Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze odnośnie kucia. masuje palec i trzymam pod ciepła woda a igle ustawilam na 4.5 i kropla nie leci dopiero jak lekko nacisne
-
nick nieaktualnyWafle ryżowe to same węglowodany, mi diab odradzała, ale możesz sprawdzić, jak działają na ciebie. Ja bym jednak sugerowała warzywa, surówki, lekkie sałatki.
Cukry dobrze obniża kiszona kapusta, na początku diety jadłam ją codziennie, aż mi zbrzydła.
Co do pomiarów, też po nakłuciu lekko ściskam palec, nic na siłę, lekko i wychodzi ładna kropla.
ana1122 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z tymi waflami mialyscie rację bo zjadlam je po 20 a potem jogurt naturalny i musli zbozowe i wynik już 138 więc za dużo. Ciekawe jaki będzie na czczo. A czy luteina pod język może podnieść cukier?
-
nick nieaktualnyana, o fuuuu... bierzesz luteinę pod język? Współczuję!
Ja brałam dowcipną dość długo i też miałam dość tych białych upławów, a ta pod język ponoć jest paskudna i długo się ją ssie.
Mój gin mówi, że pod język jest mniej skuteczna niż dowcipna, która działa w miejscu "docelowym". Ale widać, co lekarz to inna szkoła jazdy.
Czy podnosi cukier... substancją pomocniczą jest laktoza jednowodna, o ile wiem, laktoza to rodzaj cukru, więc teoretycznie podnosi, ale tego cukru jest tam tyle, co kot napłakał, więc nie sądzę, że ma to przełożenie na pomiary cukru. -
Ja jestem dziwna I mi Smakuje luteina pod jezyk jest słodziutka i dobra:-) Też miałam dowcipna Ale u mnie co chwila jakieś infekcje I mi gin zmienił na taka I jest O niebo lepiej. Pomiar o 3.20 wynosi 95 ciekawe ile będzie na czczo:-) pewnie też coś koło tego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 03:39
-
Wafle ryżowe to złoooo! Ja po 1 suchym waflu mam około 120, a co to za posiłek?. Samo powietrze. Z początku jak gdzieś wychodziłam to zabierałam ze sobą, żeby mieć jakiś posiłek ze sobą. Potem już brałam jakiś owoc. Jabłko, czy pomarańcz przynajmniej zasyci.
Ja czasami dojadam jak mi wyjdzie 80-90. Malutki biszkopt, pare truskawek, 2łyczki słodkiego soku. Nigdy potem nie mierze, bo wątpię żeby taka ilość cukru mogła namieszać.
Jedno co mogę doradzić. Jak ci wyjdzie cukier wysoki 130-140 po h to przed następnym posiłkiem zmierz sobie cukier i jak nie będzie max 110 to nie jedz
ja się pare razy nacięłam, że po skoku, mialam kolejny pomimo, że zjadłam pewniaka, a okazywało się że trzymał jeszcze poprzedni. Tłuszcz pod tym względem jest bardzo zdradliwy. Długo trzyma
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualnymarzusiax wrote:Nadal w szpitalu. Kombinuje jak tu wytrzymać do terminu cc 3.04. Nie chca mnie ciąć wczesniej pomimo moich próśb. Może nie zwariuje do tego czasu. Jedynie przyśpiesza jak dostane skurczy albo ktg wyjdzie źle. Na skurcze nic sie nie zapowiada niestety
Do 3.04 juz niedługo. Zobaczysz jak zleci i ani się obejrzysz a będziesz mieć przy sobie maluszka
No i jesteś pod kontrolą, robią Ci ktg, trzymają rękę na pulsie... będzie dobrze
Tyle tylko, że szpital to niestety niezbyt przyjemne miejsce i pewnie Ci się dłuży...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 07:55
-
Na czczo 93 więc już lepiej. Muszę trochę obniżyć na wieczór ten cukier i będzie git i wafle do kosza:-) A jak codziennie się bada 1 h po to te igły to starcza na jeden dzień aby:-(
-
nick nieaktualny
-
Justice wrote:Igieł nie trzeba wymieniać co uklucie. Ja wymieniam bo jestem panikara (kupuje przez internet 200 sztuk za 40 zlotych), ale dziewczyny tu wymieniaja różnie - raz dziennie, raz w tygodniu, jak się stępi... A jaki masz glukometr?
93 jest ok jak na pierwszy raz:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 08:12
-
Heleneczka wrote:U mnie się chyba coś złego dzieje. Dziś mi wyszły ketony w moczu, i to nie śladowe, a między niewielkie a średnie
Sprawdzałam na 3 paskach i na dwa sposoby - z pojemniczka i ze strumienia. Zmartwiło mnie to, więc mimo że 7 godzina zjadłam śniadanie (zwykle jem ok. 8:30). Po śniadaniu takim pewnym, max. do 110, wyszło mi 123. Jakby nie nowe normy, to pewnie już by trzeba było panikować. Wczoraj po śniadaniu 128, dziś 123, i jeszcze do tego ketony. Martwię się
Tyle że może zjadłam za dużo na to 1 śniadanie, jeśli było o 7:00, bo na słodkich mamach zalecają wtedy 50 g pieczywa, a ja zjadłam 70, tak jak zalecają na to późniejsze, no i w łóżku siedziałam.
Jak Wam wychodzą ketony, to sprawdzacie potem jeszcze w ciągu dnia, czy są? Czy nie ma to sensu? -
Heleneczka wrote:ana, paskami do pomiarów ketonów i glukozy w moczu. Można kupić w aptece 50 pasków za 17,50 lub na receptę ze zniżką 30%. Paski się nazywają Keto-Diastix.
-
Heleneczka nie masz co panikować. Jak raz wyjdzie to nic sie nie dzieje. Jak by wyszło przez pare dni albo zaczynalo rosnąć to widać za Malo a węgli w diecie. Może nie dojadłaś wczoraj i stad ten wynik. Ja nie uważam żeby raz dziennie 120pare było złym wynikiem. Po to podnieśli normy, żeby właśnie nie panikować przy takim wyniku
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...