Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Elaria wrote:Wiolad, a to mi dałaś do myślenia z tym L4 na żonę... w sumie racja, mam mieć CC, to chyba mógłby wziąć zwolnienie, żeby się mną zająć, co? Bo miał brać urlop, a po co marnować urlop, skoro można inaczej. Fakt, L4 mniej płatne, ale czas bezcenny.
A jak to załatwialiście?
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justice miałam Ci napisać, jak moje odczucia ze szpitala. Jestem poraz kolejny bardzo, bardzo zadowolona. Wszyscy mili, opieka jak dla mnie rewelacyjna. Pomoc ze strony każdej położnej. Rodzilam z Pania Bozena Konarska -rewelacyjna polozna. D pon do piat w szpitalu jest doradca laktacyjny, która codzennie zagląda proponuje pomoc. Szczerze polecam. Rodzilam 2 raz i jak dla mnie nic się nie zmieniło
-
Hej dziewczynki. U mnie juz lepiej, po malu dochodze do siebie. Za to Bartus daje popalic, ciagle by na cycu wisiał, nie da sie odłożyć. A pamietacie jaki mam problem z sutkami. Powiem szczerze ze jestem juz u kresu wytrzymalosci. Na razie postanowilam kupic nakladki laktacyjne no i niestety smoczek. Daje mu jak musze wyjsc do lazienki albo sie umyc. Inaczej sie nie da, ma niesamowity odruch ssania i ma duuuzo sily. Tego sie nie spodziewalam ze az tak to moze bolec
Mam nadzieje ze jakos damy rade. Trzymajcie kciuki :-*
-
Justice
Ja chodzę na NFZ i cóż ponownie nie dowiedziałam się niczego czego bym sama nie wiedziała:).Normy po posiłku według niej zostają po staremu czyli 120,oczywiście czepnać się musiała pojedyńczych wyskoków cukru ,które zdarzały się naprawdę rzadko,na szczęście nie obdarzydła mnie insuliną))uff
hana -
Kredka spokojnie dasz radę, sutki sie przyzwyczają
Początki nie są łatwe. A masz może w szpitalu doradce laktacyjnego, albo moze położna popros o pomoc. Może mały za plytko chwyta i wtedy też będzie bardziej bolało. Fajnie, ze juz dochodzisz do siebie.
Hanna moje wizyty na NFZ Też tak wyglądały- nic ciekawego:-) -
nick nieaktualnyGadałam z mężem o tym L4 na mnie po porodzie i pomysł mu się spodobał
Gdyby nie forum, sama bym na to nie wpadła. Dzięki!
Kredka, ból prawdopodobnie jest spowodowany tym, że mały szczypie sutek, za płytko go chwyta, przez to nie "wymasowuje" z piersi tyle mleka, ile by chciał, karmienie trwa dłużej, jest mniej efektywne. Koniecznie poradź się doradcy laktacyjnego.
Ja znalazłam ten film na YT pokazujący, w czym problem. Pokazali dzieci, które chwytają sutek głęboko i takie, które ssą płytko przyszczypując sutek, co skutkuje słabszym wypływem mleka. Film po angielsku, ale nawet jeśli ktoś nie zrozumie gadaniny, to obrazy mówią same za siebie.
Może obejrzyj https://www.youtube.com/watch?v=y--syZR0u1E
Jestem po wizycie u gina, nie kazał się przejmować ciśnieniem 130/80, nie będzie mi zapisywał leków na spadek ciśnienia, jeśli nie przekroczę 150/100, mam mierzyć dwa razy dziennie. Tłumaczył mi, że leki obniżające ciśnienie pogorszą przepływy w łożysku, więc już "lepsze" jest małe nadciśnienie. Tyle, że wizyty będą teraz co 2 tygodnie, a nie co 4. No i gitara, bo ogólnie nie czuję się źle, tzn. nie mam mroczków, zawrotów głowy, bólu głowy czy obrzęków. -
Jeżu dziewczyny jak mnie dziś bolała głowa. Nawet już po śniadaniu cukrów nie mierzyłam tylko zdychalam. I co... Tak mnie około 19 zaczęło mylić ze do 21 miałam spotkanie 3 stopnia z muszla... Chyba wszystko co dziś zjadłam to oddałam do Wisły czy gdzieś tam
poszłam spać i przed chwila się obudziłam głodna o zjadłam herbatniki. Zobaczymy czy się przyjmie i zostanie ze mną na dłużej
-
I znów nie śpię od 4 coś ale dziś mądrzejsza byłam i zjadłam o 5 herbatniki
nie mierzyłam się bo to bez sensu
Byłam już z piesem na spacerze i czuć wiosnę. Ptaszki tak śpiewają ze aż miło się spaceruje
Ale najważniejsze mój żołądek podjął pracę i to się chwali -
A ja sie rozłożyłam na dobre. . dzis chyba umre w tym szpitalu. Cukier z rana 110! Ale podejrzewam ze to przez ssanie tabletek na gardło w nocy i częste pobudki.
Ale juz zjadłam snidanie to napewno sie obniżył.
Miłego dnia
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Princesska trzymaj się
ten cukier na czczo może być spowodowany przeziębieniem i częstym wstawaniem w nocy
ja zmierzylam po herbatnikach po godzinie i 15 minutach i 95 wiec chyba ok i zjadłam kanapkę ale z jasnego chleba bo na myśl o ciemnym mi nie dobrze
Princesska lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki:)
Dzisiaj sloneczko przez chmury zaglada i czasamu swieci, od razu lepiej:)
Dominika wspolczuje boli glowy i tych wymiotow, dobrze znam to z autopsji. W Itrymestrze glowa mnie strasznie czesto bolala a mdlosci mialam 24h, wymioty rzadziej ale tez byly. Czasami i teraz mnie dopadna.
Elaria na pewno masz dobrego lekarza i wie co robi:)
Princesska trzymam kciuki, zeby ten cukier ranny sie unormowal:) szybkiego powrotu do zdrowia:*
U mnie cukry przedwczoraj bardzo dobre a wczoraj na kolacje zjadlam jeden kawalek chleba bo nie bylam glodna i bylam tak padnieta ze nie mialam sily. No niestety nastapil spil spadek do 65i spanikowalam.polecialam do kuchni po jedzenie i czekolade. Teraz na czczo 80wiec idealnie. Czy mi sie chce czy nie musze 2jromki razowego jesc na sniadanie i kolacje i nie ma ze boli.Princesska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieki Justice:) następnym razem tak zrobie i sprawdze cukier:) kazda metoda do sprawdzenia jest przydatna:)
-
Ana mi sie wydaje ze na czczo to na czczo, nawet bez wody z rana i jakos trzeba wytrzymac. Ja bym sie wstrzymala pare godzin z tabletkami.
-
nick nieaktualny