X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z wasza waga? Bo ja jak zaczęłam dietę to chudne miesięcznie 500g co nie jest chyba dobre? już 3 miesiąc Tak mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 23:20

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:25

• Spirit Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku schudłam, a teraz przybierać ale bardzo powoli plys ostatnio przykryłam w ekspresowym tempie 2 kg ale to była jednak woda i zaraz zeszlo

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na czczo 85 a po śniadaniu 81:) jest ok:)
    Ja schudła, teraz stoje w miejscu.

Spirit, Justice lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja przytylam 0,5 kg :) i wiecie co, wczoraj bardzo źle sie czułam wieczorem i nie dałam rady poprostu zjeść posiłku nocnego bo myslalam ze zwymiotuje i cukier rano 92! Szok. Dzis tez tak spróbuje..
    i mąż mnie zaraził, tak mnie gardło boli :( a za oknem taki deszcz buuuu :(

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam juz 9 kg :)
    A dziś prawie w ogóle nie spałam. Obudziłam się o 3 i koniec. Zmierzylam cukier przed 8 i 100! Nigdy takiego nie miałam. Mam nadzieje ze to przez to ze spałam 4 godziny :) Masakra jakaś :)

h4py1w9.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika odespij w dzien :) juz u ciebie 36 tydzien. Ale faaajnie, niedługo i Ty zobaczysz swojego bobaska a przede mną jeszcze tyle drogi..

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Princesska lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak 36tc przywitał mnie radośnie hehe po śniadaniu 130 cukier super :) tak następnym razem zjem coś w nocy bez mierzenia bo musiał być wyrzut jak nic :)
    W ogóle źle się dziś czuje. Ale jeszcze dwa tygodnie ciaza donoszona o tym się ciesze :)

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cukry dobre. Ciśnienie za wysokie za to. Wczoraj diab powiedziała, że zapisałabym mi lek obniżający ciśnienie, ale skoro idę dziś do swego gina, to niech on mi dobierze.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Elaria niektore kobiety rodzą duże dzieci :-) Np ja, Kredka i cukrzyca nie ma nic dorzeczy.
    Ana nie przejmuj się, Jezeli nie masz ketonow, a z dzidzia wszystko ok, to nie ma sie czym przekmowac. U mnie do wykrycia cukrzycy przytylam 5 kg, pozniej schudlam 1 kg, A przez nadtepne 3 miesiace diety przytylam ten 1 kg. Bilans końcowy 5kg na plusie. Dziecko 3830, wody łożysko i w ostatecznosci mniej niz waga wyjściowa. A np nasza Dominika ma 8-9 kg mniej od wagi wyjściowej. Na diecie tylko chudnie

74dix1hpmwypzcju.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:)

Jejka ale się tutaj dzieje a tylko pół dnia mnie nie było:)

Co do pryszczów to jak na mnie to w I trymestrze miałam ich bardzo dużo na twarzy, szyi i dekoldzie. Teraz tez bywaja ale mało i wlasnie dzisiaj mi wyszły dwa po jednym na każdym policzku hehehe. MOja bratanica jak była w ciąży mowiła ze fatalnie wyglądała i chłopca urodziła, no zobaczymy jak to u mnie będzie:)moja rodzinka powiedziała ze inaczej wyglądam ale ładniej, promienna jestem:)

Wiolat witaj:) tak masz racje bo jak na razie to musiałam schudnąć trochę ale czwarty dzień moja waga wskoczyła o 0,9 kg, a jestem w piaty miesiącu:) ciesze się ze trochę drgnęła w góre. Fakt mierze się w udach i biodrach a tu stoje w miejscu czyli moje słoneczko rosnie:)

Justice mój lekarz tez mi karze mierzyc godzine po posiłku

Kredka gratuluje przecudnego przystojniaczka!:) dużo cierpienia ale jak widać warto:) jejka jak ja już nie mogę się doczekać az łezka mi poleciała hehehhe

Co do czekolady to ja jem dosyć często ale tylko gorzka a wiadomo ze taka tez ma cukier ale o wiele mniej

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice spokojnie, jak zwykle wszystko bedzie ok :-)
    Starszy jak narazie całuje, glaszcze, podbiega do kolyski i wola dzidzi :-) Jak jarazie ogarniam, moj maz ma miesiąc wolnego-2 tyg L4 na mnie i 2 ojcowskiego.
    Dominika zdróweczka :-)
    Elaria na pewno opanują Twoje ciśnienie :-) Daj znac po wizyce.
    A ja dziś odhaczam ostatnią z rzeczy z listy poporodowej -pierogi :-)
    Kredka jak sie czujesz w pierwszej dobie bycia mamusią :-)

Justice lubi tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze powiem, że intensywniej to odczuwam niz za pierwszym razem, moze dlatego, ze nie ma tego strachu i obaw, co przy pierwszym dziecku :-) Caly czas moglabym mieć w domu noworodka. Szkoda, ze dzieci rosna tak szybko :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad, a to mi dałaś do myślenia z tym L4 na żonę... w sumie racja, mam mieć CC, to chyba mógłby wziąć zwolnienie, żeby się mną zająć, co? Bo miał brać urlop, a po co marnować urlop, skoro można inaczej. Fakt, L4 mniej płatne, ale czas bezcenny.

A jak to załatwialiście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:20

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wypisala moja ginekolog. Poprzednio też gin. nam wypisala. Dokladnie jak mówicie, po co marnować urlop. Elaria u Ciebie w ogóle nie będzie problemu, bo bedziesz miec cc, wiec szpital wystawi. Justice jak jest fajny lekarz na rejonie, to nawet w przychodni wystawia, jak się zagada :-) A Twoj gin. tez nie powinien problemu robic. To jest cos co sie nalezy i mozna to wykorzystać w przeciągu 12 miesięcy od porodu :-)

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ