X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to sie teraz zastanawiam gdzie tak czas tracilam przy pierwszym dziecku. Z pespektywy czasu przy jednym to normalnie Ameryka, a miałam wrażenie, ze jestem najbardziej zajeta i zabiegana osoba na świecie hehehh:-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika zagladasz tu jeszcze?? Jak Twoj baby blues - poszedł juz sobie??

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolad ja mialam zalecenie zrobic krzywą sześć tygodni po porodzie ale szczerze to nie wiem czy sie wybiore. Po pierwsze malego nie mam jak zostawić a po drugie jakos mi sie nie chce wogole myslec o tej cukrzycy. Moze kiedys sie wybiore ale na pewno nie teraz :-)

Troche martwie sie o tego mojego Bąbla, jakos zauwazylam ze ciagke jak lezy to odwraca glowe w jedną stronę. Jak mu pomalutku przełoże to po chwili sam odwraca w drugą. Nie wiem... moze ktoras z Was tak miala ze swoim maluszkiem?

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka to zupelnie normalnie i.wynika z ułożenia w brzuszku. Ja podkladam zwinieta pieluszke tetrowa na strone na ktora obraca główkę. Moj tez tak robi ;-) A starszak mial to samo.

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 00:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jestem w szpitalu od rana. Wlasnie dostalam kolacje 3 kromki zwyklego chleba, maslo i twarog, w domu o tej porze mam obiad. Hehe.

Cc jutro rano. W sali jestem poki co sama. Warunki siermiężne. Lóżko tak wysokie, ze muszę zeskakiwac. Obnizyc sie nie da. No, ciekawie bedzie po cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 00:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie bede brala. Z reszta jak ostatnio raz przegapilam, po prostu zasnelam wczesnie i maz mmie nie obudzil, to rano bez insuliny mialam 75, a po sniadaniu i tak mniej niz 120.

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki Elaria. Kicha z takim lozkiem. U nas w szpitalu lozka w pelni zautomatyzowane , wszystko na pilocik :-) Fajnie, ze Tadek jutro juz z wami będzie :-)
    Justice daj znac jak po wizycie :-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Elaria zdaj jutro relację :-D

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria trzymam za Ciebie kciuki. Daj znac jak dojdziesz do siebie. :-)

96xftgp.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za pocieszenie. Naczytalam sie w internecie o napieciu miesniowym i juz schizuje.

Jutro mam szczepienia, jakos tez sie boje i przyznaje ze przez to ze czytam glupoty z necie. Chyba musze sie troche ogrnaiczyc z tym czytaniem bo osiwieje :-)

96xftgp.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały ważył 3300. Balonik oksY brak reakcji i powtórka po dwóch dniach zakończona cC. Masakra po cięciu, nie tyle boli co wstać z wysokiego szpitalnego łóżka masakra. Cukry małego ok, ja nie mierze, skupiam się na przeżyciu okresu szpitalnego i powrocie do domu. Ale dzidziuś wspaniały i zdrowy co wynagradza wszystko :)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka serio lepiej nie czytać. U mnie w poradni jest jedna pani pediatra, ktora przepuszcza wszystkie dzieci do szczepienia, mnie puscila z katarem małego w zeszlym roku, a ze sie nie znalam, to zaufalam. Na szczescie nic sie nie stalo po szczepieniu. Czytac zaczęłam dopiero później, a raczej dopytywac znajome, jak to u nich, bo mi wydało sie dziwne. No i faktycznie wszystkie zdziwione, ze zostal dopuszczony. Teraz juz wiem, ze nawet przy lekkim przeziebieniu nie pójdę po prostu na szczepienie. Niestety u mnie po stronie dzieci zdrowych nie mozna sobie lekarza wybrać. Jak sa szczepieni, to danego dnia jest taka, a taka lekarka i tyle:-\ Lepiej słuchać swojej intuicji. A jak szczepienie trochę sie odwlecze, to nic sie nie stanie :-) A pisze to troche ku przestrodze, bo spotkałam ostatnio z mama jej koleżankę i opowiedziała nam przykra historię wnuczka swojego. Piekny zdrowy chłopak 6 miesiecy idzie do lekarza na kontrole po zapaleniu oskrzeli. Lekarka mowi zdrowy-dzisiaj mamy szczepienia mozna go szczepic. Jej corka pyta 3x czy na pewno. Odpowiedź tak, tak. Zostajr zaszczepiony. Wieczorem trafia na ostry, nie oddycha. Okazuje sie, ze zdrowy jeszcze nie byl i szczepienie wywolalo w skutek tego taka reakcje. Obecnie ma 7 lat i porażenie mózgowe w skutek niedotlenienia. 3 lata walki w sądzie o odszkodowanie, bo oczywiście lekarka - przychodnoa nie poczuwala sie do odpowiedzialnosci. Wygrali... ale co to da. Dzieciątko chore... Chce żebyście wiedziały, jak ważne jest to, zeby dziecko bylo zdrowe do szczepienia, noe po to by straszyc, bo ja sama szczepie. Jeet to przykre, ze sa lekarze, ktorzy bagatelizuja wiele rzeczy i ze rodzic nie moze ufac lekarzowi. Mysle, ze wyjsc na.histeryczke przewrazliwiona mamuske, niż wyrzucać sobie do końca zycia, ze nie posluchalysmy wlasnej intuicji.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie czytac dotyczyło napiecia. Kredka a napięcie, to jeszcze nie koniec świata. Po rehabilitacji wszystko wraca do normy. A z główką nie panikuj, chyba każde. dziecko lubuje sie w jakiejś stronie ;-) A jezeli Cie to niepokoi, to najlepiej zgłoś obawe lekarzowi ;-)

74dix1hpmwypzcju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 00:51

• Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justice nizle Ci sie zebrało wszystkiego - współczuję. To teraz czekamy na Ciebie.

74dix1hpmwypzcju.png
  • Kredka123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie sie boje tego szczepienia, dam znac po. Wykupilam tą szczepionke 5w1 dodatkowo dostanie wzw i oneumokoki, na rotawirusa zdecydowalismy nie zaszczepić choc przyznam ze juz sama nie wiem co lepsze. Maly dzis jakby czuł cos nosem, pol nocy mi marudzil, teraz tez nie moze zasnac, jakis niespokojny jest. Juz sobie wkrecam ze moze przeziebienie go bierze ehhh oby wszystko bylo dobrze :-(

96xftgp.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka nie obawiaj sie :-) Ja szczepie dodatkowo na rota. Kamil bedzie szedl do żłobka i wole to zrobic. Wiem, ze to go nie uchroni, ale np. będzie lagodniej przechodzić. Ja bardzo boję sie wymiotow i takich maluszków. Kredka moze go gazy męczą?

74dix1hpmwypzcju.png
  • Wiolad Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy dziewczyny wybieracie sie na wychowawczy?
    Ciekawe czy Elaria juz po:-)

74dix1hpmwypzcju.png
‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ