X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wlasnie nie jest tak ze go boli tylko zaboli zakluje ciemieniowy albo z tylu i juz. Pewnie panikuje ale wole zbadsc. Zreszta on ma 6 lat za 3 tyg a u okulisty nie byl to mu sie przyda. Malz mial w jego wieku okulary 8 ( nie wiem czy plusy czy minusy na tym sie nie znam) obecnie ma "tylko" 3,5 ;). Syn ogolnie wrazliwy na swiatlo jest otp. Obadamy.

Z nozkami bylo to samo ( mial bole wzrostowe a ja nie wiedzialam o co chodzi...) ale wtedy blad popelnilam bo widzial ze co chwila pytam i te nozki no i sie nakrecil i "wyolbrzymial" dlatego teraz unikam tematu tylko on sygnalizuje ze go glowa zaboli i tyle. No nic nie nakrecam sie juz. Tzn postaram sie :p

Po 1 sniadaniu 118 ale licha kromka 20 g szynka i pomidor ;) poczekalam 1,5 h zjadlam znowu 20 dag chleba frankfuterke pomidor z mozarella i kawka :p

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia super, oby tak dalej!

Ja dzis 85, byłam już w laboratorium, a moje dziecko wstało 5 min przed tym jak wróciłam. Jeśli chodzi o spanie to to dziecko jest niesamowite :)

Amus87 współczuję stresu. Może okulista pomoże? Jak mi zaczynają się migreny czy regularne bóle głowy, to okulista zwykle rozwiązuje problem grubszymi szklami. Niemniej mam nadzieję, że to tylko jakaś bzdurka i zaraz minie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 09:44

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amus
    oczywiscie, że warto zbadać synka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stres i zamartwianie mam nigdy się nie kończy... Jak zaszłam w końcu w ciążę, zmartwiona trudnymi początkami, to koleżanka (mama dwóch chłopców) powiedziała mi: "Teraz to pikuś. Będziesz się martwić w ciąży i już nigdy nie przestaniesz martwić sie później o dziecko". Pozostaje tylko trzymać kciuki, aby te dziecięce dolegliwości były z błahych i łatwych do wyprostowania przyczyn. Trzymam więc kciuki! Za USG też oczywiście:) ja miałam w sobotę takiego stresa u gina, że ciśnienie rozkurczowe 92, a zazwyczaj ledwo trochę ponad 70 dobijam, puls prawie 100:)

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio, odnośnie chleba: a próbowałaś tego z Oskroby? Żytni razowy owsiany. Ja na śniadanie jem około 60 g i mam cukry rzędu 105-116. Może Tobie też będzie służył? Ma 44% węglowodanów.

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • Onna Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, nie ma wyjścia - wyluzuj trochę.

Chleb chlebem, ale co do chleba? Nosem mi wychodzi szynka/chuda wędlina, jajko (wersje różne), sałata/rzodkiewka. Cebulę i cukinię mam zacząć jeść na śniadanie czy co?
    Po parówkach i kabanosach wyrzuca cukier. Aha, ogórków już też nie mogę - mam zgagę.
    Makrela była wczoraj...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 10:50

010ivfloqn8ak6av.png
  • Onna Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkaweczka, no to zdaj raport z dobrych wieści na rozluźnienie atmosfery

010ivfloqn8ak6av.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chudy twaróg? Mi służy.
    U mnie poza tym króluje szynka/polędwica, pomidory, sałata, kiełki, masło orzechowe a na kryzys mąż mi kupił masło czekoladowe ze stewią.
    Czasem usmażę chleb w jajku, albo zjem kanapkę z jajkiem na twardo.
    No i makrela wędzona lub w pomidorach, też na chlebie.
    W 36 tc jest trudniej, bo już wszystko zdążyło zbrzydnąć :(

• Onna Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twaróg mi działa średnio. Jak mam wybór twaróg a kawa lekko zabielona to wybieram...
    Ostatnie zdanie podsumowuje chyba sprawę.

010ivfloqn8ak6av.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Onna. Na szczęście to już z górki. 4 tygodnie i z głowy!

• Onna Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie jest tragicznie - tak sobie trochę marudzę, a i, jak mawia mój małż, szczura wypuszczam, może coś ciekawego podpowiecie.

010ivfloqn8ak6av.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mówi, że co pomarudzę to moje :)

• k878 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twaróg chudy!
    a kiszone ogóry? u mnie na zmianę ze świeżymi;
    a hummusy różne i pasty wywalają ci rano? mi generalnie nie

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie parowki o frankfuterki sie.super sprawdzaja ale wiadomo ze to tak.srednio zdrowe :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie twarog.chudy tez wywala :/ mozarella jest okej. U kazdego niestety inaczej dzisiaj po 2 sniadaniu z frankfuterka chlebem, musztarda, pomidorem i kawa z mlekiem 112

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parowkami to ja się tuczylam w poprzedniej ciąży :) nadrabialam kcal

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    turkaweczka wrote:
    Kazio, odnośnie chleba: a próbowałaś tego z Oskroby? Żytni razowy owsiany. Ja na śniadanie jem około 60 g i mam cukry rzędu 105-116. Może Tobie też będzie służył? Ma 44% węglowodanów.
    Chyba kiedyś próbowałam taki paczkowany. Dla mnie to jest ostateczność bo one są pasteryzowane i ten smak taki wygotowany przypomina mi plastelinę... Dzisiaj dostanę dwa chlebki zamówione u szwagierki :) a na inne posiłki mam żytni razowy ze słonecznikiem. W rezerwie mam żytni pełnoziarnisty na wagę z auchan - mogę go jeść więcej ale jest mniej smaczny. Jak po tych moich zacznie mi wywalać to będę szukać dalej. Albo wezmę insulinę bo jeść bez przyjemności to frustrujące :)
    A na śniadanie u mnie kanapki z różnymi sałatkami lub surówkami. Jakoś warzywa np pomidor na kanapce mi się znudziły. No i pomidor daje większy wynik niż np surówka z kiszonej kapusty albo sałatka grecka. A w weekend psrówki albo kiełbasa na ciepło :) też pewnie z czasem mi się znudzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 12:19

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • turkaweczka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się dzielę dobrymi wieściami - dziecię waży trochę ponad 1,4 kg, ma wszystko na swoim miejscu, serducho bije 136, z szyjką, wodami i łożyskiem też jest okej. Tylko póki co gad łepetyną do góry - stąd dziwne wypukłości przy żebrach:) Tak humorystycznie gin podpowiedział, że kiedyś kobietom zalecano... uwaga... robienie kocich grzbietów, żeby dzieci ułożyły się prawidłowo. W tym momencie, moja wyobraźnia zadziałała - ja na podłodze, z kocim grzbietem i tym wielkim brzucholem... i moje dwa mruczki patrzące na mnie jak na wariatkę:P

Ja na śniadanie robię też omlety - dwa jajeczka, 20 g płatków owsianych, trochę mleka traktuję blenderem i smażę na teflonówce spryskanej sprayem z oliwą. Do tego można wkroić warzywa, wędlinę, trochę sera mozarella lub fety, albo zwykłego żółtego. Zawsze to jakaś odmiana.

Dziś dotarł Contour + One, w sumie 2 tygodnie od wysłania zgłoszenia do nich.

kamciaelcia, k878, Onna, Dalile lubią tę wiadomość

Turkaweczka
    thgfikgnwdtkomxi.png
    atdctrd80xqykoly.png
    2akg0tsd0cowuplx.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    turkaweczka
    super wiesci :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słuszałam o myciu podłóg na kolanach-aby dzieciątko fiknęło główką w dół :)
    a u mnie była tak bardzo bardzo krótka pępowina, że nie było takiej możliwości ;) prawdopodobnie nawet bym nie urodziła sn...i po pierwszym razie usłyszałam, że nie musi się to powtórzyć...aż ryczała, jak w 17 tc synek miał główkę do góry...na każdym usg tak miał.i co? krótka pępowina :D za to tak grube pepowiny że u małego kikut odpadł po 5 tyg!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1668 1669 1670 1671 1672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ