Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Batonik zdrowa kaloria (35g), w tym 20 węgli, w tym 11 cukru + spacer, po pol h 95. Wiem ze porcyjka mała, ale jednak czysty cukier w sporej ilości.
Nie kumam tej cukrzycy, coraz częściej się zastanawiam czy nie powinnam sobie mierzyć przed posiłkami pod katem hipoglikemiiCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyk878 wrote:Batonik zdrowa kaloria (35g), w tym 20 węgli, w tym 11 cukru + spacer, po pol h 95. Wiem ze porcyjka mała, ale jednak czysty cukier w sporej ilości.
Nie kumam tej cukrzycy, coraz częściej się zastanawiam czy nie powinnam sobie mierzyć przed posiłkami pod katem hipoglikemii -
Turkaweczka i ile waży synek?
Ja się boję ulec słodyczom, żeby się nie rozhulać. Ta dobra kaloria to z daktyli, może błonnik hamuje cukier?
Ale na tym forum był już etap, że dziewczyny miały super cukry po lodach. To dopiero trudno zrozumieć.
Pieczywo chyba rzeczywiście najgorsze
Co można zrobić ze zmielonego uda kurczaka? Mielońce z mieszanego już zrobiłam, a teraz myślę nad tym nieszczęsnym kurczakiem...k878 lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:zjadłam cały słoik moich marynowanych pieczarek
wiem, jak zalewę robiłam, więc pierwszy raz cukier kontroluję co 15 min
i
i jest super
niecodziennie przecież grzeszki
Zlituj się nad paluszkami!
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Co można zrobić ze zmielonego uda kurczaka? Mielońce z mieszanego już zrobiłam, a teraz myślę nad tym nieszczęsnym kurczakiem...[/QUOTE]
Nafaszerować coś, np paprykę albo cukinie! Razem z kasza albo ryżemOnna lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Amus87 wrote:Te z lidla? Kupilam sobie ostatnio bo bylam na moescie i glod mnie zlapal. Obrzydliwie slodkie to. Ale cukier mialam po tym okCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Onna, wizyta przełożona na sobotę rano, doktorkowi coś wypadło. Szkoda, bo już byłam ciekawa, co u młodego, ale ostatecznie to 1,5 dnia później, więc jakoś się wstrzymam z bólami;)
Z mielonego można też zrobić wege lasagne, zamiast makaronu dać cienko pocietą cukinię i/lub bakłażana, z sosem pomidorowym i odrobiną mozarelli i podać z kaszą i spółką.
Ja też się boję kombinować ze słodkim, niby nie mam smaka, ale może być tak, że jak już poczuję blusa to koniec;)Onna lubi tę wiadomość
Turkaweczka
-
nick nieaktualnyOnna wrote:Turkaweczka i ile waży synek?
Ja się boję ulec słodyczom, żeby się nie rozhulać. Ta dobra kaloria to z daktyli, może błonnik hamuje cukier?
Ale na tym forum był już etap, że dziewczyny miały super cukry po lodach. To dopiero trudno zrozumieć.
Pieczywo chyba rzeczywiście najgorsze
Co można zrobić ze zmielonego uda kurczaka? Mielońce z mieszanego już zrobiłam, a teraz myślę nad tym nieszczęsnym kurczakiem...po pol h mam ok 110 po 1h 120 po 2 95
kamciaelcia, Onna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
turkaweczka wrote:Z mielonego można też zrobić wege lasagne, zamiast makaronu dać cienko pocietą cukinię i/lub bakłażana, z sosem pomidorowym i odrobiną mozarelli i podać z kaszą i spółką.
) Tam w menu widziałam danie wegetariańskie: sałatka z szynką...
Brzmi jednak super, tylko czym zastąpić sos pomidorowy?
A o tych paprykach nadziewanych też myślałam. Albo gołąbkach z pęczakiem. Tylko mi się nie chce zawijać.