Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyana1122 wrote:Accu check. Ja też wymieniam co kucie bo panikara jestem Jeszcze robie bezynfekcje płynem:-) a masz też taki glukometr? Podasz linka
A igłę od gluko zmieniam, jak kłucie zaczyna boleć, średnio co 4-5 dni. Czyli wystarcza mi na około 20-25 wkłuć. -
nick nieaktualnyKetony się zdarzają, takie niskie stężenia nie są powodem do paniki.
Widzicie, ja właśnie miałam ten problem, cukier na czczo za wysoki, po śniadaniu już po 1 kromeczce razowca zaczął przekraczać 120 (wcześniej, około 2 miesięcy jadłam 2 kromki i było dobrze), ja miałam za mało węgli i ketony w moczu. No więc insulina nocna i po sprawie. -
Dziewczyny mierze I cały czas do 105 maksymalnie więc U mnie jest problem z cukrami na czczo muszę sprawdzić czy jak zjem mało na wieczór to mi wywala rano
-
Hej laseczki:)
Dziękuje Wam bardzo:*
Jeszcze dochodze do siebie po tej wiadomości heheheh
Ja teraz robie tak samo jak polciłyscie, żeby nie wyciskac tej krwi i co ważne zbey nie była rozmazana i dzisiaj o dziwo mam tak stabilna glikozę jak nigdy dotąd hehhe najwidoczniej zle pomiary robiłam, zobaczymy jak w kolejnych dniach będzie.
Ja tez nie wymieniam codziennie tych nakłuwaczy a po każdym dezynfekuje sobie i używam wiele dni:)
paski ketonowe robie prawie codziennie wieczorem przed snem ale tam nic nie ma ciagle:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 16:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już tego nie rozumiem pierwszego dnia na noc 138 później O 3 wynik był 95 I na czczo 93 a dziś 110/101/98 na czczo dziwnie jakoś
-
Nie badam przed posiłkiem Ale po glukozie miałam 103/155/152 więc wolno spada. Jeszcze sprawdziłam teraz o 8.30 to przed jedzeniem 95. może przez ta zmianę czasu się pokrecilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 08:38
-
Hej,jeśli chodzi o ketony też miałam chwilowy problem,ale wszystko wróciło do normy po paru radach paru dziewczyn z forum
:)i diabetolog ,a mianowicie większe spożycie wody oraz póżniejszy ostatni posiłek przed snem: I mnie pòł bułki kajzerki z masłem (bułka ok.20 g)i pół szkl.mleka:)
hana -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cały czas mierze I tak do 105 po posiłku I ok 99 po 2 godzinach. Nie wiem aby co z tym na czczo będzie. Myślę żeby na kolację dziś zjeść serek wiejski chyba nie powinno podniesc mocno cukru
-
Heleneczka wrote:ana, bardzo wolno Ci spada. Ja jak miałam 128, to po 2 godzinach miałam 90. A raz jak miałam 148, to już po 1 h 10 min było 124, a po 1 h 20 min 106 chyba. Jak mam 105, to myślę, że po 2 godzinach mam z 85 najwyżej. Nie wiem za bardzo, co doradzić. A jak u Ciebie z aktywnością fizyczną? Ruch uwrażliwia komórki na insulinę, może by pomogło. A co do posiłku przed snem, to może Ty po prostu, o ile nie będzie ketonów, musisz jeść niewielki?
A co ty robisz że az ci tyle spada? może jakieś ćwiczenia czy coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 21:35
-
nick nieaktualny