Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
ja łykam euthyrox w nocy jak się budzę;
zauważyłam, że cukry lepsze jak po obudzeniu zjem od razu śniadanko;
Kazio, ale to chyba dużo nie ważysz? mi też gin zabroniła tyć, ale teraz nic nie mówi na te przyrosty+5,5 in total, +2,5 odkąd jestem na diecie cukrzycowej
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
kamciaelcia wrote:0,4 kg to nie przytycie
wystarczyło porządnie się wysikac przed wazeniem
albo nie pić przed wizytą, albo przyjść w tym samym t-shircie i lekkich butach co latemkamciaelcia lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Mi zawsze wyliczali max +7
I tyle miałam(ale od najniższej wagi )
A co do ważenia u lekarzy. Wiadomo że w domu rano, po siusianiu , na golaska :)diabetolog czepiala się moich spadków. Więc troszkę się wycwanilamdo ubikacji szłam po wazeniu i zawsze duzo na siebie zakladalam
a na koniec... uwaga! Oszukiwalam ciut ciut i troszeczkę. Wazylam się w drugim pokoju i krzyczalam do pielęgniarki ile waga pokazala. Udawalo się zawyzac
później waga powoli rosła i nie bylo problemu
AA w ogóle wagę do domu kupilam w pierwszej ciąży bo też mi spadała. A nawet nie byłam na diecie. -
Ja bym jadła
jakiś taki dzień mam że ciągle bym jadła.
Ważę się zawsze na czczo, po toalecie i bez ubrania. Tylko że w poniedziałek wyjątkowo mnie zatkało a zawsze ze stresu biegłam do toalety i to nie raz
Nadal ważę się na dwóch wagach i przyjmuję oficjalnie pomiar ze starej chińszczyzny... Ale dzisiaj już tylko 0,2 różnicy między nową a starą. Nie wiem co z nią nie tak...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Amus87 wrote:Natty super
))) przypomnij mi tylko mialas cc czy sn??
Jak Tosia sie "chowa" ?)
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
kamciaelcia wrote:kazio
sek w tym, ze nie chce mi się jesc, jadłam dopiero co, a te cukry takie niskie?tak tylko żartowałam bo ja ciągle głodna
Natty wyściskaj od nas Tosieńkę :*natty85 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam marskosc watroby. Tzn poczatki.
Kilka czynnikow sie na to zlozylo.
Otylosc od 2 roku zycia
Niedoczynnosc tarczycy od malego - zdiagnozowana dopiero w 2010, zaburzenia hormonlne, pcos, przez to 12 lat tabsow to wszystko mi zrylo watrobe. W 2015 przestala dzialac.... Tzn ledwo zipiala. Teraz jest lepiej. Przez zaburzenia hormonalne tluszcz odklada sie najbardziej na organach wewnetrznych i tli sie stan zapalny caly czas. Yo tak w skrocie
Lekarka powiedziala ze wysilek przy porodzie moze spowodowac niedokrwienie watroby a co za tym idzie pogorszenie sie funkcji. A teraz smiga idealnie.
Ppza tym moja wattoba kocha ciaze. Mam odealne wyniki watrobowe, krzepniecia itpWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 18:18
-
nick nieaktualny