Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo i jedzenie jasnego pieczywa sie skonczylo. Wieczorami moglam ba nawet popoludniem moglam
A wczoraj po 1h 122 potem maz mnie tak wkurzyl ze dostalam nerwicy i po 2h 175. Nie wiem czy to wina nerwow czy chleba ale dligo schodzilo po 3 h bylo dopiero 100Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 07:37
-
nick nieaktualny
-
No i dzień się zaczął kijowo. Nie dość, że wyglądam jak Quasimodo, bo robi mi się od wczoraj jakiś jęczmień na oku, to jeszcze po śniadaniu lipa:
Contour TS - 128
Accu - 132
Contour + One - 146!!! za chwilę 136.
Wszystko mnie boli, mam oficjalnie dosyć...
Turkaweczka
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem kurczę, może za długa przerwa od ostatniego posiłku? Wyszło mi dziś 10,5 godziny, bo raz, że przyspałam, dwa, że rano nie połknęłam Euthyroxu i zmarnowałam przez to 45 minut. Morale upadły, a z nimi wiara w te cholerne pomiary tymi cholernymi glukometrami.Turkaweczka
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny,
ale nasmarowałyście;
u mnie dziś też ciężka bezsenna noc, na czczo 85, ale po I śniadaniu 114, a zestaw taki, że rzadko >100
nie mam problemu z nienajadaniem się, nigdy w nocy mnie nie ssie, ale jadam ciepłe, dość duże kolacje, a II kolacje raczej małą i nie o stałej porze, tylko po prostu jedzonko, prysznic i podusia,
ketony, choć badam nieregularnie, nie wychodzą
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
carisma
glukometr ma zakres błędu +/-
ja wchodząc do lab przed wbiciem igły w żyle sama badałam na glukometrze i wyniki i tak były inne
bo czym innym krew zylna a czym innym włośniczkowa
nawet normy są minimalnie rózne
dodatkowo zakres blędu
dodatkowo spacer mógł wpłynąć
ww danym momencie inaczej rózne hormony działały
glukometr nie jest narzędziem diagnostycznym, tylko kontrolnym
mi diabetolog nigdy nie bada cukru na czczo -
Hej.
Dzieki za wcześniejsze rady.
Kupiłam paski i kontroluje dalej.
Po posiłkach póki co jest dobrze, nie skacze mi. Cały czas ok. 124.
Na czczo powyżej normy. Dzisiaj 107.
Nie rozumiem troche tego ale ok
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Carisma wrote:O 8:30 pomiar na czczo (po 12h) glukometrem i wynik 88.
Poszłam na 9:00 na pobranie krwi (w poniedziałek pierwsza wizyta u diabetologa i chciałam mieć świeży wynik z laboratorium) i wyszło 110.
Do kitu ten glukometr... tak wielka różnica?
hmm zazwyczaj z żyły jest niżej niż z glukometru...
pogadałabym o tym z diabetologiem,Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019