Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Onna, przepraszam, ale ja za papryką nie przepadam
Za to dziś zjadłam dwa kawałki pizzy za 116 cukru. Nie było nic innego, a nic z domu nie wzięłam, więc podżarłam mężowi. Pół litra wody i spacer po galerii dały radę. Co więcej! Kupiłam sobie sukienkę na imprezę rodzinną w przyszły piątek i pewnie już na Wigilię, bo te ciążowe ciuchy takie drogie, że ja dziękuję za kupno kolejnej.
https://www.happymum.pl/sklep3/d909a,sukienki_wizytowe,0-kissy_black_dress.html
O taka, tylko w granacie.I jeszcze zniżka była!
-
No ja też pizzę dziś testowałam. Pogaduszki z koleżanką w pizzeri, więc nie skończyło się tylko na kawce
Dwa kawałeczki tej najmniejszej z Da Grasso ale jedzone chyba przez 40 min. Po godzinie od pierwszego kęsa 101. Po upływie kolejnych 15 min. 82
Onna, Dalile lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73185.png -
Onna wrote:Spoko. Zazdrość przeze mnie przemawia...
Sukienka śliczna. Trzymam kciuki, żeby pasowała też na święta.
"Wege" lasagno-mussaka z kurczakiem w piecu. Będzie na jutro.
To jak już się tak chwalę, to powiem szczerze, że mimo, że waga nie spada, widać zmiany w ciele. Dziś normalnie mierzyłam Mki, a nawet jedną Skę (a zwykle to ja w rozmiarze L pomykam)
Jak tak dalej pójdzie, to powinna być dobra nawet przy trzecim trymestrze.Onna lubi tę wiadomość
-
Cześć!
Od dziś oficjalnie dołączam do insulinowych mam...
Pomimo dobrej krzywej i b. dobrych wyników w ciągu dnia (mogę jeść wszystko), nie mogę uregulować wyniku na czczo. Ciągle oscyluje między 91-97 i dieta nie przyniosła efektów, obojętnie jak kombinowałam z wieczornymi posiłkami. Ewidentnie coś w wątrobie w nocy się dzieje. Po kolacji cukier 98, a rano spada tylko do 92...
Zaczynamy od 2 jednostek na noc, ciekawe jak będzie przy końcu ciąży -
Dalile: u mnie tylko 25% wyników było poniżej 90 od 1,5 miesiąca, więc dieta już nie działała
Ale cieszę się, że Tobie ten posiłek o 22 pomaga
) mi, niestety, nie pomógł
Kamciaelcia: A w ciągu dnia po czymkolwiek Ci wywala cukry?Jesz "normalnie" czy dieta z niskim IG? I powiedz mi, czy pod koniec pierwszej ciąży miałaś jakieś ogromne dawki insuliny? słyszałam historie, ze z insuliną zaczynasz od kilku jednostek a zanim urodzisz to się robi ich nawet 50...
-
Aneczka
Tak jak pisalam:zaczęłam od 2j. I działały 2tygodnie. Potem zaczęłam 3j. I tyle bylo do konca ciazy a więc kolejne 5 miesięcy. Nic więcej
A teraz wystartowalam z insulina tydzien temu. 2j. -nic
3j. -nic
Dziś ostatnia próba z 4j. ....bo na czczo bylo 96
A póki jestem tydzień na pomiarach maksymalny wynik po posiłku to 121
Trochę za wcześnie pisać że mogę jeść niemal wszystko ale daję rade. Kebaba jeszcze nie ryzykuje.
A ty dopiero zaczynasz z insulina czy te twoje 2j. już działają?
I masz mnie za przykład-insulina nie musi byc zwiekszanaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 20:15
-
nick nieaktualny
-
Nie pomyślałam o tym, może przy następnym grzechu
@edit
Sprawdziłam coś, po dwóch godzinach od pizzy miałam kolejny posiłek i po nim 113, więc chyba nie wyrzuciło
Teraz nie mam pewności jak będzie, ale pamiętam, że w poprzedniej ciąży u mnie trzymał cukier po takich posiłkach, a nie wyrzucał, ale warto to sprawdzićWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 21:43
-
Jakos tak calkiem przypadkiem tu zagladnelam a tu taka niespodzianka:) widze niemoglas sie roztac z watkiem
i znow ta cukrzyca jedzowata wrocila:/ dobrze ze masz juz sprawdzone posilki i sposoby jakos przetrwasz do rozwiazania
ja juz bym niechciala wrocic znow do tej meczarni
za duzo mnie ta ciaza kosztowala...
Alez sie ciesze Piotrus bedzie mial moze brata tym razem;) sciskam i pozdrawiam Cie cieplutko;* -
Wiedziałam że tu wrócę
na czczo mam po prostu wysoko a w ciąży już to nazywa się cukrzyca
Żeby był komplet to w tej ciąży doszła mi tarczyca
Dam rade
Muszę
I na grzeszki sobie pozwolęmam nadzieję, oczywiście
No i moja godzina-na insulinęo tej porze zazwyczaj pisalam dobranoc