu do zdrowia:*

U mnie cukry przedwczoraj bardzo dobre a wczoraj na kolacje zjadlam jeden kawalek chleba bo nie bylam glodna i bylam tak padnieta ze nie mialam sily. No niestety nastapil spil spadek do 65i spanikowalam.polecialam do kuchni po jedzenie i czekolade. Teraz na czczo 80wiec idealnie. Czy mi sie chce czy nie musze 2jromki razowego jesc na sniadanie i kolacje i nie ma ze boli.

Princesska lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:20

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Justice:) następnym razem tak zrobie i sprawdze cukier:) kazda metoda do sprawdzenia jest przydatna:)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie jutro będę pić glukoze czy przed badanie normalnie moge przyjac euthyrox na niedoczynnosc?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mi sie wydaje ze na czczo to na czczo, nawet bez wody z rana i jakos trzeba wytrzymac. Ja bym sie wstrzymala pare godzin z tabletkami.

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:20

ana1122 lubi tę wiadomość

‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ