X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z wasza waga? Bo ja jak zaczęłam dietę to chudne miesięcznie 500g co nie jest chyba dobre? już 3 miesiąc Tak mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 23:20

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:25

• Spirit Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku schudłam, a teraz przybierać ale bardzo powoli plys ostatnio przykryłam w ekspresowym tempie 2 kg ale to była jednak woda i zaraz zeszlo

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na czczo 85 a po śniadaniu 81:) jest ok:)
    Ja schudła, teraz stoje w miejscu.

Spirit, Justice lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja przytylam 0,5 kg :) i wiecie co, wczoraj bardzo źle sie czułam wieczorem i nie dałam rady poprostu zjeść posiłku nocnego bo myslalam ze zwymiotuje i cukier rano 92! Szok. Dzis tez tak spróbuje..
    i mąż mnie zaraził, tak mnie gardło boli :( a za oknem taki deszcz buuuu :(

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam juz 9 kg :)
    A dziś prawie w ogóle nie spałam. Obudziłam się o 3 i koniec. Zmierzylam cukier przed 8 i 100! Nigdy takiego nie miałam. Mam nadzieje ze to przez to ze spałam 4 godziny :) Masakra jakaś :)

h4py1w9.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika odespij w dzien :) juz u ciebie 36 tydzien. Ale faaajnie, niedługo i Ty zobaczysz swojego bobaska a przede mną jeszcze tyle drogi..

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Princesska lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak 36tc przywitał mnie radośnie hehe po śniadaniu 130 cukier super :) tak następnym razem zjem coś w nocy bez mierzenia bo musiał być wyrzut jak nic :)
    W ogóle źle się dziś czuje. Ale jeszcze dwa tygodnie ciaza donoszona o tym się ciesze :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cukry dobre. Ciśnienie za wysokie za to. Wczoraj diab powiedziała, że zapisałabym mi lek obniżający ciśnienie, ale skoro idę dziś do swego gina, to niech on mi dobierze.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Elaria niektore kobiety rodzą duże dzieci :-) Np ja, Kredka i cukrzyca nie ma nic dorzeczy.
    Ana nie przejmuj się, Jezeli nie masz ketonow, a z dzidzia wszystko ok, to nie ma sie czym przekmowac. U mnie do wykrycia cukrzycy przytylam 5 kg, pozniej schudlam 1 kg, A przez nadtepne 3 miesiace diety przytylam ten 1 kg. Bilans końcowy 5kg na plusie. Dziecko 3830, wody łożysko i w ostatecznosci mniej niz waga wyjściowa. A np nasza Dominika ma 8-9 kg mniej od wagi wyjściowej. Na diecie tylko chudnie

74dix1hpmwypzcju.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

Jejka ale się tutaj dzieje a tylko pół dnia mnie nie było:)

Co do pryszczów to jak na mnie to w I trymestrze miałam ich bardzo dużo na twarzy, szyi i dekoldzie. Teraz tez bywaja ale mało i wlasnie dzisiaj mi wyszły dwa po jednym na każdym policzku hehehe. MOja bratanica jak była w ciąży mowiła ze fatalnie wyglądała i chłopca urodziła, no zobaczymy jak to u mnie będzie:)moja rodzinka powiedziała ze inaczej wyglądam ale ładniej, promienna jestem:)

Wiolat witaj:) tak masz racje bo jak na razie to musiałam schudnąć trochę ale czwarty dzień moja waga wskoczyła o 0,9 kg, a jestem w piaty miesiącu:) ciesze się ze trochę drgnęła w góre. Fakt mierze się w udach i biodrach a tu stoje w miejscu czyli moje słoneczko rosnie:)

Justice mój lekarz tez mi karze mierzyc godzine po posiłku

Kredka gratuluje przecudnego przystojniaczka!:) dużo cierpienia ale jak widać warto:) jejka jak ja już nie mogę się doczekać az łezka mi poleciała hehehhe

Co do czekolady to ja jem dosyć często ale tylko gorzka a wiadomo ze taka tez ma cukier ale o wiele mniej

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice spokojnie, jak zwykle wszystko bedzie ok :-)
    Starszy jak narazie całuje, glaszcze, podbiega do kolyski i wola dzidzi :-) Jak jarazie ogarniam, moj maz ma miesiąc wolnego-2 tyg L4 na mnie i 2 ojcowskiego.
    Dominika zdróweczka :-)
    Elaria na pewno opanują Twoje ciśnienie :-) Daj znac po wizyce.
    A ja dziś odhaczam ostatnią z rzeczy z listy poporodowej -pierogi :-)
    Kredka jak sie czujesz w pierwszej dobie bycia mamusią :-)

Justice lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze powiem, że intensywniej to odczuwam niz za pierwszym razem, moze dlatego, ze nie ma tego strachu i obaw, co przy pierwszym dziecku :-) Caly czas moglabym mieć w domu noworodka. Szkoda, ze dzieci rosna tak szybko :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, a to mi dałaś do myślenia z tym L4 na żonę... w sumie racja, mam mieć CC, to chyba mógłby wziąć zwolnienie, żeby się mną zająć, co? Bo miał brać urlop, a po co marnować urlop, skoro można inaczej. Fakt, L4 mniej płatne, ale czas bezcenny.

A jak to załatwialiście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:20

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wypisala moja ginekolog. Poprzednio też gin. nam wypisala. Dokladnie jak mówicie, po co marnować urlop. Elaria u Ciebie w ogóle nie będzie problemu, bo bedziesz miec cc, wiec szpital wystawi. Justice jak jest fajny lekarz na rejonie, to nawet w przychodni wystawia, jak się zagada :-) A Twoj gin. tez nie powinien problemu robic. To jest cos co sie nalezy i mozna to wykorzystać w przeciągu 12 miesięcy od porodu :-)

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ