X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest dość opanowany, bo nawet jak miałam wypadek samochodowy i zadzwoniłam, że wypadek, ze jadę z rodzicami karetką do szpitala, to przyjechał, ale spokojnie. No ale tu dziecko chęć uczestniczenia w tym nie wiem jak będzie. Ale ja to nawet szczerze mówiąc jakoś tak bym wolała w nocy rodzić nie wiem czemu takie mam widzi mi się :D Zobaczymy jak to będzie :D

h4py1w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam wątek! :)
    Nie pamiętam, aby kiedyś było tak, że nasz wątek spada na środek strony.
    Chyba mamy w ogóle najwięcej postów, a tu cisza jak po śmierci organisty.

To chyba znaczy, że laski mają cukry ogarnięte i nie niepokoją się.

U mnie po wizycie wszystko ok. Młody waży 2400 -2500 g, szyjka mocna.
    Kolejna wizyta po świętach.

Za tydzień będę u diab i chyba poproszę o zwolnienie z kolejnych wizyt. Już mi się nie chce jeździć 40 ponad kilosów po to by się zważyć, zmierzyć ciśnienie i pokazać tabelkę z pomiarami. Mam pasków i insuliny zapas do porodu. Zapytam, co robić po porodzie i więcej nie chcę tam jeździć, więcej to męczenia się z jazdą (brzuch uwiera i tchu brak) niż korzyści.

Dominika89, Nitka_lutowa, Justice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:10

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno mnie nie było, ale od czasu do czasu zaglądam do Was, co tam nowego i ktora juz sie cieszy swoim dzidziusiem. Ja byłam ostatnio u diablo i od ostatniej wizyty miałam mierzyć tylko czasami na czczo i czasami po głównych posiłkach. Wszystko pięknie w normie, diety nie stosowałam. Jadłam tylko w miarę regularnie. Przedwczoraj na wizycie powiedział, ze w ogole powinnam przestać sie kłuć, bo wg niego i mojej gin w ogole nie mam cukrzycy. Sprawdzać mi kazał co miesiąc hemoglobinę, w lutym miałam 5.50 a teraz 5.05. Bez diety. Zadowolony jest :)
    Dzis mam połówkowe, zobaczymy co gin na to powie. I jak tam moje dziecię sie rozwija.

W poradni oczywiscie za brak pomiarów po 2 śniadaniu i podwieczorku dostałam ochrzan. :/ wiec nawet jej nie wspomniałam o braku diety, bo by mi sie dopiero udzieliło.

Justice lubi tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taka ochote na slodkie...jablko juz jadlam ale mam.ochotena cos mniej zdrowego!zaraz napadne na trufla!co jecie wtedy?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa.. gorzka czekolada? Kisiel albo budyń?

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Princesska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) Ostatnio byłam nieobecna ale czasem zaglądałam tu :D we wtorek miałam usg chłopak juz na 100% pewny i ma 11 cm :D cukry mierze tylko rano na czczo. W ciagu dnia każdy wynik zawsze miałam dobry wiec odpuściłam, a wiem co jeść i ile.. mam dosyc tych igieł i tego kłucia sie..
    Ostatnio apropo słodkiego pozwoliłam sobie na lody z maka i cukier był dobry.. zwariować mozna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 17:10

Elaria, Justice, Spirit, Dominika89 lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Princesska lubi tę wiadomość

• Princesska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice wrote:
    Princesska Ty masz insulinę na noc prawda? I jak tam? Służy Ci? Dużo bierzesz jednostek?
    Jadlaś Mcflurry? Tez muszę spróbować;)
    Tak biorę codziennie 6 jednostek na noc :) i mam 83-85 cukier :) a lody jadłam zwykle śmietankowe z polewą czekoladową :P

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:11

Princesska lubi tę wiadomość

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MC Flurry polecam tylko np bez posypki z samą polewa bo ja po takich miałam coś około 120 ale nie wiem ile by było z posypka typu Lion :)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mężowi mówiłam ze na porodowke zamawiam magnum kokosowego :D

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam pierogi ruskie na porodowke ale to już chyba wszyscy wiedzą hihi :) i kanapkę z bułka taka swieza z Lidla np z szyneczka i pomidorkiem mniam :) bo ostatnio to nawet mi się nutelli nie chce. A jak wrócę do domu to chce makaron taki spaghetti albo tagiatelle czy jakoś tak z sosem :)
    Ale powiem wam szczerze ze im bliżej porodu mam mniej zachcianek takich po porodzie :) teraz mam np zachcianke zeby mnie zebra przestały boleć hihi :)

Justice, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czasem wejdzie pod zebra to się zginąć nie mogę :p

A nie próbowałeś tych bułek? Ja już je mogę, hem ba zmianę z ciemnym żeby nie przesadzić ale jem

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to a przy lepszej pogodzie lece do maca i kupuje lody bo kocham je!!!!!!!! i od razu spacer żeby cukier nie szybowała:)P
    namówiłyście mnie!

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ze na nie pamietam kiedy ostatnio jadłam lody z mcdonald'a? Hmmm pewnie w podstawówce. :D
    Dominika... po makaronie u Ciebie cukry szaleją? Ja ostatnio próbowałam jeść normalny biały i wszystko super. Oczywiście nie jem niewiadomo ile - zazwyczaj 60-70 g nie ugotowanego.

Ok, a Co do mnie to jest tak: maluch wazy 378 g, wyprzedza OM o 4 dni. Wszystkie narządy sa super, zdjęcia buzi nie dał zrobić, bo sie wiercił albo zasłaniał rękami :/ gin mówi, ze powtórzymy ten test obciążenia :/ co innego niz diablo. Wizyta za miesiac czyli w 24 tc.
    Aaaa No i w końcu wiemy, ze na 100% bedzie chłopak. Maz sie cieszy, a ja jestem lekko rozczarowana, myślałam, ze uda sie dziewczynka. moze w takim razie będziemy próbować jeszcze raz :D

Nitka_lutowa, Dominika89, Elaria, Spirit lubią tę wiadomość

p19uqqmzk4ecto70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)
    Jak macie ochote na cos slodkiego to poprostu zjedzcie to od czasu do czasu napewno dzidziusiowi niezaszkodzi moge was zaprwnic!:)

U mnie w 1 ciazy cukier nawet niedrgnal przy lodach straciatella i potrafilam caly litr lodow naraz wpierdzielic;)

Justice nieprzejmuj sie jesli pare dni dziecko jest niby mniejsze badz wieksze ja mialam po 2 tyg rozbieznosci to tylko orientacyjne pomiary;)

A niewiem czy wam pisalam wkoncu ze doszlam do tego dlaczego mialam nocne spadki... za kazdym razem jak sie mocniej wkurzylam (maz podnosil mi cisnienie kazda pierdola;)) albo jak mialam stres jak musialam isc do szpitala a wiadomo ze nikt tego nielubi, to wtedy lapalam hipoglikemie. Takze niewolno sie denerwowac w ciazy pamietajcie;) dlatego lepiej zjesc cos slodkiego jak ma sie ochote niz wkurzac sie i stresowac ze sie niemoze jesc ;)

Moje cukry o dziwo nadal ok jedynie ranne dochadza do 120 ale nawet insulina niemogla tego wyrownac takze mysle ze poprostu tak mam i niedam znow sobie wcisnac tabletek ;)

Dominika89, Justice lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ