Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi mój kochany diabetolog tłumaczył jak to z tymi glukometrami. Mają do 100jedn. tolerancję 10jednostek. Powyżej 100jedn. mają dopuszczalną tolerancję 10procent. Także mając z żyły 80 można mieć na glukometrze zakres od 70 do 90 a jak w krwi jest 200 to można mieć na glukometrze 180-220. Mój np przy krzywej jak sprawdzałam to zawyżył sporo więc jak przekraczam na gluko to się pocieszam że w krwi byłoby mniej. Ach kochany ten mój doktorek, można z nim pogadać. Żałuję że nie poszłam do niego od początku. Tylko wtedy dostałam skierowanie do konkretnej poradni w szpitalu a do niego teraz chodzę prywatnie. Ale jak bym dostała skierowanie od rodzinnego to by mnie wciągnął na nfz.
Upiekłam znowu ciasto. Ale według swojego przepisu zmieniając mąkę i słodzidło. Tym razem z malinami. Może będzie lepsze niż ostatnio...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
A ja taka dumna byłam z nowej wagi... Na początku i nowa i stara ważyły tak samo więc się ucieszyłam z zachowania ciągłości wyników. Teraz nowa wskazuje, że chudnę a stara że waga stoi. Różnica między nimi 0,5-0,7kg... Jeszcze żeby stara zaniżała to zrozumiem bo zżera baterie jak opętana i już pokazuje że ma słabe. Ale to ta nówka pokazuje niżej... Aż mi przykro bo ok. 80zł kosztowała...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szkoda mi jak inni jedzą to piekę to co i ja mogłabym zjeść. Zobaczymy jak pod względem cukru ten mój eksperyment bo wygląda fajnie. Tylko słodzidła mi zabrakło więc z łyżkę zwykłego cukru dodałam a potem żałowałam bo mąż mówi że słodkie. Ja jutro spróbuję bo jedziemy do moich rodziców.
Knopersa może też wypróbuję ale muszę to zrobić jak mąż nie będzie widział bo na bank nie uwierzy że mi "wolno"Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Moj by mi zjadl :p
Przed nim musze chowac slodycze dla jego dobra
On potrafi otworzyc czekolade i jesc jak batonik
knopers jest mój i tylko mójmąż już to doskonale wie
a jak juz naprawdę chce, to pyta...tak kiedyś podpadł, ze zjadl...
i mam swoje gorzkie czekolady ,
oj nie ruszy
z niego to taka typowa słodka du... -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:A z miesem tak samo, kotlety najbardziej lubi
mlodszy mezczyzna tak samo
Na czczo 87 ale zapomnialqm ketonow zmierzyc :p
Te 4 j.wystarcza??
jeśli jutro czy pojutrze też będzie poniżej 90 to 4j. wystarczaja
jesli ie, to wiadomo, ze podnieść
jednorazowy dobry a tym bardziej zły wynik nic nie znaczą
ja bym dzisiaj dała 4j -
nick nieaktualny
-
amus
teoretycznie taka insulina działa chyba nawet do 16h więc powinna działaniem objąć śniadanie
ja zaczynam od kawy z dużą ilością mleka i nigdy nie wywaliło (nawet-jak dziś- po dwóch kawach)
po kromce na pierwsze sniadanie ostatno miewam 91-93 wiec może cosik działa
nie dowiem się tegona insulinie jestem od poczatku ciążAmus87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny