X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice, fajna zasada z tym spaniem.

Kredka, Bartuś jest w całości na mleku modyfikowanym? Nie dało rady z tymi wrażliwymi sutkami?

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny około północy mój brzuch zrobił pyk i się zaczęło hihi :) leżę na sali jednoosobowej póki co i skurcze tylko z krzyża koszmar :) wody w większości odeszły ale jeszcze lecą teraz nawet różowe wcześniej zupełnie przezroczyste :) na razie tak mam leżeć a podobno do 24 h musze urodzić po odejściu wód :) na razie mi w miarę wesoło :)

Justa87, nick nieaktualny, Nitka_lutowa, Princesska lubią tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika trzymam mocno kciuki, żeby poszło jak najszybciej :-) Zaciskam kciuki :-) A tak w ogóle dziewczyny nie udzielam się, ale na bieżąco was śledzę. Czekam az urodzicie i cały czas wam kibicuję:-) :-)

Dominika89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

74dix1hpmwypzcju.png
  • Dominika89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam pierwszy skurcz z brzucha i to pieszczoty w porównaniu do pleców hehe :) chyba powinnam się przespać ale mam taką adrenalinę :)

h4py1w9.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie <3 to ja mogę jutro :D powodzenia :D

Dominika89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za kilka dni dam Wam relacje ba temat spadków cukrów przed porodem. Na czczo 75 - Ja nie miewam takich wyników :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika tak się zastanawialam czy Jak zajrzę to będą od ciebie wiadomości. Powodzenia! bądź silna.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika powodzenia:)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, widze, ze humor dopisuje :) Fajnie, ze corcia postanowila wyjsc. Niech Cie za mocno nie wymeczy. Powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:02

• Dominika89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest moc :) prawie tu płacze ale po skurczu smiech :) zobaczę dziś moja Córeczkę :)

Kero lubi tę wiadomość

h4py1w9.png
  • Kero Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was doświadczonych słodkich Mam pytanie. Z powodu wyniku glukozy na czczo 99 dostałam skierowanie na test OGTT75. Wynik na czczo: 93, po 2 godzinach: 115. Czy to dobry wynik? Czy powinnam jednak pilnować diety? Jestem teraz w 10tygodniu.

Dominika89 trzymaj się cieplutko. Życzę zdrowiutkiej i ślicznej córeczki :)

dvokuop.png
    IV.2015 [*] Aniołek 8tc
    V.2016 [*] Majeczka 28tc
    XI.2017 Wreszcie się doczekaliśmy. Cudny Synuś :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kero na czczo norma jest do 92. Dziwne, ze nie masz wyniku po godzinir. Krzywa powinna byc 3-punktowa. Na czczo, po godzinie i po dwoch. Sa osoby co przekraczaja tylko jeden z wynikow, a u Ciebie nie wiadomo, jak to sie ksztaltuje. Ja np. mialam przekroczone tylko na czczo (95) czyli niewiele powyzej nirmy, a i tak orzekli cukrzyce ciazowa.

Acha, dodam jeszcze ze wraz z wiekiem ciazy wyniki sie pogarszaja, dopiero na koncowce ciazy polepszaja sie wraz ze starzeniem sie lozyska. Czyli moze u Ciebie nie jest najgorzej bo ciąza mloda. A lozysko im wiecej hormonow bedzie wytwarzalo, tym mniejsza wrazliwosc tkanek na insuline.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 08:47

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Helneczka juz urodziła, bo nie wiem czy moze mi to umknęło? Domibika zdaj relację jak Ci idzie :-) Pochwal się też wymiarami małej:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika jestes dzielna tak trzymaj jeszcze troche i uslyszyl najpiekniejszy placz na swiecie:):*** 3mam kciuki za Was!!

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 01:02

• Princesska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa super ! Dominika trzymam mocno kciuki ! Zeby łatwo i szybko poszło ❤ daj koniecznie znac co i jak po wszysykim :) czekam z niecierpliwością !

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Kero Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie zmartwiłyście :/ No cóż, wizytę mam w piątek i zobaczę co na to moja gin.

dvokuop.png
    IV.2015 [*] Aniołek 8tc
    V.2016 [*] Majeczka 28tc
  • tini tini Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kero - nie przejmuj się. Będzie dobrze:) Też miałam 93 na czczo, a po 1 h i 2h miałam niskie cukry. Powód wysokiego na czczo-nie jadłam 14 h przed badaniem. Ginekolog stwierdził cukrzycę ciążową, byłam w poradni, dostałam dietę i glukometr. Na początku mega pilnowałam się i sprawdzałam cukry po różnych posiłkach. Wszystkie były w normie. Zaczęłam jeść normalnie jak wcześniej i też nie miałam żadnych przekroczeń. Jedynie na czczo mogę mieć poza normę gdy nie zjem późnym wieczorem ok 22-23. Teraz pilnuję wieczornego posiłku, jem normalnie, cukry mierzę kontrolnie co jakiś czas czy nic się nie dzieje. Diagnozę cc miałam w 17 tc, teraz jestem w 25 tc. Tak jest w moim przypadku, zobaczę co będzie się działo w kolejnych tygodniach ciąży. Mój ginekolog na początku mnie nastraszył cukrzycą, a później stwierdził, że u mnie to tylko trzeba pilnować wieczornego jedzenia.

• Kero Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tini tini dziękuję za wsparcie. Mam nadzieję, że podobnie będzie u mnie.

dvokuop.png
    IV.2015 [*] Aniołek 8tc
    V.2016 [*] Majeczka 28tc
‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ