Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPewnie ni bylam odeliktrowana czy jak to sie pisze hihi tak sobie dr wymyslil ze da mi elektorlity bo z tego pewnie tachykardia
Nie tknelam tutaj nic. Mam swoj chlebek swoje jedzenie. Glowa mnie dzisiaj boliale mala szaleje wiec luzik.
Ja to chce zjesc hamburgera z gliwic. Z prawdziwym mmiesem wolowym i jajkiem i ogromem salaty i w ogole... BuuuuuuuuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 14:57
-
To forum to ten właśnie wątek. Wiele stron wcześniej jedna z dziewczyn zamieściła tylko nicku nie pamiętam
ja chyba dałam 3 całe jajka. Jedno całe i dwa białka do sera a te dwa żółtka do ciasta. Też się bałam że jakieś marnotrawstwo ale wyszły mi całe 3
A sporo przepisów jest na blogu dietolog.eu. co prawda chyba nie dotyczy stricte cukrzycy ciążowej tylko tej zwykłej ale szarlotka była ok. Następnym razem jak mi się ciasta zachce to też tam czegoś poszukam
Ja jak byłam w szpitalu rodzić drugą córeczkę to każdemu mówiłam że mam cukrzycę a nikt tego nie odnotował. I czasem dostawałam posiłek cukrzycowy a czasem zwykły. Ale przeważnie nie dostawałam nic. 3 dni głodówki bo znieczulenie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 15:25
Kassie lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
U mnie w szpitalu nie można jeść w trakcie porodu naturalnego. Być może i kobieta o tym nie myśli w całym tym ferworze, nie wiem - nie mialam okazji sprawdzić
, ale biorąc pod uwagę, że może to trwać max 18 godzin, to na dzień dzisiejszy wydaje mi się to jakąś masakrą. A siły trzeba mieć.
Turkaweczka
-
Powiem wam, że ta moja cukrzyca mnie zadziwia. Zrobiłam dziś na obiad gyrosa (podsmażony kurczak na odrobinie oleju)+ frytki (pieczone w piekarniku) + sałatka colesław + sos czosnkowy. Cukier po 1 godz. 106! Aż nie mogę uwierzyć. Mniej niż paskudna 1 kromka z pomidorem na śniadanie.https://www.maluchy.pl/li-73185.png
-
Clarissa super obiad!
a cukier tym bardziej
Ja w pierwszej ciazy co prawda cukrzycy nie mialam, ale odkad zaczela mi sie akcja porodowa to nie bylam w stanie nic przelknac. Ostatni posilek to byla kolacja w szpitalu. Od tamtej pory nie napilam sie nawet wody, a synus urodzil sie o 13. I troche sie tego teraz obawiam, ze sytuacja sie powtorzy a teraz mam cukrzyce, jakies spadki cukru itd. -
Przed puerwszym porodem jadłam kolację chyba ok. 18 a urodziłam po 2 w nocy. Nie czułam w sumie głodu. Ale drugi masakra. Zjadłam w poczekalni na ip chyba jakieś suszone morele, coś ok. 10 rano. Potem zakaz jedzenia i picia bo narkoza po fakcie a nie wiadomo kiedy to będzie. Urodziłam przed 7 rano następnego dnia a wenflon mi zakładali jak już byłam odwodniona. Po zabiegu chyba zjadłam obiad (cukier chyba miałam po nim kosmiczny) nie wiem czy jadłam potem kolację bo już po usg było wiadomo że źle doczyścili, potem od rana też nic bo konieczne było usg czy czyścić ponownie no i dobrze że nie jadłam bo mnie jeszcze wkleili na zabieg między planowanymi (mój lekarz ordynator wściekły sam poprawiał zostając po godzinach) więc dopiero po dobie głodówki dostałam kolację. Nikt się moim cukrem nie przejmował... Ciekawe jak teraz będzie...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Frytki z biedronki z piekarnika 150g zawsze w normie 120 byłam. Jedyna rzecz która wazylam
a ziemniaków z wody nie mogłam. Ciekawe ile teraz frytek mogę zjeść przy normie 140? Od kilku dni o nich myślę ale po dniach bez prądu biedronka dopiero odbudowuje zapasy mrozone i chlodzone...dziś mega dużo śledzia w śmietanie(z ksylitolem) 112
ketonow na pewno nie będzie
-
dziewczyny dołączę się do Was. Aktualnie 17tc, druga ciąża. Cukrzycy stwierdzonej jeszcze nie mam ale krzywą miałam w sierpniu i brakowało mi na czczo do normy 0,8 więc pewno już mam. Dietuję od miesiąca, ale cukry na czczo różnie w większości koło 94 są.
Dziś byłam na pobraniu krwi i heh w domu na czczo na moim glukometrze było 94, w laboratorium już na moim 109 a na ich 97 a z krwi wyszło 93. Wizytę w poradni mam za tydzień.
Ja już nie wiem jakie sa normy po posiłku lekarz i powiedział 140 i powiedział że wszystkie informacje sa na stronie szpitala na karowej a tam norma 120 i już nie wiem. W 140 sie mieszczę w 120 nie zawsze.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
onna
niby tylko ziemniaki i tłuszcz
inne firmy za to mają piekne dodatki do frytek, a wrecz zamienniki dla ziemniaków
ale biedronkowych ćwiartek ziemniaków juz nie mogłam jeść
mam nerwa
mąż obudził mi rano małego, więc synek wstał niewyspany, ja tez od 6 nie spie. Przed 11 mam wizytę u gin, cudnie sie zapowiada z marudzacym dzieckiem
a jakbym zgrzeszyła ???????????
dziś ewidentnie jedna kawa to za mało...moze druga zamiast sniadania????Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 08:47