Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiolad a moze spróbuj go posadzic z przodu, tak zeby cos widzial. Jakies zabawki, pozytywka... może sie czyms zajmie. Bartek woli jezdzic z przodu, ale ja rzadko sama z nim jezdze wiec czesciej siedzi ze mna z tylu. Teraz jest ciezko bo upalu są i dzieci sie męczą. Ja mimo wszystko lekko uchylam okno i ubieram go w samego bodziaka. Pod plecki pieluszka bo sie poci jak dzik
-
Natty, a może zrób sobie dwa, trzy razy na czczo w labie z żyły? I zobacz jakie będą wyniki? Glukometr może oszukiwać bo granica jego błędu to coś około 15%. To daje kilkanaście mg/dl. Może w zaawansowanej cukrzycy jak ludzie mają cukier po 200, 300 czy więcej 15 mg/dl nie robi dużej różnicy ale tutaj tak. Może się więc okaże, że Twój cukier na czczo jest w porządku i się uspokoisz.
natty85 lubi tę wiadomość
Mój Kropek 02.12.2015 7/8tc
16 stycznia 2017 - szczęśliwy dzień -
Kredka123 wrote:Natty a skąd wzielas norme z żyły do 100?. Jest tak samo jak z palca do 90. Moze dla nie ciezarnych jest do 100...Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualnyKredka123 wrote:Wiolad masz racje, jak trzustka pracuje prawidlowo to nie ma znaczenia co zjemy poprzedniego dnia, wynik krzywej i tak powinien wyjsc prawidlowo.
Co do norm w ciąży to sa inne bo nasz organizm inaczej pracuje, wyrzut cukru jest po godzinie a nie po dwóch. A norma 140 to i tak jest bardzo duzo, ja od siódmego tygodnia ciazy mialam cukrzyce i trzymalam sie norm 120. To dopiero byl wyczyn heh. Na dzien dzisiejszy z reką na sercu moge powiedziec ze nie żałuję tego ze mialam cukrzyce a wręcz sie ciesze. Nigdy bym sie tak zdrowo nie odzywiala, jadlabym slodycze jak szalona. A to gorzej i dla dziecka i dla mnie. Dzieki diecie nie mialam czego zrzucać bo w ciazy przytylam zaledwie 4 kg i dzis zupelnie po mnie nie widac ze rodzilam. A zdrowe nawyki czesciowo zostalybo w 1 ciazy mialam to teraz szybciej diagnoza. Jedynie martwi mnie ze mialam krzywa cukrowa tak wxzeznie bo wlasnie w 7 tyg. Taki skok cukru w tak wczesnej ciazy
100 na czczo jest dla nieciezarnych ale moja diab powiedziala zs insuline da dopiero jak beda przekroczenia 100 bo w nocy n u sulinie latwo zlapac niedocukrzenie i mozna przespac cukier 50 przykladowoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 16:35
-
nick nieaktualny
-
Szałwia do płukania.
Kredka no właśnie z przodu u mnie odpada, bo sa poduszkiZabawki nic nie dają, też jeździ w bodziaku jak jest gorąco, a poza tym mam klime. Trudny z niego przypadek
No nic trzeba będzie przetrzymać, ale nie powiem jest to strasznie wkurzajace.
-
Hej Dziewczyny. Podglądam Was od paru dni. Też mam cukrzyce niestety... Mam problem, może mi pomożecie?? Nie umiem zinterpretować na paskach czy są ketony czy nie... Zastanawia mnie czy to śladowa ilość czy może brak??? Może bym mogła komuś podesłać na maila zdjęcie i ktoś by mi pomógł...??? Bo nie wiem czy da się wstawić zdjęcie na forum jakoś... Pomóżcie, ładnie proszę.
-
nick nieaktualnymaxi mozesz do mnie posłać. odezwij sie na priv to ci maila podam albo wchodzisz na www zmniejszacz.pl i tam wklejasz fotke potem wklejasz do posta Kod ( BBCode) i od razu sie zdjecie wyświetla nie trzeba w nic klikać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 11:57
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Amus87, zobaczę co jeszcze napiszesz jak sprawdzisz na kompie. Czyli raczej to są te ketony???
Co do odczytywania to wiem, wiem, odczytuje po 15 sek, tylko to takie dziwne jest i sama po prostu nie wiem... W ogóle to wszystko spadło na mnie teraz i nie wiem co robić żeby było dobrze... Jak zaradzić tym ketonom?? Dziewczyny pomóżcie...(
-
nick nieaktualny
-
Bylam dzisiaj na wizycie. Oczywiscie chciala mi dac na noc insuline. Ale jak razem przezalysmy moje wyniki i powiedzialam ze boje sie ze spadnie mi w nocy za bardzo to mam jeszcze tydzien pomierzyc i zobaczymy. Jedyny argument lekarza-bo norma jest do 90
. Wrrrr. Dzisiaj po obiedzie cukier 93 a zjadlam salate z jogurtem zielona fasolke ziemniaki i udko z kurczaka pieczone.
A i nocne posilki nie sa dla mnie mam jesc ostatni posilek ok 21 a nie tak jak wczesniej o 23. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ogolnie nie jestem zadowolona z lekarza...polecacie moze jakiegos dobrego diabetologa z Lodzi.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Aaa i mam sie nie martwic sladowymi ilosciami ketonow. Dopiero wysoki poziom jest grozny. To tyle z wizyty.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Maxi953 wrote:Amus87, wysłałam Ci zaproszenie, bo inaczej chyba nie można napisać wiadomości...(dopiero rozkminiam te forum) I czekam:) zrobiłam też na tej stronce jak napisałaś, ale nie wiem czy dobrze wyszło. Wklejam linkStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤